Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Tencent ve NetEase 80 Milyar Dolar Kaybetti

 
 
Çin merkezli oyun şirketleri Tencent ve NetEase, büyük oranda değer kaybetti. Geçtiğimiz gün yani Cuma günü açıklanan bilgilere göre iki şirketin Çinli piyasa düzenleyicileri sebebiyle 80 milyar dolarlık zarar gördüğü belirtildi.
 
Çinli düzenleyiciler oyun şirketlerine değer kaybettiriyor 
 
 
 
Reuters tarafından bildirilene göre Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi, çevrimiçi oyun deneyimini kısıtlayan çeşitli kurallar getirdi. Bu kurallarla beraber bir çevrimiçi oyuna her gün giriş yapan veya art arda harcama yapan oyuncular yasaklanıyor ve böylece oyuna geçiş yapamıyor. Ayrıca oyuncuların oyun içi cüzdanlarında ne kadar para kalabileceği ve ne kadar para yatırılacağına da sınırlamalar getirildi.
 
Yeni düzenlemeler elbette şirketlerde hisse sahibi olanları bir hayli korkuttu ve bu da Tencent'in hisselerinin %16'ya kadar, NetEase'in ise %25'e kadar düşmesine sebebiyet verdi. Son olarak bildiğiniz üzere 2021 yılında Çin, reşit olmayanlar için oyun oynama süresi sınırlaması getirdi ve oyunlara bağımlılık endişesiyle beraber yeni oyunların oynanmasını engelledi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Tencent NetEase
Art of rally Epic Games'te Ücretsiz: Almayı Unutmayın Dark Souls 2'nin PS3 ve Xbox 360 Sunucuları 2024'te Kapanıyor

Sarohan

23.12.2023 16:03:42

0
Para yatırıp daha çok batırmaktan, online servis çöplüğüne ve pazarına zorlamaktan başka ne yaptırıyorlar ki bunlar? Beter olsunlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız