Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One S ve Xbox One X'e AMD FreeSync Desteği Geliyor

 
   AMD’nin oyunlarda yırtılmaları önleyerek daha akıcı bir deneyim için kullandığı FreeSync teknolojisi önemli bir açılım yapıyor. Artık konsol dünyasında da FreeSync teknolojisinin yer almaya başladığını göreceğiz.  
 
   Microsoft ve AMD arasında yapılan iş birliği kapsamında Xbox One konsollarına FreeSync desteğinin sunulacağı açıklandı. Xbox One konsoluna FreeSync sunulurken Xbox One S ve Xbox One X konsollarına ise HDR destekli FreeSync 2 teknolojisi verilecek.  
 
   Microsoft teknolojilerin yeni güncelleme ile sunulacağını ve bunun da yaz gelmeden yapılacağını belirtti. Aynı güncellemede oyunlara 1440p desteğinin de verilmesi planlanıyor.  
 
   Konsollara desteğin yanında uyumlu monitörlerin sayısının arttırılması da önemli. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Ayrıca televizyon tarafında oyunu algılayarak görüntü işlemesini kapatan ve gecikmeleri en aza indiren düşük gecikme modu için de Microsoft yıl sonuna doğru bir güncelleme yayınlayacak.
 
  Bilgisayar tarafında Nvidia’nın G-Sync teknolojisinin önemli bir hakimiyetinin olduğu gerçek ancak Nintendo hariç konsol dünyasında ana unsur olan AMD’nin bunu avantaja çevirmesi zaten bekleniyordu. Önümüzdeki yılları da hesaba katarsak belki PC tarafında değil ama konsol tarafında Freesync teknolojisi atılım yapabilir.   

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Donanım Haber Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
State of Decay 2'nin Koleksiyoncu Sürümü Duyuruldu Switch Sistem Güncellemesi Versiyon 5.0.0 Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

İdrak İstimlak

14.3.2018 13:22:01

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio Ach’ı olmayan oyunda mı varmış?
XBox'a çıkmayan tüm oyunlarda senin anladığın açivment yoktur. PS'da Trophy, Steam'de de kendine özgü bir achievment sistemi var ki, bunlar da senin ilgi alanına girmez. Zaten burada yerin dibine soktuğun tüm oyunların tek bir ortak özelliği vardır, Xbox açivment'lerine sahip olmaması...

Project Scorpio

14.3.2018 10:59:05

0
Ach’ı olmayan oyunda mı varmış?

İdrak İstimlak

14.3.2018 09:55:44

+1
Şimdi oyun cahili demişsin ama yanılmışsın. Bir defa Alican veya bizim gibi diğerleri oyun cahili değil, sana göre açivment cahilidir. Malum hiç birimiz senin kadar açivment ustası değiliz. Biz oyunu zevkine, sen açivmentine oynarsın. Hatta unutmam, açivment olmayan oyunu oynamaya hamallık dediğine de şahidimdir.

Project Scorpio

14.3.2018 09:44:24

+2
Yine cahilliğini konuşturmuşsun. Xbox da early access sistemi var steam de olduğu gibi oyunları cıkmadan aylar önce oynayabiliyorsun ve bu oyun devamlı güncellemeler alarak tam sürüm oluyor zamanla. PUBG xbox da 5 milyon sattı bu Sony’nin en baba ex leriyle neredeyse aynı rakam. E3 de Microsoft tecavüz etmeye geliyor şimdiden kemerinizi iyi sıkın.

alican88

14.3.2018 09:35:46

0
Yine Mikisoft yine abidik gubidik bir haber sasirdikmi hayir adamlarin oyun tanitacak hali yok tabiki :) pubg tamamlanmamis diyor bazi arkadaslar..peki tamamlanmadiysa yarim yanalak oyunun ne isi var? acaba satilmayan konsolu dunyada sevilen bir oyun ile cazip kilma cabasimi :) e3 2018 bu konsolun son viraji ya tamamen bitecek birdaha cikartmayacaklar yada yan sanayi bir konsol olarak yoluna devam edecek..2700 tl verdik gamepass ta x360 oyunu oynuyorum..

rambocuk

13.3.2018 23:27:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

dostum senin dünyadan haberin yok
Hepsini kullanıp deneyim ediyor olmasam gelip şurda sizin gibi herşeyi çok iyi bildiğini sananların sözüyle birşeyler yapıcam ne diyebilirimki benim tavsiyem herkes en doğru şeyi deneyerek bulmalı

Kasatka

13.3.2018 23:23:59

0
Kim diyordu ya DH forumlarında harbi unutmuşum bak diyorlardı ki Xbox öne x çıkınca satış rekorları kıracak, ps4 satışları bıçak gibi kesilecek ve siz foruma utancinizdan göremeyeceksiniz diye ? Değişmeyen tek şey espiri in hala komik olup şu an bile bu espiriyi gulebilmem. MS konsol tarafında battı kabul edin artık.

Rogue Agent

13.3.2018 22:06:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

Dediğiniz gecikme konsolda söz konusu değildir hissetmek mümkün değil en azından PlayStation da hissetmek mümkün değil , ama pc de fps sabitlemek benim gibi tv ve oyuncu monitörlerini karışık kullananlar için çok ama çok az hissedilebilir bir gecikme yaratır normal bir oyuncu yine hissedemez gecikmeyi
dostum senin dünyadan haberin yok

İdrak İstimlak

13.3.2018 22:02:08

0
Şaka bir tarafa güzel teknoloji. Sadece 60fps üstünde değil, daha düşük fps de de işe yarar. Burada amaç konsolun gösterdiği fps de ekranın tazeleme hızını eşitleme işidir. Dolayısıyla akıcı görüntü oluşur. Benim anlamadığım ve MS un ısrarla hala devam ettiği donanımı ön plana çıkartma ısrarı. Kardeşim 6tflops makina yaptın, bak hala satamiyorsun, piyasayı domine edemiyorsun. Oyuncuların baskın kısmı oyun ve kaliteli hizmet istiyor, kendini özel hissetmek istiyor. İnsan bir satış rakamlarına da mı bakmaz, başarısız olduğunu görmek için...

HHarunTasar

13.3.2018 21:21:26

0
Boş bi iş Zaten sabit FPS alıyoruz 30 fps'den en fazla anlık düşüşler oluyor o sırada da yırtılma filan olmuyor PS4'de gelir ama fark filan olmaz sadece Reklam

rambocuk

13.3.2018 19:07:03

+1
quote:

Orijinalden alıntı: RaiTrQ Bilmediğimden soruyorum en düşük freesyncli monitör zaten 60 hz , monitor hızının üstüne çıkınca yırtılma oluyor . Ee hiçbir konsol oyunu 60 fps yi de geçmiyor. Zaten yırtılma olmuyor freesync ne katacak ?
Monitörünüz bu özelliğe sahipse 60 fps den 50 e düştüğünde kasmayı hissetmezsiniz ama bu özellik Konsollarda yıllardır var tv lere göre özel optimizasyon yapıyor ve fps düşüşleri pc de olduğu kadar rahatsız edici seviyelere çıkmıyor herhangi özel bür monitör kullanmanıza gerek duymayan bir teknoloji, tabiki 15-20 fps e düşerseniz bu optimizasyon sizi kurtarmaz ve hissedersiniz ama bu değerlere düştüğünde hiçbir teknoloji toparlıyamıyor , PlayStation da olan bu özelliğin benzeri sony tv lerde de var , moitonflow 24hz filmi size 120 hz gibi gösterebiliyor , yada moitonflow açıklan 30 fps oyun oynarsanız 120 fps gibi görünüyor tabi moitonflow tepki süresini fazlasıyla yükselttiği için oyunlarda kullanmak pek mümkün olmuyor

rambocuk

13.3.2018 18:59:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Arkadaslar bu konularda yabanciyim lütfen bilen birileri beni bazi konularda aydınlatabilir mi ? Ornegin bu AMD FreeSync teknolojisi tek basina Santa Monica yada ND gibi buyuk bir firma kurup o firmayi hi oyun yapabilecek 20 yillik deneyimi aninda firmaya kavuşturup ordan ister pc ister sony ister Xbox fani olsun herkesin kabulgordugu bir AAA kaliteli oyun cikarabiliyor mu ? Cevaplar için simdiden teşekkürlerim. Iyi günler.
Hayır ama çok iyi göz boyuyor buda firmalar için çok önemli, mesela gysnc monitör sahibi olup kullanana kadar çok inanılmaz şeyler olacak sanıyordum çünkü anlatılan buydu muhteşem bir akıcılık ve gecikme süresi , sahip olduğumda gördümki fps sabitledikten sonra aynı deneyimi yaşıyoruz

RaiTrQ

13.3.2018 18:43:21

0
Bilmediğimden soruyorum en düşük freesyncli monitör zaten 60 hz , monitor hızının üstüne çıkınca yırtılma oluyor . Ee hiçbir konsol oyunu 60 fps yi de geçmiyor. Zaten yırtılma olmuyor freesync ne katacak ?

Kasatka

13.3.2018 18:41:46

0
Arkadaslar bu konularda yabanciyim lütfen bilen birileri beni bazi konularda aydınlatabilir mi ? Ornegin bu AMD FreeSync teknolojisi tek basina Santa Monica yada ND gibi buyuk bir firma kurup o firmayi hi oyun yapabilecek 20 yillik deneyimi aninda firmaya kavuşturup ordan ister pc ister sony ister Xbox fani olsun herkesin kabulgordugu bir AAA kaliteli oyun cikarabiliyor mu ? Cevaplar için simdiden teşekkürlerim. Iyi günler.

rambocuk

13.3.2018 18:23:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

fps sabit olsada tearingi önlemek için alternatif olmadığı için vsync kullanıyorlar mecburen bu da ciddi input lag yapıyor özellikle online oyunlarda çok kendini belli ediyor konsollarda, en azından bu da bir gelişme sayılır xbox oyuncuları adına sevindirici
Dediğiniz gecikme konsolda söz konusu değildir hissetmek mümkün değil en azından PlayStation da hissetmek mümkün değil , ama pc de fps sabitlemek benim gibi tv ve oyuncu monitörlerini karışık kullananlar için çok ama çok az hissedilebilir bir gecikme yaratır normal bir oyuncu yine hissedemez gecikmeyi

Project Scorpio

13.3.2018 18:21:05

+2
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Yani şimdi PUBG de 15 fps de bu freesynch özelliği sayesinde ekranda herhangi bir yırtılma olmadan oyun oynayabileceğiz.
O oyun tam sürüm değil + 3-4 tane update aldı şuan 30fps de çalışıyor. Örnek verecek başka oyun bulamadın tabii gitmiş en çöp performanslı oyunu yazmışsın.

aterikasedi

13.3.2018 18:02:22

+1
Bence gayet güzel ve yerinde bir gelişme.

Rogue Agent

13.3.2018 16:39:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk fps sabit olduktan sonra bir anlam ifade etmiyor ee konsolunda espirisi sabit fps değilmi , şu haberin yerine konsola özel cezbedici bir oyun duyuruları olsaydı ne harika olurdu konsolu almak için tek bir sebep istiyorum sadece tek bir sebep alıp koleksiyonuma ekliyeceğim tek bir sebep yarat lütfen , oyunlarını pc ile paylaşmak kendileri için yaptıkları en kritik hataydı
fps sabit olsada tearingi önlemek için alternatif olmadığı için vsync kullanıyorlar mecburen bu da ciddi input lag yapıyor özellikle online oyunlarda çok kendini belli ediyor konsollarda, en azından bu da bir gelişme sayılır xbox oyuncuları adına sevindirici

EzioAuditore_

13.3.2018 16:33:57

0
Sabit FPS işi önceki nesilde kaldı bana sorarsanız. Çoğu oyun malesef konsollarda sabit 30/60 FPS vermekten uzak, YouTube'a yüklenen testlerden görüyoruz. O yüzden böyle bir şey yapmış olablirler.

İdrak İstimlak

13.3.2018 16:32:24

+1
Yani şimdi PUBG de 15 fps de bu freesynch özelliği sayesinde ekranda herhangi bir yırtılma olmadan oyun oynayabileceğiz.

rambocuk

13.3.2018 16:27:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio Konsolu alan memnun satan memnun git ex oyun isteklerini Sony ye söyle Microsoft dan sana ekmek çıkmaz.
Pc ye göre fiyat performans olarak çok çok daha iyi bir cihaz tabiki alan memnun olacak çok harika bir cihaz bu sitemim kendi adımaydı , benim gibi pc sahibi olmayan ps4 ü olan birine bunu tabsiye ederim extra performanslı oyun oynaması için

Project Scorpio

13.3.2018 14:55:23

0
Konsolu alan memnun satan memnun git ex oyun isteklerini Sony ye söyle Microsoft dan sana ekmek çıkmaz.

rambocuk

13.3.2018 14:26:43

+6
fps sabit olduktan sonra bir anlam ifade etmiyor ee konsolunda espirisi sabit fps değilmi , şu haberin yerine konsola özel cezbedici bir oyun duyuruları olsaydı ne harika olurdu konsolu almak için tek bir sebep istiyorum sadece tek bir sebep alıp koleksiyonuma ekliyeceğim tek bir sebep yarat lütfen , oyunlarını pc ile paylaşmak kendileri için yaptıkları en kritik hataydı
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız