Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One X Neden Alınmalı?


     Xbox One X’in çıkışı sonrası pek çok spekülasyon ortaya atıldı. Alınır mı alınmaz mı, değer mi değmez mi, fiyatına göre sunduğu performans başarılı mı ya da neden Xbox One X gibi sorular oyuncuların kafasını kurcalar hale geldi. Biz de Xbox One X’i mercek altına aldık ve oyuncu gözüyle nedir, ne değildir, kime hitap ediyor gibi sorulara yanıt vermek istedik.


     Teknik Özellikler

     Öncelikle konsol dünyasının en güçlü üyesiyle karşı karşıya olduğumuz bir gerçek. 2.3 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli AMD işlemcisi, 6 Teraflop işlem gücü ve 326GB/sn bellek bant genişliğine sahip grafik birimi, 3GB’lık kısmı işletim sistemine ayrılmış olan 12GB GDDR5 belleği ve 1TB depolamasıyla bu ünvana sahip olan One X aynı zamanda Xbox ailesinin bugüne kadar üretilmiş olan en küçük konsolu.

     Tasarım

     Ailenin bir önceki üyesi One S’ten bir miktar daha küçük olan One X koyu gri renkli bir kasaya sahip. Özellikle ilk Xbox One modeli ile kıyaslandığında konsolun tasarım anlamında sınıf atladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca One S ile benzer şekilde harici bir güç adaptörüne ihtiyaç duyulmaması One X’in artı hanesine yazacağımız bir diğer etmen. Biri standart biri de geliştirilme sürecindeki kod adıyla Project Scorpio Edition olmak üzere 2 versiyonuyla piyasaya sürülen One X’in bu iki versiyonu arasındaki tek fark konsol ve kontrolcü üzerine ufak puntolarla yerleştirilen “Project Scorpio” ibaresi. Bir de Project Scorpio kontrolcüsünde X, Y, A ve B tuşlarının düz gri renk olması. Ayrıca yine One S ile birlikte gelen dikey stand özelliği One X’te de mevcut.

     Xbox One X’in küçük ebatlarına oranla ağır bir konsol olduğunu söyleyebiliriz. Ancak çoğunlukla sabit tutacağınızı düşünürsek bu durum pek sorun teşkil etmeyecektir. Genel hatlarıyla Xbox One X’in oldukça zarif gözüktüğünü ve tasarım olarak rakibi PlayStation 4 Pro’ya oranla daha başarılı durduğunu söyleyebilirim.

     Giriş-Çıkış Birimleri

     4K UltraHD Blu-ray sürücüsüne sahip olan konsolda biri önde ikisi arkada olmak üzere toplamda 3 adet USB 3.0 portu bulunuyor. Görüntü birimi olarak HDMI 1.4b standardına sahip 1 adet HDMI girişi ve HDMI 2.0b standardına sahip 1 adet HDMI çıkışı bulunmakta. Bunlara ek olarak konsolun arka kısmında bir adet ethernet portu, optik ses çıkışı, IR çıkışı ve güç çıkışı mevcut.

     Çift bant kablosuz bağlantı sunan Wi-Fi ve DTS 5.1, Dolby 5.1, Atmos TrueHD, PCM 2.0, 5.1, 7.1 ses sistemlerine destek veren konsol ayrıca HDR10 desteğine sahip. Böylelikle uygun şartları sağladığınızda sadece çözünürlüğü değil renk derinliğini de arttırmış oluyorsunuz. Peki uygun şartlar ne derseniz, tabi ki 4K ve HDR destekli bir monitör. Peki bu zorunlu mu? Kesinlikle hayır.
 
     Oyun Deneyimi

     Xbox One X, destekli oyunlarda oyunculara 2 farklı deneyim seçeneği sunuyor. Bunlardan bir tanesi doğal 4K çözünürlük olurken diğeri ise iyileştirilmiş grafikler ile birlikte 1080p seçeneği. Tabi bu seçenekler oyundan oyuna değişiklik gösteriyor. Kimi oyunlar 4K, 60FPS ve HDR desteğini bir arada sunarken kimileri 1440p-1620p gibi çözünürlüklere destek veriyor. Bazı oyunlar yüksek grafik ayarlarında 1080p ve 60FPS’i garanti ederken bazıları ise sabit 30FPS veya 30-60 arası değişen FPS oranları sunuyor. Pek çok 1. ve 3. parti oyun gerek çıkış gününde gerekse sonrasında Xbox One X güncellemesi almış durumda. Bazı oyunların optimizasyon güncellemeleri ise henüz geliştirilme aşamasında. Xbox’ın resmi sitesi üzerinden oyunların Xbox One X güncelleme alma durumlarını takip etmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
 
     4K çözünürlük desteğinden yararlanabilmek için öncelikle konsolunuzun menüsünden sistem ayarlarına gelip bu çözünürlük seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor. Sonrasında sahip olduğunuz Xbox One X destekli oyunların 4K dosyalarını sisteminize indirerek bu deneyimi yaşamanız mümkün. Şayet konsolu 1080p destekli bir monitör veya TV ile kullanırsanız sistem ayarları kısmında size 4K için uygun olmadığını çeşitli uyarı ibareleriyle belirtiyor.
 
     Tabi bir de dosya boyutları var. 4K doku dosyalarıyla birlikte bazı oyunların boyutu 100GB seviyelerine yaklaşıyor. Ülkemiz internet altyapısının mevcut durumunu düşününce bu durum biraz can sıkıcı olabilir. Ayrıca pek çok oyunu sisteminizde bulundurmak isterseniz bu şartlar altında 1TB disk kapasitesi de yeterli gelmeyebilir.

     Xbox One X üzerinde pek çok oyunu gerek 4K gerekse de 1080p ve yüksek grafik ayarlarıyla deneme fırsatı bulduk. Oyunların her iki türlü de oldukça etkileyici gözüktüğünü söyleyebiliriz. Yalnız artan dosya boyutlarıyla beraber yükleme süreleri de uzuyor. Dünyanın en güçlü oyun konsolu ibaresiyle çıkış yapan bir konsol için oyunlardaki yükleme süreleri biraz uzun. Tam bu noktada gülü seven dikenine katlanır desek sanırım yanlış olmaz. Çünkü bu görsel kaliteyi elde edebileceğiniz bir PC konfigürasyonu toplamaya kalksanız bugünün piyasa şartlarıyla 2 Xbox One X fiyatı harcamanız mümkün. Tabi dilerseniz ekstra bir harcamayla yüksek hızlı bir disk sürücü takarak yükleme sürelerini düşürebilirsiniz.

     Bana kalırsa Xbox One X almak için 4K şart değil. Yani şayet 4K bir monitöre sahip değilseniz bile 1080p ve yüksek grafik detaylarıyla birlikte oyun deneyimi gerçekten keyifli. Tabi burada çeşitli kriterler devreye giriyor.
 
     Kime Hitap Ediyor?
 
     Oyun dünyasını yakından takip edenlerin bileceği üzere konsolların albenisini arttıran en önemli durumlardan biri “exclusive” olarak tanımladığımız o konsola özel olarak çıkan oyunlar. Hele bir de bu oyunlar başarılı olursa konsol tercihinizi direkt olarak etkileyebiliyor. Buna PlayStation 4 ve Nintendo Switch cephesindeki tabiri caizse “konsol aldıracak oyun” dediğimiz yapımları örnek gösterebiliriz. Microsoft ise bu konuda farklı bir yol çiziyor. Daha önceleri Xbox’a özel olan oyunlar firmanın yakın geçmişteki hamlesiyle birlikte Windows 10 platformuna da gelmeye başladı. Windows ürün mağazasından aldığınız pek çok oyunu hem PC hem de Xbox One üzerinden oynamanıza olanak tanıyan Microsoft bu noktada multiplatform oyuncuları hedef alıyor. Yani 1. önceliğiniz özel oyunlar oynamak değilse, yalnızca multiplatform oyunlar oynayacaksanız, tercihen bir oyun bilgisayarına sahip değilseniz ve yüksek grafiklere, olabilecek en uygun fiyattan ulaşmak istiyorsanız bu noktada Xbox One X bir tercih sebebi olabilir.

     Daha önce de belirttiğimiz gibi oyunların bu konsola özel olarak optimize edilmesiyle birlikte aynı görsellik veya çözünürlük seviyelerini yakalayacak bir PC toplamak size Xbox One X’in fiyatından çok daha fazlasına mâl olacaktır. Ancak halihazırda bir oyun bilgisayarına sahipseniz Xbox One X’de olup da PC’de oynayamayacağınız bir oyun neredeyse yok. Şayet grafik takıntınız yoksa konsola özel oyunları da göz önünde bulundurarak PlayStation 4 Pro’yu da düşünebilirsiniz. Zaten destekli oyunların grafik karşılaştırmalarına baktığımızda iki konsolu birbirinden ayıran detaylar pek çok oyunda ancak görüntüyü durdurup belli noktalara yakınlaştırınca ortaya çıkıyor. Kaldı ki bana sorarsanız bu grafiksel farklar iki konsolun tavsiye edilen satış fiyatları arasındaki farka değecek kadar büyük değil.
 
     Özellikle Türkiye şartlarında, standart bir oyuncunun alım gücünü düşünürsek Xbox One X’in PS4 Pro’dan yaklaşık 700-800 TL daha yüksek bir fiyatla satılıyor olması da her ne kadar donanımsal olarak daha önde olsa da One X’i almak için ekstra bir sebep gerektiriyor. Belki bugüne kadar hep Xbox konsolları kullanmış olmaktan dolayı bir alışkanlık. Belki Xbox markasına duyulan sempati. Belki de her daim çok başarılı bulduğum Xbox kontrolcüsü ya da multimedya desteği. Şayet ben sadece oyun oynamayacağım, yeri geldiğinde film de izleyeceğim derseniz Xbox One X’in 4K UltraHD Blu-ray oynatıcısı bu noktada bir adım öne çıkıyor. Yani uzun lafın kısası kullanım senaryonuz Xbox One X’i alıp almama noktasındaki esas etmen. Şayet herhangi bir sınırlamaya takılmadan elde edilecek en iyi görsel deneyimi elde etmek istiyorsanız, 4K monitör/TV sahibi olsanız da olmasanız da en iyi performansı alacağınız konsol Xbox One X.


     Sonuç

      Bu yazımızda Xbox One X’i teknik detayları, tasarımı, performansı ve oyun yelpazesiyle ele aldık ve kendi deneyimlerimizi paylaştık. Umarım sizler için de fikir verici bir içerik olmuştur.
 
     Herkese iyi oyunlar.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Tekken 7 DLC Karakteri Geese Howard 30 Kasım'da Dövüşe Katılıyor PlayStation Plus Aralık 2017 Ücretsiz Oyunları Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

The_Rahip

2.12.2017 22:19:04

0
Mesajına cevap yazacağımda önce yazmayı öğrensen ''böğürmek'' ne demek. Misafir denilen saçmalığa hala göz yuman DH yönetimine sevgiler.

Project Scorpio

2.12.2017 19:06:43

0
Editör arkadaş çok güzel bir yere değinmiş; Belki bugüne kadar hep Xbox konsolları kullanmış olmaktan dolayı bir alışkanlık. Belki Xbox markasına duyulan sempati. Belki de her daim çok başarılı bulduğum Xbox kontrolcüsü ya da multimedya desteği. İşte olay budur. Sony nin ex oyunlarından bile çok daha fazla geçerli bir neden bu benim için. PS’ı main platform yapmam sırf bundan dolayı imkansızdır. Başlıktaki neden xbox alınmalı sorusuna başta bu sebepler olmak üzere EA Access ve Game Pass üyelikleri ile cok daha ucuza yuzlerce oyunu bedava oynayabilirsiniz. Donanım olayına hiç girmiyorum lakin One X ağır tokatlıyor zaten.

İdrak İstimlak

2.12.2017 12:45:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Sen bence firmanın gözünden değil oyuncunun gözünden bakmayı dene,xbox cok satmış veya ps cok satmış senin ne yararına,burda oyun Pc ye cıktı diye böğürmenin bir manası yok,bu herifler donanımdan cok oyun satışlarından gelir ediyor,ha oyunu Xbox one da satmış ha Pc de satmış ne önemi var ki.Yani kısaca ortada pek firmanın kaybettiği bir şey yok,misal Sony ps now a tüm oyunları getirsin,kimse ps konsol almaz ama sony de burdan inan bana daha çok para kazanır.Çünkü ortada masraf gerektirecek pek fazla şey yok.
Böğürmek ne demek yahu, edebinizle yazın ama tabii nasılsa BSC Misafiri kisvesi sağolsun...

BSC Misafiri

2.12.2017 10:55:00

0
quote:

Orjinalden alıntı: Sage Djavul One X'in en büyük sıkıntısı işte bu soru ''neden almalıyım''. Spencer öncelikle her kesime şirin gözükme sevdasını bırakacak. Seni oraya her kesime şirin gözük diye getirmediler. Tamam görün eyvallah, sempatik ol eyvallah ama cılkınıda çıkarma. Xbox'ın kimliğini yok ettin. Senin öyle bir politika izlemen gerekiyor ki; PC'si olan oyuncuda, Ps4'ü olan oyuncuda, Pc toplamayı düşünen oyuncuda senin konsolunu tercih edebilmeli yani her oyuncu kesimi o konsolu potansiyel olarak aklına koyabilmeli. Bu yapmanın tek yoluda ''EX'' oyunlarındır. Bütün Ex'leri PC için çıkardıktan sonra evinde PC'si olan oyuncu senin konsolunu neden alsın, Ps4 sahibi neden alsın. Ps4+ orta düzey bir PC toplar One X kadar iyi grafikle olmasada o oyunu oynar. Yaratacağın algı; Halo, GeoW, Forza yada Y,Z,B,C oyunlarını oynamak için Xbox almak zorundasın bu kadar. Nasıl GoW oynamak için Ps4 almak zorundaysan yada Zelda oynamak için Nintendo almak zorundaysan Xbox içinde aynı algıyı yaratacaksın. Kendi çevremde bile Forza eğer PC için çıkmıyor olsaydı One X alacak arkadaşlarım var.
Sen bence firmanın gözünden değil oyuncunun gözünden bakmayı dene,xbox cok satmış veya ps cok satmış senin ne yararına,burda oyun Pc ye cıktı diye böğürmenin bir manası yok,bu herifler donanımdan cok oyun satışlarından gelir ediyor,ha oyunu Xbox one da satmış ha Pc de satmış ne önemi var ki.Yani kısaca ortada pek firmanın kaybettiği bir şey yok,misal Sony ps now a tüm oyunları getirsin,kimse ps konsol almaz ama sony de burdan inan bana daha çok para kazanır.Çünkü ortada masraf gerektirecek pek fazla şey yok.

wyrion

1.12.2017 15:11:20

0
Yine konsol savaşları başlamış. İsteyen istediği konsolu alır, parayı ben verdiğim sürece seçimi yapmak bana kalmış yada veren kişiye kalmış. İki konsolunda artı ve eksisi vardır bunu hangi konsol olursa olsun konsolu alırken zaten herkes görüyor ve bilerek alıyor. En çok merak ettiğim şey iki konsol arasında bunca alıp verilemeyen nedir ? her fırsatta biri birine laf yetiştiriyor. Parayı veren düdüğü çalar.

The_Rahip

1.12.2017 09:01:37

0
One X'in en büyük sıkıntısı işte bu soru ''neden almalıyım''. Spencer öncelikle her kesime şirin gözükme sevdasını bırakacak. Seni oraya her kesime şirin gözük diye getirmediler. Tamam görün eyvallah, sempatik ol eyvallah ama cılkınıda çıkarma. Xbox'ın kimliğini yok ettin. Senin öyle bir politika izlemen gerekiyor ki; PC'si olan oyuncuda, Ps4'ü olan oyuncuda, Pc toplamayı düşünen oyuncuda senin konsolunu tercih edebilmeli yani her oyuncu kesimi o konsolu potansiyel olarak aklına koyabilmeli. Bu yapmanın tek yoluda ''EX'' oyunlarındır. Bütün Ex'leri PC için çıkardıktan sonra evinde PC'si olan oyuncu senin konsolunu neden alsın, Ps4 sahibi neden alsın. Ps4+ orta düzey bir PC toplar One X kadar iyi grafikle olmasada o oyunu oynar. Yaratacağın algı; Halo, GeoW, Forza yada Y,Z,B,C oyunlarını oynamak için Xbox almak zorundasın bu kadar. Nasıl GoW oynamak için Ps4 almak zorundaysan yada Zelda oynamak için Nintendo almak zorundaysan Xbox içinde aynı algıyı yaratacaksın. Kendi çevremde bile Forza eğer PC için çıkmıyor olsaydı One X alacak arkadaşlarım var.

GT_55

30.11.2017 18:33:54

+1
quote:

Orijinalden alıntı: 2K Xbox One X genel olarak multi oyunlarda daha iyi görüntü sunuyor. Sonuçta Pro'ya göre daha sonradan çıktı ve bunun avantajını kullandı. Fakat ortada şöyle bir sorun var izlediğim videolar kadarıyla aman aman büyük görüntü kalitesi farkı yok Pro ile. Durum böyle olunca üstüne ex. oyunların azlığı geliyor. Xbox One çok kötü bir çıkış yaptığı için PS4 aldı başını gitti. İnsanlar şu an iyi bir kütüphane oluşturdu PS4'de, arkadaş listesini genişletti, beraber oyun oynadığı insanlar var. Durum böyle olunca Xbox One X'in Pro'dan çok daha iyi görsellik sunması gerekiyordu ki oyuncu Pro yanına Xbox One X'de alayım multi oyunları onda oynarım demesi lazım. Ama gördüğüm kadarıyla bu kararı verdirtecek kadar fark yok aralarında. Açıkçası ben Halo, Gears of War, Forza çok seven biriyim. Fakat ben bile Xbox One ya da X almayı düşünmedim ve düşünmüyorum. Çünkü Gears ile Forza zaten PC'ye çıktı ki konsolu almasam bile firma olarak sevmem için nedenlerden biridir. Halo 5 zaten kötü bir oyun Halo hayranlarını üzen bir oyun oldu. PS4 tarafına bakıyorsun benim için Bloodborne, Uncharted 4, Horizon ve Yakuza 0 oyunları var. Gelecek oyunlara bakıyorsun yepyeni IP'ler yanında çok iyi devam oyunları geliyor. Xbox One için hala yepyeni bir IP fikri pek yok, duyurulmadı bile. Gelirse Halo 6 ve yeni Gears gelecek ki bunlar yeni bir IP kadar heyecan uyandırmıyor. 2018 yılında baya bir PS4 karşısında saatler harcayacağım gibi duruyor ki bunu konsolda oyun oynamayı pek sevmeyen biri olarak söylüyorum. Yakuza 0'ı çok severek oynamama rağmen PC'den kalkıp konsola geçmek istemiyorum. Buna rağmen PS4 2018 yılında çıkacak exlere bakınca, konsolu almamış olsam bile direk alırdım. Aynısını daha güçlü olsa bile Xbox One X için söylemek mümkün değil.
Xbox one x'i sırf ilerde çıkacak olan forza horizon 4 için bile alırdım, ama hem pc'ye çıkacak olması, hem de büyük ihtimal xbox one x'de, 30 fps'de çalışacak olması, beni bu konsoldan uzaklaştırıyor. 30 fps'de çalışan forza horizon 3 ile 60 fps'de çalışan horizon 3 arasında ciddi bir fark vardı.Bambaşka bir deneyim sunuyordu pc'de.

BSC Misafiri

30.11.2017 17:20:05

+1
Alınmamalı oyun yok olsa neysede ayrıca ps4e oranla pahalı sen hem oyun olmayan hemde daha pahalı olan bir konsolu neden alırsin gereksiz fanboyluğa gerek yok

2K

30.11.2017 16:33:48

0
Xbox One X genel olarak multi oyunlarda daha iyi görüntü sunuyor. Sonuçta Pro'ya göre daha sonradan çıktı ve bunun avantajını kullandı. Fakat ortada şöyle bir sorun var izlediğim videolar kadarıyla aman aman büyük görüntü kalitesi farkı yok Pro ile. Durum böyle olunca üstüne ex. oyunların azlığı geliyor. Xbox One çok kötü bir çıkış yaptığı için PS4 aldı başını gitti. İnsanlar şu an iyi bir kütüphane oluşturdu PS4'de, arkadaş listesini genişletti, beraber oyun oynadığı insanlar var. Durum böyle olunca Xbox One X'in Pro'dan çok daha iyi görsellik sunması gerekiyordu ki oyuncu Pro yanına Xbox One X'de alayım multi oyunları onda oynarım demesi lazım. Ama gördüğüm kadarıyla bu kararı verdirtecek kadar fark yok aralarında. Açıkçası ben Halo, Gears of War, Forza çok seven biriyim. Fakat ben bile Xbox One ya da X almayı düşünmedim ve düşünmüyorum. Çünkü Gears ile Forza zaten PC'ye çıktı ki konsolu almasam bile firma olarak sevmem için nedenlerden biridir. Halo 5 zaten kötü bir oyun Halo hayranlarını üzen bir oyun oldu. PS4 tarafına bakıyorsun benim için Bloodborne, Uncharted 4, Horizon ve Yakuza 0 oyunları var. Gelecek oyunlara bakıyorsun yepyeni IP'ler yanında çok iyi devam oyunları geliyor. Xbox One için hala yepyeni bir IP fikri pek yok, duyurulmadı bile. Gelirse Halo 6 ve yeni Gears gelecek ki bunlar yeni bir IP kadar heyecan uyandırmıyor. 2018 yılında baya bir PS4 karşısında saatler harcayacağım gibi duruyor ki bunu konsolda oyun oynamayı pek sevmeyen biri olarak söylüyorum. Yakuza 0'ı çok severek oynamama rağmen PC'den kalkıp konsola geçmek istemiyorum. Buna rağmen PS4 2018 yılında çıkacak exlere bakınca, konsolu almamış olsam bile direk alırdım. Aynısını daha güçlü olsa bile Xbox One X için söylemek mümkün değil.

rambocuk

30.11.2017 15:54:04

0
Sevdiğimiz oyun sitesi bsc ye reklam vermesi hoş bunu destekliyoruz tabiki ve ekliyoruz güzel exc oyun yaparsan alırız seve seve onu dışında kıl tüy için konsol alınmaz

HHarunTasar

30.11.2017 15:48:20

+2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Her Xbox haberinde kör sony hayranları yorum yazıyor.Bunlara nasıl bir kuyruk acısı verdiyse artık x1x,saldıracak yer arıyorlar.Digitalfoundry'e bakın x1x hemen her oyunda pro yu %50-100 oranda farkla çözünürlük bazında,fps olarak hemen her oyuna da 1080/60 fps değer seçeneği koyarak eziyor.
Sen önce bi üyelik kur giriş yap gel yorum yap liste yayınlanmasa inanacağız 1080P 60 FPS zırvalığına, Türkçe oyun desteği yok, Exc oyun yok, Oyunları pahalı, TR piyasasına oyunları geç geliyor takas edecek kişi bulunmuyor Neden TR'de Xbox seçeyim.Zaten iyi bi PC'si olan konsol tercihini PS4'den yana yapıyor.

BSC Misafiri

30.11.2017 15:20:15

+1
muhteşem bir konsol en iyi konsol xbox one x! ex. oyunlarda zamanla yerini alacaktır! fakat diğer artıları ps'den çok üstün dx12,4k,1080p,crossplay,ea access,gamepass,gold üyelik,geriye uyumluluk,mükemmel controller...vs..vs...

Guest-E87629FD5

30.11.2017 14:07:24

+2
XOX çöpünü almak için bir neden bulamıyordum, başlığa bunun için baktım. Hala ikna olmuş değilim, kesinlikle alınmaması yönünde oy kullanıyorum.

BSC Misafiri

30.11.2017 14:05:52

0
PC PS4 her işimi görüyor hiçbir oyunu kaçırmıyorum. En çok oyuncu bu Platformlarda. Xbox almak için hiçbir sebep yok. Kinect gibi elde patlayacağını düşünüyorum. O fiyatı hak etmiyor. God of War Horizon Zero Dawn'dan daha etkileyici oyun yapsınlar önce

BSC Misafiri

30.11.2017 14:05:49

0
PC PS4 her işimi görüyor hiçbir oyunu kaçırmıyorum. En çok oyuncu bu Platformlarda. Xbox almak için hiçbir sebep yok. Ileride Kinect gibi elde patlayacağını düşünüyorum. O fiyatı hak etmiyor. God of War Horizon Zero Dawn'dan daha etkileyici oyun yapsınlar önce

BSC Misafiri

30.11.2017 14:05:46

+1
Her Xbox haberinde kör sony hayranları yorum yazıyor.Bunlara nasıl bir kuyruk acısı verdiyse artık x1x,saldıracak yer arıyorlar.Digitalfoundry'e bakın x1x hemen her oyunda pro yu %50-100 oranda farkla çözünürlük bazında,fps olarak hemen her oyuna da 1080/60 fps değer seçeneği koyarak eziyor.

Persona_Non_Grata

30.11.2017 03:57:12

0
Bence de neden alınmalı? Yok bir nedeni.

HHarunTasar

30.11.2017 01:32:12

0
Bunu alacağıma PS4 Pro alırım daha iyi Çoğu firma açıkladı zaten 60 FPS için işlemcinin yinelenmesi gerekiyor eski işlemcinin üzerine o grafik kartını koyarsan tabi istenileni veremez Exc oyun yok,Büyük bi fark yok,Fiyat pahalı,Türkiye'de oyunları pahalı Forza H3 bile halen Ultimate sürüm 400 TL indirim az Takas az Türkiye'de pek tavsiye etmem Buna vereceğin paraya PS4 Pro alıp üstüne XBox one s alabilirsin yada PS4 silim + XBox S+ Bir kaç Oyun.

BSC Misafiri

29.11.2017 23:14:08

+2
No EXC no güven ;)

gultekinlive

29.11.2017 22:52:54

0
oyunları windows'a yayınladığı için ağlamaya devam eden xbox kitlesine sinir oluyorum. zaten konsol pazarı k*ç kadar olan bir ülkenin en niş ev konsolunu kullanan adamsın ne diye ağlıyorsun. microsoft'un pc sevdası inanılmaz hayırlı bir şey. tek başına konsol pazarımız yerelleştirme yatırımları için hiç cazip değil. bu yüzden xbox'ta exc. oyun mantığının bitmesine amerikalı fanatiklerle aynı açıdan bakıp zırlamayın. asgari ücretin 400 dolar olduğu bir ortadoğu ülkesinin oyuncularısınız. aynısını red dead için de söylüyorum. rockstar'ın planında sitimciler yer almıyorsa türkçe'yi ancak rüyanızda görürsünüz. spesifik sebebim olmasa bir saniye durmaz bütçemin el vermesiyle 4k windows toplardım ama benim için mesele sadece bundan ibaret değil. xbox live halo'nun atan kalbi gibi.

BSC Misafiri

29.11.2017 22:24:44

0
Sıfırdan oyun PC si toplayacaklar boşuna toplamasın bunu alsın. Geldi mi bilmiyorum ama klavye mouse desteği gelecekti en son. Xbox tarafı kesinlikle exclusive oyun yapmalı bu konsolu daha cazip hale getirmek için.Onun dışında oyun yok diye bir şey yok oyunların %90 ı bu konsol da da var zaten. PC tarafında Game Pass ve Live Gold gibi üyelikler yok tamam ama bu şekilde olmaz.

BSC Misafiri

29.11.2017 22:24:42

+1
PRO dan uygulamada fark yok mu? Gidin D.F videolarını izleyin. Ortalama çoğu oyunda 2.25x daha yüksek çözünürlük ve daha iyi grafik sunuyor.

BSC Misafiri

29.11.2017 22:24:31

0
xbox one x'i almak istersem geriye uyumluluk için alırım. Başka hiçbir cezbedici özelliği yok. (ps4 proya göre)

icarusdream

29.11.2017 22:22:35

0
Oyun yok oyun :D

İdrak İstimlak

29.11.2017 21:07:22

+1
Kağıt üstündeki gücü bir yana, uygulamada PS4 Pro'dan pekte farkı olmayan bir cihazı almak yerine PS4 Pro ile hem 4K, hem de exclusive oyun keyfi ile almamak için daha fazla sebep var. Zaten taş çatlasa 2 senesi kalmış bir nesilden bahsediyorken 2700 TL oyun için cidden çok gereksiz bir yatırım, muadili 1800-1900 liraya satılırken özellikle...

gamer-x

29.11.2017 21:06:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi Satışlar baya düşük herhalde
100 adet satmışmıdır acaba resmi olarak Türkiyede çıkış gününden bugüne

BSC Misafiri

29.11.2017 20:56:06

+1
Gayet iyi donanıma sahip bilgisayar sahibiyim ve üzerine Wii U'da istediğim 6 özel oyunu bitirip PS4'e tekrar geçiş yaptım, önümüzdeki aylarda kısmetse bir Switch satın alıp aklımda olan 3 oyunu bitirip PS5 çıkana kadar Playstation ve Nintendo özel oyunlarını beklemeye edeceğim. Benim için One X'in hiçbir cazip tarafı yok, bütün özel oyunlarını PC ile paylaşmasını geçtim Ori and Blind Forest ilgimi çeken ve keyifle oynadığımbaşka hiçbir oyunu olmadı. Oyun dünyasına kaliteli oyun serilerini katmakta zorlandıkları gibi son yıllarda ellerini attıkları oyun projeleri ya berbat çıkıyor ya da iptal oluyor. Age of Empires 4 için çok endişeliyim. Lakin hakkını yememek gerek Microsoft reklama çok iyi bütçe ayırıyor, sektöre verdikleri tek olumlu etki bu.

BSC Misafiri

29.11.2017 20:55:40

+3
X1X in performansinda pc toplamak baya pahaliya mal oluyor.Fiyat performansi guzel cihazin.

BSC Misafiri

29.11.2017 20:55:38

0
1080p'de 60 FPS diyorsunuzda çoğu oyun 30 FPS çalışıyor..Bunun nedeni oyunların multiplayerlarında dengesizlikler yaşanmaması..Yabi zorunlu sınırlamaları olan bir konsol.. Açıkçası 1080p TV için Pro alırım..

F355 Challenge

29.11.2017 20:42:19

+2
PC toplayacak olsam onun yerine bunu alırım. Kendine özel oyunu olmadığı için Playstation'a alternatif olamaz, o ayrı bir kulvar.

BlackLead

29.11.2017 19:48:55

+1
exc oyun derdi olmayan ve pc toplamak için yeterli parası olmayan için büyük bir nimet bu konsol Ama benim gibi exc oyunseverleri malesef hiç tatmin etmiyor isterse 4k isterse 8k göstersin the last of us,god of war,uncharted 4, until dawn, detroit,death stranding,beyond two souls,gran turismo ve daha pek çoğunu oynamadıktan sonra ne yapayım ben o konsolu

aterikasedi

29.11.2017 19:39:55

+10
Satışlar baya düşük herhalde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız