Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Witcher 2, Babalar Gibi Geliyor!

17 Mayıs'ı şimdiden ajandanıza not edin. Zira Geralt bizi soluksuz bir maceraya davet edecek.

     The Witcher ile oyun severlere unutulmaz bir RPG deneyimi yaşatan CDPojeckt, serinin ikinci oyunu ile bir kez daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Üstelik bu sefer çok daha tecrübeli ve iddialı olarak oyun severlerin karşısına çıkacaklar.
 
     The Witcher, Andrzej Sapkowski'nin aynı isimli romanından uyarlanmıştı. CDProjekt'in de ilk oyunu olan bu yapım bir uyarlama olduğu için romanın da baş kahramanı olan Geralt'ın maceralarına tanıklık etmiştik. İkinci oyunda da tabi ki Geralt'ı yönlendireceğiz. Daha ilk görüşte Drizzt'e benzettiğim Geralt, davranış olarak ise Drizzt'e göre çok daha farklı bir karakteristik yapıya sahip. Uzun beyaz saçları, puslu sesi ve yüzündeki yara ile karizmasına karizma katan Geralt, ilk oyunda olduğu gibi ikinci oyunda da çok canlar yakacaktır :)
 
     Gelelim The Witcher 2: Assassins of Kings'e.... PC dışında konsol versiyonu ile de karşımıza çıkacak olan oyun için 10 dakika uzunluğunda bir oynanış videosu yayınlandı. Bu kadar uzun olan bir videoda, oyundaki bir çok dinamiğe de tabi ki yer verilmiş.
 
 
     Oyundaki bazı mekanları gezinmemiz ile açılışını yapan videoda ilk dikkat çeken unsur tabi ki oyunun grafikleri oluyor. Bioware'ın da desteğini alarak ilk oyunu geliştiren CDProjekt, The Witcher'da Aurora grafik motoru ile karşımıza çıkmıştı. İlk oyunda bile oldukça iyi bir görsellik yakalamasına rağmen optimizasyon sorunu yaşayan ekip, ikinci oyunda ise RED Engine adlı grafik motorunu kullanıyor. Işıklandırmalar, karakter detayları ve çevreye baktığımızda ise bu motorun kalitesini fazlasıyla görebiliyoruz.
 
     Videonun ikinci yarısında ise dövüş kısımlarına yer verilmiş. Dövüş anlarına baktığımızda ilk oyundan çok daha aksiyona yönelik bir oynanış görüyoruz. Zira rakiplerine kılıç darbeleri dışında büyüler de yağdıran Geralt, ordan oraya zıplamaktan da geriye kalmıyor. Sürekli böyle zıplamamız mı gerekecek, yoksa oyunu oynayan kişi çok mu aksiyona dalmış bunu zamanla görebileceğiz. Dövüş anının aksiyonunu arttıran etkenlerden birisi de dinamik olarak değişen kamera açıları oluyor. Bazı öldürme anlarında kameranın çok daha iyi bir açıya geçtiğini görüyoruz.
 
 
     Videonun sonlarında ise ilk oyunda da karşımıza çıkan ve yenileri de bulunan bazı mini oyunlara yer verilmiş. İlk oyundaki en büyük para kaynağımız olan mini kumar oyunu ikinci oyunda biraz daha değiştirilmişe benziyor. Bunun dışında, kavgalar ve bilek güreşi gibi mini oyunlarda bizi bekleyen para kaynaklarından sadece birkaç tanesi.
 
     Tekrar çevre unsurlarına dönüş yapan videonun sonunda ise meditasyon seçeneğini görüyoruz. İlk oyunda kamp ateşi başına gitmemiz gereken bu meditasyon anları, anlaşılan ikinci oyunda daha fazla serbestlik sunacak. Oyunun pre-beta sürümünden alınan bu 10 dakikalık oynanış videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Witcher : Assassins of Kings CDProjekt PC
Yeni Civilization V DLC'si Duyuruldu Grasshoper, Gelecek Ay Yeni Bir Oyun Duyuracak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

5.4.2011 20:42:58

0
quote:

alıntı: Orijinalden alıntı: lambshit pre betaya ulaşmış ama mimik yok bu biirr(örn:bilek güreşi) savaşlarda yapay zekaaa yok bu ikiii yerleşim bölgeleri ölü ve ruhsuz bu üççç mesela birbiri ile tartışan iki kişi yada köpekle oynayan çocuk sanki herkez bi havalarda kendini bi halt sanıyor insanlar sadece olduğu yerde kımıldıyor daha düzeltilmesi gereken çok şey var hepsini yazamam yani o kadarda babalar gibi gelmiyor ooo süper mükemmelde değil şimdilik!
farklı olucam diye kasmışsın ama olmamış. oyun babalar gibi geliyor senin gibilerde istediği kadar karakterlerini belli etsin, umrumda değil..

Balroq

10.3.2011 19:33:42

0
[quote]Orijinalden alıntı: lambshit pre betaya ulaşmış ama mimik yok bu biirr(örn:bilek güreşi) savaşlarda yapay zekaaa yok bu ikiii yerleşim bölgeleri ölü ve ruhsuz bu üççç mesela birbiri ile tartışan iki kişi yada köpekle oynayan çocuk sanki herkez bi havalarda kendini bi halt sanıyor insanlar sadece olduğu yerde kımıldıyor daha düzeltilmesi gereken çok şey var hepsini yazamam yani o kadarda babalar gibi gelmiyor ooo süper mükemmelde değil şimdilik! [/quote] [quote]Orijinalden alıntı: _RevO_ hiç betada eksik olup da sonradan eklenen veya düzeltilen oyun görmedim ben, yani betasında perf. düşüklüğü, karakter mimik vs. sorunu olup da full sürümde düzeltilen bir oyun hatırlamıyorum. pre-betası, betası vs. nasılsa full de öyle oluyor genelde... Neyse bekleyip görmekte fayda var. Bu arada sorum ilk oyunu oynayanlara, witcher'la bu oyun arasında senaryo olarak bağ varmı ? mass effect 1 - mass effect 2 gibi yani, varsa ilk oyunu da oynamak lazım hikaye bakımından bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim[/quote] Yaptığınız yorumlardan The Witcher'ın 1. oyununu oynamadığınız çok belli oluyor. Yayınlanan videoda oyunun 1. versiyonu ile arasındaki farklılıklara dikkat çekilmek isteniyor. Amaç mimikler, çevre, karakter sergilemek falan değil. Üşenmeden 10dk.nızıda aşağıdaki 2 videoyu izlemek için kullanırsanız ne kadar yanıldığınızı göreceksiniz. En azından 1. videoyu izlemenizi öneririm. 1. http://www.youtube.com/watch?v=1z4NUax541k&feature=related 2. http://www.youtube.com/watch?v=fMNyn18lj5U&feature=related

bloodTime

1.3.2011 11:22:19

0
_RevO_ 01.03.2011 02:47:48 o zaman crysis 2 sorunlarla karşımıza çıkıcak :)

Zenyxia

1.3.2011 04:47:02

0
Evet bağlantı olacakmış. İlk oyundaki karakterleri ikinci oyunda görebilecekmişiz, kararlar etkileyecekmiş vs. Ama Mass Effect'deki gibi save aktarma ile mi yapılacak onu bilmiyorum. Sistem hakkında birşey demediler savelerinizi ikinci oyuna saklayın gibisinden. Yani nasıl olur o henüz belli değil.

sefayksl

28.2.2011 23:04:10

0
bol aksıyon olucak gıbı

xLordRealx

28.2.2011 22:13:21

0
[quote]Orijinalden alıntı: darkroyal7 beyler hiç rpg oynamadım.. ama demons souls oynamak ısıtyorum.. oynayan varsa .. görüşlerini alabılırmıyım.. [/quote] O oyun oynanır hocam. [quote]Orijinalden alıntı: kazegami Skyrim gelene kadar bizi idare edecek oyun belli oldu. [/quote] The Witcher 2<Skyrim<Diablo III

bloodTime

28.2.2011 20:17:55

0
lambshit haklısın eksiklikleri görülebiliyor umarım birkaçı düzeltilir .... ama The Witcher 2 gerçekten güzel olucak...

The_Rahip

28.2.2011 20:14:52

0
PC toplamama neden olacak bu oyun. Konsollar için birtürlü duyurulmadı gitti.

Xerias

28.2.2011 20:12:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: lambshit pre betaya ulaşmış ama mimik yok bu biirr(örn:bilek güreşi) savaşlarda yapay zekaaa yok bu ikiii yerleşim bölgeleri ölü ve ruhsuz bu üççç mesela birbiri ile tartışan iki kişi yada köpekle oynayan çocuk sanki herkez bi havalarda kendini bi halt sanıyor insanlar sadece olduğu yerde kımıldıyor daha düzeltilmesi gereken çok şey var hepsini yazamam yani o kadarda babalar gibi gelmiyor ooo süper mükemmelde değil şimdilik!
E o kadarı da olmayı versin artık. Dragon Age 2 de geliyor, RPG bolluğu olacak iyice.

darkroyal7

28.2.2011 20:11:31

0
beyler hiç rpg oynamadım.. ama demons souls oynamak ısıtyorum.. oynayan varsa .. görüşlerini alabılırmıyım..

lambshit

28.2.2011 19:23:48

0
pre betaya ulaşmış ama mimik yok bu biirr(örn:bilek güreşi) savaşlarda yapay zekaaa yok bu ikiii yerleşim bölgeleri ölü ve ruhsuz bu üççç mesela birbiri ile tartışan iki kişi yada köpekle oynayan çocuk sanki herkez bi havalarda kendini bi halt sanıyor insanlar sadece olduğu yerde kımıldıyor daha düzeltilmesi gereken çok şey var hepsini yazamam yani o kadarda babalar gibi gelmiyor ooo süper mükemmelde değil şimdilik!

anlsirin

28.2.2011 18:46:29

0
valla süpere benziyo çıkınca görürüz :)

bloodmoney09

28.2.2011 18:01:10

0
Tek kelimeyle müthiş!!

trityum

28.2.2011 17:38:16

0
müzikler inanılmaz...sırf gezinmek için bile oynanır...bilek güreşi sahnesi dışında müthişti...hakkattende babalar gibi geliyor=)

BSC Misafiri

28.2.2011 17:04:19

0
Oyunun çıkışına yaklaşık 2.5 ay var. Ve beklediğim gibi çok iyi geliyor. Müziklerde ilk oyun gibi güzel.

kazegami

28.2.2011 16:59:58

0
Skyrim gelene kadar bizi idare edecek oyun belli oldu.

BSC Misafiri

28.2.2011 16:52:30

0
17 Mayıs ta sadece PC ye çıkacak konsol versiyonlarının çıkış tarihi henüz belli değil.

Bilge Dede

28.2.2011 16:51:20

0
Müzik oyunun kendi müziği mi eğer öyleyse süpermiş.

bloodTime

28.2.2011 16:49:48

0
The Witcher 2, Babalar Gibi Geliyor! başlık süper :D oyun çok iyi geliyor savulun ulen :D

encuni

28.2.2011 16:44:09

0
Süper bir oyun tam sevdıgım tarz

Zenyxia

28.2.2011 16:34:22

0
"Oyunun pre-beta sürümünden alınan" Buraya dikkat, oyun daha tam sürüm değilken bile bu kadar iyiyse bir de tam sürüm halini düşünün.

BSC Misafiri

28.2.2011 16:19:04

0
Türe alışkın olmayanlar için süper, RPG ustaları için güzel görünür bu oyun. Türe alışkın olmayanlar için en hoş görünen RPG budur, RPG ustaları için The Elder Scrolls'un yanından bile geçemez. Şimdiye kadar yayınlanan videolardan anladığım bu.

akabeyss

28.2.2011 16:14:23

0
bu ne ya!!! hayatımda hiç rpg oynamadım, bir türlü sevemedim rpg yi ama bunu oynıycam galiba. çok etkilendim videodan
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 2 : Assassins of Kings
+ TAKİBE
AL
72 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız