Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Street Fighter x Tekken (Söz Düellosu)

 
 
 
 
    ComicCon'a damgasını vuran oyunlar Street Fighter x Tekken ve Tekken x Street Fighter'a bakılınca her ne kadar iki firma güzel bir işbirliğindelermiş süsü verilse de aslında bu oyunların temelinde rekabet yatıyor. En nihayetinde 2 firmanında oyunu kendi stüdyosunda ayrı ayrı yapmasından bile bu anlamı çıkartabiliriz...
 
     Bu rekabeti iyice alevleyen olay ise Comic Con'da ilk olarak Capcom'un yapımını üstlendiği Street Fighter X Tekken şovunda oldu. Şov esnasında Yoshinori Ono, Tekken serisinin Katsuhiro Harada'nın bir hareketine o kadar sinirlenmiş ki büyük bir söz düellosunun startını verdi.
 
    Peki Harada ne yapmıştı? Capcom Street Fighter X Tekken sunumunu gün boyu sürdürürken Harada, aktiviteye katılanlara firmasının bedava oyunlarını dağıtarak Yoshinori Ono'nun ilgisini çekmeye çalıştığı oyundan onları uzaklaştırmıştı.
 
    Şimdi tüm gözler 19 Ağustos'da düzenlenecek olan Gamescom fuarında Namco'nun sunumunu yapacağı Tekken X Street Fighter'a dikildi. Acaba Ono, öcünü almaya çalışacak mı?
 
   Ancak Ono'nun sözlerine bakılırsa Harada'nın yaptığı yanına kar kalmayacak gibi görünüyor, çünkü Yoshinori Ono tüm demeçleriyle Tekken'in yapımcısı Harada'ya bilenmiş görünüyor.
 
   İşte Ono'nun Harada'ya olan iğneleyici 'o' sözleri: 

  "San Diego'da düzenlenen ComicCon'da Street Fighter hayranlarını toplama çabamız, Harada'nın acınaklı bir halde kendi oyunlarını bedava bir şekilde herkese dağıtmaya çalışmasıyla mahvoldu."
 
    "Ancak Capcom 'onurlu bir şirkettir. Biz başka şirketlerin aktivitelerini mahvetmeyiz. O yüzden GamesCom'daki TEKKEN hayran aktivitesine düzgün bir şekilde katılacağım. Sonuçta bu TEKKEN takımının bir daveti olduğu için, Harada'nın çeşitli gizli sürprizler planladığını düşünüyorum. Bunu bilerek, aktivitede karşıma çıkaracağı her engeli geçerek boy göstereceğim. Böylece onlara gerçek bir dövüş oyununun nasıl olduğunu gösterebilirim. Ayrıca yanımda Hakan'dan aldığım traş yağı ve Vega'dan aldığım traş bıçağını da getirerek, Harada'nın aşırı büyümüş sakalını da ortadan kaldırabileceğim. Böylece ortaya çıkacak olan bebek yüzü, o çocukça davranışlarına daha çok yakışacaktır. Harika bir parti olacak!"

   Gerçekten ağır sözler. Ama daha da ağırı Harada'dan geliyor:

    "1999 yılında Street Fighter III: Third Strike'ı çıkardıktan sonra Ono, dövüş oyunu sahnesinden kayboldu. Benim gibi emektar dövüş oyunu geliştiricileri de dahil olmak üzere bütün hayranları tarafından her ne kadar devam oyunu istense de, Ono, Ryu, Chun-Li ve ekibi 10 sene boyunca yüzlerini gösterememişlerdir."
 
     "Boş geçen 10 sene sonunda ortaya çıktıklarında onların olmadığı o 10 sene boyunca dövüş oyunu sahnesini ayakta tutan Mishima Zaibatsu'ya (Katsuhiro Harada) laf sokmaktan da çekinmiyorlar. Bir kaç 'fanboy'u da yanına alarak San Diego'daki Comic Con'dan Japonya'ya kaçmışlardı. O yüzden bende onların aktivitesinde aniden ortaya çıkıp birkaç bedava oyun dağıtarak Ono'ya meydan okudum. Fakat Comic Con'da onunla hesaplaşamadık ancak kısa bir süre zarfında Avrupa'da onunla tekrar yüzleşeceğim. (GamesCom) Mishima Zaibatsu'da işler böyle yürür!"
 
    GamesCom'da düzenlenecek olan Tekken x Street Fighter aktivitesinde serinin liderleri olan Harada ve Ono, halka açık bir şekilde oyunu oynayarak birbirleriyle dövüşecekler. Umarız bu ağır sözlerden sonra sanal dövüş, gerçeğe dönüşmez. Bu rekabetin güzel oyunlar ile bizlere dönmesini dilerken, iki dev yapımcıyı sakin olmaya davet ediyorum :) 
 
     Bakalım Tekken'in 3D oynanışını Street Fighter karakterleriyle birleştirecek olan Tekken X Street Fighter sunumunda neler ile karşılaşacağız?
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Street Fighter vs Tekken Capcom Namco Yoshinori Ono PS3 Xbox 360 Dövüş Katsuhiro Harada söz düellosu Gamescom
Japonya Konsol Satışları (26 Temmuz -1 Ağustos) Machinarium'dan Korsan Kullananlara Af
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.8.2010 10:54:26

0
Street fighter en sevdigim oyun .Tekken serisinede saygı duyuyorum .Sfxtekkenin 2012 yılında çıkacagını ve bu rekabet ortamını görmek açıkcası beni çok mutlu etti 2 harika oyun görebiliriz .Harada ortamı biraz germiş Yashiro ono kendine beklenen sakinligi göstererek kendine yakışına yapmış.

synan_synan

7.8.2010 15:00:36

0
yalandan rekabet.aslında yalanda değil kendi oyunlarının bir rekabet oluşturduğunu kamuya bu şekilde göstermeye çalışmışlar.ilk oyunum street fighter.tekkene ısınamadım.

addidas_85

7.8.2010 13:55:52

0
2side böyle boşboş laf konuşacaklarını doğru düzgün bir oyun yapsınlar

.:SyLaR:.

7.8.2010 09:13:24

0
Hahaha bebe ya baktı capcom sürümü namco sürümünü ezicek tokatlayacak direk 6-12 yaş zekasıyla önleme çabalarında.sf4master herşeyi yazmış zaten bana yorum bırakmamış her yazdıgına katılıyorum.

sf4master

6.8.2010 23:55:47

0
yoshiro güzel oturtmuş lafı.bedava oyun dağıtıyo adam ya vay utanmaz :D adam oturmuş street fighteri next gen e nasıl uyarlarım diye düşünmüş yıllarca harika bir grafik motoru yapmış bizim tekkencide oturmuş tekken 5 in HD sini yapmış tekken 6 diye piyasaya sürmüş.yoshiro onoya teşekkür edeceği halde... neyse...tekken 6 daki aptal robot kızı koymazlar umarım,kanguruyu koysunlar onu koymasınlar bu kadar saçma karakter olamaz.bi de devil may cry yaratığı koymasınlar azazel gib bişe,ah tekken tag ne güzel oyundu

Bernhard

6.8.2010 23:52:58

0
Katsuhiro Harada da amma danaymış ha. Yaptığı hareketler resmen çocuk işi. Git kumda oyna bebe
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Street Fighter X Tekken ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
17 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız