Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkiye, Oyun Pazarının En Çok Gelir Getiren 16. Ülkesi Oldu


    Özellikle Free to Play oyunların ülkemizdeki popülaritesi malumunuz. Araştırma firması Newzoo, bugün itibariyle oyun dünyasının en çok gelir getiren ülkelerini listeledi. Yapılan listelemede ilk 25 ülke arasında Türkiye de yerini aldı.
 
    Listenin başından başlamak gerekirse Çin, konsol yasağının kalkışıyla beraber oyun pazarının en çok gelir elde ettiği ülke oldu. Çin'in 22.2 milyar dolarlık gelirini 21.9 milyar dolarla beraber ABD takip etti. İlk 5 içerisinde yer alan üç Asya ülkesi, Asya'daki oyun sektörünün hâla ne derece ayakta olduğunu kanıtlar nitelikte olsa gerek.
 
    İşin bizi ilgilendiren kısmına geldiğimizde ülkemiz listelemede 16. sırada yerini aldı. Newzoo araştırmalarında Türkiye'nin 40.2 milyonluk internet nüfusunun olduğu ve dünya genelindeki oyun pazarına 464 milyon dolarlık bir gelir katkısı sağladığı belirtildi. Tabii ki sahip olduğumuz internet nüfusuna göre bulunduğumuz konumun iyi bir noktada olduğunu söyleyemeyiz ancak bazı şeylerin yavaş yavaş iyiye gittiğini belirtmekte fayda var.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun sektörü türk oyun sektörü türkiye türk oyunları türk yapımcılar
Battleborn'un Beta Süreci Ay Sonunda Başlıyor Heroes of the Storm'un Oyun Bulma Sistemine Düzenleme Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

19.10.2015 23:44:58

0
464 mılyon dolarlık bır parayı yurt dışına aktarıyoruz resmen tebrıkler.

Steelo

19.10.2015 09:03:03

0
quote:

Orjinalden alıntı: esmerbuyucu Bende zaten sizin rakamlarınıza inanmadığım için wikipedia'dan baktım. Fakat sizinkilerle alakası yok. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_languages_by_total_number_of_speakers https://en.m.wikipedia.org/wiki/World_language
Tek tek ülkelere girip bakıyorsun wiki den burda eksik gösteriyor sanırım.Tek tek ülke isimlerini wiki den baktığın zaman yazıyor detayları.

onur89tr

18.10.2015 17:12:47

+1
quote:

Orjinalden alıntı: angela99
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bize Afrika yazmışlar :(((
Aynen katılıyorum. Oldu olacak Arabistan yazsalardı.
Eee... Sen ülke olarak Arapların dinini seçersen Arabistan da yazarlar, 3. dünya ülkesi de yazarlar...

esmerbuyucu

18.10.2015 03:03:29

0
Bende zaten sizin rakamlarınıza inanmadığım için wikipedia'dan baktım. Fakat sizinkilerle alakası yok. https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_languages_by_total_number_of_speakers https://en.m.wikipedia.org/wiki/World_language

Steelo

18.10.2015 00:03:38

+1
quote:

Orjinalden alıntı: esmerbuyucu Şu 180 milyonu nerenden salladın. Bir kaynak falan göster. Söylediğin rakamlar hiç inandırıcı değil.
Ben bu rakamların tamamını vikipedia dan aldım arkadaşlar.Sallamadım.Dünya genelinde dillerin konuşlma oranları sizde hemen şuanda bakabilirsiniz.Siz anlatmak istediğim şeyi ıskalamışsınız.Orda 12-50m arası dünyaca kullanılan diller var bak devlet içinde demiyorum dünya genelinde.Bu dillere bile yama çıkmış.Burda kar edebileceğini düşünüp yama çıkartıyor da 40m internet kullanıcısı olan ve 16. sırada olan bir ülkeye neden çıkmasın.Bunun için çabalamalıyız diyorum.. adam ordan çıkıyor niye ingilizce bilmionkkiiii bıdı bıdı yapıyor bana :S Ben de witcher 3'ü ingilizce olarak oynadım.4 cümleden 2 sini anlasam 2 sini anlayamıyorum çünkü gerçekten çok nadir kelimeler kullanılıyor.İngilizcem de fena değildir, ama tabiki iyi derecede değil.Yani şunu da anlamış değilim türkçe dil istemek suçmu? öyle bir silik bir gençlik var ki türkçe yama istemek bile adamların yapımcıyı savunmasına yetiyor, buna anlam veremiyorum nedir bu yabancı dil özentiliği? bir siz mi biliyorsunuz ingilizceyi?Ülke ekonomimiz bitik halde iken bile şu listede olmamız beni şaşırttı ve bende türkçe yama yapılmamasında daha önce yapımcıya hak veriyordum ama şu genel olarak büyük oyunlara çıkan dillere baktım ki 12-60m arası dünyada konuşulan dillere bile çıkmış ve bu ülkeler şu listede bizden geride.Yani birazcık kaliteniz olsun bu kadar da özenti olmaya gerek yok sizin gibi insanlar yüzünden belki de göz ardı ediliyoruz...Burda demek istediğim şey kısaca: Bırakın bu ingilizce öğrenin yaa, adamlar yapmak zorunda mı bıdı bıdı laflarını artık... zaten ingilizce öğreniyoruz, ömrümüz boyunca heryerden karşımıza ingilizce çıkıyor, elbette boş durmuyoruz ama kendi dilinde anlamaya uğraşmadan oynamak ayrı bir keyif ve akıcılık veriyor oyun içerisinde.

olağan_şüpheli

17.10.2015 21:38:06

0
Uygun fiyat politikası ve altyazı desteğiyle çok daha büyüyebilir bu pazar.

jumong88

17.10.2015 20:44:45

0
quote:

Orjinalden alıntı: Steelo Mesela şu dillerin arasında türkçe yok.Steama girin bakın bir çok oyuna 12-50m arası dillerin çevirisi yapılmış ve yapılıyor. Bakın aşağıya veriyorum dünyada, sadece devletlerde değil.Bu dilleri konuşan sayısı.Şimdi Türkçeden az olan ülkelere bir bakın, ama inceleyin, artık siz düşünün gerisini ve bana kasıt yok deyin. Witcher 3 Diller: Türkçe Desteklenmiyor Dünyada konuşan sayısı 180 milyon İngilizce 1,8 milyar Fransızca 200 milyon İtalyanca 60 milyon Almanca 120 milyon İspanyolca 500 milyon Arapça 223 milyon Çekçe 12 milyon Macarca 14.5 Japonca 125 milyon Korece 66 milyon Lehçe 50 milyon Brezilya Portekizcesi 40-50 milyon civarındadır Rusça 161 milyon Geleneksel Çince 1 milyar ve üzeri Kısacası şu nüfusu düşük olan 12 -50 m arası olan ülkelerden kaç lira kar gelicek ulan? kimi kandırıyorsunuz siz?Bu işin para veya getiri ile ilgili olmadığını anlamak gerek.Olay tamamen ses çıkartabilmekte.Oyun sektöründe olduğumuzu bilmeleri gerek.Bizi saymaları gerek.Bunda da hem bize hemde oyun editörlerine büyük iş düşüyor.Bizim oyun satın alma oranlarımız gayet yeterli.Ki bu sadece Türkiye devleti içerinden alınmış rapor.Biz dünya genelinde 180 milyon küsür insanız.
Ural-Altay dil ailesiyle ilgili çeşitli akademik kaynaklarla çalıştığım için çok rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkçe'yi 100 Milyon'dan fazla kişi bilmiyor. Bütün Altaic dilleri katıp 180 milyon rakamını almışsınızdır ki bu da oldukça az bir rakam ve Türkiye Türkçesi ve Azeri Türkçesi arasında dahi fark vardır. Bir Kazağın konuşmasıyla bizim konuşmamız bir değildir. Herkes kaynak vermeden atmayı çok iyi biliyor. PS: T.C 75 milyonluk bir aileden oluşuyor ve bunun en az 5 milyonunun Türk olmadığı akademik kaynaklarca kabul edilmiş, senin 180 milyonluk sayın anca rüya olur. Kaldı ki 70 milyonluk ülke olmanın önemi yok, adam ingilizce bilmeyecek kadar cahilse oyun yapımcısının suçu ne? Oyunu 5 kere bitirdim gerçekten ağır, ağdalı bir ingilizce hatta onlarca latin kelime bulunduruyor ve oyunu bu kadar sevmemin sebebi kullandığı bu ağır dilidir. Türkçe'de aynı tadı verecek bir çalışma yapamazlar.

esmerbuyucu

17.10.2015 13:48:52

-1
Şu 180 milyonu nerenden salladın. Bir kaynak falan göster. Söylediğin rakamlar hiç inandırıcı değil.

Steelo

17.10.2015 11:13:10

-2
Mesela şu dillerin arasında türkçe yok.Steama girin bakın bir çok oyuna 12-50m arası dillerin çevirisi yapılmış ve yapılıyor. Bakın aşağıya veriyorum dünyada, sadece devletlerde değil.Bu dilleri konuşan sayısı.Şimdi Türkçeden az olan ülkelere bir bakın, ama inceleyin, artık siz düşünün gerisini ve bana kasıt yok deyin. Witcher 3 Diller: Türkçe Desteklenmiyor Dünyada konuşan sayısı 180 milyon İngilizce 1,8 milyar Fransızca 200 milyon İtalyanca 60 milyon Almanca 120 milyon İspanyolca 500 milyon Arapça 223 milyon Çekçe 12 milyon Macarca 14.5 Japonca 125 milyon Korece 66 milyon Lehçe 50 milyon Brezilya Portekizcesi 40-50 milyon civarındadır Rusça 161 milyon Geleneksel Çince 1 milyar ve üzeri Kısacası şu nüfusu düşük olan 12 -50 m arası olan ülkelerden kaç lira kar gelicek ulan? kimi kandırıyorsunuz siz?Bu işin para veya getiri ile ilgili olmadığını anlamak gerek.Olay tamamen ses çıkartabilmekte.Oyun sektöründe olduğumuzu bilmeleri gerek.Bizi saymaları gerek.Bunda da hem bize hemde oyun editörlerine büyük iş düşüyor.Bizim oyun satın alma oranlarımız gayet yeterli.Ki bu sadece Türkiye devleti içerinden alınmış rapor.Biz dünya genelinde 180 milyon küsür insanız.

KortX

17.10.2015 01:35:08

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Aslında bu rakamlara farklı bir şekilde bakacak olursak ülkemiz ekonomisinin Türkiye'de ki oyun pazarından para kazanamadığını görürüz. Lol, Dota, Cs gibi oyunlara harcanan bu paranın ne yazıkki devletimize ve ya türk oyun sektörüne gitmediğini görmek bence üzücü bir gerçek. Başlıktada yazdığı gibi oyun pazarında gelir getiren ülkelerdeyiz ama kazananlarda ilk 20 ye bile giremeyiz ve ilk üç isme baktığımızda tabloda hem oyun yapıp hem kazanan devletleri görüyoruz. Oyunlar niye türkçe değilden çok bunun üzerine düşünmemiz gerekmezmi biraz bu büyük sektörden para kazanamıyoruz ve sektöre büyük para bırakan ülkelerden birisiyiz.
Ve bunlara rağmen Türk oyun yapımcılarını desteklemeyen kafalar var bu ülkede. Diyorlar ya hakkını vermiyorsa niye destekleyeceğim. Bizim insanımız istiyor ki direk AAA oyun yapsınlar...

mertvontrier

17.10.2015 01:21:30

0
Türkçe kılavuz nasıl zorunluysa Türkçe oyun da zorunlu olmalı.

angela99

16.10.2015 23:18:37

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri bu bir gelişme süreci biz daha yukarılara çıkacağız buna eminim, Türkçe dil desteği için diyeceksin ki oyun firmalarına gardaş Türkçe içerik olmayan hiçbir yayını ülkeme almıyorum diyeceksin o zaman bişeyler köklü olarak değişir ammaa ondan önce şu aral mıdır ne halttır o çıbanı söküp atmamız lazım adamlar spotçulara oyunları satıyo teknoloji marketlerde resmen para aklıyo, olacak olacak az kaldı
Onu yaparlarsa, hiçbir oyunu vermezler. Sizinle mi uğraşacak? İngilizce öğrensinler, derler. Yada Sponsor bulun, sanatçı bulun, Stüdyo parasını verin. Oyunları Türkçe yapalım derler. Aynı Crytek'in yaptığı gibi. Bizim için oyun firması oyunu Türkçe yapmaz. Ülke olarak oyun işine para ayırmamız gerekiyor. Sence Türkiye'de bu olur mu? Hangi firma yapacak. Devlet yapmaz. Avrupa ve Amerika'da devlet yapmaz. Firmalar yapar. Ama bu ülkede öyle sponsorluk yapacak firma var mı ben bilmiyorum..

angela99

16.10.2015 23:12:02

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bize Afrika yazmışlar :(((
Aynen katılıyorum. Oldu olacak Arabistan yazsalardı.

angela99

16.10.2015 23:09:06

0
Türkiye'nin oyun piyasası ve ekonomisi iyi durumda değil. Batmış durumda, askari ücret bir kenara Avrupa'da devlet her gence ayda 300 Euro harçlık veriyor. Oranın oyun piyasasının yüksek olması normal. Türkiye ekonomisi batmış, savaşları yaşıyor. Gençler ölüyor. Askerlerimiz ölüyor. Avrupa, Amerika video oyunu oynuyor. Ülkemizi önemsemiyorlar. İlk önce bu Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması lazım. Savaşların bitmesi lazım. Sanayi Devi olması lazım. Sonra Türkiye zaten gelişir. Hem teknoloji alanında, hemde oyun istatistiğinde 3.sırayı alır.

BSC Misafiri

16.10.2015 22:37:41

0
Ülkemizin %70 asgari ücretle geciniyor. 150 tl ye bir oyun olursa yine bu halde iyi sıradayız. Alım gücümüz artar ise sıralamalarda ilk 5 e gireriz.

BSC Misafiri

16.10.2015 19:47:44

0
Bize Afrika yazmışlar :(((

Hasikomen

16.10.2015 19:39:22

0
Mahvettin beni War Thunder.

esmerbuyucu

16.10.2015 19:38:35

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz middle east africa ne alaka
Topraklarının %97'si Güney Amerika'da olmasına rağmen Orta Doğu yazmışlar. Hayret...

Dreazz

16.10.2015 19:24:05

+1
middle east africa ne alaka

obantr

16.10.2015 19:08:00

0
quote:

Orjinalden alıntı: alito Türkiye'nin bu listede ilk 10'da olamamasının sebebi ARAL gibi paragöz yamyam firmalardır. Bu yamyamlardan kurtulduğumuz anda ilk 10'da yer alacağımızı düşünüyorum.
En doğru yorum !

WHITE_Wolf

16.10.2015 18:18:57

-1
Burdaki gelirin %90 fazlası free to play oyunlardan geliyor Aynı şekilde internet nüfusu dediğimiz kitleninde nerdeyse %95 içerik tüketen yani sosyal ağlarda dolanan internet kullanıcıları Bu kullanıcların yazılm yada donanımla ilgili bir fikri yok Böyle olduğu sürece Türkiye ancak teknolojik gelişmeleri uzaktan izler 4000 liraya iphone almak için sabah kuyruğa girer.

XGNUX

16.10.2015 17:52:32

0
Fiyatları yerelleştirin bakın nasıl ilk 10'a giriyoruz görün, mesele ilk 10'a girmekte, umarım birgün Türk oyunculuğu o günleride görür

emrahcey

16.10.2015 17:13:56

+1
Nüfusuna oranla Çin'in harcadığı para "Çerez Parası"

esmerbuyucu

16.10.2015 15:28:48

-5
Önemli olan sadece getirdiği gelir değil. (Getirdiği gelir/Ülke popülasyonu)xİnternet popülasyonudur.

gerçekoyuncu11

16.10.2015 15:21:36

+4
Bence de her oyun Türkçe gelmelidir çünkü bir ürünün Türkçe çıkması için satış miktarı değil türkiye de resmi yolardan satması yeterli bir kriter olmalı bence nitekim bu durum oyun dışın da her ürün gamın da böyledir zaten bir ürün türkiye pazarına giriyorsa resmi yollardan o ürün kullanma kılavuzundan tutun başka neyi Türkçeye çevrilecekse çevrilmek zorundadır isterse hiç satmasın nedense bu oyunlar da böyle olmuyor bunu anlayamıyorum eğer ürününün satmadığını düşünüyorsan hiç girmessin türkiye pazarına olur biter. Şu tabloya şöyle bakınca gerçek başarı gerçekten Japonların 120 milyon nüfusla helal olsun adamlara abd 330 milyon nüfus neredeyse 3 katı Japonların gerisin de kalıyor çin çok yüksek ama nüfusa oranlarsan orta sıralara geriler ama Japonya ya helal olsun işte gerçek refah seviyesinde ki ülke olduğunu her yerde belli ediyorlar.

Qonrul

16.10.2015 14:59:34

0
aaa oyunlar için demiştim. onlar türkçe olsa ne yazar. hee oynayanı vardır o ayrı mesele

BSC Misafiri

16.10.2015 14:51:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: -ZoRRo- 1 milyar dolar daha harcasak bütün oyunlar türkçe gelirdi herhalde. İtalya 10 cu sıralamada bütün oyunlarda iİtalyanca seçeneği var. Polonya bizim altımızda olmasına rağmen witcher 3 türkçe çıkmamıştı. Bu listeye göre oyunların 3 te biri türkçe çıkması lazım. Fakat türkçe oyunlar bir elin parmaklarını geçmiyor.
Kendimle ne kadar çelişebilirim isimli çalışmanı bize sunduğun için teşekkür ederiz :)

BSC Misafiri

16.10.2015 14:50:56

+1
Arkadaşlar fazla heyecanlanmış lakin gelirin oldukça büyük bir kısmının f2p (ironi...) oyunlara ait olduğunun hepimiz de bal gibi farkındayız. AAA oyunlardan dem vurmuş herkes, AAA oyun yapan büyük firmalara giden paramız neredeyse üç beş kuruş gibi kalıyor diğer ülkelerin yanında. Zaten paranın büyük kısmının nereye gittiğini f2p firmalarının ülkemize özel yerelleştirme çalışmalarına bakarak da çıkarabilirsiniz (başta riot games özellikle). Olay Türkiye'deki malum distribütörün oyun yayıncılarına sözünü geçiremeyip, fiyat yerelleştirme konusunda tamamen başarısız olmalarından kaynaklanıyor. Üzgünüm ama aral ithalat, hiçbir vasfı olmayan klasik büyük aile şirketlerinden daha fazlası değil. Bakın Bilkom'a, Witcher 3'ün fiyat yerelleştirme işlerini ne kadar güzel bir şekilde çözdüler ve uygun fiyata satın alabildi herkes. Kusura bakmayın ama bunun adı profesyonelliktir aral, tam olarak sizde olmayan şey yani. Profesyonel olamıyorsanız da yönetiminize işleri daha profesyonelce halledecek kişiler getirin ki bu kadar insanın da ahını almayın senelerce...

BSC Misafiri

16.10.2015 14:50:42

0
bu bir gelişme süreci biz daha yukarılara çıkacağız buna eminim, Türkçe dil desteği için diyeceksin ki oyun firmalarına gardaş Türkçe içerik olmayan hiçbir yayını ülkeme almıyorum diyeceksin o zaman bişeyler köklü olarak değişir ammaa ondan önce şu aral mıdır ne halttır o çıbanı söküp atmamız lazım adamlar spotçulara oyunları satıyo teknoloji marketlerde resmen para aklıyo, olacak olacak az kaldı

BSC Misafiri

16.10.2015 14:50:36

+2
Aslında bu rakamlara farklı bir şekilde bakacak olursak ülkemiz ekonomisinin Türkiye'de ki oyun pazarından para kazanamadığını görürüz. Lol, Dota, Cs gibi oyunlara harcanan bu paranın ne yazıkki devletimize ve ya türk oyun sektörüne gitmediğini görmek bence üzücü bir gerçek. Başlıktada yazdığı gibi oyun pazarında gelir getiren ülkelerdeyiz ama kazananlarda ilk 20 ye bile giremeyiz ve ilk üç isme baktığımızda tabloda hem oyun yapıp hem kazanan devletleri görüyoruz. Oyunlar niye türkçe değilden çok bunun üzerine düşünmemiz gerekmezmi biraz bu büyük sektörden para kazanamıyoruz ve sektöre büyük para bırakan ülkelerden birisiyiz.

BSC Misafiri

16.10.2015 14:50:26

+1
Oyunların Türkçeleşmesi için AAA oyun satışlarının artması lazım.

[__Zahid__]

16.10.2015 14:42:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: Qonrul o kadar önde olduğumuz halde ne yazık ki oyunların çoğu türkçe değil
yoo Türkçe. o paraların %90 ı lol e , euro truck simulatöre ve cs go ya gidiyo. bunların üçüde türkçe zaten

KortX

16.10.2015 14:41:39

-2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri TÜRKÇE OYUN İSTİYORUZ YETERR!!!
Lehçe bile destekliyor çoğu oyun adamların sıralamada bizden geri olmasına rağmen. Bize göre yapmamalarının sebebinde geçmişten gelen gıcıklığın yattığını düşünüyorum .

stun

16.10.2015 14:40:05

-1
ya burda türkçe oyun diye çıkmıyor diye ağlıyorsunuz bu haberden sonra da paralar cs' ye lol' e gidiyor asdasda D:

Qonrul

16.10.2015 14:38:24

-1
o kadar önde olduğumuz halde ne yazık ki oyunların çoğu türkçe değil

BSC Misafiri

16.10.2015 14:32:55

0
TÜRKÇE OYUN İSTİYORUZ YETERR!!!

Quirah

16.10.2015 14:04:08

+1
Arkadaşlar Middle East Africa yazmasının sebebi çoğu firmanın bu iki bölgeyi ayrı ayrı değil ortak olarak ele almasından kaynaklanıyor. Mesela Sony'nin Sony Africa ve Sony Middle East diye iki ayrı kolu yok, Sony Middle East - Africa kolu var ve bize bakan kısım Sony Eurasia da Middle East - Africa'nın bir parçası. bir de, "sonra bu gelirler f2p oyunmu konsollar içinmi yoksa Steam içinmi, bunu belirten birşeyde yok." sorusuna; oyun dünyası genel olarak incelenmiş işte F2P oyun da oyun, Steam oyunu da oyun konsol oyunu da oyun.

encuni

16.10.2015 13:45:18

0
Beyler hafif dişli orta boylu bitanecik jaguarımı kaybettim :( bulanlar görenler msj atın.

ultralisan

16.10.2015 13:39:46

-1
Sağlıklı bir inceleme değil, başta biz Afrika'da değiliz, sonra bu gelirler f2p oyunmu konsollar içinmi yoksa Steam içinmi, bunu belirten birşeyde yok.

michael01

16.10.2015 13:35:01

0
Listede Arapça konuşan bir ülke görmedim ama hala Arapça Dil desteği varken Türkçe neden yok? Büyük ihtimalle bizim gelirin %90'ı F2P'den geliyordur.Onlar zaten Türkçe.

BlackBeasT

16.10.2015 13:20:04

+13
Middle East-Africa? Birileri bu raporu hazırlayanlara Osmanlıdan sonra Türkiye'nin coğrafi koordinatlarını göndersin... Konum olarak Middle East-Africa'da mı yoksa Asya -Avrupa arasında köprümü öğrensinler..

HIGHER

16.10.2015 12:14:14

0
quote:

Orjinalden alıntı: DdrizztT Herşeyi geçte MiddleEast -Africa olayı beni benden aldı.Değersiz bir araştırma daha haritadaki yerimizi bilmeden ne kadar gelir sağladığımızı söylemeleri tamamıyla bir saçmalık.
+1 birde bunu bsc haber yapuyor

DdrizztT

16.10.2015 11:38:01

+15
Herşeyi geçte MiddleEast -Africa olayı beni benden aldı.Değersiz bir araştırma daha haritadaki yerimizi bilmeden ne kadar gelir sağladığımızı söylemeleri tamamıyla bir saçmalık.

mehmet4428

16.10.2015 11:23:28

0
40 Milyon internet kullancısı olsa da kaçı düzgün oyun alıyordur ki ? Yarısından fazlası zaten Lol, wolf v.s f2p oyunlara harcıyor paralarını. Bir kısım paso Torrent çeker. Büyük bir kısmıda internette ne bulduysa onu oynar yani bu sosyal oyunlar. Küçük bir kısım ise oyunları sürekli takip eden, her oyunu almadan önce inceleyen kısım tabi bunlar düzgün olarak alıyor. Sonra AAA yapım oyunlarda satışlar fazla olmuyor tabi istisnalar hariç.

TnesQuare

16.10.2015 11:22:06

+5
Middle East-Africa nedir arkadaş?

Uncy

16.10.2015 11:18:50

0
Aslında Türkiye de şu oyun fiyatları ucuz olsa birinciliğe bile oynayacağımızı düşünüuyorum oyun sever insanlarımız çok

muhammet.dmr

16.10.2015 10:20:04

+5
Biz ne zamandan beri Middle East-Africa'yız

otorobot

16.10.2015 10:16:46

+2
türkiyenin afrikada olduğunu bilmiyodum (bkz. tablonun region kısmı)

Kreuger

16.10.2015 09:50:38

0
yamyamlara ölümmmmm

respect_89

16.10.2015 09:50:11

+1
İlk 15 kendi arasında farkı açmış. 16 ve sonrası birbirlerine çok yakın görünüyor. Yani sevinmeyelim 16.olduk diye.

Dhiozy

16.10.2015 09:21:08

+5
quote:

Orijinalden alıntı: -ZoRRo- 1 milyar dolar daha harcasak bütün oyunlar türkçe gelirdi herhalde. İtalya 10 cu sıralamada bütün oyunlarda iİtalyanca seçeneği var. Polonya bizim altımızda olmasına rağmen witcher 3 türkçe çıkmamıştı. Bu listeye göre oyunların 3 te biri türkçe çıkması lazım. Fakat türkçe oyunlar bir elin parmaklarını geçmiyor.
Hocam Polonya'nin durumu farkli. Withcer yapimcisi zaten Polonyali bir sirket.

AykutGuru

16.10.2015 09:10:47

+3
Beyler hangi oyundan olursa olsun. Anlamadığım diğer ülkeler sanki F2P oyun oynamıyormuş gibi yapmayın. Türkiye oyun fiyatları bir çok ülkeden daha bağalı ve bir çok G2A gibi sitelerden alınan oyunlar var. Ayrıca PS4 türkiyede oyunları forumda sizlerde biliyorsunuz. Kardeşlik sistemi adı altında bir çok oyun paylaşılıyor. Bir oyunu tek sefer alınıp bir sürü kişi oynuyor. Bunları göz önünde bulundurmak gerek. Kısaca şuanda oyunların Türkçe çıkmaması için bir sebep yok isterse F2P olsun olmasın.

David Attenborough

16.10.2015 08:52:25

0
Dandik F2P oyunlardan gelmiş gelirlerdir onlar. Japonların başarısı daha dikkat çekici, 130 M nüfusla adamlar 3. sırada. Üstelik yaşlı nüfusun fazlalığı da ayrı bir konu. Gelişmişlik mi desem işe yaramaz genç nüfus mu desem bilemedim

Sir Maximus is BACK

16.10.2015 07:56:34

0
Cogu da f2p denilen oyunlardan gelen sacma gelirler

There goes your life

16.10.2015 03:46:25

-8
quote:

Orjinalden alıntı: alito Türkiye'nin bu listede ilk 10'da olamamasının sebebi ARAL gibi paragöz yamyam firmalardır. Bu yamyamlardan kurtulduğumuz anda ilk 10'da yer alacağımızı düşünüyorum.
Alakası yok, kutulu oyunlar o gelirin %10'unu oluşturmuyordur büyük çoğunluk mobil ve f2p oyunlardan. Aral hala berbat orası ayrı.

alito

16.10.2015 03:27:12

+24
Türkiye'nin bu listede ilk 10'da olamamasının sebebi ARAL gibi paragöz yamyam firmalardır. Bu yamyamlardan kurtulduğumuz anda ilk 10'da yer alacağımızı düşünüyorum.

qqqqrpppp

16.10.2015 03:00:14

+10
kafanız mı iyi?lol ün geliri bizimki

Y. K. G.

16.10.2015 02:29:33

+9
Ve hala oyunlara daha ismini okunamayan dilleri koyup türkçe koymuyorlar bunlar bu kadar yüzsüz firmalar işte para alıp hizmet vermiyorlar hayır ingilizce biliyoruz ama türkçe görmek istiyoruz kardeşim önemseyin artık türkçeyi anlayın türkler türkçe görmek ister.

dikiştutmazsabri

16.10.2015 02:24:25

+7
1 milyar dolar daha harcasak bütün oyunlar türkçe gelirdi herhalde. İtalya 10 cu sıralamada bütün oyunlarda iİtalyanca seçeneği var. Polonya bizim altımızda olmasına rağmen witcher 3 türkçe çıkmamıştı. Bu listeye göre oyunların 3 te biri türkçe çıkması lazım. Fakat türkçe oyunlar bir elin parmaklarını geçmiyor.

esmerbuyucu

16.10.2015 02:19:04

0
Hollanda'nın 5 katı kadar nüfus olmasına rağmen aynı geliri getiriyorlar. Yorum yapmaya pekte gerek yok...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız