Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yayıncılar Uyarıyor: "Green Man Gaming Yetkili Satıcı Değil!"

 
     The Witcher 3: Wild Hunt çıktığında internet üzerinde pek çok site Green Man Gaming'in bu oyun için sattığı anahtarları (key) meşru yollardan elde etmediğini konuşmuş ve ardından oyunun geliştiricisi CD Project RED yaptığı açıklama ile GMG'nin yetkili satıcı olmadığını ve oradan alınan oyunların çalışma garantisini vermediklerini dile getirmişti.
 
Şimdi bu uyarıyı yapan yayıncılara Activision ve Ubisoft da eklendi. Şu anda Green Man Gaming'de fazlaca reklamı dönen Call of Duty: Black Ops 3 ve Assassin's Creed: Syndicate gibi yapımları işaret eden oyun dünyasının dev yayıncıları, GMG'nin yetkili satıcı olmadığını dile getirdi.
 
Bu tarz yetkisiz satıcılardan alınan oyunların sebep olduğu problemler şu ki: aslında ne aldığınızı bilmiyorsunuz ve satıcının bu anahtarlara nasıl ulaştığına dair net bir bilgi yok.
 
Örnek vermek gerekirse Green Man Gaming'den alınan Black Ops 3 anahtarları kimi oyunseverlerin hesabına NukeTown paketini eklerken, kimisini bu içerikten mahrum bırakıyor. Farklı bölgeden alınıp satılan anahtarlar yüzünden oyununzun kesinen çalışacağına dair bir garanti olmadığı gibi böyle bir durum karşısında sizi koruyan şartlar da yeterli değil.
 
Şunu da not etmek gerek ki CD Project Red,  Activision ve Ubisoft'un oyunlarının yetkili satıcısı olmayan Green Man Gaming diğer yandan EA, Bethesda, WB Games, Devolver Digital ve ArenaNet'in oyunlarında yetki sahibi.
 
Konu hakkında bir açıklamada bulunan GMG sözcüsü ise pek çok yayıncıyla resmi ve direkt bir iletişim halinde olduklarını ve oyunların bu kanallardan kendilerine ulaştığını dile getirdi. Doğrudan ilişki içinde olunmayan yayıncıların anahtarları içinse tam sorumluluk sahibi olduklarının altını çizdi ve ilerleyen dönemlerde oyun anahtarlarının nereden geldiğine dair daha şeffaf olacaklarını belirtti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
green man gaming ucuz oyun ucuz key gmg activision call of duty assassin's creed
Black Desert Online'dan Türkiye'ye Erişim Yasağı! RE: Revelations 2'nin İlk Bölümü Xbox One'da Bedava
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

EnemyDestroyeD

19.11.2015 11:20:45

0
çok oyun aldım hiç sıkını yaşamadım

smalsrol

18.11.2015 14:23:11

+1
Tabi kimse sizden oyun almayınca çamur atın, valla GMG'de hiç bir zaman sorun yaşamadım, hatta aldıgım oyunun optimizasyonu kötü diye kaç defa refund almışlığım vardır.

jiraiiya

18.11.2015 10:32:46

+4
Talha kardeşim konuyla biraz alakasız olucak ama Ersin'in gidişiyle ilgili herhangi bir şey söylemiycekmisiniz? (Twitch yayınlarında falan bahsedildi mi bilmiyorum, twitchi sürekli takip edemiyorum iş yoğunluğundan) En azından son kez hep beraber bir oyun muhabbeti videosu çekemezmisiniz. çocuk hakkettiği şekilde veda etsin bscye. (kesin olarak ayrılıyorsa tabiki) uzun zamandır oyun muhabbeti videosu da gelmiyor, iyi olurdu diye düşünüyorum.

Wayward Son

18.11.2015 10:24:06

+3
quote:

Orjinalden alıntı: alex59 Ne oldu 100/150 tl.ye kakaladığınız oyunları başkalarının yarı fiyatına satması zorunuzamı gitti. Bahsi geçen site ve benzeri yerlerden aldığım keylerde bir kere bile sorun yaşamadım. Belliki yüksek fiyattan satılan oyunları bazılarının düşük fiyattan satıp bu adamların karına takoz koyması bazılarının hoşuna gitmemiş.
GMG'den tonla oyun aldım, ha keza Instant-Gaming, Fast2Play gibi sitelerden de. Bir kere bile sorun yaşamadım. Ana oyun fiyatına DLC satan firmalar hiç zırlamasınlar. X-Com'un Steam fiyatı 210 TL iken kimse gidip sözüm ona "legal" yerlerden alışveriş yapmaz. Black Ops 3, Fallout 4 gibi oyunları 100-114 T'ye aldım. Ederleri de bu kadardır zaten.

Rozabug

18.11.2015 09:55:55

+1
Konu hakkında bir açıklamada bulunan GMG sözcüsü ise pek çok yayıncıyla resmi ve direkt bir iletişim halinde olduklarını ve oyunların bu kanallardan kendilerine ulaştığını dile getirdi. Doğrudan ilişki içinde olunmayan yayıncıların anahtarları içinse tam sorumluluk sahibi olduklarının altını çizdi ve ilerleyen dönemlerde oyun anahtarlarının nereden geldiğine dair daha şeffaf olacaklarını belirtti. Yani adam dioki siz bizden alın biz gerisini hallederiz :D

alex59

18.11.2015 07:33:04

+13
Ne oldu 100/150 tl.ye kakaladığınız oyunları başkalarının yarı fiyatına satması zorunuzamı gitti. Bahsi geçen site ve benzeri yerlerden aldığım keylerde bir kere bile sorun yaşamadım. Belliki yüksek fiyattan satılan oyunları bazılarının düşük fiyattan satıp bu adamların karına takoz koyması bazılarının hoşuna gitmemiş.

alike03

18.11.2015 04:23:16

+2
Key Store'larin 90%'ninin anlasmasi yok. Oyunlari yurt disindan daha ucuz olan yerlerden alip 35$ ve alti fiyatlara satiyorlar. Farkli key storelardan 30'a askin oyun almisimdir ve simdiye kadar keyin calismamasi gibi bir sorun yasamadim. Oyunlari bu yollarla alip 75%'e varan kar yapmisimdir en az. Hem böylelike 1 tane oyun alacaksam 3 tane aliyorum.

Guest-BB2CECC18

18.11.2015 03:54:47

-1
quote:

Orijinalden alıntı: patren g2a kinguin voido bunlar daha kötü bunların hiç bir şekirde anlatlaşması yok galiba bunların niye haberini yapmıyorsunuz çünkü sponsor hatda sponsor oldukları için gmg böyle bir haberini yapın demişlerdir gmg hiç yoksa EA, Bethesda, WB Games, Devolver Digital ve ArenaNet ile antlaşmaları var
bunların hiçbir şekilde anlaşması yok GALİBA daha bir şeyden haberin yok gmg yi savunacam diye saçmalamışsın gmg ye ben güveniyorum sonuçta bilindik bir site resmi key olmasa bile sorun çıkarsa yeni key gönderirler

Shovel Knight

18.11.2015 01:42:45

+2
g2a kinguin ile ne alakası var şimdi bunun orda senin benim gibi adamlar satış yapıyor güvenip güvenmemek sana kalmış g2a kinguin aracı sadece basarsın parayı alırsın koruma bir şey olursa da onlar ilgilenir

Patren

18.11.2015 01:25:51

-1
g2a kinguin voido bunlar daha kötü bunların hiç bir şekirde anlatlaşması yok galiba bunların niye haberini yapmıyorsunuz çünkü sponsor hatda sponsor oldukları için gmg böyle bir haberini yapın demişlerdir gmg hiç yoksa EA, Bethesda, WB Games, Devolver Digital ve ArenaNet ile antlaşmaları var

ShadowofDeath06

18.11.2015 00:38:51

0
Acaba G2A, Kinguin gibi sitelerde de böyle bir durum var mı? Keşke net bilgi sahibi olabilsek. Yoksa bize çalıntı key falan mı veriyolar beleş diye.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız