Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox, Baldur’s Gate 3'ten +18 İçerik Yükleyen Oyuncuyu Banladığını Doğruladı

 
 
Yakın zamanda izometrik aksiyon rol yapma oyunu Baldur's Gate 3'ten bir oyuncunun banlandığı ortaya çıktı. Oyundan yasaklanan bu oyuncu, Xbox sunucularına oyundan çeşitli müstehcen içerikler yayınlamıştı.
 
Xbox'tan resmi bir açıklama geldi 
 
 
 
Oyuncunun yasaklanması ile beraber geliştirici ekip Larian Studios, Microsoft ile iletişime geçtiğini açıkladı. Bunun akabinde bir nevi ufak çaplı bir araştırma başlatıldı diyebiliriz. Geldiğimiz noktada Xbox, bu oyuncunun oyundan yasaklandığını resmi olarak açıkladı ve doğruladı.
 
Yetişkinlere yönelik cinsel içerikli gönderilerin titiz incelemeler sonucunda Xbox tarafından yasaklandığını biliyoruz. Nitekim açıklanan ve yayınlanan gönderiye göre ise Xbox ekibi şunları belirtiyor: "+18 içeriklerin her biri teker teker inceleniyor. Bu inceleme sonucunda topluluk kurallarını ihlal ettiği tespit edilen oyuncular moderatörler tarafından yasaklanıyor. Şu andaki durum da bunun somut kanıtı."
 
Ağustos ayı içerisinde PC için çıkış yapan, bir sonraki ay ise PlayStation 5 ve macOS platformları için piyasaya sürülen Baldur's Gate 3, Aralık 2023'te ise Xbox konsollarına geldi. Yıl bitmeden gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yılın oyunu ödülünü kazandı.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Baldur's Gate III Baldur's Gate 3 Larian Studios
The Elder Scrolls V: Skyrim 2024'te Yeni Nesil Fan Yapımı Moda Kavuşacak Simülasyon Yönetim Oyunu News Tower Yakında Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Baldur's Gate III
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız