Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yamaoka da Japon Oyun Endüstrisinden Rahatsız

Akira Yamaoka bakalım Silent Hill'deki gibi bizi büyüleyecek oyunlar yapabilecek mi?

     Son dönemlerin popüler firmalarından Grasshopper Manufacture'ın önemli isimlerinden Akira Yamaoka Silent Hill serisine yaptığı bestelerle adını oyun dünyasına altın harflerle yazdırmıştı. Şu sıralar Grasshopper'da farklı projelerde çalışan Yamaoka Japon oyun endüstrisinin bugünkü durumunda rahatsız. Ünlü isim bu konuda hakkında bazı açıklamalar yaptı:
 
     "Bence Japon oyun endüstrisinin biraz can çekiştiği bir gerçek. Belki de ulaşabileceğimiz maksimum kapasitedeyiz ve bunu kabul etmeliyiz. Bence deniz aşırı (Batı) kültürleri bilmeyen Japon geliştiriciler küresel pazar için oyun geliştiremezler."
 
    Bu arada Sine Mora adlı Grashopper oyununun yayıncısı Digital Reality'den Theodore Reiker ise şu sözlerle Japon oyun endüstrisinin durumunu yorumladı:

     "Japon oyunları yıllarca dünyaya hakim oldu, ama artık zaman değişiyor. Ortasınıf oyun geliştiriciliği heryerde can çekişiyor. Japon tasarımcılar hala fantastik ve taze oyunlar geliştiriyor. Ama tıpkı Avrupa'nın Hollywood'un ilk dönemleri sonrasında sinemayı kaybetmesi gibi, Japonya dev oyunları ve sosyal ağı kaybetti. Bu duruma nasıl adapte olacaklarını görmek ilginç olacak."
 
    Özellikle Reiker'in sözleri oldukça tartışılır; çünkü Avrupa sineması belki seyirci olarak Hollywood gibi geniş bir kitleye sahip değil, ama sanatsal yaratım anlamında hala çok büyük saygıya sahip. Japon oyun endüstrisi ise yaratım anlamında artık sahip olduğu saygıyı kaybediyor, çünkü amaç yüksek kalitede oyun geliştirmek değil, yüksek satış rakamlarına sahip oyun yapmak.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gameindustry Sine Mora Grasshopper Manufacture Digital Reality Xbox Live
Japonya Haftalık Konsol/Oyun Satış Rakamları Xbox Live'da Bu Hafta
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

5.4.2012 10:52:48

0
Konsoldan kafalarını kaldırıp biraz PC'ye de baksalar bir zahmet bence durumları iyileşecek da neyse. Yalnız umarım bu sıkıntılı dönemleri Japonları da FPS furyasına sürüklemez.

oyuncu11790

29.3.2012 12:50:26

0
Avrupa ülkeleri arasında keskin farklar yok ama japonya tamamen ayrı bir dünya gibi oyun piyasasında bu yüzden zevkler tutmuyor avrupanın her hangi ülkesinde yapılan iyi bir oyun tüm avrupa'da neredeyse etkili oluyor ama japonların yaptığı çoğu iyi oyun ülke sınırları dışında pek ilgi duyulmuyor istisnalar var tabi...bu durumu değiştirmek için çok köklü değişimlere uğramaları lazım

RedTurkei

29.3.2012 11:17:45

-4
Gerçeği görmeleri takdira şayan yaklaşık 10 yıl boyunca nerdeyse hep doğu kültürü oyunlar oynadık, artık suyu ısında , ben bir tane bile asia tabanlı oyun oynamıyorum artık blizzard kapattı benim asia sayfamı çok mutluyum , ne yalan söyleyeyim asiaa mitosları yerine greek.Turk ve celt mitoslarını yeğlerim jopon işi kapandı benim için çok zor ihtimal para ödemem onların oyunlarına çook

alito

29.3.2012 10:59:06

0
Adam işin özünü söylemiş. bakalım ders çıkaran olacakmı.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sine Mora ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız