Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Scorpio'ya VR Oyunları Dışında Özel Oyun Gelmeyecek

   
   Yeni konsolların isimleri geçmeye başladığı zaman PlayStation kullanıcıları dahil tüm oyuncuların en korktuğu durumlardan birisi de kendi konsollarına olan desteğin giderek azalacağı yönünde oldu.
 
   Sony, tüm oyunların standart PlayStation 4'te ve büyük bir çoğunluğunun ya da hepsinin yeni gelecek yüksek performanslı PlayStation üzerinde destekleneceğini belirterek PlayStation 4 kullanıcılarını rahatlatmıştı. Microsoft ise daha önce yaptığı açıklama ile bu durumu doğrulamıştı şimdi de Microsoft'tan Aaron Greenberg Xbox için bu konuya bir kez daha değindi. 
 
   Aaron Greenberg, Engadget ile yaptığı röportajda "Project Scorpio için konsola özel oyun yapmayacağımızı söylemiştik. Bunlar bir ekosisteme ait, ister Xbox One S'iniz olsun isterse de Project Scorpio'nuz. Kimseyi geride bırakmak istemiyoruz." şeklinde bir yorumda bulundu. Aaron Greenberg, VR için ellerinde bulunan güç ve yetenekler ile de Project Scorpio'da oyuncuları yeni deneyimlerin beklediğini belirtti.
 
   Bunun dışında Aaron Greenberg, Xbox One/Xbox One S'teki oyunların ve aksesuarların Project Scorpio üzerinde de çalışacağını doğruladı.
 
   Microsoft'un E3 konferansında tanıttığı ve en iyi konsol olacağını iddia ettiği Xbox Scorpio 4K oyun ve yüksek VR deneyimi sunmak için 2017'nin sonlarında oyuncuların karşısına çıkacak.  

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Mafia III'den Yeni Bir Tanıtım Videosu Geldi Below Bir Kez Daha Ertelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Chirrut Imwe

21.8.2016 11:16:29

0
Türkce oyun umurunda bile degil. Sony'nin hic bi oyununu Türkce oynamadim. RROD bi hataydi ve adamlar giderdi. Scratch olayina gelince sirf DVD ROM'u öldügün icin 3 kere PS2 degistirdim. PS2 döneminde 40-60$ bi mc fiyatiydi. Sen haberleri dogru dürüst takip etmiyorsan diyecek biseyim yok. Rezalet ortaya cikinca Sony Baba haberi ayni gün kaldirtti.

mehmetalpertr

21.8.2016 02:27:34

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Yahu ne pekisi arkadasimin? Memory Card gibi olmazsa olmazi ayri ve asiri pahali Satan Sony degil mi? Vita da ki asiri pahali ve kücücük MC lari ayri Satan Sony degil mi? X360 göre daha düsük donanmli olup da PS2 den aldigi fazla konsola 600€ fiyat bicen Sony degil mi? Bunlarin inkar edilicek nesi var anlamadim,adamlar size Voodoo büyüsü falan mi yaptilar da ne derse eyvallah cekip bi bildigi var cekiyorsunuz. Cidden bu büyü Isi arastirilmali
Bir soru daha sorabilir miyim ? MS Xbox 360'ın RROD olayını bilmiyor muydu ? Ona rağmen piyasaya sürmedi mi milyonlarca makinayı ? ( Ayrıca dvd lerde xbox 360 ın scratch atma ( Çizme ) sorunu da vardı MS bunu da biliyordu. Sonradan da ikisini de kabul ettiler. Hem RROD hem Scratch. ) Birde neden Türkçe oyun konusunda söylediklerime cevap vermediniz merak ettim. Ayrıca sizin Sony'de MS'in yaptığı gibi aynı fikirdeyd ( ikinci el oyun konusunda ), sonradan vazgeçti olayının kaynağı nedir ? Ben bunca yıldır bütün oyun sitelerini takip ederim böyle bir haber duymadım ve işitmedim. Bundaki kaynağınız nedir ? Ayrıca size gönderdiğim video özel olarak çekilmiş bir video değil ki, meşhur çekilmiş video diyorsunuz. Size gönderdiğim E3 2013 konferansı sırasında çekilmiş bir video. Yani özel olarak Sony'nin çekime verdiği bir video değil. Memory Card olayına gelince, Nintendo, Sega ( Dreamcast ) dahil bütün firmalar konsol aksesuarlarını ayrıca satarlar. Bunda ayıplanacak birşey yok. PSX-PS2 döneminde bu hep böyleydi ve aşırı pahalı hiçbir zaman olmadı. Zamanın en pahalı Dreamcast Virtual Memory Unit ( Ekranlıydı, saat piliyle çalışıyordu ve birbirine bağlanıp bilgi aktarabiliyorduk. Hatta içinde oyun bile vardı. ) çok pahalı değildi. PS3'ün çıkış fiyatı konusunda bir yere kadar haklısınız. Evet pahalı idi, ama Sony konsolu zararına sattı çünkü konsolun architecture yapısı ( mimari yapısı sanırım türkçesi ) çok pahalıya üretilmişti. Bir de bluray olayı var. Xbox 360 DVD ile çıkarken, PS3 Bluray sürücü ile çıkmıştı ve Bluray sürücüler o zaman çok pahalıydı. Xbox kanadı uzun süre 8,5 GB lık dual dvd ler ile idare etmeye çalıştı. Hatta MS bizim bluray e ihtiyacımız yok diye açıklamalarda bulundu. Daha önceki mesajımda da belirteyim. XB1'ım vardı Xb360 ı da iki defa almıştım. Ama gördüğüm kadarıyla sizin bunlara da verilecek bir cevabınız var. Mantıksız da olsa konsolunuzu ölümüne savunuyorsunuz. Cevap vermediğiniz diğer bir sözü size tekrardan hatırlmak isterim. Xbox Başkanı Phill SPENCER DEDİ Kİ: " BİR PLATFORMU ÖVERKEN, DİĞERNİ YERİN DİBİNE BATIRAN OYUNCU DEĞİLDİR. " Sizin bu söylediklerime de cevap vereceğinizi, saldırgan bir tavır ile karşılık vereceğinizi tahmin ediyorum. Ve işte o yüzden herşeye verecek cevabı olan kişilkere ben PEKİ der ve konuyu kapatırım. Çünkü artık konuşma tartışmaya sonra da kavgaya dönecektir. Herneyse bende yine aynı kelime gelsin. Peki..

İdrak İstimlak

20.8.2016 16:04:10

0
Cunki sadece MS un HDD leri uyumluydu ve onlari almak zorundaydi millet. Sonradan sonraya oyuncularin buldugu yöntemlerle bu soygunun onune gecilebildi...

Chirrut Imwe

20.8.2016 15:52:59

0
HDD lerin MS ile ne ilgisini var . Piyasada yterince ragbet görmedigi icin Toshiba kendisi kaldirdi. Konsollarin evrildigi dogru. Ilk modeli ile sonraki cikanlar arasinda fark da vardi ki hala da var eeee Burda nerde iteleme Ben göremiyorum

İdrak İstimlak

20.8.2016 15:21:35

0
Ahauahahahaa Yahu geçen nesil HDDVD'leri 150 dolardan millete iteleyip, sonra kabak gibi ortada bırakan, Arcade modeller için memory card'ları fahiş fiyattan sallayan, HDD'siz konsollara 40-50 dolarlık HDD'leri yine 150 dolardan iteleyen, ilk modellerde HDMI çıkış olmayan modelleri satan, Bluray gibi bir nimet varken 4-5 DVD'li oyunları millete oynatan, wi-fi dahi olmayan modelleri 4-5 yl millete satan çok hayırlı bir firma diyorsun yani? E3 2013 hala unutulmuş değil, MS'un açıklamaları oyun tarihinin kara bir lekesi olarak anılmaya devam edecektir. (ikinci el oyun yasağı, internete bağlanma şartı, kinect'li zayıf modeli 100 dolar daha pahalı satma vs. vs. vs...)

Chirrut Imwe

20.8.2016 15:05:03

+1
Yahu ne pekisi arkadasimin? Memory Card gibi olmazsa olmazi ayri ve asiri pahali Satan Sony degil mi? Vita da ki asiri pahali ve kücücük MC lari ayri Satan Sony degil mi? X360 göre daha düsük donanmli olup da PS2 den aldigi fazla konsola 600€ fiyat bicen Sony degil mi? Bunlarin inkar edilicek nesi var anlamadim,adamlar size Voodoo büyüsü falan mi yaptilar da ne derse eyvallah cekip bi bildigi var cekiyorsunuz. Cidden bu büyü Isi arastirilmali

mehmetalpertr

20.8.2016 14:45:06

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Yahu MS zatenn Sony'nin de ayni yoldan gittigini (o zamanlar) bildigi icin cikip bu sacmaliklari aciklamakdan bi sakinca görmedi. Sony Tilki gibi bakti büyük tepki geldi,bu politikalarin hepsinden vazgecti ve E3 de ki meshur videoyu cektiler. MS gibi bi Firma tek basina bu sacmaligi riske edicek kadar aptal bi Firma degil. Bakti kunduna geldiler,adamlarda direk vazgecti. Haberde dogruydu hatta sonralari NeoGAf da bahsedildi bu durumdan fakat bahsedenlerinde hepsi ban yediler. Sony'nin karsisinda bu camiada durabilecek tek bir basin kurulusu dahi yok. Aci ama gercek bu hele bu nesil resmen basina Maasa bagladi adamlar. Iki Firma da babamin firmasi degil. Yanlislari söylüyoruz. Ben dahil kactane Xboxci arkadasimin bu sacmaliklar yüzünden PS4'ü Premier konsol yaptigimizda gercek inkar etmiyorum ama olayin ic yüzü sonra anlasilinca tekrar Xbox'a gönül verdik. Bugün MS Ben konsol isinden cekiliyorum dese NEO'nun fiyatini 2 katina cikarmazsa kendini köprüden atarim . Sony kadar ac gözlü ve kullanici düsmani bi Firma görmedim. Yahu Support bile dandik. Ürününde hata ciktiginda hatayi senin üstünde yüklemeyi calisiyorlar. Aha bunun kabitlari var.
Peki ..

GT_55

20.8.2016 14:42:35

+1
Neo %50 zayıfta kalsa 1 sene de piyasayı domine edeceğini düşünüyorum.

Chirrut Imwe

20.8.2016 14:26:33

0
Yahu MS zatenn Sony'nin de ayni yoldan gittigini (o zamanlar) bildigi icin cikip bu sacmaliklari aciklamakdan bi sakinca görmedi. Sony Tilki gibi bakti büyük tepki geldi,bu politikalarin hepsinden vazgecti ve E3 de ki meshur videoyu cektiler. MS gibi bi Firma tek basina bu sacmaligi riske edicek kadar aptal bi Firma degil. Bakti kunduna geldiler,adamlarda direk vazgecti. Haberde dogruydu hatta sonralari NeoGAf da bahsedildi bu durumdan fakat bahsedenlerinde hepsi ban yediler. Sony'nin karsisinda bu camiada durabilecek tek bir basin kurulusu dahi yok. Aci ama gercek bu hele bu nesil resmen basina Maasa bagladi adamlar. Iki Firma da babamin firmasi degil. Yanlislari söylüyoruz. Ben dahil kactane Xboxci arkadasimin bu sacmaliklar yüzünden PS4'ü Premier konsol yaptigimizda gercek inkar etmiyorum ama olayin ic yüzü sonra anlasilinca tekrar Xbox'a gönül verdik. Bugün MS Ben konsol isinden cekiliyorum dese NEO'nun fiyatini 2 katina cikarmazsa kendini köprüden atarim . Sony kadar ac gözlü ve kullanici düsmani bi Firma görmedim. Yahu Support bile dandik. Ürününde hata ciktiginda hatayi senin üstünde yüklemeyi calisiyorlar. Aha bunun kabitlari var.

İdrak İstimlak

20.8.2016 14:01:31

0
Sony melek falan değil, o da kendi çapında sömürüsünü yapar, bundan sonra yapacaktır da ama MS dedin mi orada bir duracaksın... İnternet gibi özgür bir dünyada kimse haberleri böyle kaldırtamaz, bir yerlerden kaldırılır, yüz yere yeniden haber yapılır. Senin bahsettiğin şeyi ben ilk defa duyuyorum, varsa ki, ben bahsettiğin şeye inanmıyorum, muhakkak asılsız ve yalan haber olduğu için kaldırılmıştır... Edit: Bu arada E3 2013'te online zorunluluktan dolayı interneti olmayan veya kullanmak istemeyen oyuncular nasıl Xbox One almalı diye sorulduğunda verilen cevap, Xbox 360 kullanmaya devam etsinler olmuştu. Bu g... kalkmış faşist zihniyetli bir firmanın söylemi ortada var iken senin bunların avukatlığına soyunup , üstüne bir de Sony'yi bu şekilde suçlaman harbiden komik olmuş...

Chirrut Imwe

20.8.2016 13:57:29

0
Valla babam Sana göre Sony ile ilgili olumsuz haberlerin hepsi rüya,sallama . Ne diyorum haber ayni gün kaldirildi ama yoookkkk biz hic haberleri takip etmeyip rüya görüyoruz. Sony bir Melek,Sony oyuncularin kurtaricisi. Irkcilik yapan,paran yoksa Alma diyen bi Firma Melek Melek,Peygamber

İdrak İstimlak

20.8.2016 13:48:20

0
Yani kaynak işkembe-i kübra diyorsun. Yahu biraz hakiki haberlerle gelin, sallama haberlerle değil. Konu Neogaf'ta bu kadar ses getirse, illaki bir yerlerde bununla ilgili bir şeyler olur. Bu daha çok senin sallama haberlerinden birine benziyor. No kaynak, no güven...

Chirrut Imwe

20.8.2016 13:45:30

0
Kaynak alamazsin bu rezalet ortaya ciktiginda Sony bütün basindan bu haberleri kaldirtti. NeoGAF da ki thread 50 sayfayi bulmustu ayni gün icinde. 4 Saat sonra basta N4G,NeoGAF ve büyük oyun sitelerinden haber alel acele kaldirildi

İdrak İstimlak

20.8.2016 12:59:49

0
Kaynak alalım Sony'nin gizli DRM güncellemesi, kuralları hakkında...

Chirrut Imwe

20.8.2016 12:52:56

0
Bu senin dedigin DRM muhabbetinde hepsi Sony'nin altindan cikma. MS önce aciklayarak Sony'nin tuzagina düstü. Git netten PS4'ün ilk gün yamasina bak bakayim orada resmen DRM ve gizli politikalari kaldirmak diye yama notu var. Siz Sony'i melek MS'u Seytan saniyorsunuz ama isin asli tam tersi. Bizim konsolumuzu elitlere inananlar icindir. Paranin yoksa Alma veya ikinci ise girin diyen firmanin oyuncusu dostu oldugunu inanmak lol!

İdrak İstimlak

20.8.2016 12:47:46

0
İmzamı atarım... Yalnız küçük bir düzeltme; XBox One çıkış fiyatı 399 dolar değil, 499 dolardı.

BSC Misafiri

20.8.2016 10:51:24

0
quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalpertr
quote:

Orjinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Mal kardes,o editöre Kim cihazin 800€ olucagini söylemis? Allah bilir Adam bi tahminde bulunmustur,buda resmi aciklama sanmistir Scorpio zati Baska konsol bak One degil Baska iste oda senin taptigin Sony'i sürüm sürüm süründürecek cihaz Kalmis bana 40-20 muhabbetide cekmiyormu Ben simdi NeoGAF da bi Topik acarim. BSC de stun diye bir Arkadas herkesin kendi gibi düsündügünü saniyormus siz ne diyorsunuz Ayrani yok icmeye HE PC den falan bahsediyoruz. Nimet fasulyeden iliskisi
Arkadaşlar E3 2013'e dönün ve hatırlayın. Microsoft Xbox One için neler demişti. 1- Konsol sürekli online isteyecek, Eğer 24 Saat içerisinde en az bir kere online olmazsanız konsol kendini kapatacak. 2- İkinci el oyun pazarına izin vermeyeceğiz. Xbıox One'a takılan bir oyun o makineye ait olacak. İkinci el olarak satılamayacak veya arkadaşlarınıza götürüp oynayamayacaksınız yada arkadaşınıza oynaması için veremeyeceksiniz. Sadece o konsol içeriisnde belirli aile hesaplarınon oyunu oynamasına izin verilecek. 3-TV, TV, TV, TV.... 4- Single Player oyunlarda bile konsol siizn online olmanızı isteyecek. 5-Kinect 2.0 olmadan Xbox One çalışmayacak. Xbox One çalışmak için Kinect gerektirecek. 5- Xbox One 399.99 US $ olacak. Ardından bu videoyu izleyin rica ederim. https://www.youtube.com/watch?v=SJ-To7WJyWs Sonra gerisini tahmin edeceksiniz. Eğer Sony olmasaydı ve bu açıklamaları yapmasaydı. Konsol dünyasının ve hatta oyun dünyasının ne hale geleceğini siz düşünün. Rica ediyorum. Şimdi savunduğunuz, ölümüne arkasında koşturduğunuz adamların aslında ne mal olduğunu tekrardan hatırlayın. MS'in eline kalsaydık neler olacaktı düşünün. Ve sonradan biz fanlarımızın sesini dinledik diye yalanlar uydurarak 180 C dönen bu adamları iyi tanıyın. Tek bir sorum daha var. Hangi Xbox One yada Xbox 360 oyununa Türkçe dil desteği verildi ? ( Cysis hariç ) .. Peki bunu da geçtik. Hiç mi hatırlamıyorsunuz TİVİ TİVİ TİVİ muhabbetlerini.. Peki kaç adet PS3 ve PS4 oyununa türkçe dil desteği verildi ? Ben sony fanı değilim. Hatta Xbox One'ım ve Xbox 360'ım vardı ( RROD yüzünden iki defa aldım. ) vardı çeşitli nedenlerden dolayı sattım. Ama olaylara objektif bakın lütfen. Ve ayrıca Xbox'un başkanı Phill Spencer'ın bu sözleri kulağınızdan hiç çıkmasın: " Bir platformu överek yükseklere çıkarırken, diğerini yerin dibine batıran OYUNCU DEĞİLDİR!!!!! " .. Neyi savunduğumuza, neye düşman olduğumuza dikkat edelim. Bu hiç sevmediğiniz ve yerin dibine batırmaya çalışığınız Sony sayesinde ben ilk defa bir ingiliz ve bir amerikalı oyun oynarken neler hissediyor, aynen anladım. Uncharted 3'ü türkçe oynayınca vay be demek ana dilinde oyun böyle oynanıyormuş dedim.. Herneyse eğer sizleri rahatsız ettiysem özür dilerim. Ama sadece bazı şeylerin farkına varın istedim. Belki de zaten farkındasınızdır. Herkese bol oyunlar, iyi günler ve geceler olsun.
Helal olsun sen bunları yazdıkça yukarıdaki çocuk vatan haini gibi geliyor banaa...

- The Stig -

20.8.2016 10:44:05

0
doğru ve yerinde bir karar olmuş. Xbox one'nın canı ne zaten. VR oyunları Sony'nin yaptığı gibi PS4'e getirmenin anlamı yok. Nasıl VR'yın keyfi NEO'da daha güzel ve iyi olacaksa, Scorpia'da da sadece VR oyunların gelmesi mantıklı olanı.

mehmetalpertr

20.8.2016 02:06:10

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Mal kardes,o editöre Kim cihazin 800€ olucagini söylemis? Allah bilir Adam bi tahminde bulunmustur,buda resmi aciklama sanmistir Scorpio zati Baska konsol bak One degil Baska iste oda senin taptigin Sony'i sürüm sürüm süründürecek cihaz Kalmis bana 40-20 muhabbetide cekmiyormu Ben simdi NeoGAF da bi Topik acarim. BSC de stun diye bir Arkadas herkesin kendi gibi düsündügünü saniyormus siz ne diyorsunuz Ayrani yok icmeye HE PC den falan bahsediyoruz. Nimet fasulyeden iliskisi
Arkadaşlar E3 2013'e dönün ve hatırlayın. Microsoft Xbox One için neler demişti. 1- Konsol sürekli online isteyecek, Eğer 24 Saat içerisinde en az bir kere online olmazsanız konsol kendini kapatacak. 2- İkinci el oyun pazarına izin vermeyeceğiz. Xbıox One'a takılan bir oyun o makineye ait olacak. İkinci el olarak satılamayacak veya arkadaşlarınıza götürüp oynayamayacaksınız yada arkadaşınıza oynaması için veremeyeceksiniz. Sadece o konsol içeriisnde belirli aile hesaplarınon oyunu oynamasına izin verilecek. 3-TV, TV, TV, TV.... 4- Single Player oyunlarda bile konsol siizn online olmanızı isteyecek. 5-Kinect 2.0 olmadan Xbox One çalışmayacak. Xbox One çalışmak için Kinect gerektirecek. 5- Xbox One 399.99 US $ olacak. Ardından bu videoyu izleyin rica ederim. https://www.youtube.com/watch?v=SJ-To7WJyWs Sonra gerisini tahmin edeceksiniz. Eğer Sony olmasaydı ve bu açıklamaları yapmasaydı. Konsol dünyasının ve hatta oyun dünyasının ne hale geleceğini siz düşünün. Rica ediyorum. Şimdi savunduğunuz, ölümüne arkasında koşturduğunuz adamların aslında ne mal olduğunu tekrardan hatırlayın. MS'in eline kalsaydık neler olacaktı düşünün. Ve sonradan biz fanlarımızın sesini dinledik diye yalanlar uydurarak 180 C dönen bu adamları iyi tanıyın. Tek bir sorum daha var. Hangi Xbox One yada Xbox 360 oyununa Türkçe dil desteği verildi ? ( Cysis hariç ) .. Peki bunu da geçtik. Hiç mi hatırlamıyorsunuz TİVİ TİVİ TİVİ muhabbetlerini.. Peki kaç adet PS3 ve PS4 oyununa türkçe dil desteği verildi ? Ben sony fanı değilim. Hatta Xbox One'ım ve Xbox 360'ım vardı ( RROD yüzünden iki defa aldım. ) vardı çeşitli nedenlerden dolayı sattım. Ama olaylara objektif bakın lütfen. Ve ayrıca Xbox'un başkanı Phill Spencer'ın bu sözleri kulağınızdan hiç çıkmasın: " Bir platformu överek yükseklere çıkarırken, diğerini yerin dibine batıran OYUNCU DEĞİLDİR!!!!! " .. Neyi savunduğumuza, neye düşman olduğumuza dikkat edelim. Bu hiç sevmediğiniz ve yerin dibine batırmaya çalışığınız Sony sayesinde ben ilk defa bir ingiliz ve bir amerikalı oyun oynarken neler hissediyor, aynen anladım. Uncharted 3'ü türkçe oynayınca vay be demek ana dilinde oyun böyle oynanıyormuş dedim.. Herneyse eğer sizleri rahatsız ettiysem özür dilerim. Ama sadece bazı şeylerin farkına varın istedim. Belki de zaten farkındasınızdır. Herkese bol oyunlar, iyi günler ve geceler olsun.

MiyopBey

19.8.2016 19:26:28

0
Yav he he gelmeyecek

wustti

19.8.2016 18:10:56

0
tabi ki böyle diyecek adam ne diyecek :) xbox one s çıkmış ada evet scorpio ya özel yüksek grafiklerde yeni projelerimiz olacak mı diyecekti. telefonları hatırlayın ilk etapta donanımı yetmiyo ayağına güncelleme veremiyoruz deyip sonra milleti alıştırdılar. şimdi güncelleme kesiyo adam millet 2 yıllık telefon normal diyo. bu da aynen olacak. one s iyi bi oyun deneyimi sunmadığı için bu oyunu one s e çıkarmadık deyip yavaş yavaş scorpio ya geçecekler. xbox tarafının acilen bölgesel özelleştirmeler üzerinde çalışması lazım.

Andrew21

19.8.2016 17:19:25

0
her xbox haberinin altında bu tür gereksiz kapışmaları görmek zorunda mıyız?Yönetim ne zaman el koyacak buna? sitenin kalitesini düşürüyorlar.

CILGIN_TURK_96

19.8.2016 16:44:51

+2
anlasilan gelecek nesilede PS - PC ikilisi ile devam etmek en mantiklisi..

BSC Misafiri

19.8.2016 16:24:25

0
quote:

Orjinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Pek sanmiyorum zira daha dün Greenberg,Scorpio dan sonra da,Xbox konsollarinin cikacagini onayladi. Zati Scorpio'nun basarisiz olmasi hemen hemen imkansiz gibi birsey. Konuya gelirsek. Aynen NEO da oldugu gibi Xbox da da gelecekde cikacak her oyunun Scorpio Mod'u bulunacak. Oyunu taktigin cihaza göre oyun Automatik cihazin algilayip,o ayarda calisacak.
Kardeş onu oyun değil cihaz algılıyor,Cihazın tanıması lazım ve tanıdıktan sonra bir güncellemeylemi artık neyle yaparlar bilmem, oyunun grafik ayarlarının o konsola göre artış göstermesi sağlanılıyor...

Chirrut Imwe

19.8.2016 16:22:14

+1
Mal kardes,o editöre Kim cihazin 800€ olucagini söylemis? Allah bilir Adam bi tahminde bulunmustur,buda resmi aciklama sanmistir Scorpio zati Baska konsol bak One degil Baska iste oda senin taptigin Sony'i sürüm sürüm süründürecek cihaz Kalmis bana 40-20 muhabbetide cekmiyormu Ben simdi NeoGAF da bi Topik acarim. BSC de stun diye bir Arkadas herkesin kendi gibi düsündügünü saniyormus siz ne diyorsunuz Ayrani yok icmeye HE PC den falan bahsediyoruz. Nimet fasulyeden iliskisi

stun

19.8.2016 16:13:51

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony IGN den Naomi mi Konsolun fiyatini belirliyormus . 800€ fiyat etiketi olan Bir Komponentin 1 yil icinde 400€ a düsecegini mi zannediyorsun ha senin Xbox alip almiyacgin kimsenin umurunda falan degil lakin genelin senin gibi düsünüyormus gibi konusman isin saka kismi NeoGAF bile siraya girmis bu kendini fasulyeden nimet yaniyor:)
mal işte.. o kadın editör.. haberi aktarıyor.. 800 dolar olunca görürsün.. satış rakamları ortada 40 milyona 20 milyon buda hala diyo xbox kırıcak geçiricek.. lan olum senin nickini gören seni tartışmak için ciddiye almaz zaten.. ki almıyorum.. 4k yı sana 400$ ' a mı vercekler ?

Chirrut Imwe

19.8.2016 15:45:45

+1
IGN den Naomi mi Konsolun fiyatini belirliyormus . 800€ fiyat etiketi olan Bir Komponentin 1 yil icinde 400€ a düsecegini mi zannediyorsun ha senin Xbox alip almiyacgin kimsenin umurunda falan degil lakin genelin senin gibi düsünüyormus gibi konusman isin saka kismi NeoGAF bile siraya girmis bu kendini fasulyeden nimet yaniyor:)

stun

19.8.2016 15:32:55

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony High-End PC toplayalim? Ben su ana kadar hic bi yerde cihazin 800€ olacagina dair en ufak bir yazi bile okumadim ama Hadi diyelim 800€ olsun. Bana kalkmis Scorpio almkdansa High-End bir PC toplamami öneriyoraun da,o dedigin PC'nin tek bir komponenti senin dedigin Scorpio fiyatindan daha fazla ki Scorpio dedigin konsol yalanir yutulur cinsten bi cihaz degil. Sen simdi Kalk yüksek kalite oyun oynamak isteyen bi konsol oyuncusuna bu sartlardan sonra Kalk High End PC topla toplatabiliyorsan. Sizin konustuklariniz tamamen uydurma,hayali seyler. Burda Millet parayi sokakda toplamiyor. Herkesin HE PC topluyacak ne maddi durumun ne de teknik bilgisi var. Ha Adam PC de oyun oynamak hosuna gider orasina bisey diyemem. Ha Scorpio ciktiginda zaten o oyunu PC de oynaman icin isteyecegi en kötü 1070-1080 arasi GPU lar olacak. https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01G92E9ZY/ref=mp_s_a_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1471601195&sr=8-1&pi=SY200_QL40&keywords=gtx+1080&dpPl=1&dpID=51OZeUwAicL&ref=plSrch#
ıgn den naomi söyledi kardeşim.. daha detay mı veriyim.. bak aşşagıda metal gear cevabını vermiş.. lan konsol özel oyunu olunca konsol olur niye konsol alıyım özel oyunu yoksa.. pc alırsın -daha ucuz oyun geriye uyumluluk bedava mp .. benim pc 'm de yok haa ps4 kullanıcısıyım.. ama xbox alınmaz.. bu nesilde 1 tane sebep yok xbox almaya .. ps4 den donanım olarak düşük makina 1800 .. cem yılmaz gibi '' bune lan ? '' diyorum

Kennnn

19.8.2016 14:31:36

0
Neo hem çözünürlük hem 60 fps verecek bunun için çıkacaklar. Sırf çözünürlük artışı için bir konsol çıkacaksa da Xbox one S gibi şimdiye çoktan çıkardı. Amaçları performans nedeniyle pc tarafına kayan oyuncuları geri getirmek. Neo'nun sistem özelliklerinin scorpio hamlesinden sonra daha da yüksektmeye gittiği söyleniyor.

Metal-Gear

19.8.2016 14:31:23

+4
quote:

Orijinalden alıntı: stun high -end pc toplayın daha mantıklı -yabancı kaynaklarda cihaz 800 $ gözüküyor.. - paralı mp- pahalı oyunlar - özel bir oyun yoksa bunu almaya gerek yok direk pc de steam- geriye uyumluluk-ucuz oyun gibi fırsatlar dururken kim niye alsın scorpio
Hocam 800 dolar olacak olursa eğer, bu fiyat civarına high - end'in ana bileşenlerini getirmek şu an mümkün ama uğraş ister biraz, 1,5 sene içerisinde parçalar daha da ucuzlayacak zaten. Bu yüzden elinde iyi kötü bir anakart bulunan biri direk bu parçaları alabilir. Ya da elindeki kötü sistemi satıp komple yenileme yoluna gidebilir monitörsüz olarak. (Scorpio'ya vereceği parayı 3 ana bileşene, sattığı sistemin parasını uyumlu bir anakarta şeklinde) Ortalama Scorpio fiyatına getiriliyor o zaman doğru. Sadece Scorpio'daki gibi pratik şekilde bas parayı al sistemi olmayacak, toplamak lazım, beklemek lazım parçaları Türkiye'den alınmaz zaten, bir de elindeki sistemi satma meselesi olacak. Ama şimdiden bu parçaları alan biri, 1,5 sene sonrasında da gene konsoldan iyi seviye oyun oynar. Biraz tercih ve sabır meselesi artık. Scorpio exc oyun olayı olsa hiç PC işine girmeye gerek yok tek platform olunca yardırırdı yapımcılar. Şimdi artık biraz sabır ve bilgi ile PC daha iyi bir tercih olarak duruyor bayadır bende bunu söylüyordum. Bu haberle tescillendi kendi adıma. Son politikalardan sonra çoğu kimsede PC alırım daha iyi fikri oluştmuştu zaten daha önce bunu dile getirdim, o yüzden Microsoft kendi bacağına sıkıyor bu hamleleri ile. Buna rağmen ben Scorpio satışları iyi gidecek diye düşünüyorum, sadece daha fazla müşteri çekme potansiyeli varken bu potansiyeli PC kanadına çokça dağıtan bir yol izliyor sıkıntısı bu, önü kapalı o yüzden, PS4 kadar satmasına imkan vermiyorum hiç. (Yine de ben mutlaka bir Scorpio alıp deneyimleyeceğim +1 satışa beni yazarlar artık. :D ) - https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-Support-Graphics-08G-P4-6173-KR/dp/B01GX5YWAO/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1471604028&sr=1-1&keywords=gtx+1070 =============== - https://www.amazon.com/Kingston-2133MHz-Non-ECC-Desktop-HX421C14FBK2/dp/B00TY6A1P0/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1471604413&sr=1-1&keywords=8+gb+ram+ddr4 =============== - https://www.amazon.com/Intel-I7-6700-FC-LGA14C-Processor-BX80662I76700/dp/B0136JONG8/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1471604456&sr=1-2&keywords=i7+6700k =========================== Mehmet Ali abi, Microsoft piyasayı izlemeyi bilen bir firma normalde. Köklü ve üretkenler bu yüzden piyasanın şu an 1080p üzerine döndüğünün farkındalar. :D Oyuncular çözünürlüğü bir nispet aracı olarak kullanıyor, kimisi de grafik = çözünürlük gibi görüyor. Cahil halkı yönetmek gibi bir şey bu durum. Microsoft işlemcinin üzerine 4K yazılı bir tanıtım yaparak bu piyasa algısından vurmak istiyor olabilir sana katılırım. Ben olsam bende böyle bir şey düşünürdüm aslında, adamlara 4K oyun yap, ama shader modelini düşük tut pazarla. Hiçbir zaman 4K oyun yapıyoruz ama şu - şu - şu grafik metodları için ayrı işlem birimler oluşturduk, işte bilmem ne tabanlı render teknolojisi getirdik (tile-based gibi örneğin) çok yüksek texel paketlerini çok daha küçük bir alanda depoluyoruz gibi bilgiler verdiklerini gördün mü mesela? Yok, gelen tek açıklama Exc. oyun olmayacak, aynı oyunlar 4K çalışacak, oyuncular vs. Bunu sorgulayan büyük bir kitle yok işte, olsaydı eğer bu gün biz bu tarz güzel açıklamalar görecektik belki Scorpio için. Hatta NEO için. Yani microsoft bir taraftan akıllılık ederken, bir taraftan eşşeklik ediyor. Eğer PS platformu gibi bir rakibi olmasaydı karşısında, o zaman derdim ki tamam bununla alır yürürler engel yok, piyasadaki oyunların hepsinin grafikleri hemen hemen aynı en azından bu adamlar 4K yapacak derdim. Ama öyle değil işe. Orada en basitinden bir God of War 4 geliştiriyorlar anasını satim tek platforma yapıyor ve mevcut konsol ile daha iyi render kalitesi hedeflemek için canları çıkıyor, işte en basit örneği UC4 bunun, al bide bunları NEO'ya çıkart o zaman gör şöleni. Multiplatform oyunlar desen firmaların insafına kalmış, her şeye çıktığı için arada ufak tefek şeyler haricinde bir fark olmuyor. Güçlü konsolun potansiyelini çok görmüyoruz bu yüzden. Değişirse bi FPS değeri değişiyor çoğunlukla. Bu yüzden Neo - Scorpio ayrımı da bundan nasibini alacak, başka çaresi yok çünkü birinci parti yapımcı oyunu olmadıktan sonra hepsi neredeyse denk. Aç gözlülük yaptıkları oluyor bu arada Sony'nin, ama çalıştıkları zamanda iyi çalışıyorlar işte.

exent4246o

19.8.2016 14:19:12

0
Zaten bilinen birşeydi Xbox scorpio ve PS neo VR ve çözünürlük takviyesi için tasarlanmış ara nesil. Yeni nesilin çıkmasına çok var.

Persona_Non_Grata

19.8.2016 14:08:20

+4
Sanki özel oyunu kalmışta , birde açıklama yapıyor. Bu kadar ezik firma görmedim.

Chirrut Imwe

19.8.2016 13:14:23

0
High-End PC toplayalim? Ben su ana kadar hic bi yerde cihazin 800€ olacagina dair en ufak bir yazi bile okumadim ama Hadi diyelim 800€ olsun. Bana kalkmis Scorpio almkdansa High-End bir PC toplamami öneriyoraun da,o dedigin PC'nin tek bir komponenti senin dedigin Scorpio fiyatindan daha fazla ki Scorpio dedigin konsol yalanir yutulur cinsten bi cihaz degil. Sen simdi Kalk yüksek kalite oyun oynamak isteyen bi konsol oyuncusuna bu sartlardan sonra Kalk High End PC topla toplatabiliyorsan. Sizin konustuklariniz tamamen uydurma,hayali seyler. Burda Millet parayi sokakda toplamiyor. Herkesin HE PC topluyacak ne maddi durumun ne de teknik bilgisi var. Ha Adam PC de oyun oynamak hosuna gider orasina bisey diyemem. Ha Scorpio ciktiginda zaten o oyunu PC de oynaman icin isteyecegi en kötü 1070-1080 arasi GPU lar olacak. https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01G92E9ZY/ref=mp_s_a_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1471601195&sr=8-1&pi=SY200_QL40&keywords=gtx+1080&dpPl=1&dpID=51OZeUwAicL&ref=plSrch#

İdrak İstimlak

19.8.2016 12:47:30

+1
Bence bundan daha tehlikeli olan ise su; adam gibi 3A bir oyunun gelistirilmesi 3-4 yil sürüyor. Bu surede siz tam oyunu bitirecekken adamlar yeni bir yukseltme güncellemesi yayinlayacak ve yapimci bu güçten hic bir zamam tam olarak faydalanamayacak. Bu dongunun devam ettigi surece konsolun gucunu somuren oyunlari asla goremeyecegiz. Iste bu yuzden bir konsol en az 6 yil piyasada kalmali diyoruz. MS isin sadece cozunurlukten ibaret oldugunu sanmis olmali ki; boylesine anlamsiz bir ise giriyor. Her zaman dedigim gibi bunlar oyun pazarından cekilmedegi surece oyuncular darbe alacak. Hatta su an cekilseler bile yillarca bu yapilanlarin ceremesini yine oyuncular cekecek...

stun

19.8.2016 12:46:51

+3
high -end pc toplayın daha mantıklı -yabancı kaynaklarda cihaz 800 $ gözüküyor.. - paralı mp- pahalı oyunlar - özel bir oyun yoksa bunu almaya gerek yok direk pc de steam- geriye uyumluluk-ucuz oyun gibi fırsatlar dururken kim niye alsın scorpio

Hoid

19.8.2016 12:23:56

0
Scorpio beklendiği kadar satmaz ise MicroSoft XBOX ı satar

Metal-Gear

19.8.2016 12:17:04

+3
Özel bir oyunu olmayacak olması çok normal, zaten Xbox platformunun komple özel bir oyunu kalmadı. Son kozu "dünyanın en güçlü konsolu" sloganı olmuş oldu. O da mecburen geçici olacak, arkasına PS5 gelse bu sefer en güçlü konsol öteki olmuş olacak. Saltanat sürecek bir slogan değil o yüzden. Scorpio'ya özel oyun çıkmayacak olması benim için bir hayal kırıklığı çünkü en güçlü konsolun potansiyelini kullanamayacaklar hiçbir zaman. XO ayarında render kalitesi ile 4k çözünürlük, ya da 60fps akış. Benim beklentim ise tam tersine render kalitesi muhteşem olan oyunlardı. Aynı grafikleri daha net görmek, "grafik kalitesini" artırmıyor FHD'nin üstüne. Anasını satim bir şeyi de düzgün yapın da "sonunda" diyeyim. Güçlü donanım niye yapılır? O gücü kullanacak Shader kalitesinde oyunlar için yapılır, yüksek çözünürlük için yapılmaz. Aksi halde PS4 exclusivelerindeki "shader kalitesinde" bir oyun göremezdik bu nesil. Bu yüzden exc. olayı önemli bir durum, konsolun gücünü en iyi şekilde exc. oyunla kullanırsın. Şimdi bunu yapmayacaklarını öğrenmiş oluyoruz, e ne anladık bu işten. :/

İdrak İstimlak

19.8.2016 11:32:11

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Abi ok. Parali online,DLC vb.. senin hoslanmadigin seyleri MS oyun dünyasina sundu ama su Upgrade edilmis konsol fikri hatta fikir bile degil megersem adamlar arkada cokdan projeleri hazirlamislar bile,ilk Sony'nin basinin altindan cikti. Allah askina bare bunu görmemezlikden gelme.
Bence MS un basinin altindan çıktı, ihale de Sony ye kaldi. Mantiken bakarsan olaya Sony nin daha guclu bir cihaza ihtiyaci yoktu, adamlar VR eklentisini kendi islemcisi ayri bir unitede olan bir konseptle halledecekken, MS un ise upgrade edilebilir bir konsol fikri ile atlamasi sonucunda bu hale geldi. Sonucta bunlar devasa firmalar, birbirlerine bir şekilde cevap vermek durumundalar...

Chirrut Imwe

19.8.2016 11:08:08

0
Abi ok. Parali online,DLC vb.. senin hoslanmadigin seyleri MS oyun dünyasina sundu ama su Upgrade edilmis konsol fikri hatta fikir bile degil megersem adamlar arkada cokdan projeleri hazirlamislar bile,ilk Sony'nin basinin altindan cikti. Allah askina bare bunu görmemezlikden gelme.

Chirrut Imwe

19.8.2016 11:04:31

0
Hocam aynen katiliyorum. Scorpio'yu One'a kolay kolay yem etmezler gibime geliyor,özellikle satislari arttirmak icin Scorpio'nun gücü nereye kadar giderse oraya iterler. Tahminen One'a gelecek destek 1 yili gecmez...zati o Ara One yaklasik 6 yasinda olacak. Bu sadece ortaligi yatistirmak icin yapilan PR konusmasi...

İdrak İstimlak

19.8.2016 11:01:28

0
Iste anlatmaya çalıştığımiz sey de bu, MS bu konsol dunyasinin kanseri. DLC, parali online, micro odeme icatlarindan sonra simdi de basimiza upgrade edilebilir 3 yillik omur dongusu olan PC hibriti konsollari sokmaya calisiyor.

Chirrut Imwe

19.8.2016 10:56:22

0
Sony'nin yaptigini sey de ayni sey zati. Ne farki var ki? Yoshida'ya PS5'i ne zaman görücez dediklerinde Adam "Bir PS5 görücekmiyiz bilmiyorum" dedi. http://www.playstationlifestyle.net/2016/04/21/shuhei-yoshida-not-sure-whether-will-playstation-5/

Hoid

19.8.2016 10:56:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son At yalani... Halo 5'i neden 360'a cikarmadin o zaman? Hani madem bu kadar onemsiyosun tum musterilerini... "En guclu konsol" diyorsan ve ona ozel oyun yapmayacaksan kapat git dukkani. Belli bir sure One'a da destek verip sonra unuturlar.

İdrak İstimlak

19.8.2016 10:47:13

0
Aaron Greenberg altını cizerek son konsol neslimiz olacak dedi. Ancak cikarttigimiz bu konsola 2-3 yil araliklarla donanim yukseltmesi gelecek ve bu sekilde yolumuza devam edecegiz dedi. Bu formul tutar mi, tutmaz mi hep beraber gorecegiz. Ancak konsollarini PC/konsol hibridi bir cihaz haline dönüştürmek istedikleri cok acik. Ben bu formulun birakin tutmasını, tepki alacak bir yaklasim oldugunu dusunuyorum. 300-400 dolara makul fiyatlara konsol donemini topraga gommek istiyorlar, parana gore donanim uzun vadede konsol multiplayer oyuncusunun kafasina yatmayacak bir istir. Bakalim hep beraber göreceğiz...

refuse2k3

19.8.2016 10:38:23

0
Biraz üstü kapalı bir açıklamaydı, Scorpio nun başarısı veya başarısızlığı konsol oyunculuğuna hangi yönden yaklaşacaklarını belirleyecek şeklinde anladım. Kendi adıma en nefret ettiğim olayda bu kimseyi arkada kalmayacak diye yeni çıkan makinelerin potansiyelinin boşuna gidecek olması... Bırakın çıkartığınız güçsüz aletler arkada kalsın...

Wayward Son

19.8.2016 10:29:12

+2
At yalani... Halo 5'i neden 360'a cikarmadin o zaman? Hani madem bu kadar onemsiyosun tum musterilerini... "En guclu konsol" diyorsan ve ona ozel oyun yapmayacaksan kapat git dukkani. Belli bir sure One'a da destek verip sonra unuturlar.

Chirrut Imwe

19.8.2016 10:19:04

+1
Pek sanmiyorum zira daha dün Greenberg,Scorpio dan sonra da,Xbox konsollarinin cikacagini onayladi. Zati Scorpio'nun basarisiz olmasi hemen hemen imkansiz gibi birsey. Konuya gelirsek. Aynen NEO da oldugu gibi Xbox da da gelecekde cikacak her oyunun Scorpio Mod'u bulunacak. Oyunu taktigin cihaza göre oyun Automatik cihazin algilayip,o ayarda calisacak.

refuse2k3

19.8.2016 10:13:49

+1
Scorpio beklentilerini karşılamazsa göreceğimiz son xbox olacak...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız