Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Patronu Konsol Savaşlarını Tatsız Buluyor


    Marka savunuculuğu oyun dünyasında öyle bir hal aldı ki her türlü online platformda birbirini yiyen fanları görüyoruz. Tüm bunlara rağmen iyimserliğiyle dikkatleri çeken Xbox patronu Phil Spencer, konsol savaşlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.
 
    Yaptığı açıklamalarda Spencer, "Bunu daha önceden de söyledim. İnsanların platformları tamamen birbirinden ayırmaya çalışmasını ve karşı karşıya getirmesini tatsız buluyorum. Son yıllarda ayrımcılık hangi plastik parçasına sahip olduğuna bakılarak yapılıyor. İnsanlar sevdikleri şeylerin başarılı olmasını değil, diğerlerinin başarısızlığını gözetliyor. Bunun oyun endüstrisi için olumlu bir şey olduğunu düşünmüyorum." sözlerine yer verdi.
 
    Sürekli olarak diğer platform sahipleriyle ilgili iyimser yorumlarda bulunan Phil Spencer, bu konuyla ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. Kendi işinin Xbox One'ı en iyi oyun platformuymuş gibi göstermek olmadığını söyleyen Spencer, "Bazen insanlar açıklamalarımda Nintendo ve Sony'le ilgili şeyler söyledim diye benle dalga geçiyorlar. Benim amacım ortalığı yatıştırmak ya da iyi biriymiş gibi görünmek değil. Aynı zamanda benim işim oyuncuları diğer markalardan uzaklaştırmak da değil." açıklamalarını yaptı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Co-op Odaklı Warhammer: Vermintide'ın Çıkış Tarihi Açıklandı Kurban Bayramınızı Kutlarız
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

veterangamer

26.9.2015 17:37:44

+2
Yanliz ps4 un 26 milyon sattigi yeni nesil konsol pazarinda ben bir konsol savasi göremiyorum

Patren

26.9.2015 14:55:43

0
olan pcye oluyor nasıl bir savaşsa

Guest-E87629FD5

25.9.2015 13:19:18

0
Microsoft'un umarım son konsolu olur. Piyasanın içine etmek dışında faydaları yok.

Master_Evil

25.9.2015 10:46:36

0
bu konsol savaşlarında olan hep pcye oluyor nedense

İdrak İstimlak

25.9.2015 10:43:32

+1
Her iki konsol arasında rekabet olması kadar doğal bir şey yok. Çünkü bu iki konsol da aynı kitleye hitap ediyor, bir Nintendo vs Sony veya Nintendo vs XBox gibi farklılık yok. İki konsol da bir birini ikame edebildiği için bu kadar kaşılaştırılıyorlar. Mesela bir Nintendo ile bu iki cihazın karşılaştırıldığını pek görmezsiniz, oyunları farklıdır çünkü, apayrı bir dünya. Zaten özel oyunları hariç diğer tüm oyunları, sunduğu özellikler aşağı yukarı aynı olan iki konsolu almak bence mantıksız bir yaklaşım olur. Oyun oynamak amaçlı en mantıklısı PS4 ve XBox One'dan birinin yanına PC almak en doğru iş olarak görünüyor. Çok isterseniz bunların yanına Nintendo'nun cihazını alırsanız maksimum düzeyde oyuna erişmiş olursunuz. Ben bu nesilde başarısız olmuş olsalar da, hala Nintendo'nun çok iyi bir platform olduğunu düşünen insanlardan biriyimdir. O kadar farklı ve kaliteli oyunları var ki, bunları oynamadan nesili bitirmek insanın aklının köşesinde hep bir soru işareti bırakıyor.

KaptanKenway

25.9.2015 03:13:53

-4
quote:

Orjinalden alıntı: Kazumatr Her iki konsolu alabilecek gucum var bu nesilde xbox one haric her konsolu kullandim.Bilip bilmeden herkesi kendinle karistirma bu bir. Madem avrupada herkes iki konsoluda aliyor satislar niye esit degil? Bos cahilce konusuyorsun. Ayrica istemedigim bi konsolu gosteris icin falan alacak kadar enayi degilim.Sen herseyden iki tane al oyle kullan olurmu zengin kardes.
Sana gösteriş için konsol al diye bir cümle söylediğimi hatırlamıyorum ki alamazsın da zaten. PS4-Xbox one kavgası yapacak adamsınız siz. Bari boş kelimelerinizle forumu kirletmeyin. Microsoft çekilsinde cart curt şeylerini yazan adamdan ne beklersin ki işte. Xbox one hariç bütün konsolu kullanmak başka, almak başka 2si arasındaki farkı ayır önce. Hadi diyelim aldın bütün konsolları sen gidip Wii U'yuda almışsındır sonra gelip bana burda enayi değilim naraları atarsın, bak işine bi ya. Eminim 2 konsolu olan hiçbir adam çıkıp da Microsoft çekilmeli diye boş ve gereksiz bir yorum yapmaz. Sony ve Nintendo yeterliydi diyen birinden ne bilgi birikimi bekleyebilirsin ki. Hadi git başka forumlarda PS4 fanboyluğuna devam et.

Kazumatr

25.9.2015 01:31:16

0
Her iki konsolu alabilecek gucum var bu nesilde xbox one haric her konsolu kullandim.Bilip bilmeden herkesi kendinle karistirma bu bir. Madem avrupada herkes iki konsoluda aliyor satislar niye esit degil? Bos cahilce konusuyorsun. Ayrica istemedigim bi konsolu gosteris icin falan alacak kadar enayi degilim.Sen herseyden iki tane al oyle kullan olurmu zengin kardes.

St Batuhan

24.9.2015 22:41:06

-1
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Cogu zaman tersi soylenmis olsa da konsol oyunculugu donemimin en guzel yillarini PS1 ve 2 yillarinda gecirdim, o yillardan beri oyun oynayanlar icinde eminim bir cogunuzun da en sevdiği yillar o yillardi. Acikcasi bu pazar 3 konsolu rahatca kaldiracak duzeyde degil, gecen nesil 3 konsol yakin rakamlarda satislar yapti ama sonuc ortada en fazla sattiklari nesil oldugu soylenemez (Xbox ve PS icin) toplam 300 milyon konsolluk bir pazar, bir nesile tekabul eden toplam satislari soyluyorum. Nintendo zaten hep kendi kulvarinda ilerledi, PS ve Xbox konsollari ise hep ayni kitleye hitap ettiklerinden birbirlerinin pazatina oynadilar. Yapimcilar benzer oyunlari farkli mimarilere cikartip ekstra maliyetlere katlandi. Sonuc; artik 60 dolarla gozu doymayan, cebi dolmayan gelistiriciler. Kabul edelim her yapimci buyuk markalar gibi kazanmiyor, her oyun bir GTA, CoD kadar para getirmiyor. Sonuc olarak ben pazarda her zaman Nintendo vs Sony ikilisinin oyuncular acisindan daha iyi isler cikartacagini dusunmusumdur. Iki konsol kalsa bile pazarda gelistiriciler yine islerine devam edeceklerdir, kimse ac kalmayacagi gibi azalan maliyetler ve kisalan gelistirme surecleri sonucunda ortaya o bahsettigimiz donemlerdeki gibi oyunlar cikacaktir.
Kesinlikle katılıyorum, önemli bir tespit. Kaldı ki bu nesilde de önceki nesilde de durumu gördük, oyunların kısıtlanmalarını gördük. Hatta bu nedenle oluşan sıkıntılar da ortada. Üstüne tabii firmalar sağ olsun bilgisayar kısmını da arka plana attı çoğunlukla. Elbette yine çok iyi şeyler ortaya çıktı ama şu geliştirme süreci ve maliyet noktasında konsol tarafı da inanılmaz zorlamalar ortaya koyuyor. Oysaki dediğin gibi Nintendo ve Sony olsa, her 2'sinin kulvarının farklılığı sonucu ortaya çıkan zahmet kat ve kat azalacaktır. Üstüne PC tarafına ise destek rahatlıkla sağlanacaktır. Keşke M$ Xbox'tan vazgeçip vakti varken PC tarafına dönse tam olarak. Ensemble Studios falan kurulsa tekrar ve M$'den PC için güzel oyunlar gelse.

İdrak İstimlak

24.9.2015 22:15:01

+3
Cogu zaman tersi soylenmis olsa da konsol oyunculugu donemimin en guzel yillarini PS1 ve 2 yillarinda gecirdim, o yillardan beri oyun oynayanlar icinde eminim bir cogunuzun da en sevdiği yillar o yillardi. Acikcasi bu pazar 3 konsolu rahatca kaldiracak duzeyde degil, gecen nesil 3 konsol yakin rakamlarda satislar yapti ama sonuc ortada en fazla sattiklari nesil oldugu soylenemez (Xbox ve PS icin) toplam 300 milyon konsolluk bir pazar, bir nesile tekabul eden toplam satislari soyluyorum. Nintendo zaten hep kendi kulvarinda ilerledi, PS ve Xbox konsollari ise hep ayni kitleye hitap ettiklerinden birbirlerinin pazarina oynadilar. Yapimcilar benzer oyunlari farkli mimarilere cikartip ekstra maliyetlere katlandi. Sonuc; artik 60 dolarla gozu doymayan, cebi dolmayan gelistiriciler. Kabul edelim her yapimci buyuk markalar gibi kazanmiyor, her oyun bir GTA, CoD kadar para getirmiyor. Sonuc olarak ben pazarda her zaman Nintendo vs Sony ikilisinin oyuncular acisindan daha iyi isler cikartacagini dusunmusumdur. Iki konsol kalsa bile pazarda gelistiriciler yine islerine devam edeceklerdir, kimse ac kalmayacagi gibi azalan maliyetler ve kisalan gelistirme surecleri sonucunda ortaya o bahsettigimiz donemlerdeki gibi oyunlar cikacaktir.

esmerbuyucu

24.9.2015 21:19:57

+1
Konsol savaşları olmasa zaten oyun piyasası ilerlemez. PC'nin adı geçmesi bile komik. PC'yi moba olarak görüyorum.

KaptanKenway

24.9.2015 20:33:16

-4
quote:

Orjinalden alıntı: Kazumatr Madem öyle piyasaya niye konsol bolumunden girdiniz sony ve nintendo yeterliydi.Hem piyasaya gireceksin hemde yok plastik parcalarini savunuyorlarmis de.Ozaman piyasadan cekil oyun piyasasi iki konsola odaklansin daha güzel projeler çıksın.
Nintendo'nun PS cihazlarının karşısında durabilecek bir cihazı var mı böyle konuşuyosun ? Tekel olsun Sony har vurup harman savursun, gereksiz yapımları çıkarsın seni soysun mu istiyosun ? Sen böyle diyerek Microsoft'u suçlayamazsın. Rekabetin iyi olduğunu bu sene ki E3 konferansında Xbox oyunlarının güzel olduğundan da anlayabilirsin. Rekabet her zaman iyidir. 2 konsoluda alırsın meyvelerini öyle toplarsın bu rekabetin. Senin bu söylediğin tamamen PS4 fanlarından olduğunu açıkca ortaya koyuyor gerçi. Senin tek konsolun var, Avrupadaki insanların 2 konsolu var. Kendi fakirliğini, konsol alamamanı, tek bir konsolla oynuyor olmanı Microsoft'a suç atarak değiştiremezsin. Ben ikisininde fanı değilim fakat senin bu yorumunun çok boş olduğunu rahatlıkla görebiliyorum.

Kazumatr

24.9.2015 17:30:12

-1
Madem öyle piyasaya niye konsol bolumunden girdiniz sony ve nintendo yeterliydi.Hem piyasaya gireceksin hemde yok plastik parcalarini savunuyorlarmis de.Ozaman piyasadan cekil oyun piyasasi iki konsola odaklansin daha güzel projeler çıksın.

mementopolis

24.9.2015 17:26:25

-2
Pc ve Konsol kullanıyorum . Gecende bir troll Street Fighter 5 Beta haberinde bana ;"hani Pc de Tomb Raider oynayacaktın şimdi mi unuttun Pc'yi Fanboy", yazmıştı bir troll. Al bu haberde sana kapak olsun :D. Şu platformların faniliğini yapmayın. İmkanlar El verdikçe istediğim platformunda oyun oynardım arkadaş sana ne. İstediğim gibidir yazarım .

TheTrueDetective

24.9.2015 17:10:25

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Askerde alt devrenin DEVRECILIGI sacma buluyorum demesi gibi bisey olmus.
Forumdaki en güzel tespit NET ! Kimsede buraya gelip "Ps fonloro boylo yopoyor" felan demesin her ps exclusive oyununun altına yazan xbonboncanlarıda görüyoruz SİYASET YAPMAYIN ARKADAŞIM ! Adam konsolunu sattırmak için tatlı görünmeye çalışıyor işte bunun adıda Ticaret'tir bilmiyenlere tavsiyem açın biraz okuyun..

Kasatka

24.9.2015 16:54:15

+2
Askerde alt devrenin DEVRECILIGI sacma buluyorum demesi gibi bisey olmus.

Vinewood

24.9.2015 15:16:30

-1
Konsol savaşları tatsız tabi , en iyisi Pc olduğu için boşuna anlamsız tartışmalara girmemek gerek

Guest-E87629FD5

24.9.2015 13:17:45

0
Çok delikanlı bir adam Phil Reyis, çok ciddi mesaj vermiş.

Source

24.9.2015 13:07:42

-1
Çok doğru söylemiş helal olsun, bu adamı seviyorum

addidas_85

24.9.2015 12:39:10

+1
Şurada bile bir insan fanlık yapar mı ya

alican88

24.9.2015 11:30:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: SmithAhmet Bu adam o e3 te xbox i tanitan yusuf mehdi nin yerine cikip konussaydi sanirim xbox simdi bambaska bir yerde olurdu. Çok dogru konusmus. Xbox ea access gibi hizmetlerle iyi gidiyor ayni zamanda gold oyunu olarak tomb raider gibi oyun verdiler.tamam bu oyun Kasimda cikicak yeni tomb raider icin bir strateji ama en azindan 1 tane 3A oyun olsa da veriyor arkadas. Hem kaliteli sistem, party online, 3 mble yandan snaple youtube acip, soldan online, fifa oynuyorsun(Lagsiz arapsiz ve nat hatasi olmadan).iste kalite ve kaliteye yakisan gold oyunlari boyle olur. Fan degilim 2 konsolda var ama bu söyledigidim seyleri ps4 te Lagli oynuyorum. Ve rahatsiz ediyor.
Kesinlikle katiliyorum..gecen nesilden ders alip sony psn yi gercekten cok gelistirdi artik online manada konsol ustune duseni yapiyor ama hala bir live degil..bunu soyluyorum cunku bazi oyunlari her iki platformda da oynuyorum..ve sunu cok net ustune basa basa soyluyorum fifa ve cod oyunlari kesinlikle xbox ta oynanir..gercekten psn ye gore daha lagsiz daha stabil daha sorunsuz..

2K

24.9.2015 11:29:32

0
''Son yıllarda ayrımcılık hangi plastik parçasına sahip olduğuna bakılarak yapılıyor .....'' Bu laf gerçekten çok anlamlı. Herkes bir şeylerin fanı olabilir gayet normaldir ama forumda hep görüyoruz PS fanı biri Xbox ile ilgili her şeyi kötülüyor ya da tam tersi. Her yerde bir laf sokma, gördüğü ürünü kötüleme çabası içine giriyorlar. Bunların en tepesinde bir de konsol oyuncularını küçümseyen dalga geçen PC kullanıcıları var. Şahsen dediğim gibi herkes bir şeylerin fanı olabilir ama tamamen gözü kapalı bir şekilde fan olan kişilerin ya yaşı küçüktür ya da gerçek hayatta tutunacak hiç bir şeyi yoktur, sahip olduğu üründen başka. Büyük firmalar zaten fanlar gibi çoluk çocuk işleri yapacak değil E3 sonrası Microsoft Sony'i, Sony Microsoft'u tebrik ediyor, bazen birbirlerine ufak jestler yapıyorlar. Kaldı ki bunlar bu işten para kazanan adamlar birbirleri ile rakipler yani hiç bir şey kazanmayan fanlar gibi de değiller. Zaten Türkiye başta olmak üzere Dünyada oyun oynayanları hep küçümseyen bir gözle bakılıyor, 30 yaşındaki adama bile oyun oynuyorsa ''sen çocuk musun'' deniyor. Her ne kadar büyük bir piyasa olsa da milyonlarca takip edeni hayranı olsa da genel topluma baktığımız zaman bu kadar küçümsenen ve kabul görmeyin bir hobiyi paylaşan insanlar olarak herkesin birbirine normalden daha fazla saygı göstermesi lazım.

Cityzens

24.9.2015 09:51:13

-1
Bu adam o e3 te xbox i tanitan yusuf mehdi nin yerine cikip konussaydi sanirim xbox simdi bambaska bir yerde olurdu. Çok dogru konusmus. Xbox ea access gibi hizmetlerle iyi gidiyor ayni zamanda gold oyunu olarak tomb raider gibi oyun verdiler.tamam bu oyun Kasimda cikicak yeni tomb raider icin bir strateji ama en azindan 1 tane 3A oyun olsa da veriyor arkadas. Hem kaliteli sistem, party online, 3 mble yandan snaple youtube acip, soldan online, fifa oynuyorsun(Lagsiz arapsiz ve nat hatasi olmadan).iste kalite ve kaliteye yakisan gold oyunlari boyle olur. Fan degilim 2 konsolda var ama bu söyledigidim seyleri ps4 te Lagli oynuyorum. Ve rahatsiz ediyor.

hiki999

24.9.2015 07:24:49

0
Aynen:)Böyle konuşmalardan sonra insanın xbox alası geliyor.

ShadowofDeath06

24.9.2015 04:57:15

+2
Böyle bir görüşe sahip olan birini başa getirdiği için kutlamak lazım Microsoft'u.

Megathrone26

24.9.2015 04:51:20

-2
Vay be ilginc aciklamalar
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız