Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Live Dünya Genelinde Dün İtibariyle Çöktü

 
Dün birçok Xbox Live kullanısı The Division 2 hakkında bazı sorunlar yaşadığını bildirmişti. Daha sonra ise bu problemin yalnızca The Division 2'den kaynaklanmadığını ve '0x97e107df' hata kodunun dünya çapında birçok oyuncuyu sıkıntıya soktuğu ortaya çıkmıştı.
 
Xbox Live'ın sorunsuz bir biçimde çalışıp çalışmadığını gösteren durum sayfası "bazı servislerde ve oyunlarda" sorun yaşadığını gösteriyor. Hatta bu durum Xbox'daki uygulamalara bile sıçramış durumda.
 
Resmi Xbox Twitter sayfası da durumu onayladı:
 
"Önceden satın almış olduğunuz oyunlarda, filmlerde ve dizilerde bazı sıkıntılar yaşadığınıza dair gönderdiğiniz hata raporlarını gördük. Ekibimiz konuyla alakalı çalışmalara başladı. Daha fazla ayrıntıyı en kısa sürede sizlerle paylaşacağız."
 
Daha sonra ise Xbox olaya ilişkin güncel bazı bilgiler daha verdi:
 
"Güncelleme: Araştırma ekibimizden bazı iyileştirmelerin yaptığını öğrendik, bununla birlikte sorunun çözülmesi biraz daha vakit alacak gibi gözüküyor. Her zaman olduğu gibi daha fazla bilgi aldıktan sonra güncel duyurular yapacağımızdan emin olabilirsiniz." 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak MP1ST Xbox One Xbox Live hack Xbox Support
TY the Tasmanian Tiger Nintendo Switch Versiyonu için Kickstarter Kampanyası Başlatıldı DayZ ve Daha Birçok Bohemia Interactive Oyunu Humble Bundle'da Kampanyalı Bir Şekilde Satılıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Angel of the Lord

8.8.2019 15:35:22

0
Evet kesin değil. Yine de bir facia. Sony uyarmış hesap sahiplerini kredi kartı hareketlerinize dikkat edin diye. Ki dediğim gibi çoğu zaman alışveriş yapmadan önce kart sahibine mesaj gelir, onay kodu ister vs. O dönemler nasıldı bilmiyorum tabi.

İdrak İstimlak

8.8.2019 15:29:42

+1
Videoda zaten kredi kartı bilgilerinin çalındığına dair bir bilgi yok, herhangi bir alışverişte yapılmamış deniliyor. Evet PSN o tarihte dehşet bir hack olayı ile karşı karşıya kaldı, sonuçta adamları ciddi hataları var mı, var ama 70 milyon kişinin kredi kartı bilgileri çalındı diye bir olay yok. Bu kredi kartlarından harcanan paralarla ilgili bir olay veya mahkeme de yok. Kısacası kredi kartları ile ilgili söylenen şeyler yalan ve abartı. Ayrıca yeni Xbox oyuncuları bilmez ama 2008 yılında Live in da kapalı kaldığı bir 15 günlük dönem var, yani tek hack yiyen firma Sony değil geçen nesil.

Angel of the Lord

7.8.2019 23:36:34

0
Hocam genelde aynı tarafta oluruz ama bu konuda Enis Kirazoğlu'nun da bir videosu var. İzlemenizi öneririm. Evet kredi kartı bilgilerinin çalınması alışveriş yapmak için çoğu zaman yeterli olmuyor ama böyle bir durum da var. https://youtu.be/4rdj_-DAs34

Gunpower-storm

7.8.2019 22:19:36

0
Xbox Live çökmüş de bilgiler ne zaman çalınmış? Hayatta oynamayacağım bir oyunu verseler ne olur? Ödeme iptali şu bu diye birkaç gün boyunca peşinde koşacağım olaylar neden yaşansın? Xbox'ta One çıktığından beri çöktü vs. evet. Ama bilgilerim hiç çalınmadı. Oyun ortasında saçnalayıp ana ekranda 3 saat siyah siyah bekletti evet. Ama bilgiler çalınmadı.

İdrak İstimlak

7.8.2019 21:17:05

+1
Ahahahaaa Pek bir bel altı giriyorsun, halbuki greko romen başlamıştık.

BSC Misafiri

7.8.2019 20:33:10

+3
Sony nin sunucuları 1 ay çöker sony kullanıcılarının kredi kartı bilgilerini çalar ama suçlu microsoft tamam afferim

Philipp_Plein

7.8.2019 20:26:57

+2
Sony nin becerdiği tek şey ex oyunlar. Adamlarda cloud bile doğru dürüst yok Microsoft ile el sıkışıyorlar. Donanım, yazılım, cloud, güvenlik, dijital servisler... hepsinde açık ara Microsoft fark atıyor.

rick dangerous

7.8.2019 20:13:33

+2
Argümanlara da başını eğenlere de hatta haber videosunu paylaşmama bile inanmıyorsun daha ne diyeyim be panpa? Sony 10 gün kendine gelememiş ama son kullanıcıya acırım ben, başını eğen Sony'e değil. Pek bi' antivirüs gördüm seni. Keşke Sony zamanında kiralasaydı seni de 77 milyon tüyü bitmemiş taklaya gelmezdi hepsi şu anda, ccc"solidrock"ccc yazardı profile.

İdrak İstimlak

7.8.2019 19:15:53

0
Bir kaç exc oyun oynayaydın, fena olmazdı. Ben Sony uçar, kaçar demiyorum, kırılamayacak sistem elbette yoktur ama bu kredi kartı bilgileri server'larda nasıl saklanır bir araştır panpa. Çalındığı söylenen kredi kartı bilgileri de, kendi PC'lerimizde keylogger'lardan, tıkladığımız kötü niyetli e-postalardan şahsi olarak çalınan bilgiler. Gerçi adın gibi sen de biliyorsun ama insan troll'lük yapacaksa da, bunu kaliteli yapmalı, ne bileyim daha bir kaç level atlaman gerekiyor gibi geliyor bana.

rick dangerous

7.8.2019 19:08:00

+2
Aynen video desteği, FBI müdehalesi, SONY'nin kart hareketlerinize dikkat edin tavsiyesi. Sony'nin kendi yöneticisi başını eğiyor herkesin önünde ama bu size yetmiyormuş demek ki. Birde uzansın şöyle kıbleye doğru nasıl olur Bugün NASA bile hack yemişse SONY en üst düzey korumaya sahip demesin kimse lütfen. Hacker'lwr istedikten sonra yapamayacakları, sızamayacakları yer yok. Bana hesap bilgilerini sunman gerçekten çok ince ama hacker değilim müdür.

İdrak İstimlak

7.8.2019 18:59:09

+1
Şakacı seni.... Sana hesabımın şifresini vereyim, kredi kartım kayıtlı, bakalım o hesabı kurduktan sonra bir şey alabiliyor musun? Bu kredi kartı bilgileri sunucularda en üst düzeydeki şifreleme yöntemleri ile saklanır. Sunucuda çalışan personel dahi bu şifreli bilgilere ulaşamaz, görüp görebileceğin kredi kartımın son 4 hanesidir. Ama güzel senaryo yazdın ha, video desteği falan

rick dangerous

7.8.2019 18:43:39

+2
Adamlar öyle bir göçerttiler ki, resmen içinden geçtiler ve 3 tane güvenlik duvarını aştıklarını sony bizzat itiraf ediyor. Sony kendilerinin de bildiği bir boşluktan hackerların yararlandıklarını o yüzden tek mahcup oldukları konunun bu olduğunu söylüyor. Hacker'lar 10 günde zor arakladı 77 milyon kişinin şahsi bilgileri Japonlar, çok büyük bir özür gerekmedikçe başlarını eğmezler ve sadece mail adresi çalındı diye FBI haraketr geçmez. Yahu 77 milyon kullanıcının username ve password'ü hacklendi diyelim, kaçının hesabında kretdi kartı tanımlıdır sizce? Dakika 01:00 da dikkat ediniz! Sony, kullanıcıların kredi kartlarında olağan dışı bir hareket olup olmadığına dikkat etmelerini tavsiye ediyor. Bilgiler çalınmadıysa neden dikkat etmenizi istiyor? Alışveriş yapıldıktan sonra geri nasıl alabilecek kullanıcılar parayı? İstediğin kadar dikkat et neye yarar? Bende Infamous 1 almıştım beleşe, kart gslan tanımlı değildi kerizlenmediğim için yorum yapamam birinci elden. Not: İngilizce yoksa, sadece sözüme itimat etmek durumundasınız

İdrak İstimlak

7.8.2019 17:51:21

+2
Yok, on milyon, yüz bin kişinin kredi kartı bilgisi çalındı. Bu kredi kartı bilgilerinin çalındığı haberi kesinlikle yalan, milyon kişinin bilgisi çalınacak, Sony orada öyle oturacak, yok öyle bir dünya. Adamdan siringayla kan alırlar, Amerika da çok eften püften şeyler için millet davalar açıp milyon dolarlar alıyor, böyle bir fırsatı tepmezler. Dolayısıyla şaka yaptığınızı çok belli ediyorsunuz.

BSC Misafiri

7.8.2019 16:45:19

0
Olsun PS3 zamanı alışmıştık PSN'e varsın bu da arada çöksün :D Her iki hizmet adına konuşuyorum zaten paramızla rezil oluyoruz :D

rick dangerous

7.8.2019 15:50:57

+4
Milyonlarca kredi kartı Sony yüzünden çalındıysa n'olmuş? Herkese Rag doll kung-fu hediye edildi, fitleştiler ve konu orada kapandı. Neden yara'yı eşeliyorsunuz JESKO hocam?

Philipp_Plein

7.8.2019 15:40:04

+1
Dün full live daydım sorun yok bunu haber yapmanız bile saçmalık ötesi. Xbox’ın çökmesi sorun değil en azından Sony gibi milyonlarca kullanıcının kredi kartını çaldırmıyorlar:)

İdrak İstimlak

7.8.2019 14:35:41

+2
Yazılım devi Microsoft, yersen...

Queen Hentai

7.8.2019 14:07:52

+1
Halkımı Xbox'ları kırmaya davet ediyorum. PS4 almalarına davet ediyorum. (PSN faciasını da unutmadık bu arada)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız