Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Yerel Para Birimine Yıl Sonunda Geçiyor


     Xbox 360'ta bildiğiniz gibi satın alma işlemlerimizi Microsoft Points ile yapıyorduk. Öncelikle kredi kartımızla veya çeşitli perakende satış noktalarından bu puanları alıyor, sonrasında ise satın alma işlemimizi gerçekleştiriyorduk.
 
     Microsoft bu durumda değişiklik yapacağını belirtmişti. Şimdi yıl sonunda kesinlikle Xbox 360 ve Xbox One'da yerel para birimine geçileceğini açıkladı. Yani her ülkede oyunlar yerel para birimine göre satılacak.  Türkiye pazarında da TL ile satın alma işlemi devreye girebilir.
 
     Xbox Live'da yapılacak olan bir güncelleme sonrası oyuncuların hali hazırda bulunan Microsoft puanları hesaplarında eşdeğer veya bir miktar daha fazla para olarak görünecek. Hiç kuşkusuz bu geçiş oyuncuların işini daha da kolaylaştıracaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamingeverything Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
EverQuest Next'te Bölge Kısıtlaması Yok Steam'e Yeşil Işık Alan 15 Yeni Oyun!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

umutcan_tekcan

11.8.2013 03:03:53

0
Ben Şuan Tl olarak Kullanıyorum Zaten

aykut291

11.8.2013 00:46:23

0
Öyleyse güzel ozaman ben açtım birtane Türkiye den aktif olarak kullanmıyorum zamanın da İngiltere den açmıştım onu kullanıyorum bir de Amerika var daha çok ingilteredeki nikimi kullandığım için hiç bakmadım TL fiyatlarına. KDV eklemiyolarsa güzel valla.

bkaakco

10.8.2013 21:40:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: aykut291 Bizim için dünyanın en kötü şeyi bu olay şahsen ben TL olmasını isteme çünkü öle olunca işin içine KDV insanlık dışı vergilerimiz de girebilir. Dolar herzaman daha uygun daha ideal ve daha ucuz. Herşeyi yurt dışından amerikadan dolarlşa satın almayı isterdim. Nedeni ise Türkiye de fiyatlar beni çok üzüyor.
Örnek vermek gerekirse PS Store'da durum hiç de öyle değil. Çoğu oyun İng ve ABD fiyatıyla aynı fiyata geliyor ekstra ücret yok, KDV yok. Hatta bir avatar US PSN'de 0.49 dolarken (Yaklaşık 1 TL) TR PSN'de 0.59 TL idi. UK PSN'de 8 Poundluk oyunlar TR'de 20 TL idi. Normalde 8 Pound 24 TL civarı ediyor...

aykut291

10.8.2013 18:28:06

0
Bizim için dünyanın en kötü şeyi bu olay şahsen ben TL olmasını isteme çünkü öle olunca işin içine KDV insanlık dışı vergilerimiz de girebilir. Dolar herzaman daha uygun daha ideal ve daha ucuz. Herşeyi yurt dışından amerikadan dolarlşa satın almayı isterdim. Nedeni ise Türkiye de fiyatlar beni çok üzüyor.

omeriyibas

10.8.2013 15:13:47

+1
quote:

Orijinalden alıntı: michael01 Bize 1 yıl sonra gelir
öyle bir ihtimal yok dostum! merkezi sistem bu! ama dolar kurundan alırlar mı onu bilemem!

michael01

10.8.2013 12:33:12

0
Bize 1 yıl sonra gelir
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız