Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Nesilde Görmek İstediğimiz Xbox Oyunları

Jade Empire'ın dönüşü muhteşem olabilir

     Microsoft, Xbox'ı 2001 yılında tanıttığında oyun dünyasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Gerçekten de Xbox piyasaya oldukça zorlu şartlar altında girdi. Öncelikle Microsoft'un yeterince oyun stüdyosu yoktu. Bu açığı kapatmak için 375 milyon dolar ödeyerek Rare Ltd'yi satın alan firma ilk Xbox konsoluyla büyük bir çıkış yaşayamamış ve rakibi Playstation 2'nin çok çok gerisinde kalmıştı. Tabi Microsoft buna rağmen Xbox'ın geleceğinin parlak olduğunu düşünüyordu. Xbox 360 ile en büyük rakibi Sony'den 1 yıl önce piyasaya konsol çıkaran Microsoft bu defa turnayı gözünden vurmuştu.
 
     Her ne kadar Xbox 360, Nintendo Wii'nin gerisinde kalsa da piyasayı yine darmadağın etmesi beklenen Playstation 3'ten uzun süre fazla satarak ve ömrünün sonuna doğru da başa baş mücadele ederek önemli bir başarı yakaladı ve Microsoft'un konsol dünyasına damgasını vurmasını sağladı. Günümüzde artık Microsoft'un bu alanda çok güçlü olduğu kabul ediliyor. Özellikle Xbox Live sistemi Xbox 360'ın satışlarının yüksek olmasının en büyük sebebiydi. Bunun yanında konsola özel oyunlar da oyuncuları cezbediyordu. İlk Xbox ve Xbox 360'ta çok sayıda önemli oyunla karşılaştık. Bu oyunların bazılarını sadece Xbox konsollarına özel olarak görüyorduk, bazılarını ise konsollarda Xbox konsollarına özel olarak piyasaya çıkıyorlardı.
 
     Günümüzde ise konsollara özel oyunlar denilince Microsoft'un hala Sony ve Nintendo'nun gerisinde olduğunu düşünüyorum. Bunun nedeni Nintendo'nun oyunlarının uzun süredir piyasada olup çok büyük bir hayran kitlesine sahip olması ve Sony'nin geliştirici stüdyo sayısının Microsoft'tan çok daha fazla olmasıdır diyebiliriz. Peki Microsoft yeni nesilde hangi oyunlarla karşımıza çıkmalı? Hangi konsola özel oyunlar Microsoft'u oyuncuların gözünde daha popüler yapabilir. Bugüne kadar Forza Motorsport 5, yeni Halo oyunu, Dead Rising 3, Quantum Break ve Titanfall gibi oyunların Xbox One'a özel olarak duyurulduğunu gördük. Yine de bu kadarı yeterli değil. Biz de Xbox One'da tekrar görmek istediğimiz oyunlarla ilgili küçük bir liste yaptık.
 
 
FABLE
      Microsoft'un Xbox One'ın duyurusunda yeni Fable oyununu duyurmaması gerçekten de şaşırtıcıydı. Her ne kadar Xbox 360 için serinin ilk oyununun Fable Anniversary adıyla piyasaya çıkacağı açıklansa da oyuncular Fable serisini Xbox One'da da görmek isteyeceklerdir. Peter Molyneux'un Lionhead Studios'tan ayrılmasının ardından Fable serisinin geleceği konusunda şüphelerimizin olduğunu inkar edemeyiz. Buna karşın Fable serisi o büyülü atmosferi ile hala oyuncuları heyecanlandırmaya yetecek kadar güçlü. Yeni neslin gücünü arkasına almış bir Fable oyununun ortalığı fena halde sarsması muhtemel. Muhtemel Fable 4 adını taşıyacak bir oyun Xbox One için piyasaya çıkacaktır.
 
ALAN WAKE
        Alan Wake'in oyunları gerçekten de beklenenin çok altında satış rakamlarına ulaştı. Max Payne'in geliştiricilerinin bu yeni oyununun satışlarının düşük olması Microsoft'un desteğini çekmesine neden oldu. O nedenle Alan Wake 2 yerine Alan Wake: American Nightmare adlı bir oyunla karşılaşmıştık. Remedy şu an ise Xbox One için Alan Wake ile de ilişkisi olan Quantum Break adlı bir oyun üzerinde çalışıyor. Buna karşın Alan Wake'in o sıradışı sunumu ve atmosferini oyunun eksikliklerine rağmen unutabilmiş değiliz.
 
      Eğer yeni nesilde Alan Wake 2 adındaki bir oyunla karşılaşırsak Remedy Entertainment'in ilk oyundaki hataları da tekrarlamayacağını ve çok daha kaliteli bir yapımla karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Quantum Break'in şu an için beklenen heyecanı yaratmadığı bir gerçek, eğer bu oyun yerine Alan Wake 2 duyurulsaydı hiç kuşkusuz Xbox One'a olan sempati daha çok artardı. Umarız Remedy Entertainment, Quantum Break sonrasında Alan Wake 2'ye yönelir.
 
 
CRIMSON SKIES
     2003 yılında ilk Xbox için piyasaya çıkan Crimson Skies: High Road to Revenge adlı oyunu oynadınız mı bilmiyorum, ama bizce gerçekten de harika bir oyundu. Çok sayıda oyun otoritesinden oldukça yüksek puanlar alan bu seri malesef Microsoft tarafından köşeye atılmış önemli oyunlardan bir tanesi. Xbox One'da oyun çeşitliliği sağlamak adına Crimson Skies'ın yeni bir oyununun çıkması oyuncuların hoşuna gidecektir; çünkü Crimson Skies serisi sadece kaliteli oynanabilirliği ile değil, aynı zamanda senaryosu ile de kendi türündeki çoğu oyundan üstün konumda. Eğer Namco Bandai hala Ace Combat ile piyasada yer alıyorsa, Microsoft da Crimson Skies serisi ile kendini gösterebilmeli.
 
JADE EMPIRE
     RPG oyuncuları için Xbox alma nedenleri arasında sayılan Jade Empire yaklaşık 1 yıl boyunca Xbox'a özel kalmıştı ve daha sonra PC platformunda boy göstermişti. Yine de sadece konsol kullanan kitle için Jade Empire Xbox alma nedeniydi. Mükemmel senaryosu ve dünyasınının yanında etkileyici dövüş dinamiklerine ve karakterlere sahip olan oyun Bioware'in baş yapıtları arasında görülüyor.
 
     Bioware'in kurucuları Ray Muzyka ve Greg Zeschuk firmadan ayrılmadan önce Jade Empire'da kesinlikle potansiyel gördüklerini ve bu oyuna yürekten inandıklarını söylemişlerdi. Onların ayrılmasından sonra ise Jade Empire'ın yeniden oyun dünyasına dönmesi en azından kısa sürede mümkün görünmüyor. Buna karşın Jade Empire 2'nin Xbox One'a özel duyurulması herhalde her iyi RPG oyuncunu bu konsola itmeye yetecektir. 
 
BLUE DRAGON VE LOST ODYSSEY
    Microsoft'un desteği ile kurulan Mistwalker stüdyoları Final Fantasy serisinin babası olarak tanınan Hironobu Sakaguchi tarafından yönetiliyordu. Bu stüdyo Xbox 360 için iki mükemmel JRPG oyunu piyasaya çıkardı. Malesef bu oyunlar Xbox 360'ın Japonya'da ilgi görmemesi ve JRPG kitlesinin Batı'da yeterince fazla olmamasından ötürü hak ettikleri ilgiyi göremediler. Bu oyunlardan Lost Odyssey belki çok yüksek inceleme puanları alamadı, ama JRPG hayranlarının beğenisini toplamayı rahatlıkla başardı.
 
 
     Blue Dragon da sıradışı yapısıyla yine çok yüksek inceleme puanları almasa da JRPG hayranlarının ilgisini çekmeyi başarmıştı. Eğer Microsoft Japonya gibip pazarlarda güçlenmek istiyor ve Avrupa'daki hardcore RPG'lerin de takdirini toplamak istiyorsa shooter oyunlarının yanında bu tür yapımlara da destek vermeli. Bu tür oyunlar belki tek başlarına Xbox One sattırmayacaklar, ama Xbox One almak için nedenler yaratacaklardır.
 
CONKER
    Microsoft'un Rare'i satın almasından sonra Conker'ın N64 için piyasaya çıkan oyunu Conker's Bad Fur Day'in gelişmiş grafikler, yeni bölümler ve multiplayer modlarının eklenmiş bir sürümü olan Conker: Live & Reloaded ile karşılaşmıştık. Bu oyun beğeni toplamasına rağmen bir remake olduğu için yeterince yüksek satış miktarına ulaşamamıştı. Buna karşın bizce Microsoft'un Conker'ı unutma gibi bir lüksü olamaz. Ağzı bozuk sincabımız gerçekten de bağımlılık yapısı bir karakter ve oyunun dünyası, espriler ve yüksek dozda şiddet Conker'ı özel kılıyor. Sony'nin Ratched & Clank, Jak & Daxter ve Playstation 4'te de Knack gibi oyunları varken Microsoft da platform türünde bir şeyler sunmak zorunda. 
 
    Rare'in yaratıcı gücünü yeterince kullanamayan Microsoft çok sayıda geliştiricinin bu stüdyodan ayrılmasına sebep olmuştu. Bir zamanlar Nintendo'ya taşıyan Rare'in şimdiki hali gerçekten de içler acısı olarak görülebilir. Eğer Microsoft, Rare'i daha fazla destekler ve Conker gibi oyunlara yeniden hayat verirse hiç kuşkusuz oyuncularda bunun karşılığını vereceklerdir.
 
STAR WARS: KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC SERİSİ
    Star Wars oyunları denilince akla ilk gelen seri seri herhalde Star Wars: Knights of the Old Republic'tir. Bu seri de oyun dünyasına ilk olarak Xbox'ta adımını attı ve daha sonra ise PC platformunda boy gösterdi. Star Wars: Knights of the Old Republic öyle bir seri ki çok sayıda kişiye göre senaryosu Star Wars filmlerine bile taş çıkarır kalitededir. Çıktığı yıl en iyi Xbox oyunu, en iyi konsol RPG'si, en iyi PC RPG'si gibi ödüller alan oyun yüksek inceleme puanları ve satışlarıyla da herkesin beğenisini toplamıştı.
 
 
     Çok sayıda otoriteye göre tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olan ve kusursuz bir senaryoya sahip olan Star Wars: Knights of the Old Republic, Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords ile de beğeni toplamayı başarmıştı. Şimdi Star Wars: Knights of the Old Republic III'ün Xbox One'a özel olarak duyurulduğunu ve en azından 1 yıl bu konsola özel kalacağını hayal edin. Electronic Arts'ın Bioware'i satın almasından sonra böyle bir durum çok da kolay değil, ama hayali bile Xbox hayranlarını mutlu etmeye yetecek kadar büyük bir sürpriz olurdu.
 
GEARS OF WAR
    Gears of War serisinin ilk 3 oyununu zevkle bitirmiş olsam da açıkçası bu seri hiç bir zaman hayranlığımı kazanamadı. Bunun sebebi belki konusunun çok da etkileyici olmamasından kaynaklanıyor. Buna karşın Gears of War serisi oynanabilirliği, grafikleri ve karakterleriyle takdir edilmeyi hak ediyor. Xbox 360'ın en çok satan oyunları arasında da Gears of War bulunuyor. Bu seri hiç kuşkusuz Microsoft için çok kıymetli.
 
     Epic Games tarafından geliştirilen ve Xbox 360'taki en iyi grafiği sunan oyunlardan birisi olan Gears of War'un Unreal Engine 4 ile geliştirilmiş bir macerasını oynama düşüncesi gerçekten de mutluluk verici. Xbox 360'ta grafiksel konuda ne kadar usta olduğunu gösteren Epic Games, Xbox One'ın grafiksel gücü ile mükemmel dünyalar tasarlayabilir. Ayrıca daha gelişmiş fizik ve yapay zekaya sahip bir Gears of War'a sanırım kimse hayır diyemez.
 
    Aslında Xbox One'da olmayı hak eden başka seriler de var. Örneğin Xbox'ta çok adı duyulmasa da Climax Group'un hazırladığı Sudeki, Xbox 360'ta beğeni toplayan Crackdown, Rare'in başarılı platform oyunu Banjo-Kazooie, Dance Central, Viva Pinata, Blinx ve Perfect Dark gibi seriler de yeniden karşımıza çıkmayı hak ediyorlar. Bakalım Microsoft bu serilerden hangisini Xbox One'a taşıyabilecek?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Steam'de Red Faction Serisine %80 İndirim Yakuza: Ishin Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.11.2013 17:02:18

0
:D çok güzel yorumdu ağzına sağlık merak ediyorum şu iki fanboyun yaşı hayır xone belli zaten yaşının kaç oludğuda angfelz den şüphelenmeye başladım arkadaş bben 2 konsoluda kullandım gears of war kesinlikle çöp balon türü bir seri değildir haloda güzel oyun tabi fanatikleri ayrı bir sever onu ama ps3 exv.leri tarrışılmaz yapılan her exv.ayrı kalitede unc, gow , lou, MGS4 , KZ, Heavy R. BTS, infamous, resistance, yani bu kadar exv olan konsol belliki fark yaratmıştır Xbox lehine olan tek şey live sistemi onuda artık sony yeni nesilde yakalar PS Plus üyelikle üstelerinden rahatlıkla gelirler .Lütfen biraz yorum yazarken tek taraflı düşünüp yazmayın yorumları aksi halde sitenin kitlesi çok kötü seviye düşüşünde olur
quote:

Orijinalden alıntı: aybars_23
alıntı:

Orijinalden alıntı: berkayde

alıntı:

Orijinalden alıntı: Xbox One

alıntı:

Orijinalden alıntı: berkayde

alıntı:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Xbox One yeni nesilde acik ara ex şampiyonu olur Sony nin durumu vahim şu haliyle...


Naughty Dog, Santa Monica, SuckerPunch, Guerilla Games gibi yapımcılar dururken o biraz zor. şu an heyecan yaratan bir xbox one oyunu yok. ps3 deki exclusiveler açık ara fark atmışken yeni nesilde kaliteye daha da artıracaklar. microsoft da hala geow, halo gibi çöp oyunların üstünde dursun. qb iyi olabilir ama sadece o iyi. dead rising 3 de sonradan multiplatform olur. geriye ne kaldı. xbox 360 daki duruma düşecekler exclusiveleri multiplatform olacak. sony de ise killzone infamous gibi süper oyunlar zaten var bir de uncharted ile gow duyurulsun o zaman xbox ın sonu gelecek. sizin gibi xbox fanboyları da içlerinden keşke nu oyunları oynayabilseydik diye geçirecek ama yorumlarına tabi ki bunu yansıtmayıp fanboyluğuna devam edecek. sanki istemiyomuş gibi yorum yazacak.

[sm=s17.gif Adam GeoW ve Halo ya çöp dedi o çöp dediğin iki oyun Killzone ve Infamous'a 30 basar tabii sen oynamadan bilemezsin çünkü hayatında xbox game padi bile tutmadın ergen kardeşim.


bana ergen demeden önce kendine baksana. killzone ve infamous a 30 basarmışmış... ps3 almadan önce düşündüm hangi konsolun exclusiveleri iyi diye. ps3 ü sırf exclusivelerine bakarak aldım alırken diğer konsolların exclusiveleri hiç dikkatimi çekmedi. gerçekten geow da ve halo da bu kadar abartılan ne. ps1 deki bazı klasik oyunları bile onlara tercih ederim. killzone un atmosferi halo ve geowdakinden iyi ve türkçe. infamous hem open world hem türkçe hem iyi hem de kötü karakter olarak oyunu bitirebiliyosun. infamous ve killzone un zaten ikisi konsol aldırtır. bir de killzone sf şaheser olmuş. zaten tek başlarına ezerler yani. bir de diğer oyunları koy. xbox 360 daki 2 exclusive ps3 deki 15-20 exclusiveden iyi midir? bunu düşünerek aldım. zaten karşılaştırırken sadece infamous ve killzone u kullanmışsın diğerlerini yazmaya cesaret edememişsin belli yaz yaz bitmez nasıl olsa. last of us tek başına geow ve halo yu ezerdi yani. karşılaştırıken bütün hepsini karşlaştır. ps3 ü sadece killzone ve infamous için alan yoktur. xbox gamepadine de aşıksan ps3 için geliştirilmiş benzer gamepadler var onlardan alırsın. konsolu iyi yapan şey gamepad deil oyunlarıdır sony zaten fazlasıyla veriyor. a b x y yerine x kare üçgen yuvarlak çok daha da iyidir.


Ne gerizekalı adamlarsınız lan

BSC Misafiri

20.8.2013 12:09:07

0
Crash ve süper mario tarzı oyunları seviyorum oddworld tarzı bir şeylerde harika olur.

BSC Misafiri

20.8.2013 01:41:50

0
Bende bu nesilde keşke ps3 alsaymışım exc oyunları bakaydım keşke ya valla ps almadğıma pişmanım :(

skullomania

19.8.2013 17:00:21

0
yeni nesil xbox tan hiçbirşey beklemiyorum.. gitsinler ağzına sı...tıkları konsolu düzeltsinler önce...

aybars_23

19.8.2013 16:34:05

+1
quote:

Orijinalden alıntı: berkayde
alıntı:

Orijinalden alıntı: Xbox One

alıntı:

Orijinalden alıntı: berkayde

alıntı:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Xbox One yeni nesilde acik ara ex şampiyonu olur Sony nin durumu vahim şu haliyle...


Naughty Dog, Santa Monica, SuckerPunch, Guerilla Games gibi yapımcılar dururken o biraz zor. şu an heyecan yaratan bir xbox one oyunu yok. ps3 deki exclusiveler açık ara fark atmışken yeni nesilde kaliteye daha da artıracaklar. microsoft da hala geow, halo gibi çöp oyunların üstünde dursun. qb iyi olabilir ama sadece o iyi. dead rising 3 de sonradan multiplatform olur. geriye ne kaldı. xbox 360 daki duruma düşecekler exclusiveleri multiplatform olacak. sony de ise killzone infamous gibi süper oyunlar zaten var bir de uncharted ile gow duyurulsun o zaman xbox ın sonu gelecek. sizin gibi xbox fanboyları da içlerinden keşke nu oyunları oynayabilseydik diye geçirecek ama yorumlarına tabi ki bunu yansıtmayıp fanboyluğuna devam edecek. sanki istemiyomuş gibi yorum yazacak.

[sm=s17.gif Adam GeoW ve Halo ya çöp dedi o çöp dediğin iki oyun Killzone ve Infamous'a 30 basar tabii sen oynamadan bilemezsin çünkü hayatında xbox game padi bile tutmadın ergen kardeşim.


bana ergen demeden önce kendine baksana. killzone ve infamous a 30 basarmışmış... ps3 almadan önce düşündüm hangi konsolun exclusiveleri iyi diye. ps3 ü sırf exclusivelerine bakarak aldım alırken diğer konsolların exclusiveleri hiç dikkatimi çekmedi. gerçekten geow da ve halo da bu kadar abartılan ne. ps1 deki bazı klasik oyunları bile onlara tercih ederim. killzone un atmosferi halo ve geowdakinden iyi ve türkçe. infamous hem open world hem türkçe hem iyi hem de kötü karakter olarak oyunu bitirebiliyosun. infamous ve killzone un zaten ikisi konsol aldırtır. bir de killzone sf şaheser olmuş. zaten tek başlarına ezerler yani. bir de diğer oyunları koy. xbox 360 daki 2 exclusive ps3 deki 15-20 exclusiveden iyi midir? bunu düşünerek aldım. zaten karşılaştırırken sadece infamous ve killzone u kullanmışsın diğerlerini yazmaya cesaret edememişsin belli yaz yaz bitmez nasıl olsa. last of us tek başına geow ve halo yu ezerdi yani. karşılaştırıken bütün hepsini karşlaştır. ps3 ü sadece killzone ve infamous için alan yoktur. xbox gamepadine de aşıksan ps3 için geliştirilmiş benzer gamepadler var onlardan alırsın. konsolu iyi yapan şey gamepad deil oyunlarıdır sony zaten fazlasıyla veriyor. a b x y yerine x kare üçgen yuvarlak çok daha da iyidir.
Ne gerizekalı adamlarsınız lan

berkayde

19.8.2013 14:32:53

-3
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One
alıntı:

Orijinalden alıntı: berkayde

alıntı:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Xbox One yeni nesilde acik ara ex şampiyonu olur Sony nin durumu vahim şu haliyle...


Naughty Dog, Santa Monica, SuckerPunch, Guerilla Games gibi yapımcılar dururken o biraz zor. şu an heyecan yaratan bir xbox one oyunu yok. ps3 deki exclusiveler açık ara fark atmışken yeni nesilde kaliteye daha da artıracaklar. microsoft da hala geow, halo gibi çöp oyunların üstünde dursun. qb iyi olabilir ama sadece o iyi. dead rising 3 de sonradan multiplatform olur. geriye ne kaldı. xbox 360 daki duruma düşecekler exclusiveleri multiplatform olacak. sony de ise killzone infamous gibi süper oyunlar zaten var bir de uncharted ile gow duyurulsun o zaman xbox ın sonu gelecek. sizin gibi xbox fanboyları da içlerinden keşke nu oyunları oynayabilseydik diye geçirecek ama yorumlarına tabi ki bunu yansıtmayıp fanboyluğuna devam edecek. sanki istemiyomuş gibi yorum yazacak.

[sm=s17.gif Adam GeoW ve Halo ya çöp dedi o çöp dediğin iki oyun Killzone ve Infamous'a 30 basar tabii sen oynamadan bilemezsin çünkü hayatında xbox game padi bile tutmadın ergen kardeşim.
bana ergen demeden önce kendine baksana. killzone ve infamous a 30 basarmışmış... ps3 almadan önce düşündüm hangi konsolun exclusiveleri iyi diye. ps3 ü sırf exclusivelerine bakarak aldım alırken diğer konsolların exclusiveleri hiç dikkatimi çekmedi. gerçekten geow da ve halo da bu kadar abartılan ne. ps1 deki bazı klasik oyunları bile onlara tercih ederim. killzone un atmosferi halo ve geowdakinden iyi ve türkçe. infamous hem open world hem türkçe hem iyi hem de kötü karakter olarak oyunu bitirebiliyosun. infamous ve killzone un zaten ikisi konsol aldırtır. bir de killzone sf şaheser olmuş. zaten tek başlarına ezerler yani. bir de diğer oyunları koy. xbox 360 daki 2 exclusive ps3 deki 15-20 exclusiveden iyi midir? bunu düşünerek aldım. zaten karşılaştırırken sadece infamous ve killzone u kullanmışsın diğerlerini yazmaya cesaret edememişsin belli yaz yaz bitmez nasıl olsa. last of us tek başına geow ve halo yu ezerdi yani. karşılaştırıken bütün hepsini karşlaştır. ps3 ü sadece killzone ve infamous için alan yoktur. xbox gamepadine de aşıksan ps3 için geliştirilmiş benzer gamepadler var onlardan alırsın. konsolu iyi yapan şey gamepad deil oyunlarıdır sony zaten fazlasıyla veriyor. a b x y yerine x kare üçgen yuvarlak çok daha da iyidir.

hasretbitmez

19.8.2013 14:31:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: berkayde
alıntı:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez

Xboxta dogru dürüst oyun yok ki görmek istesem. RDR de olmasaydı direk satardım.


o zaman ps3 alsaymışsın.
Alıcaktım ama multiplatform oyunlarında xbox iyi diye aldım yoksa ps3 alıcaktım exc. daha kaliteli olduğu için. Birde lcd televizyonum yoktu tüplüde bakıyorum.

berkayde

19.8.2013 14:21:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: skyfall tr Geow 4, Shenmue 3 ve Alan Wake 2
shenmue 3 ps4 e veya xbox one a özel gelebilir belli deil.

berkayde

19.8.2013 14:20:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez Xboxta dogru dürüst oyun yok ki görmek istesem. RDR de olmasaydı direk satardım.
o zaman ps3 alsaymışsın.

KAKÁ

19.8.2013 05:42:08

0
Gears of War duyurulsun muhteşem olur, E3 2014'ten umutluyum.

Opricnik

18.8.2013 23:06:19

0
Star wars niye exc olsunki. PS4e battlefront duyuruldu . BSC taraflı sanki bu haber ps4 üstünlügünüden sonra birazda xbox'a sallama bir haber yapalım gibi olmuş bu oyunlarda elde tutulur bir şey yok rare kapanalı yıllar oldu(şuanki hali retro stüdyoları : nitendo) bu rare anca kinect season 3 yapar baska mok yaramaz

Project Scorpio

18.8.2013 19:18:32

-3
quote:

Orijinalden alıntı: berkayde

Naughty Dog, Santa Monica, SuckerPunch, Guerilla Games gibi yapımcılar dururken o biraz zor. şu an heyecan yaratan bir xbox one oyunu yok. ps3 deki exclusiveler açık ara fark atmışken yeni nesilde kaliteye daha da artıracaklar. microsoft da hala geow, halo gibi çöp oyunların üstünde dursun. qb iyi olabilir ama sadece o iyi. dead rising 3 de sonradan multiplatform olur. geriye ne kaldı. xbox 360 daki duruma düşecekler exclusiveleri multiplatform olacak. sony de ise killzone infamous gibi süper oyunlar zaten var bir de uncharted ile gow duyurulsun o zaman xbox ın sonu gelecek. sizin gibi xbox fanboyları da içlerinden keşke nu oyunları oynayabilseydik diye geçirecek ama yorumlarına tabi ki bunu yansıtmayıp fanboyluğuna devam edecek. sanki istemiyomuş gibi yorum yazacak.
[sm=s17.gif Adam GeoW ve Halo ya çöp dedi o çöp dediğin iki oyun Killzone ve Infamous'a 30 basar tabii sen oynamadan bilemezsin çünkü hayatında xbox game padi bile tutmadın ergen kardeşim.

The_Rahip

18.8.2013 18:25:42

0
Geow 4, Shenmue 3 ve Alan Wake 2

BSC Misafiri

18.8.2013 17:43:34

+1
Keske conker yeni nesil konsollara ve pc ye gelse, oynarken insani kahkahaya boguyor :D

BSC Misafiri

18.8.2013 17:26:44

0
PGR

hasretbitmez

18.8.2013 17:21:22

0
Xboxta dogru dürüst oyun yok ki görmek istesem. RDR de olmasaydı direk satardım.

Angelz

18.8.2013 17:13:42

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Angelz PS AKAR XBOX BAKAR diyerek fanboy olduğunu belli eden bir zavallıya bscnin yanıt vereceğini bile sanmıyorum hahahahaahah. adam yerine bile koymazlar bence seni. adam gibi eleştiri bile yapamıyorsun çünkü. playstation hakkında böyle bir yazı yazsalar (belki yazacaklardırda) tebrik ederdin herhalde. Fanboyluk gözünü köretmiş zavallı seni.
Evet,çünkü zaten oyuncular ps'nin nekadar iyi bir konsol olduğunu anladılar,o yüzden öyle bi konu açmalarına gerek yok zaten.Herkes ps alıcak bu belli bişey,şu xbox one denen arkadaş bile gidip ps alacaktır eminim,ama bu konu saçmalık olmuş,konsol bitmiş sony microsoft'u ezmiş sizde yok xbox konsolu nasıl ilgi çeker bilmemne,microsoft para ödüyor size heralde.

Master_Evil

18.8.2013 16:40:52

+1
uzun zamandır sağlam bi star wars oyunu görmedik bu açığı kapatsalar diyecem ama isim hakkı sorunları yaşadılar

Hoid

18.8.2013 15:56:29

-1
Şimdi bir şey hatırlatmamda fayda var , Microsoft dedi ki eski exlerimiz hariç +15 tane oyun ve 1 MİLYAR $ para ayırmışlar . Peki yeni exc ne duyuruldu QUANTUM BREAK +14 tane daha var ve bu sayı çıkış oyunları ve konsol çıkışını yaptığı yıl içinde tamamlanaıp satılacak oyunlar . Şimdiye kadar ne XBOX ta ne de XBOX 360 ta bu kadar oyun sözü vermemişlerdi . SONY den iyi ders çıkarmışlar oyun kısmında ama donanım kısmında ne yazık ki aynı dersi çıkartamamışlar . Fakat kötü bir donanımı yok 2 gün sonra gamescoma var adam akıllı excler duyururlarsa hani insanı gaza getirecek oyunlar gösterirlerse çok iyi olur . Kişisel yorumum HALO nun videosunu izlerken işte bu dedim süper yeni bir IP geliyor ama o robotu görünce çölden çıkan o heves heycan kayboldu birden . Ha bu HALO yu istemiyormuyum demek mi hayır değil sadece Microsofttan exc bekliyoruz hepsi bu . SONY fabrikaya bağlamış gibi çatır çatır oyun yaparken bunlar oturup izliyor ya XBOX ı yöneten insanda bir sıkıntı vardı ya da ellerinde oyun yapacak malzeme yoktu bilemiyorum . Şimdi başkanlarıda değişti yeni gelen kişi bana göre çok başarılı ve azimli birisi umarım tüm bu olumsuz mesajlara rağmen olumlu hareketler yapabilirler.

BSC Misafiri

18.8.2013 14:42:08

+7
Angelz PS AKAR XBOX BAKAR diyerek fanboy olduğunu belli eden bir zavallıya bscnin yanıt vereceğini bile sanmıyorum hahahahaahah. adam yerine bile koymazlar bence seni. adam gibi eleştiri bile yapamıyorsun çünkü. playstation hakkında böyle bir yazı yazsalar (belki yazacaklardırda) tebrik ederdin herhalde. Fanboyluk gözünü köretmiş zavallı seni.

berkayde

18.8.2013 14:40:41

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One Xbox One yeni nesilde acik ara ex şampiyonu olur Sony nin durumu vahim şu haliyle...
Naughty Dog, Santa Monica, SuckerPunch, Guerilla Games gibi yapımcılar dururken o biraz zor. şu an heyecan yaratan bir xbox one oyunu yok. ps3 deki exclusiveler açık ara fark atmışken yeni nesilde kaliteye daha da artıracaklar. microsoft da hala geow, halo gibi çöp oyunların üstünde dursun. qb iyi olabilir ama sadece o iyi. dead rising 3 de sonradan multiplatform olur. geriye ne kaldı. xbox 360 daki duruma düşecekler exclusiveleri multiplatform olacak. sony de ise killzone infamous gibi süper oyunlar zaten var bir de uncharted ile gow duyurulsun o zaman xbox ın sonu gelecek. sizin gibi xbox fanboyları da içlerinden keşke nu oyunları oynayabilseydik diye geçirecek ama yorumlarına tabi ki bunu yansıtmayıp fanboyluğuna devam edecek. sanki istemiyomuş gibi yorum yazacak.

Angelz

18.8.2013 14:32:50

-10
Kusura bakmayın Alkan bey ama çok saçma sapan bi konu olmuş. Birincisi, Alan Wake'in eksikleri demişsinizde ne eksiği var oyunun ben hiç bir eksi göremedim madem eksi var yazıyorsunuz ne olduğunuda söyleyin bari.İkincisi ise sizin amacınız nedir kardeşim ? Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ? Microsoft size paramı veriyor böyle konular açmanız için ? Saçmalamışsınız gerçekten PS AKAR XBOX BAKAR bukadar basit.

BSC Misafiri

18.8.2013 14:30:08

+3
Fable, Crimson Skies gibi oyunlar da 1. parti oyunlardır. Ayrıca neden diğerleri dönmesin oyun dünyasına tekrar? Bioware bile Jade Empire oyun dünyasına tekrardan dönebilir diyor. Gears of War neden dönmesin mesela? Bilgisizce konuşmayalım. Xbox düşmanlığı sınır tanımıyor maalesef.

SenJi

18.8.2013 14:27:54

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One Xbox One yeni nesilde acik ara ex şampiyonu olur Sony nin durumu vahim şu haliyle...
Çok konuşuyorsun ama hepsi boş.Amacın xbox oneı savunmak değil amacın sadece sitede taraflar arasında gerginlik çıkartıp xbox oneı insanlara itici görünmesini sağlamak.

BSC Misafiri

18.8.2013 14:27:39

-1
Conker ve Alan Wake hariç hepsi 3. parti ve yeniden hayata dönmeyecek oyunlar. Acaba editörün bundan haberi var mı? :D

BSC Misafiri

18.8.2013 14:27:23

+2
Xbox One isimli adamın yönetimden biri olduğundan şüphe ediyorum artık. Buda böyle bilinmeli.

gamer-x

18.8.2013 14:17:00

+3
alan wake kötü diyen oyundan anlamıyordur

Project Scorpio

18.8.2013 14:16:54

-12
Xbox One yeni nesilde acik ara ex şampiyonu olur Sony nin durumu vahim şu haliyle...

Cantona_7

18.8.2013 14:07:41

0
GTA V

BSC Misafiri

18.8.2013 13:55:55

-3
xone da yeni nesil diyebileceğimiz bir oyun yok, Bazı oyunları 360 dan port etmişler, titanfall da eski source motorlu bir oyun. Bekleneni veremeyince cihaz ön siparişlerde geride kaldı. geow devam etmez yapımcısı ayrıldı. Artık hayır gelmez. xboxta GOTY potansiyeli olan bir oyun yok. Naughty Dog gibi firmalara karşılık veremez. The Last Of Us, Order 1886 gibi yeni IPler gerek.

MantarTheGreat

18.8.2013 13:16:12

0
Alan Wake 2, QB'den çok daha fazla sükse yaratırdır demişsiniz ama ben buna katılmıyorum. Alan Wake bahsi geçtiği kadar iyi bir yapım değildi bence. Bunun aksine ben QB'in çok daha iyi bir hikaye ve oynanış ile geleceğini düşünüyorum. Beklediğim oyuna gelirsek, tabi ki de GeoW 4. Ayrıca Rare firmasının içler acısı halde olduğunu da düşünmüyorum. Kinect'in en başarılı oyunlarına imza attılar ve atıyorlar.

Sherlock69

18.8.2013 13:11:16

0
Alan wake 2 olsa xbox için güzel bir artı olurdu ama strateji diye bişey yok adamlarda :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız