Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkiye'de Elektronik Spor Oyuncuları Ve Hakemleri Resmi Olarak Tanınacak

 
     Türkiye Espor Federasyonu, yayınladığı mevzuatlara göre elektronik spor lisansına sahip oyuncuların devletin resmi sporcusu olarak tanınacağını duyurdu. Türkiye Espor Federasyonu'nun 25 Eylül'de yayımlamış olduğu mevzuatlarda vize, transfer, hakem, tescil ve lisans konuları yer almakta, bu bağlamda mevzuatların başlıca maddesi elektronik spor oyuncularının ve hakemlerinin T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü kapsamında bulunması, elektronik spor oyuncularının ve hakemlerin devlet tarafından resmi olarak tanınacağı anlamına geliyor.
 
     Konu ile ilgili Türkiye Espor Federasyonu Hukuk Kurulu Üyesi Emin Özkurt Twitter üzerinden; "Bugün itibarıyla Türkiye Espor Federasyonumuzun “Sporcu, Lisans, Tescil, Vize ve Transfer Talimatı” ile “Hakem Talimatı” yayınlanmış bulunmaktadır. Ofis olarak Federasyonumuza verdiğimiz hukuki katkıyla, ülkemizin esporda öncü ve lider olması için gayret etmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Remedy Yarın Büyük Bir Duyuru Yapacak Shovel Knight Platform Dövüş Oyunu Brawlhalla'ya Katılıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız