Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkiye'nin İlk Sanal Gerçeklik Laboratuvarı Açıldı!


    Crytek ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile kurulan Türkiye’nin ilk Sanal Gerçeklik (VR) merkezi ve Crytek’in başlattığı VR First programının global lansmanı bugün Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında duyuruldu. Merkez, önümüzdeki 10 yıla damga vurması beklenen ve 2020 yılında 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşacak VR teknolojisini kullanarak, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç geliştirici ve girişimcilerin kullanımına açıldı.
 
    İşbirliği kapsamında, Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin potansiyelini göstererek, farkındalık yaratılması ve VR geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu tüm profesyonel donanıma ulaşması amaçlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde yer alan bu merkezde AMD, Logitech ve MSI gibi büyük firmaların desteğiyle geliştiriciler, son teknoloji donanım ve VR ekipmanları kullanarak CRYENGINE teknolojisi sayesinde projeler geliştirebilecekler.

    Crytek’in Kurucu Başkanı ve CEO’su Cevat Yerli: “VR First programının ilk adımını Türkiye’de Bahçeşehir Üniversitesi ile atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezden edinilecek bilgi birikimi sayesinde, Türkiye ve dünya çapında diğer akademi kurumlarıyla da işbirliği yaparak, öğrenciler, araştırmacılar ve geliştiricilere VR teknolojisiyle projeler geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Günümüz VR teknolojisi, CRYENGINE’in gücünü kullanarak benzersiz ve etkileyici deneyimler sunmamıza olanak sağlıyor. VR First programı kapsamında, VR geliştiricilerinin bu merkezdeki tüm olanakları kullanarak neler ortaya çıkarabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

    Dünyanın birçok ülkesinde açtığı kampüs ve merkezler ile uluslararası bir eğitim kurumu olan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), bölgenin VR üzerine odaklanan ilk çekim merkezi olacak. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel: “Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin, eğitim başta olmak üzere birçok alanda kullanılması hatta günlük hayatımızın bir parçası haline gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Bahçeşehir Üniversitesi ile Crytek arasındaki işbirliği ile, Türkiye’nin ilk Sanal Gerçeklik Merkezi, BAU İletişim Fakültesi-Galata Yerleşkesinde hizmete girmektedir. Öncelikle; iki kurumun da hedeflerinin kesiştiği oyun tasarımı ve geliştirme alanında deneyim paylaşımı ve transferi yapılacak, bir sonraki adımda ise Serious Games olarak bildiğimiz projeler ile sağlık bilimleri ve eğitim sektörü için oyun içerikli simülasyonlara ve deneyimlere yönelik Ar-Ge çalışmaları devam edecektir. Birlikte geliştirilecek eğitim müfredatları, transfer edilecek bilgi birikimleri ve yapılacak Ar-Ge çalışmaları sadece bu kurumları değil tüm Türkiye’nin sektörel anlamda öğrenmesi, üretmesi ve büyümesi açısından önemli bir itici güç olacaktır.” dedi.
 
-Basın Bülteni

Bu haberin bağlantısı
URL
crytek vr bahçeşehir üniversitesi bau
Escape From Tarkov'dan Yeni Ekran Görüntüleri Paylaşıldı Söylenti: Nintendo NX 900p/60FPS Oynanışa Odaklanacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

sniper23

21.1.2016 17:41:06

0
quote:

Orjinalden alıntı: Firaristt Enver başkan iyi güzel fikirlerle geliyorsun da altyapı yok, piyasa yok, adım attık mı koşmaya çalışıyoruz millet olarak. İmkan olarak BAU iyidir hoştur, parasına göre en çok imkanı veren okuldur falan ama ülkede aynı imkanlar olmadıktan sonra... Bilemiyorum dostum, 50GB oyun yapsak sırf boyutu sebebiyle indiremeyecek olan yüzbinlerce kullanıcı var bu ülkede. Önce altyapının düzelmesi lazım, bir standart olması ve halkın rahatlıkla ulaşabilmesi lazım. Mount&Blade gibi aynı oyunu ısıtıp ısıtıp koymak da iş değil ama güzel bir adımdı. Grafikleri, dinamikleri değiştirseler yeni oyunları da iş yapar ama gördüğüm kadarıyla karakter hareketleri falan yine çok benzer. Öncelikle internet ile ilgili sıkıntının çözülmesi lazım. 100GB kota, 3Mbps hızla 20-25$ internet faturası, 20TL da telefon faturası(veya yalın internet ücreti adı altında) ödediğimiz internetle falan olacak iş değil. Önce şu internet sorununun çözülmesi lazım. İnsanlar sırf denemek için bizim ürettiğimizi indirmekten çekinmemeli. AKK ve düşük hız yüzünden insanlar üretilen şeyi denemekten çekiniyor, üretmekten bile çekiniyor. Galaxy S3'e custom rom hazırlamıştım, upload etmesi 3 saatten fazla sürüyordu. Alt tarafı 1.5-2GB dosyanın paylaşımı bile bu kadar zorken üretim de tüketim de dijital ortamda çok fazla kısıtlanıyor. Yurtiçinde durum hiç iç açıcı değil.
Geçenlerde Turkcell CEO'su açıklama yapmıştı, Telekominikasyonun önündeki en büyük engel vergiler diye.

BSC Misafiri

21.1.2016 15:58:28

0
Romanya hackerları ile ünlü hackerlar yurt dışından milletin dövizini ülkelerine soktular bir nevi turizm sistemi bu nedenle internet de hızlandı bilmeyenleri çin yazdım gerçi çoğu tutuklandı ama hala da devam ediyorlar :D

Firaristt

21.1.2016 11:15:31

0
Enver başkan iyi güzel fikirlerle geliyorsun da altyapı yok, piyasa yok, adım attık mı koşmaya çalışıyoruz millet olarak. İmkan olarak BAU iyidir hoştur, parasına göre en çok imkanı veren okuldur falan ama ülkede aynı imkanlar olmadıktan sonra... Bilemiyorum dostum, 50GB oyun yapsak sırf boyutu sebebiyle indiremeyecek olan yüzbinlerce kullanıcı var bu ülkede. Önce altyapının düzelmesi lazım, bir standart olması ve halkın rahatlıkla ulaşabilmesi lazım. Mount&Blade gibi aynı oyunu ısıtıp ısıtıp koymak da iş değil ama güzel bir adımdı. Grafikleri, dinamikleri değiştirseler yeni oyunları da iş yapar ama gördüğüm kadarıyla karakter hareketleri falan yine çok benzer. Öncelikle internet ile ilgili sıkıntının çözülmesi lazım. 100GB kota, 3Mbps hızla 20-25$ internet faturası, 20TL da telefon faturası(veya yalın internet ücreti adı altında) ödediğimiz internetle falan olacak iş değil. Önce şu internet sorununun çözülmesi lazım. İnsanlar sırf denemek için bizim ürettiğimizi indirmekten çekinmemeli. AKK ve düşük hız yüzünden insanlar üretilen şeyi denemekten çekiniyor, üretmekten bile çekiniyor. Galaxy S3'e custom rom hazırlamıştım, upload etmesi 3 saatten fazla sürüyordu. Alt tarafı 1.5-2GB dosyanın paylaşımı bile bu kadar zorken üretim de tüketim de dijital ortamda çok fazla kısıtlanıyor. Yurtiçinde durum hiç iç açıcı değil.

Patren

20.1.2016 19:51:21

0
crysis yarısı alman sayılır

MantarTheGreat

20.1.2016 18:25:44

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bize VR değil normal oyun geliştirme stüdyoları lazım. Daha AAA oyunumuz yok. Crysis serisini saymayın lütfen. Merdiveni neden üçer üçer çıkıyoruz anlamıyorum?
Crysis bizim oyunumuz mu? :)

Zarbo257

20.1.2016 18:01:16

+2
Sanal gerçeklik falan diyorlar üs olacak diyorlar yahu siz kimsiniz?! Bakın bunlar halkı anlamazlar VR VR diye tuttururlar yahu bunlar ekmeğin fiyatını bilmez be fiyatını..! VR dedikleri nedir? Bakın kardeşlerim bunlar hep paralel şirketlerin oyunlarıdır. VR'ı en iyi biz biliriz biz!

HIGHER

20.1.2016 17:33:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bize VR değil normal oyun geliştirme stüdyoları lazım. Daha AAA oyunumuz yok. Crysis serisini saymayın lütfen. Merdiveni neden üçer üçer çıkıyoruz anlamıyorum?
+1

BSC Misafiri

20.1.2016 17:25:57

0
Valla hocam çok güzel bir ilerleme lakin bunların tanıtım ve açıklama daha doğrusu açılışlarını bu boş takım elbiseli adamlar yapınca benim tebrik edesim gelmiyor bu olay sadece Türkiye gibi gelişmeye karşı ülkelerde geçerli zaten bir günde şu açılışları elin kıytırık Bakanları değilde işin asıl adamları ve olması gereken bu iş için çabalayan adamlar yapıp fikir yürütsün

Saçma11

20.1.2016 17:13:10

0
Bahcesehir lütfen??

Vyn

20.1.2016 17:06:50

+1
eğitim şart diye boşuna demiyolar ama bizim ülkede eğitim boş olduğu için :Pp

Source

20.1.2016 16:59:20

+1
Geleceğin teknolojisi için ülkemizde bir adım atılması gerçekten sevindirici :)

darko17

20.1.2016 16:39:18

+1
bilip bilmeden yazmayın be kardeşim. böyle bir proje başlatadan üniversite 50 liralık internet mi kullanıyor sanıyorsunuz? AAA oyun denmiş. burada yapılan ar-ge projesidir. o da geleceğe yönelik olur.

Usbehci

20.1.2016 16:11:35

+7
Eğer bilişim sektörünün bir ülkede canlanması isteniyorsa ilk yapılması gerek internet hız sorununu ortadan kaldırmaktır. Bakın Romanya' ya, adamlar Avrupanın en kötü internetinden en iyi internetine geçtiler ve çok kaliteli yazılımcılar çıkarmaya başladılar. Bu iş lab kurmakla olmaz. Misafir arkadaşın dediği gibi basamakları üçer üçer çıkmaya çalışıyoruz.

_Sparda_

20.1.2016 15:56:33

+1
artık bunların olması gerekiyordu bu adım bence çok güzel öğrenci kardeşlerimiz, türkiye ve crytek için gelişmesini yeni sektörler oluşturmasını daha güzel işe yarar sırf oyun için değil işi yarayacak heryerde kullanılsın

BSC Misafiri

20.1.2016 15:47:19

+6
Bize VR değil normal oyun geliştirme stüdyoları lazım. Daha AAA oyunumuz yok. Crysis serisini saymayın lütfen. Merdiveni neden üçer üçer çıkıyoruz anlamıyorum?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız