Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve Yeni Oyunlarının Geliştirilmesine Yardımcı Olması için Psikolog İşe Alıyor

 
Half Life ve Portal geliştiricisi Valve, yeni oyunlarında çalışacak bir psikolog arıyor.

Şirketin resmi web sitesinde açılan iş ilanında belirtilene göre psikolog "gelecek Valve oyunlarında ilgi uyandıran oynanış deneyimleri oluşturmaya" yardımcı olacak.

Bunun yanı sıra Steam ve şirketle ilgili olarak deneysel dizayn, araştırma yöntemleri, istatistikler ve insan davranışı gibi konularda da yardımcı olması bekleniyor.
 
Valve en son sanal gerçeklik oyunu Half Life: Alyx ile oyuncuların karşısına çıktı. Ondan önce stratejik savaş oyunu Dota Underlords ve kart oyunu Artifact'i çıkardılar. Görünüşe göre oyun geliştirmeye devam edecekler.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot Half-Life Half-Life: Alyx VR Sanal Gerçeklik SteamVR Valve
Crytek Yeni Bir AAA Oyun Üzerinde Çalışıyor The Medium İki Ray Tracing Modu İçerecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

NarataKalii

21.1.2021 13:29:47

0
belki saçma bir tahmin ama bence korku oyunu yapıcaklar

mehmehcik_71

10.1.2021 17:09:27

0
Bi zahmet bi şeyler gelsin artık önümüze

RealArek

6.1.2021 10:47:36

0
Bunları zaten biliyorum ama bakalım 1-2 yıl içinde yeni büyük bütçeli oyun gelir mi yoksa 2030 yılında mı gelir o ayrı.

Umit_22

6.1.2021 02:26:37

0
Half life 2 yi geliştirirken aynı anda oyun motorunu da geliştirdiklerini ve bundan dolayı hem çok zorlandıklarını hem de bir çok hatayla karşılaştıklarını açıklamışlardı. Bu yüzden ilk önce oyun motoruna odaklandık dediler. Half life alyx in fizik detaylarına baktığımızda efsane üçlemeler yakında geliyor demek. Aslında her oyun geliştiricisinin yapması gerekenin bu olduğunu cyberpunk-2077 oyununda net gördük. Basit anlatmak gerekirse bir yemek yapacaksınız diyelim. Malzemeleri ve araç gereçleri üretmeniz gerekiyor. Ve bu elinizde olan "malzeme" size bir sınır belirler. Sizde bu sınırlı malzemeden uğraşarak bir ürün çıkarırsınız. Ancak diyelim ki siz böyle yapmadınız. Bir yandan üretirken bir yandan araç gereci belirlemeye veya geliştirmeye çalışıyorsunuz. Sorun surda başlıyor. Çikolatalı vanilyalı altıgen pasta yapıyorsunuz. Keki yapıp fırına koymuşsunuz, o anda biri çıkıyor diyor ki biz bunun içine ortası delikli üçgen şeklinde hindistan cevizi koysak daha güzel olur. Tamam diyorsunuz ama bir sorun var. Birincisi keki geliştirmissiniz ikincisi ortası delikli üçgen şekli verecek araç gereç yok. Onu da geliştirmeniz gerekiyor. Sonucunda çok hatalı veya birbiriyle uyuşmayan bazı şeyler oluyor. İşte Cyberpunk-2077 tam olarak böyle çıktı. Habire karar değiştirmişler veya fikir ile çıktıkları yolda onun için gerekli yazılımı geliştirememisler. Oyunun içinde yarım yamalak kalan şeyler veya muhtemelen uyduramadıkları için özelliklerinin bir çoğu kırpılmış olarak duran bazı ögeler var. Bunun bir çoğu da oyunun arka planı yani yazılımında çok net görülüyormus. Su an valve oyun motorunu bitirdi. Bir bakmışsın altı ay veya bir yıl sonra half life 3 çıkmış.

sh4dy_081991

5.1.2021 23:52:42

0
Epic store olmasa zor oyun yapardi bunlar. Darbeyi yediler oradan. Steam e saglam rakip gelince oyun isinede tekrar el atmak zorunda kaldilar. Rekabet bu yuzden iyi iste.

BSC Misafiri

5.1.2021 13:44:49

0
Bir psikolog olarak çok üzüldüğüm, iç geçirdiğim haber. Napalım biz de belki iki seneye atanırız umuduyla atama beklemeye devam edelim...

BSC Misafiri

5.1.2021 10:22:20

+1
yani gerçekten canlarının sıkılmasını bekliyoruz oyun yapmaları için. alyx'in sonundan sonra o seriyi devam ettirmezseniz ayıp

RealArek

5.1.2021 09:44:41

+1
Yani bende her sabah şirkete gidip akşama kadar çay içsem benimde canım sıkılır tabi bir yerden sonra oyun yapmak lazım :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Half-Life: Alyx
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız