Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Bir Hacker'lık Deneyimi: Anonymous Hacker Simulator

 
 
Simülasyon oyunlarını hemen hemen hepiniz bilirsiniz, gerçekçi yapısıyla ve doğrudan başlığıyla bize aynı temayı sunan ve detaylı içerikleriyle ön plana çıkmaya hazırlanan bu oyunlar genel olarak rahatlatıcı ve eğlenceli bir deneyimi bize aktarıyor. Bu tarz oyunların zaten başlıkları içeriğiyle beraber doğrudan ilişkili oluyor. Dolayısıyla bu oyunun adından da anlayabileceğiniz üzere doğrudan hacker temasıyla karşılaşıyor ve farklı donanımları sızmaya çalışarak kazanç elde etmeye başlıyoruz.
 
Gizlenen gerçekleri açığa çıkarmaya çalışabileceğimiz ve gizli dairemizde güvenli bir şekilde yer alabileceğimiz bu yapımda, Anonymous'un bir üyesi olarak yer alıyoruz. Burada yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Farklı komutlarla beraber diğer bilgisayarları sızabileceğimiz sistemlere geçiş yapabileceğimiz ve dijital dünyayı kendimizi kaptırabileceğimiz bir ortamın burada bulunduğundan bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda kötü örgütlere burada sızma ile beraber onların saklı gerçeklerini açığa çıkarmaya çalışıyoruz.
 
Kitlesel olarak gözetim içeriğiyle beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda farklı noktalara değinmek için elbette sızma girişimine başarıya erdirmemiz gerekiyor. Gizli dairemiz içerisinde güvenli bir şekilde otururken, bir yandan bilgisayarımızı kullanmaya çalışırken karşı tarafa doğru zamanda doğru hamle yaparak sızma girişimini gerçekleştirmeye çalışıyor ve bir dizi hacker aracıyla beraber burada elimizden geleni yapmaya koyularak saklanmış gerçekleri açığa çıkaracak ve aynı zamanda kötücül bu kişilere ele vermeye başlayacağız.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca tam bir hacker temasıyla ilerleyebilecek, bununla birlikte farklı komutlarla elimizden geleni yapmaya koyulacak ve aynı zamanda yakalanmamaya başlayacağız. Oyunda elbette ilk etapta basit bir sistem bizlere sunulacak. Ancak bu basitlik yerine ilerleyen süreçte karmaşıklığa bırakabilecek.
 
Çünkü oyun içerisinde ilk etapta kolay ve basit bir sistemin yanı sıra aynı zamanda ilerleyen süreçte daha karmaşık ve derinleştikçe farklı komploların içerisine girebileceğimiz ve kendimizi gerçekten de kötü ortamlarda bulabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir derin sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve umuyoruz ki bu sistemle beraber daha akıcı ve daha ilgi çekici olaylarla karşılaşabilir ve ilgi çekici ortamların ve aynı zamanda saklı gerçeklerin açığa çıkmasıyla beraber de burada daha fazla eğlenebiliriz.
 
 
 
Çünkü oyun zaten belli bir noktada geçtiğinden dolayı, elbet yapabileceklerimiz sürekli olarak aynı şeyin tekrarı olabilir. Eğer oyun içerisinde bu tarz tekrarlara düşmektense daha fazla olayı ve ilgi çekici hamlelerini yapabileceğimiz durumu bize sunulması gerekir. Olay böyle olursa gerçekten de oyun bize güzel bir deneyim sunabilir ve sıkılmadan oynayabilir ve bitirmeye çalışabiliriz. Ancak sürekli olarak aynı şeyleri yaparsak ve aynı olay döngüsüyle karşılaşırsak, elbette bu durum bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilir ve bu da oyuncuları oyundan soğutan unsurlar arasında yer alabilir.
 
Oyunda sadece hackerlık değil aynı zamanda farklı eğlenme hedefleriyle beraber de yer alabilirsiniz. Yani oyunda bir kişinin sistemine sızabilir, o kişinin bilgisi ile beraber dalga geçebilir, onu manipüle edebilir, trolleyebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Yani oyunda bir yandan da eğlenebileceğiniz bir ortama ve mekaniğe sahip olduğundan da bahsedebiliriz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca elinizdeki hackerlık becerilerinizi daha da arttırabileceğiniz ve yeni becerilerle beraber de farklı şekillerde yer alabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Bu becerileri geliştirebilir, yeni becerilerin kilidini açabilir ve aynı zamanda gizlenen gerçekleri açığa çıkarmak için de hackerlık becerilerinizi üst düzeyde kullanmaya çalışıyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de güzel bir ortamın olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda bilgisayar sistemleri ile beraber de gerçekçi bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Derin sırları çözebileceğimiz bu yapımında elbette bu hackerlık gücüyle beraber elimizden geleni yapmaya koyuluyor. Bunu yapmak için de dijital dünya içerisine kendimizi kaptırmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda gerçekçi ve akıcı komutlarla beraber ilerleyebileceğimiz ve aynı zamanda sızabileceğimiz hacker komutları yer alıyor. Bu komutları doğru şekilde girerek ve doğru zamanda tıklayarak elbette karşı tarafa girişimizi gerçekleştirebiliyoruz. Zaten oyunun özünde karşı tarafa doğrudan giriş yapmak, sızmak ve bilgi elde etmek bulunuyor. Yetenekli bir hacker üyesi olarak geri aldığımız bu yapımda böylece dünya içerisinde yer alabiliyor, gizli gerçekleri açığa çıkararak karmaşık olayları çözmeye çalışıyoruz. Bir yandan karmaşık, diğer yandan ise akıcı komutlarla beraber hacker araçlarıyla yer almaya çalışırken, yolculuğa kendimizi kaptırabiliyor ve çevrimiçi sayfalarda trolleme peşinde koşabiliyoruz. Burada yapabilecekleriniz tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı deneyimler elde edebiliyor. Çünkü burada yapabilecekleriniz size göre ve yapacağınız tahmin edene göre tamamen değişiyor, diyebiliriz.
 
 

Oyun içerisinde sadece gizli sırları açığa çıkarmak değil, aynı zamanda interneti manipüle edebileceğiniz ve trolleyebileceğiniz bir yapı olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda bunları yapmak elbette size göre eğlenceli olabilir, ancak karşı tarafa göre bu durum oldukça sıkıcı bir olayın başlangıcını temsil ediyor. Dolayısıyla burada görebileceğiniz unsurlar ve yapacağınız işler aslında gerçek hayattan bir şekilde yansımalar olarak karşımıza çıkıyor ve bu duruma da oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Gerçek hayattan alıntıların olduğu ve aynı zamanda gerçek sistemlerin yer aldığı bu yapımda gerçekçi hacker araçlarının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bu araçlar arasında Burp, Nmap ve daha fazla sistem yer alıyor. Bu sistem ve komutlarla beraber gerçekçi ortamlarla karşılaşıyor, hacker araçları ile beraber donattığımız kendi bilgisayarımızı istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve bunlarla beraber de karşı tarafa sızma girişimini gerçekleştirebiliyoruz. Ne kadar çok başarılı girişimde bulunabilirsek, o kadar çok bilgiyi açığa çıkarabiliyor ve bu bilgileri de elbette bir yerden sonra satışa koyabiliyoruz. Çünkü oyunda yaptığımız nihayetinde yasa dışı bir iş ve bu yasadışı bir işi elbette para kazanma ile beraber taçlandırmamız gerekiyor. Bu para kazanma sonrasında elbette satın alabileceğimiz farklı araçlar bulunuyor ve bununla beraber de kendi becerilerimizi arttırabilir ve aynı zamanda daha profesyonel programlarla ve ustalıkla beraber kendimize oyunda daha fazla kaptırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir mekaniği ve ilerleme sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve bununla beraber de kendimizi bu dünyaya kaptırabiliyoruz.
 
Oyunda akıcı ve gerçekçi bir hacker sisteminin olduğundan bahsedebiliyorum. Bununla beraber, oyunda ne kadar ilerlersek, o kadar çok karmaşık detaylarla karşılaştığımızı aktarabiliyoruz. İnterneti manipüle edebileceğimiz, internetten ve kişilerin zaaflarından ve açıklarından yararlanabileceğimiz bu yapımda aynı zamanda çevrimiçi sayfalarda, yani internetlerde ve sosyal medya içerisinde trollük yapabiliriz ve bu trollüklerle beraber insanlar arasında bir devlet uzağa düşürebiliriz, diyebiliriz. İnterneti kontrol altına alabileceğimiz ve bununla beraber istediğimiz şekilde linkleri koyabileceğimiz ve aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz hacker araçları ile beraber istediğimizi gerçekleştirebileceğimiz bu yapımda insanları tuzağa düşürebiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan saklı gerçekleri açığa çıkarabiliyoruz. Sadece kötü insanları değil, aynı zamanda iyi insanlara da trollükler yapmak durumunda kalıyoruz. Elbette burada yapacaklarınız tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterir ve hangi kişiye ve hangi sistemi sızmak istiyorsanız da burada istediğinizi seçebilir ve ona göre de girişimlerde bulunabilirsiniz. Akıcı bir oyun deneyimi yaşayabileceğiniz ve aynı zamanda kendinizi güvenli bir daire içerisinde hissedebileceğiniz yapanda elbette kendinizi bir oda içerisinde bulabilir ve bu odada yiyecek, içecek ve bilgisayarınızı elinizde bulabilirsiniz. İnternet bağlantınızı sağlayabilirsiniz.

Daireniz içerisinde güvenli bir şekilde yer alabileceğiniz ve aynı zamanda kendi bilgisayarınızı kullanabileceğiniz bu yapımda gerçekleri açığa çıkarabileceğiniz bir hikaye içeriği, yani hikaye modu bulunuyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre, bu hikaye modu içerisinde bizi içine çeken bir olaylar silsilesi yer alacak. Öykü odaklı bu deneyimi kendimizi kaptırmak için çeşitli ipuçlarını ortaya çıkarmamız lazım. Elbette bu ipuçlarını ortaya çıkarmak için de hackerlik becerilerimizi açığa çıkarmamız gerekiyor ve aynı zamanda gizli örgütün karanlık niyetlerini burada anlamamız gerekiyor. Bu gizli örgüt oldukça tehlikeli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve buna açığa çıkarılması ve aynı zamanda onların neler planladığını öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten oyunun özünde ve hikaye modu içerisinde bu temel yer alıyor ve bu amaç doğrultusunda biz de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Elbette simülasyon oyunlarında hikaye içeriği ve derinliği o kadar da ilgi çekici olmayabiliyor ancak umuyoruz ki bu oyun içerisinde güzel bir hikaye deneyimi olabilir ve biz de oyuna kendimizi bu kapsamda kaptırabiliriz. Ancak beklentileri yine de düşük tutmakta fayda var çünkü bu tarz oyunlarda hikaye ne yazık ki üst boyutlara ulaşmıyor ve sıradan bir hikaye içeriği ve sunumu ile beraber bize sunulmak isteniyor. Zaten oyun temelinde simülasyon unsurları ve ögeleriyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve buna da beraber de biz de oyunda ilerlemeye başlıyoruz ve hikayeyi bitirmeye çalışıyoruz.
 
 
Oyunda sadece hackerlık değil, aynı zamanda trollük yapabileceğiniz ve arkadaşlarınızı kandırabileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Eğlenebileceğiniz ve bir yandan da manipüle edebileceğiniz bu internet ortamı içerisinde ilerleme ve çeşitli ödülleri açabilme imkanı olduğundan bahsedebiliyoruz. Bunun dışında hedefleri manipüle edebileceğiniz ve aynı zamanda gizleyip bu sanatçıya çıkarabileceğiniz bu yapımda dünyadaki önemli isimlerle karşılaşabiliyor, onları hackleyebiliyor, trollük yapabiliyor ve çevrimiçi varlıklarını olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkileyebiliyoruz.
 
Aynı zamanda onların sırlarını açığa çıkarabiliyoruz. Hacker topluluğu içerisinde para kazanmaya çalışabileceğimiz ve kendi rütbemizi arttırabileceğimiz bu yapımda aynı zamanda kilidi açılabilir yazılımların, araçların ve yöntemlerin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Aslında biz burada bir topluluğun parçası olarak yer alıyor ve bu topluluğun parçası olarak geri aldığımız süre boyunca kendimizi diğer hackerlardan ayırmamız ve yükseltmemiz gerekiyor. Dolayısıyla burada yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor ve bununla beraber de kendimizi başarıya çıkarmamız gerekiyor ve aynı zamanda ismimizi altın harflerle yazdırmak için elbette önemli isimlerle beraber de ön plana çıkmamız lazım.
 
Hacker hayatı yaşayabileceğimiz bu yapım içerisinde aynı zamanda dinamik oyun deneyiminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yani oyunda kendi stratejimizi ve planımızı dahil edebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı strateji sistemleriyle karşılaşabiliyor. Çünkü değişen zorluk sistemlerinin olduğundan bahsedebilir ve zamana karşı yarışabileceğiniz ve hatta gelişmiş güvenlik sistemlerine doğru ulaşmaya çalışabileceğinizi bu yapımda yapacağınız hamleler oldukça önemli.
 
 
 
Keşfettiğiniz bilgilerle beraber kendi seçimlerinizi yapabiliyor ve bu bilgileri istediğiniz gibi satabiliyor veya oyunun etkileyici hikayesiyle beraber sonucunu görebiliyorsunuz. Farklı sonlara doğru burada ulaşabileceğimizi aktarabiliyoruz. Oyun kısacası bu şekilde bir simülasyon deneyimini bizlere sunmayı hedefliyor ve hackerlık temasıyla beraber de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Aynı zamanda oyunun 2 Nisan tarihinde biz oyun severlere sunulacağına da aktarabiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Anonymous Hacker Simulator
Yuzu'nun Ardından Yeni Bir Nintendo Emülatörü Kapandı! Aksiyon Rol Yapma Oyunu The Night Wanderer Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız