Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor

 
 
Yayıncılığını Chucklefish ve geliştiriciliğini Deadpan Games’in üstlendiği taktik tabanlı deste oluşturma temelli Wildfrost mobil cihazlara gelmeye hazırlanıyor. Açıklanan detaylara göre oyun iOS ve Android için 11 Nisan tarihinde piyasaya sürülecek. Oyunun aynı zamanda 7 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkacağını aktaralım.
 
Kar temalı deste oluşturma deneyimi 
 
 
 
Kart tabanlı yapısıyla beraber bizlere sunulan Wildfrost, ilk olarak 12 Nisan 2023 tarihinde Nintendo eShop üzerinden Switch ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürüldü. Oyunu Steam incelemelerine bakacak olursak çok olumlu etiketine sahip olduğunu aktarabiliriz. Soğuk ortamların bulunduğu ve kar temasıyla beraber karşımıza çıkan bu yapımda farklı niteliklerdeki kartları toplayarak en iyi desteyi oluşturmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda farklı kart yoldaşları ile beraber karşılaşabiliyor ve deste oluşturma becerilerinizi ön plana çıkmaya hazırlanıyorsunuz. Vahşi ayaza bir son vermek için elinizden geleni yapmaya koyulacağınız bu yapımda farklı görevlerin üstesinden gelmeye başlıyor ve aynı zamanda rastgele beceriler ve istatistiklerle donatılmış liderlerle rakiplere karşı gelmeye başlıyorsunuz.
 
 
 

 
Wildfrost'ta neler var? 
 
Kart tabanlı taktiksel bir deneme adım atmak istiyorsanız, bu oyun tam size göre diyebiliriz. Çünkü oyun içerisinde bir yandan istediğiniz kartları elinize alabilir, dilediğiniz şekilde desteler oluşturabilir ve en iyi desteyi oluşturmak için farklı bölgelere geçiş yapabilirsiniz. Oyun içerisinde tema olarak Güneş'in donduğu, tamamen karla kaplı ve soğukların olduğu bir içerikle karşılaşabilirsiniz.
 
Burada yapacağınız hamlelerle beraber elbette içinizi ısıtacak bölgelere geçiş yapmaya hazırlanıyorsanız güçlü kartları toplayabileceğiniz donmuş bir diğer içerisinde hayatta kalmaya çalışabileceğiniz bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor. Bu bölgeleri bir yandan keşfederken diğer yandan ise ilginç kart savaşları ile karşılaşabilir ve burada her kartın farklı yeteneği olduğunu aktarabiliyoruz. Yolculuk yaptığımız sırada sonsuz kışın bulunduğu bir ortamda bulunuyor, burada yapacağımız hamlelerle beraber farklı desteler satın alabiliyor, desteleri istediğimiz şekilde güçlendirebiliyor ve aynı zamanda ulaşabileceğimiz kartlara bu satıcı kısmından ulaşabiliyoruz.
 
Dünyanın vahşi bir şekilde donduğu ve aynı zamanda hayatta kalanların da bulunduğu bu yapımda dondurucu soğukları ortadan kaldırmak için büyük bir mücadeleye başlıyor ve güçlü kart arkadaşlarımızla beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyimini kendine göre özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Çünkü burada farklı desteler oluşturabiliyor, bu desteler içerisinde farklı kartlara yer verebiliyor ve aynı zamanda oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm unsurlarla beraber farklı noktalara geçiş yapabiliyorsunuz.

Kart savaşı içerisinde elbette taktik tabanlı bir sistem bulunuyor. Yani öncelikle siz veya rakip, daha sonrasında ise hamleyi yapmayan kişi eyleme geçmiş oluyor, yani siz bir de karşı takım hamlelere sırasıyla gerçekleştirebiliyor. Bu sayede en iyi hamleyi yapmak tamamen sizin işiniz oluyor. Zaten bu tarz oyunlarda farklı stratejileri açığa çıkarmak ve bu stratejileri ön plana getirmek sizin yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu kapsamında aklınızdaki strateji oyuna dökebilir, her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimle beraber de kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebilirsiniz. Bu sayede oyunda hızlı bir şekilde yer alabilir ve en güçlü kartları bünyenize dahil edebilirsiniz. Oyunda element üyelerinden oluşan aynı zamanda bir deste bulunuyor. Bu deste içerisinde her bir karta farklı aktif ve pasif yetenekleri bulunuyor.
 
 
 
Bu yetenekleri üzerinde ustalaşmak elbette sizin çeşitli denemelerinizin sonrasında yer buluyor. Çünkü oyunda deneye deneye ve kartın nasıl inceliklere sahip olduğunu öğrenen ustalaşmaya başlıyor ve her bir kartı doğru zamanda doğru yerde kullanmaya başlıyorsunuz. Dünyanın vahşi dona yenik düştüğü ve aynı zamanda zorlu bir ortamın bulunduğu bu yapımda farklı bölgelere doğru ve farklı görevlere doğru ilerleyebiliyor ve bu görevleri tamamlayarak yeni kartların sahibi olabiliyoruz. Elbette ne kadar çok görevi yerine getirirsek, o kadar çok hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve ona göre kendi kart sistemimizi oluşturabiliyoruz. Bu kart sistemimizle beraber kendi stratejimizi ortaya dökebiliyor ve planlarımızı da açığa çıkararak elimizden geleni yapmaya koyuyoruz.
 
Hayatta kalanlar olarak geri aldığımız yapımda ayazı tamamen ortadan kaldırmak bizim temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda gerçekten de içimizi üşütecek ve aynı zamanda sürekli olarak tüylerimize diken diken edecek ortamların olduğundan bahsedebiliyor ve karların sürekli olarak yağdığı bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlar elbette havaların sıcakladığı bugünlerde oynanabilir diyebiliriz.
 
Bunun dışında oyunda element üyelerinden oluşan bir deste oluşturabiliyor, güçlü arkadaşlarımızdan istediğimiz gibi yararlanabiliyor ve aynı zamanda son kale olarak bizim hayatta kalmamız gerekiyor. Hayatta kalmak için burada en iyi deste taktiklerini oluşturmak gerekiyor, çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerlerken buralarda diğer rakiplerle karşılaşabiliriz. Bu rakipleri ortadan kaldırmak için elimizde güçlü kartların olması gerekiyor. Bu güçlü kartlarla beraber en iyi deneyimi elde etmek ve aynı zamanda hayatta kalmak sizin hamlelerinize göre değişkenlik gösterebiliyor.
 
Kart Savaşı içerisinde deste oluşturma becerilerinizi açığa çıkarabilir ve aynı zamanda türlü yolculuklarla beraber rastgele becerilerle ve istatistiklerle donatılmış liderlerle kapışabilirsiniz. Elbette soğuk manzaralara doğru ilerlemeye başlarız bu yapımda. Seçtiğiniz yolla beraber kendi haritalandırmanızı yapabilir ve hangi bölgeye doğru gitmek isterseniz o yöne doğru ilerleyebilirsiniz. Bunun dışında seçtiğiniz kabile lideri ile beraber oyuna dahil olabilir ve her kabile liderinin burada farklı özellikleri ve yetenekleri bulunuyor. Dolayısıyla bu kabile liderliğini seçerek farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve aynı zamanda görevleri yerine getirebilirsiniz. Bu sayede kendi stratejinize ve planınıza uygun şekilde ilerleyebilirsiniz ve nasıl bir hamle yapmak istiyorsanız ona göre geçiş yapabilirsiniz.
 
 

Seçtiğiniz yolun tamamen iyi veya kötü olacağına sizin karar verebildiğiniz bu yapımda, yol boyunca donmuş yoldaşları burada kurtarmaya hazırlanıyorsunuz. Elbette bu yoldaşlar kart sistemi ile beraber karşımıza çıkıyor ve kartları burada en iyi şekilde kullanmaya hazırlanıyoruz. Aynı zamanda donmuş yoldaşları kurtararak onları işe alabiliyor ve kayıp hazineleri ortaya çıkarmak için bu kartlardan yararlanabiliyoruz. Elbette bir yandan oyunda kartlarla beraber sıra tabanlı bir şekilde savaşırken diğer yandan ise keşif unsurlarından da oyunda olduğunu bir hale aktarabiliyoruz. Böylece kayıp hazineleri ortaya çıkarabiliyor, çeşitli sırları gün yüzüne dökebiliyor ve zorluklarla kazandığımız paraları seyahat ederken tüccarlarla beraber harcayabiliyoruz.
 
Bunların dışında oyunda tüccar sistemi bulunuyor, bu tüccar sistemi ile beraber elbette alabileceğimiz kartları seçebilir veya daha fazla bonus içeriklerden yararlanmak için bu paraları harcayabiliriz, ve bize özel güçlü bir deste oluşturmak için de bu tüccarları kullanabiliriz. Bunun dışında seyahat ederek paralar kazanabiliyor, gizli hazineleri açığa çıkararak paramıza para ekleyebiliyor ve aynı zamanda her mücadele sırasında verdiğimiz kararlarla beraber kendi rotamızı belirleyebiliyoruz. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor, çünkü verdiğiniz kararlarla beraber farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda farklı görevlerle ve zorluklarla da karşılaşabilirsiniz. Bu sayede rastgele içeriklerle ve görev dizilimi ile beraber de buradaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Her oynayışta farklı bir içerikle karşılaştığınız bu yapımda, deste oluşturma özelliklerinizi ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve savaşta size yardımcı olacak yoldaşları yanınıza dahil etmek durumunda kalıyorsunuz. Bu hamlelerle beraber elbette güçlü kartları ortaya çıkarmak tamamen sizin işiniz oluyor ve aynı zamanda yapacağınız görevlere göre de değişkenlik gösteren bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Çünkü bir görevi yaptığınız zaman o görevden bazen basit kartlar düşebiliyor ancak bazı görevler ise oldukça zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırmasına rağmen oldukça güçlüdür. Yerine getirmek bir hayli önemli ve bu görevleri yerine getirdikten sonra dikkat çekici kartlara sahip olabiliyor ve bununla beraber de daha güçlü bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Güçlü kart arkadaşlarımızın yanı sıra, aynı zamanda dikkat çekici bölgelere doğru ilerlediğimiz yapımda en ideal kartımızı ve destimizi burada oluşturmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu hamlelerle beraber kendi sistemimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra bonus öğelerin ve eski kartların olduğunu aktarabiliyor, bunlara sahip olarak çok güçlü bir şekilde düşmanların karşısında bulunabiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında farklı temel kart kombinasyonlarını burada keşfedebilir ve bazı kartlar arasında da sinerjilerin ne olduğunu aktarabiliyoruz. Örneğin kendinize uygun bir kombinasyon belirleyebilir ve her zaman o kombinasyona uygun hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu da sizin bakış açınıza ve stratejinize göre değişkenlik gösterebiliyor, hangi kombo yapmak istiyorsanız ona göre kendi hamlenizi ön plana çıkarabilirsiniz.

Oyunda verdiğiniz kararlarla beraber farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor, her bölge içerisinde farklı olaylarla karşılaşabiliyor ve farklı kartlarla beraber oyundaki yerinizi almaya hazırlanıyorsunuz. Oyunda arkadaşlarınızla beraber elbette bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, diğer yandan ise kartlarınızı doğru bir şekilde kullanmak oldukça önem arz ediyor. Bu kartlar tek kullanımlık bir şekilde karşımıza çıkmıyor ve onları sürekli olarak destemiz içerisinde kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
Onların güçlerini arttırabiliyor ve daha farklı takılar ekleyerek güçlerini ve bonuslarını yükseltebiliyoruz ve özelleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kartları yükseltebilir, özelleştirebilir ve aynı zamanda bonus güçler ekleyebiliriz. Bu sayede kartlar tek kullanımlık olarak karşımıza çıkmıyor ve onları en güçlü şekilde oyundaki ortama bırakmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu kartları istediğimiz şekilde kullanabiliyor, hangi kart üzerine yoğunlaşmak istiyorsanız ona göre geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda kartlarınızı güçlendirerek daha da hızlı ve güçlü ataklar yapabiliyorsunuz.
 
İçerisinde bulunduğumuz ortamın ne kadar soğuk olduğunu göz önüne alırsak elbette daha çok karlı ve donmuş ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve düşmanların kartlarını bu şekilde ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Dikkate almamız gereken kart savaşları içerisinde yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir saldırı sistemi bulunuyor. Örneğin, bir kartla beraber kendi arkadaşlarımıza, yani kartlarımıza, pasif bonuslar yani savunma bonusu veya can bonusu sağlarken, diğer taraftan ise saldırılarımızı güçlendirebiliyoruz. Dolayısıyla, o yönde yukarıda bahsettiğimiz gibi aktif ve pasif bonuslar bulunuyor. Bu bonuslarla beraber de daha güçlü ataklar sergileyebiliyor veya canınızı tazeleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Kendi kazanma formülünüzü ortaya çıkarabileceğiniz ve bu formüllerle bir sonraki hamlenizin haritasını ortaya dökebileceğiniz yapımında, soğuk havalardaki düşmanları burada savuşturmak için dinamik bir sistemle karşılaşabiliyoruz. Savaştaki sıra tabanlı sistemle beraber ilerlemeye çalıştığımız bu yapımda, kartlar her fırsatta saldıran yer ve bunun yerine otomatik olarak hamle yapmaya hazır olana kadar bir sayacın olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla, bu da oyunda yer alan ilginç mekaniklerden bir tanesi diyebiliriz.
 
Oyunda düşman kartlarının Elbette sayaçlarını takip ederek kendi oyununuzu önceden planlayabilir ve stratejinizi ön plana dökebilirsiniz. Arkadaşlarınızı güçlendirmek istiyorsanız bu ara içerisinde yapmanız gereken hamleler oldukça önem arz ediyor. Bir düşman saldırısını durdurmak veya arkadaşınızı güçlendirmek istiyorsanız, bu hamleleri sayesinde ermeden gerçekleştirebiliyor ve ona göre savunmanızı alabiliyorsunuz. Stratejik olarak kendi lehimize çevirebileceğimiz olaylarla beraber oyunda bu tarz bir kart deneyimi elde edebiliyor ve kendi deneyimimizi burada istediğimiz şekilde ön plana çıkarabiliyoruz. Siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi mobil platformları çıkış yapmaya hazırlanıyor ve gerçekten de telefonlarda oynanması gereken güzel yapımlardan bir tanesi diyebiliriz.

Son olarak, oyun içerisinde kartlarınızı özelleştirip kişiselleştirebileceğiniz bir alanınızı bulunuyor. Bu alanla beraber envanter sisteminize göz atabilir hem de hangi kartların elinizde olduğuna bir bakış atabiliyorsunuz. Kendi stratejinizle beraber ilerleyebileceğiniz bu yapım, güzel bir kart temelli yapıyı bünyesinde barındırıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu strateji pc Wildfrost
Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wildfrost
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız