Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ubisoft'tan Açıklama: Fiziksel Oyun Satışlarında Düşüş Yaşanıyor

 
 
Assassin's Creed, Far Cry ve daha fazlasıyla tanınan Ubisoft kanadından yeni bir açıklama geldi. Şirketin yöneticisi Chris Early, fiziksel oyunlar hakkında çeşitli yorumlamalarda bulundu ve satışların azalmaya başladığını belirtti.
 
Satışlar azalacak ancak tamamen sona ermeyecek 
 
 
 
Chris Early sadece bu açıklamalarla sınırlı kalmadı aynı zamanda fiziksel oyunların geleceği hakkında konuştu. Bu kapsamda satışların azalacağını ancak tamamen sona ermeyeceğini belirtti. 
 
Diğer taraftan Ubisoft'ta iş geliştirme kıdemli başkan yardımcısı şirketin web sitesine verdiği demeçte şunları aktardı: "Oyunların dijital sürümleri haricinde fiziksel olarak koleskiyon sürümleri bulunuyor. Fiziksel içeriklere sahip olunması ve bu içeriklerin hediye edilmesi gibi durumlar oyuncular açısından önemli. Dolayısıyla bu içeriklerin satın alımı azalsa da nihayetinde tamamen sona ermeyecek."
 
Son olarak Ubisoft, önümüzdeki 15 yıl boyunca piyasaya sürülecek tüm Activision Blizzard oyunlarının bulut haklarını satın aldı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Ubisoft Ubisoft Entertainment Tom Clancy’s The Division Far Cry Primal
Bulmaca Oyunu Petal Crash 2 Duyuruldu Mario'nun Yeni Seslendirme Sanatçısı Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

14.10.2023 12:03:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: Fearless_tr Aslinda aciklamalari komik, ikinci el piyasasini yok etmek icin zaten istedikleri fiziksel oyunu kaldirmak ve sadece digital satmak oyunlari ama cekindikleri icin yapamiyorlar.Fiziksel oyunlarin satisi azaldi derken digital satislar cogaldida dememis yani oyunlari satmiyor eskisi gibi
ona bakarsan dijitalde de kardeşlik var yarısına alıyorsun, bitirip sonra yarısına daha satıyorsun 4 te 1 i fiyatına oynamış oluyorsun böylece

BSC Misafiri

14.10.2023 10:18:52

0
Aynı paraya bulduğum sürece Fiziksele devamke...Özellikle oyunlar olmuş kaç TL, O kadar para verdiğim ürünü önümde canlı canlı görmek isterim...

xXBerkanXxD

14.10.2023 09:40:12

0
Fiziksel oyun kutularının içeriği kitapçık olmadan bomboş gelmesinden ziyade artık CD'lerin içi de boş geliyor, tüm oyunu internetten indirmek zorunda kalıyorsunuz. Bu durumda ne bekliyordunuz ki satışların artmasını mı? Bir tane oyun kutusu alıp, yazıcıdan oyunun cover'ını bastırsam zaten satılan oyun kutusunu elde ediyorum neredeyse. Eskiden PS3 oyunlarının renkli baskılı kitapçıkları, oyunla ilgili ufak çizgi roman (MGS4), harita (Far Cry 2), Origami (Heavy Rain) vb. içerikler varken, oyunu satın aldığımda akşam olup oynamayı bekleyene kadar tüm kitapçığı inceliyordum. Artık hiç bir şeyin eski tadı, heyecanı kalmadı. İlk başta kitapçıkları siyah beyaz yapmaya başladılar kimse sesini çıkarmadı, bazı oyunların iç cover'ı bile vardı kutu şeffaf olunca arkaplan gözüküyordu (Uncharted 2) onu yapmamaya başladılar kimse sesini çıkarmadı, kitapçıkları sadece yasal uyarı ve kullanım kılavuzu olarak kullanmaya başladılar kimse sesini çıkarmadı, artık kitapçık koymak yerine bir tane kağıt atıyorlar. Oyuncular sesini çıkarmadığı sürece kaliteli içerik üretmek için ekstra zaman ve para harcamaya ne gerek var zaten salak oyuncular her türlü alacak değil mi?

Jer Aders

14.10.2023 09:15:57

0
Dijital olan bir ürünün zaten fiziksel satılması saçmalık. Bir an önce fiziksel oyun, film, müziklerin üretilmesinin sonlanması gerektiğini düşünüyorum. Çevreye hep destek olalım diyorsunuz ama hâla fi tarihinden kalan adetleri sürdürüyorsunuz. Ne kadar çok plastik kullanılıyor o kutuları yapmak için, hem çevreye hem maliyete yazık.

Babblebabble

13.10.2023 23:12:27

+1
Hadiiii beeee Nasıl olabilir lan böyle bir şey. Fiziksel mi kaldı allasen. En son sanırım GTA 5 almıştım, o da anı-hatıra kalsın diye de romantikliğe gerek yok. Sadece çocukluk oyunlarımın CD'lerini özlüyorum. Blood, Quake, Midtown Madness falan.

Fearless_tr

13.10.2023 21:56:14

0
Aslinda aciklamalari komik, ikinci el piyasasini yok etmek icin zaten istedikleri fiziksel oyunu kaldirmak ve sadece digital satmak oyunlari ama cekindikleri icin yapamiyorlar.Fiziksel oyunlarin satisi azaldi derken digital satislar cogaldida dememis yani oyunlari satmiyor eskisi gibi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Ubisoft ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız