Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

TF2'nin Şapka Ticaretinden 50 Milyon $'lık Gelir

Oyuncular da bu durumdan rahatsız gibi.
 
     Valve Team Fortress 2'yi öyle bir yapıya soktuki, eşyalar artık büyük bir para değerinde. Örneğin oyunun Mac'lere geldiğinde dağıtılan Earbud'lar ile son çıkan oyunlardan birisini çok rahat bir şekilde satın alabilirsiniz. 
 
     Bir şirkete bağlı olmayan bağımsız analist Paul Manwaring, Team Fortress 2 ekonomisini araştırmış. Yayınlanan rapora göre Team Fortress 2'deki şapka ve silah ticaretinden büyük gelirler elde ediliyor. Manwaring'in tahminine göre bu rakam, 50 milyon doların üstünde.
 
     Yayınlanan analizde Paul Manwaring, Valve'in Mann. Co Store'daki anahtar, şapka ve silah satışlarının yanı sıra örnekte verdiğimiz takaslarla birlikte Team Fortress 2'nin eşya ekonomisinde yıllık 52.7 milyon dolarlık veya daha da fazla bir para değerinin döndüğünü belirtiyor.
 
     Manwaring'in analiz ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Team Fortress 2 Valve PC FPS Orange Box
Bu Hafta 3DS İçin Letterbox Yayınlanıyor FF XIII-2 - X360 vs PS3 FrameRate Karşılaştırması
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Kamil93

20.12.2011 22:48:55

0
Bu oyun F2P sistemine geçtiğinden beri serverlardaki oyuncu kalitelerinde ciddi bir düşüş var. Mesela bir servera girdiğinde Free oyuncu kendini rahatlıkla fark ettirebiliyor. Bu oyunda Backpack'inizi gizlemediğiniz müddetçe otlakçılar sizin Backpack'inizi her zaman takip edecektir ve güzel bir şapka geçtiyse elinize başınıza çörekleneceklerdir. Trade diye yalvarır duruma geliyor artık millet.

TroJanBerk

20.12.2011 20:00:25

0
Bence hiç de rahatsız edici bir şey değil. Kimse şapka almaya zorlanmıyor. Aksine şapka düşürmek için veya bir şapkayla takas etmek üzre silah vb. düşürmek için oyuna daha çok kaptırıyorsunuz kendinizi. Belki bunu bağımlılığa dönüştürebilme potansiyelindeki insanlar için kötü olabilir ama bence çok daha farklı bir eğlence boyutu katıyor. Sonuçta internette bir sürü MMORPG'nin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Şaşırmamak gerek böyle şeylere.

gaddarmice

20.12.2011 19:02:23

0
Sonunda! ya arkadaş yok böyle birşey nasıl bir ticarethane olmuş, ya TF2 nin Free to Play olmasının ardından Steam sistemine kattığı oyuncu sayısına ne demeli ki kendimde bu sayıya dahilim. Yani hayt huyt etmek için demiyorum, adamların nasıl bir çark kurduklarını kimi zaman hayret kimi zamansa takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum sadece. Zira bunların dışında Steam cüzdenına en az 5 dolardan başlamak üzere katlanarak para yatırabilme olayına ne demeli. Para yatırıyorsun bir oyun alayım diyorsun sonra bir bakmışsın cüzdanda kalan para üstü sonsuzluk yolculuğuna çıkmış, e bunu birde o kadar oyuncu üzerinden değerlendirirsen ve çıkan miktarın sürekli Valve in banka hesabında faizle katlanıp durduğunu düşünsen. Hele euro ve dolar'ın eşdeğer olması konusuna hiç girmek istemiyorum... Daha benzer durumlar / çakallıklarda cabası tabi... Birde şu Steam sisteminde en çok merak ettiğim konu, oyunların firmalardan nasıl bir teknik yolla edinildiğidir. Yani kutulu oyun desen belli bir sayıda oyun çoğaltılıp o sayı dahilinde piyasaya sürülyor ama bunda böyle bir sayı sınırlaması olduğunu sanmıyorum. Adamlar istedikleri kadar key üretip oyunu satabiliyorlar. Ha belki firma şu kadar key'i kullanabilirsin der sadece. Yani öyle olduğunu tahmin ediyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa zevkle dinlerim. Hepsi bir yana kuşkusuz ki Steam candır bir oyuncu için. Hele ki indirim günlerini ve kampanyalarını takib ederseniz. Eksikleri olsada ileride düzeltilip daha kaliteli bir platform olacağına inanıyorum. Hani bir araç reklamı sloganı vardı ya "daha iyisi yaplılana kadar en iyisi bu" diye bişeydi sanırım, işte buda o hesap yani :D

BSC Misafiri

20.12.2011 16:32:58

+1
Bizde mal gibi HL3'u bekleyelim...

EyesOnYou-TR

20.12.2011 16:15:57

-2
"Görünene göre Team Fortress 2 Free to Play sistemine geçmesiyle de birlikte bir 'oyun'luktan çıkıp ticarethaneye dönmüş" objektif haber yapamaz mısınız?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Team Fortress 2
+ TAKİBE
AL
30 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız