Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Telltale oyunu The Expanse'in ilk bölüm tarihi açıklandı: Çıkış tarihi ve tüm detaylar

 
Telltale Games ve Deck Nine tarafından ortaklaşa geliştirilen hikaye, macera, aksiyon oyunu The Expanse: A Telltale Series'in ilk bölümü 27 Haziran'da geliyor. 1. bölümle beraber diğer bölümler iki hafta arayla biz oyunculara sunulacak. Klasik Telltale yapısını bizlere aktaracak olan bu yapım içerisinde seçimler çok önem arz edecek. Her bir seçimle beraber gidişatımız farklılık gösterecek. Oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edecek ve farklı seçimlerle beraber hikayenin gidişatını değiştirebilecek. Oyunda farklı farklı sonlar ve çeşitli hikaye dallanmaları bulunacak. Dolayısıyla oyunda seçimlerle beraber farklı yönlere doğru ilerleyebilecek ve hikayenin farklı noktalarını keşfedebileceğiz.
 
Hikaye odaklı bir yapı bizlere sunulacak 

İki ekibin ortaklaşa geliştirdiği bu yapım içerisinde bilim kurgu teması bizlere aktarılacak ve daha önce görülmemiş bir evreni keşfetmeye başlayacağız. Oyun içerisinde çeşitli aksiyon sekansları bulunacak. Bu kısımlarla beraber önemli seçim anları bizlere sunulacak ve bu unsurlarla beraber de arka planda bizlere bir hikaye anlatılacak. Zaten Telltale oyunları özünde bizlere arka planda sağlam bir hikaye anlatması ve bu hikayeye yön vermesiyle biliniyor. Bu oyunda da aynı şekilde bu yapı korunacak ve bizlere yeni bir konu, yeni bir hikaye ve yeni karakterlerle beraber büyük bir macera aktarılacak.
 
Aksiyon kısımları yer alacak 
 
 

Oyun içerisinde çeşitli karar anları sürekli olarak karşımıza çıkacak ve bu kararları vermek için elbette biraz düşünme payı bizlere aktarılacak. Oyunda yapacağımız kararlar yeri geldiği zaman bizleri oldukça fazla zorlayacak ve bu kararları vererek oyunun gidişatına dokunabileceğiz. Bu yeni macera oyunu içerisinde tehlikeli bölgelere doğru ilerleyecek ve karşımıza çeşitli düşman tiplemeleri çıkacak. Düşman tiplemeleri ile beraber onları alt etmeye başlayacak ve elbette bu alt etme olayı hem seçimlerimizle hem de aksiyon alanlarıyla beraber gerçekleşecek. Aksiyon anları doğru tuşlara basma ile beraber bizlere sunulacak yani oyun içerisinde daha önceki Telltale oyunlarında olduğu gibi doğru zamanda doğru tuşlara basmamız gereken QTE sekansları bulunacak.
 
Her bölüm farklı tarihlerde gelecek 

Oyun bizlere bölüm bölüm aktarılacak ve her bölüm farklı tarihlerde karşımıza çıkacak. İlk bölüm geliştirici ekibin belirttiğine göre 27 Haziran tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Bu tarihten itibaren her iki haftayla beraber de yeni bölümler bizlere aktarılacak. Oyunun her bir bölümü farklı tarihlerde bizlere sunulacak ve ilk bölümünün yayınlanması ile beraber bu maceraya biz de ortak olabileceğiz. Oyun daha çok sinematik bir anlatımla beraber bizlere sunulacağından dolayı bu oyunu da sanki bir dizi izliyormuş gibi deneyimleyecek ve yeni bölümleri de bu kapsamda beklemeye koyulacağız.
 
 

Oyun içerisinde bilim kurgu ve uzay teması bizlere aktarılacak. Bu kapsamda çeşitli uzay gemilerini araştırmaya koyulacak ve bunların içerisine geçiş yaparak keşfetmeye başlayacağız. Oyunda keşif unsurları da oldukça fazla karşımıza çıkacak ve etraftaki nesnelere elimize alarak onları araştırabileceğiz. Yine oyunda karşımıza farklı karakterler çıkabilecek ve onlarla beraber diyaloglara gelebileceğiz. Bu karakterlerin iyi veya kötü olduğunu bu oyun içerisinde bulmaya çalışacak ve bu kapsamda onlarla beraber diyaloglarımızı ilerletebileceğiz veya onlarla direkt olarak düşman kesilebileceğiz. Oyunda her bir seçimimiz oldukça önem arz edecek ve bu seçimlerimizle beraber gidişat keskin bir şekilde değişime uğrayacak ve böylece kendimizi istediğimiz şekilde farklı bir yola doğru sürükleyebileceğiz.

Oyunda Carmina Drummer adlı bir karakteri kontrol edecek ve bu karakterin başından geçenleri bizzat deneyimleyebileceğiz. Bu macerada zor kararlar verecek, çeşitli korsanlarla beraber çatışmaya girecek, çatışma esnasında doğru tuşlara basmamız gerekecek ve yaptığımız seçimlerle beraber bu karakteri hayatta tutmaya çalışacağız. Oyun içerisinde farklı farklı korsan gemilerin içerisine geçiş yapabilecek, gemileri araştırmaya koyulacak ve içerisinde bulduğumuz ipuçları ile beraber ortada bulunan çeşitli gizemleri çözmeye çalışacağız. Oyunda yine belirli bölgelerde sinematik anlatımlar ve karakterler arası diyaloglar bizlere aktarılacak. Bunlar dışında ise karakterimizi bir müddet kontrol edebilecek ve karakterimizin kontrolü tamamen bizim elimize verilecek. Bu esnada etrafı keşfedebilecek ve etkileşime geçebileceğimiz nesnelerle beraber de çeşitli ipuçlarına sahip olabileceğiz.
 
Ekip üyeleri ile beraber ilerlemeye başlayacağız 
 
 

Daha çok sinematik bir şekilde karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde uzayın farklı bölümlerini keşfedebilecek, farklı farklı güneş sistemlerine doğru yol alabilecek ve ekiple beraber aramızdaki çatışmayı engellemeye çalışacağız. Oyunda bir ekibimiz bulunacak ve her bir ekip üyesi ile beraber tek tek konuşabilecek, onlarla etkileşime geçerek çeşitli diyaloglar arasına girebilecek ve ilişkilerimizi bu diyaloglar aracılığıyla beraber belirleyebileceğiz. Bir karakterle beraber iyi olmak istiyorsak yaptığımız seçimlerle iyi olabilecek veya o karakterle aramızı bozmak istiyorsak ve o karakterin kötü biri olduğunu anladığımız esnada da yaptığımız seçimlerle ondan uzaklaşabileceğiz.
 
Keşif unsurlarıyla beraber etrafı araştırabileceğiz 
 
Keşif unsurlarını ön planda olduğu ve arka planda bizlere detaylı bir hikayenin anlatıldığı The Expanse: A Telltale Series içerisinde çevre unsurları çok önem arz edecek. Bu kapsamda çevreyi araştıracak, çevrede bulunan nesnelerle beraber etkileşime geçmek hikaye konusunda yapacağımız seçimlere etki gösterecek ve bu ipuçları ile beraber aslında arka planda aktarılan hikayenin gizemleri ortaya çıkarabileceğiz. Ekip üyeleri ile beraber sohbet edebileceğimiz ve diğer yandan etrafı keşfedebileceğimiz bu yapım içerisinde yer çekimsiz ortamlarda süzülebilecek ve kendimize uzayın derinliklerine doğru bırakabileceğiz.
 
 

Bilim kurgu temasının bizlere aktaran bu yapım içerisinde uzay ortamı gerçekçi bir şekilde aktarılmaya çalışılacak. Uzay ve bilim kurgu temasından hoşlanan oyunculara gayet tatmin edici bir deneyim sunulacak. Oyundaki temel amacımız ise bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise ekip üyelerini hayatta tutmak olacak. Ekip üyeleri ile beraber ilerleyebileceğimiz ve bu mürettebattaki kişileri bir arada tutabileceğimiz yapım içerisinde bu takımın kaderi tamamen bizim seçimlerimizle beraber şekillenecek. Yaptığımız seçimlerle bu ekip üyelerinin kaderini biz belirleyeceğiz.

Oyun içerisinde yaptığımız seçimlerle beraber gidişat değişecek ancak bu seçimlerin elbette doğru veya yanlış sonucu olmayacak. Yani yapabileceğimiz seçimlerin her birinin katkısı veya dezavantajı bulunacak. Ancak bu seçimleri elbette mecburen yapmak durumunda kalacağız. Oyun içerisinde geliştirici ekibi belirttiğine göre çelişkili ve zorlu seçimler de bizlere aktarılacak. Bu kapsamda oturup biraz düşünebilecek ve yapacağımız hamlenin sonuçlarını aklımızdan geçirebileceğiz.
 
İlk bölüm 27 Haziran'da geliyor 
 
 

Telltale ekibinin yeni oyunu The Expanse'in ilk bölümü 27 Haziran tarihinde biz oyunculara sunulacak. Oyun bu tarihten itibaren PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve Epic Games üzerinden PC platformuna çıkış yapacak. Oyunun şu anda çıkış fiyatı belli değil ancak çıkış yaptığı gün bu fiyattan haberdar olabiliriz.

Daha önce Telltale oyunlarına aşina olanlar bu yapıma bir göz atıp deneyebilecek veya yeni geçiş yapmak isteyenler de bu oyuna bir şans verebilir. Bir süredir geliştirme aşamasında olan bu yapım yakında karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Oynanış fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Expanse: A Telltale Series
Little Nightmares benzeri yeni oyun geliyor: İşte tüm detaylar Fallout'tan ilham alan Ashfall için ilgi çekici fragman yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız