Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Bir Türk Oyunu: Puppeteer Shadowplay

 
    Türk geliştiriciler yeni bir oyun duyurdu. ODTÜ'de Oyun Teknolojileri'nde yüksek lisans yapan Göksan Güner liderliğindeki bir ekip Puppeteer: Shadowplay adlı yeni bir RTS oyununu duyurdu. Geliştiriciler oyunla ilgili şu detayları veriyorlar.
 
    Oyunun ana oynanış tarzı strateji. 3 tane koridorla birbirine bağlanmış iki kale var. Saniye başına elde edilen gelirden bina kurup, asker basıp, kaleden çeşitli özellikleri kullanarak karşı tarafın kalesini yıkmaya dayalı. 8 çeşidi olan askerlerimizi doğrudan yönetemiyoruz. Askerler kendileri gitmeleri gereken yolda ilerliyor ve savaşıyorlar. Biz sadece gitmeleri gereken koridoru seçebiliyoruz.
 
     Oyun için 1.5 boyutlu diyebiliriz. Bu yüzden uzaklık ve zaman en önemli iki parametre gibi oluyor. Bu nedenle oyunu dengelemek için uzaklığı mümkün olduğunca etkileyici kullanmaya çalıştık. Ordular da kalelerinden uzaklaştıkça desteklenmesini azaltacak şekilde etkileyen faktörler var. Mesela kaleden kullanılan skillerin kullanıldığı noktaya ulaşana dek cooldownlarının başlamaması gibi. Bu arada kaleden kullanılan skillerin de bol sayıda upgrade'i bulunmakta. Oyundaki toplam upgrade sayısı şuan tam olarak 207.

    Genel oynanış böyle, bu oyunda asıl işlemeyi sevdiğim noktaya gelirsek, kendisi senaryo oluyor, bizim asıl adamımız bir gölge oyunu kuklası oynatıcısı. Çeşitli şehir ve kasabalarda gezici tiyatro işi yaparken, bir gün olayların başladığı kasabaya gidiyor. O günkü şovunda bizim Türkiye'nin ünlü baklava çalıp, yıllarca hapis yiyen çocuklar hikayesinden esinlenerek ürettiğim ilk mini game tadındaki şovu ana karakterimizle oynatıyoruz. Şovun ortasında muhafızlardan pastayla birlikte kaçan çocuklar kasabada şovun yapıldığı yerde dayak yiyorlar (bu arada bu 3 çocuğun kaç tanesinin o meydana ulaşacağını biz seçiyoruz, ileride yaşanacak bazı olayları tetikleyecek bu çocuklar). Bu esnada şovda da aynı olay eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.
 
   Aşağıda Puppeteer: Shadowplay'in ilk tanıtım videosunu bulabilirsiniz. Ayrıca oyunu yakından takip etmek isterseniz:

Bu haberin bağlantısı
URL
Puppeteer Shadowplay Gölge Oyunu Strateji RTS Türk Oyunları
PSP için Çıkmış Olan Resistance: Retribution'un Online Özellikleri Kapatılıyor Space Hulk: Ascension'ın Yeni Ek Paketi Detaylandırıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.2.2015 14:18:06

0
yalnız türklerden daha fazla yabancı oyun geliştiricisi çalışıyor bu oyun için

mementopolis

11.2.2015 22:47:03

0
Oynanis video'su olsaydi keske :) , habrde oyunun dinamikleri gercekte nasil isliyor görmek isteridim :)

kennsa

11.2.2015 21:36:35

+1
oyun Türk yapımı ama Türkçe değilmi ? Tüm oyun firmalarının yapıtığı gibi Türkçe dil seçeneği olmazsa komik olur :)

KardesBekle

11.2.2015 19:43:10

0
Desteklenmesi gereken bir oyun olmuş.Türk yapımcılarını sektörde görmek güzel. :)

Muhammed310

11.2.2015 19:19:43

+1
Türk'e yakışacak bir moba oyunu olsa bari League Of Legends gibi çoluk çocuk olmasın +18 yaş sınırı koyulsun feed olmasın böyle bir oyun istiyoruz.

White Death

11.2.2015 18:12:31

0
Oo türk yapımlar artıyor sanki?

Zağanos...

11.2.2015 18:00:55

0
ilgi çekici duruyor cidden, gameplay nası olur bilmem ama videodaki atmosfer,tasarım ve sunum güzeldi gerçekten, hele seslendirme beklemediğim kadar güzeldi. Yalnız "God" kelimesi biraz kendi manasından kaymış gibi bence. Bekliyoruz bakalım :)

Aeschyli

11.2.2015 17:50:31

+1
Çok yaratıcı gözüküyor

Basteryus

11.2.2015 17:38:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: ihayalmeyal sunum harikaydı greenlightdan destek alabilirler aslında
Yakında Greenlight ve Indiegogo'ya gelecekmiş.

Wayward Son

11.2.2015 17:15:18

0
Çiçek Sepeti reklamınız yüzünden videoyu izleyemedim ancak anlatılanlara göre oyun gayet ilgi çekici. Böyle farklı denemeleri destekleriz. Geçen gün uzaylı katliamı yaptığımız, Türk yapımı dehşet bir oyunun haberi vardı. Onun gibi ruhsuz oyunlar yerine böyle yaratıcı çalışmalar gerekiyor. Umarım başarılı olurlar ve fikirlerini daha da geliştirebilecekleri ortama kavuşurlar.

fbekirc

11.2.2015 17:10:54

+1
sunum harikaydı greenlightdan destek alabilirler aslında
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Flawed Ones: Puppeteer
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız