Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam'deki Fiyat Düzenlemeleri Perakendecilerden Kaynaklanıyormuş


    Bildiğiniz gibi Steam'in Türk Lirası desteklemeye başlamasının ardından ilk başta olumlu bir hava hakimdi. Fakat sonrasında gelen bazı fiyat düzenlemeleriyle beraber oyuncular da tepkisini imza yoluyla göstermeye başlamıştı. Toplanan imzalara en nihayetinde Valve'dan yanıt geldi.
 
    Change.org'da toplanan 26 bine yakın imzanın karşılığında Valve, bu fiyat düzenlemelerinin yerel perakendeciler baz alınarak yapıldığını onayladı. Valve'ın açıklaması tam olarak şu şekilde:
 
    "Gecikme için özür dileriz.
     Steam'in fiyatlandırması ile ilgili geri bildiriminizden dolayı teşekkür ederiz.
     Steam Store'daki fiyatlar bölgelere göre yapılmaktadır. Bölgelere göre oyunların fiyatları ve yerel para birimlerini görmektesiniz. Bölgesel fiyatlandırmaları belirlemek için de yayıncılarla yerel perakendeciler ve online satış sitelerindeki fiyatları baz alarak her zaman görüşmeler yapıyoruz. Eğer başka sorularınız varsa lütfen bize iletin. Size yardım etmek bizim için zevktir."
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC steam valve
Tim Schafer'ın Hayalinde Grim Fandango'nun Devamı Yatıyor GTA V, DualShock 4'ü Aktif Olarak Kullanacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

yasinyild

24.1.2015 17:11:42

0
Merhabalar ben Yasin Yıldız. Başlattığım imza kampanyasını belki görmüşsünüzdür. İmza kampanyamda Aral'ın bizim takmayacaklarını belirttim, direk boykot çağrısı yaptım. Bunun için destek olmanız lazım arkadaşlar. Bu arada sadece Aral'dan almamak yetmiyor, spotçular mağazalar dahil hepsine satışı onlar yapıyor. Bunlara da dikkat etmemiz lazım. https://www.change.org/p/naomi-barnett-aral-boykot-aral-game-oyun-fiyatlar%C4%B1n%C4%B1-kabul-edilebilir-fiyatlara-%C3%A7eksin-bu-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1m%C4%B1z%C4%B1-dikkate-almad%C4%B1%C4%9F%C4%B1-taktirde-t%C3%BCm-oyuncular%C4%B1-boykota-davet-ediyorum?after_sign_exp=default&just_signed=true

Guest-56D7221EF

7.11.2014 23:21:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT Beyler Bombayı gördünüz mü. BSC`de Call of Duty: Advanced Warfare Reklamı çıkıyor Şimdi Satın al diye. Tıklayınca nereye yönlendiriyor ARALGAME Şok oldum. Dik durmak önemli. Bizleri Destekleyeceklerini düşündüğümüz bir Oyun Haber Portalı ARALGAME Reklamı almış. Para işte.
BSC aralı destekliyor ki yeni mi fark ettin ?! :D :D :D

AykutGuru

7.11.2014 22:44:25

+1
Beyler Bombayı gördünüz mü. BSC`de Call of Duty: Advanced Warfare Reklamı çıkıyor Şimdi Satın al diye. Tıklayınca nereye yönlendiriyor ARALGAME Şok oldum. Dik durmak önemli. Bizleri Destekleyeceklerini düşündüğümüz bir Oyun Haber Portalı ARALGAME Reklamı almış. Para işte.

Virtual Reality

7.11.2014 16:25:39

-2
USA Playstation Store da yeni çıkan en baba PS4 oyunu $60 dan çıkıyor ve Playstation Game Sharing (PSN Kardeşlik) yaparak iki kişi ortak alabiliyor ve adam başı $30 düşüyor. Game Sharing ile alınan oyun, iki adet PS4 de çalışıyor ve alan kişiler, aynı oyuna aynı anda online olarak girebiliyorlar. Sanki ayrı ayrı almışlar gibi. 2006 yılından bu yana Sony şirketi, Playstation kullanıcılarına bu hizmeti sunuyor. En pahalıya aldığım Playstation oyunu $30 ve aylık indirimlere, black friday indirimlerine, plus indirimlerine, psn kampanyalarına, vs. denk gelirsem. Yeni çıkmış en baba oyunları $30 dan da ucuza alıyorum. USA Playstation Store dan alışveriş yapmak ise çok kolay, aşağıdaki linkte her şey detaylıca anlatıldı. USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU] http://forum.donanimhaber.com/m_97897417/tm.htm

BSC Misafiri

7.11.2014 12:21:38

0
Oyuncunun oyuncudan başka dostu yoktur arkadaşlar her yerde tepkimizi gösterelim araldan hiç birşey almayalım sosyal medyada öyle bir baskı yapalım ki akılları başlarına gelsin eninde sonunda senin de sonun gelecek Aral Allah ın dan bulasın şu cuma gününde başka ne diyeyim :(((

sawolverine

7.11.2014 08:26:48

0
Oyunlar Türkçe çıksın diye sürekli kutulu alın veya steamden alın diyenler var.ben katılmıyorum.adamlar Türkçe çıkarsın biz de öyle alalım.kitaplar Türkçe çıksın diye yabancı dil kitap mı alıyoruz?

Fingolfin.

6.11.2014 22:04:32

0
bence 2k ve Ubi oyunlarını saymazsak çok hesaplı fiyatlar, niye bu kadar abarttınız ki, o iki firmanın oyunlarını da internetteki diğer sitelerden tedarik edebilirsiniz.Şu an gayet hesaplı oyunlar bence steamde.

amer4a

6.11.2014 16:10:02

-2
Beyler Adamlar iyi çalışıyor ama ! Tam muhabbettler çıktı herifler markafoni 9 tl ye oyun satıyor be http://aralga.me/markafoni

Fatih617

6.11.2014 16:01:30

+1
Para bizde değil mi? Kendileri bilirler. Orijinal oyunlara 200 lira vereceğimize korsan alıp her yıl pc'yi yenileriz. Multiplayer için illa ki orijinal gerekmiyor gameranger gibi birçok program var.

bocekgrafik

6.11.2014 14:16:16

+2
Bu haberin ardından, Aral'a kucak dolusu sevgilerimizi iletiyoruz.

musAKka

6.11.2014 13:33:04

+5
quote:

Orijinalden alıntı: Greenbow Merhaba arkadaşlar, burada niyetim Aral'ı savunmak filan değil ama çok fazla sitem edilmiş ve ben de düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Bir kere Aral fiziksel kopya satıyor. Steam ise dijital. Steam'i kullanman için internet gerekiyor, kutulu oyunda öyle bir derdin yok. Ayrıca bu adamların ödediği vergi, kdv, depolama masrafları, ıvırı zıvırı derken fiyatların biraz yüksek olması haliyle olağan bi şey. Tekrar söylüyorum niyetim Aral'ı savunmak değil, sadece düşüncelerimi aktardım.
Çok basit bir karşılaştırma yapabilirsiniz: İlk önce Türkiye'deki Mediamarkt'ta satılan oyunların fiyatları ile dijital fiyatlarını karşılaştırın. Sonra Almanya'daki Mediamarkt'ta satılan oyunların fiyatları ile dijital fiyatlarını karşılaştırın. Türkiye'de uçuk farklar görecekken Almanya'da kutulu oyunların dijital ile aynı fiyatta, hatta bazılarının dijitalden bile daha ucuza satıldığını göreceksiniz. Aradaki tek fark vergi (ki yurtdışında da vergi ödeniyor). Ekstradan %10-15 daha fark olsa yine anlarım, vergi falan derim. Ama ülkemizdeki böyle uçuk fiyat farklarının hiçbir açıklaması yok ne yazık ki.

Greenbow

6.11.2014 11:51:29

-2
Merhaba arkadaşlar, burada niyetim Aral'ı savunmak filan değil ama çok fazla sitem edilmiş ve ben de düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Bir kere Aral fiziksel kopya satıyor. Steam ise dijital. Steam'i kullanman için internet gerekiyor, kutulu oyunda öyle bir derdin yok. Ayrıca bu adamların ödediği vergi, kdv, depolama masrafları, ıvırı zıvırı derken fiyatların biraz yüksek olması haliyle olağan bi şey. Tekrar söylüyorum niyetim Aral'ı savunmak değil, sadece düşüncelerimi aktardım.

FreeMaNMeliH

6.11.2014 11:34:20

+2
Twitter dan başlık mevcut arkadaşlar desteklerinizi bekliyoruz ... #aralgameürünlerialma

Source

6.11.2014 10:58:39

0
Iyide Valve neden bizim yerel perakendicilerle gorusuyor onu anlamadim? Sonucta Valve bagimsiz olarak bu oyunlari satma hakkina sahip eger boyle bir durum varsa yapilan is yasal olmuyor bildigim kadariyla

BSC Misafiri

6.11.2014 10:53:31

+1
Biri lütfen bir eylem planı yapsın. Sosyal medya paylaşımları olsun, oyun alımı olsun... Yapabilen ve bu konuda yeterince bilgi sahibi olan birisi, duzgun bir yapıda bir mesaj yazsın. Twitter'da face'de yapılacak paylaşım gibi, alternatif alım yöntemlerini geniş çapta içersin mesela. Gerekirse insanlar aldığı spotçuya dahi bu yöntemleri anlatır, anlatsın. Mesaj bir bilgilendirme ile başlayabilir, işte yurdumuzdaki oyun fiyatlarının yüksek olmasından memnun olmayan insanlar olarak böyle bir faaliyete baş vuruyoruz denebilir. Sonrasında insanların sorunlarını sitemlerini yazacağı yazabileceği adresler verilir. Daha sonra alternatif alım yöntemleri ve genel olarak yapılabilecekler yazılabilir. Seve seve paylaşır ve uygulamaya çalışırım. Bir edebiyat öğrencisi olarak yazılı böyle bir metinin neden olması gerektiğini izah edebilirim ve içeriğinin yazımının nasıl olması gerektiği hakkında duşunebilirim. Lakin bunu yazacak birikimin yok. Birisi böyle bir mesajı buraya yazarsa hep beraber üzerinde değişiklikler yaparak son haline vardırırız duzeltmeler yaparak. Herkes ne eklenmesi nasıl eklenmesi gerektiği konusunda fikrini de söyler. Biri dediğime benzer şablonda bu mesajın ilk orneğini yazsın ne olursunuz. İnsanların bu konudan ne kadar muzdarip olduğunu ve oyunlara ne kadar para verdiğini biliyoruz. Ben oyuncuların ve donanım haber ailesinin bu konuda bir uyanış ve çaba gostereceğini düşünüyorum. Özellikle biz böyle toplu ve güzel yazılmış beyanname hatta manifesto tarzı toplu duzgun bir mesaja sahip olursak. Dediğim gibi uslup, hitabet ve yapı konusunda yardımcı olabilirim ama içeriği yazamam. Sosyal medyadır, araldır, alternatif alım yontemleridir pek bilmem. Ama umarım bu kardeşinizin mesajını ciddiye alırsınız.

ecay

6.11.2014 09:47:35

+1
Bir tek ben mi yanlış anlıyorum gelen cevabı? Valve açık açık diyor ki "doğru fiyatı bulmak için her zaman lokal perakendeciler ile birlikte çalışırız ve online satış sitelerindeki fiyatları da göz önüne alırız." Bu durum açıkça rekabeti engellemeye girmiyor mu?Yani ülkemiz yasalarına göre suç. Bence Aral veya ve benzerinin direk Valve'ı etkilemesi pek olası değil.Oyun yapımcı ve dağıtımcıları ile iletişime geçerek onların aracılığıyla böyle bir şeyi başarmış olabilirler.Veya Valve kendi dedikleri gibi ilk baştaki oyun fiyatlarının ülkedeki satış fiyatlarının çok çok altında kaldığını farkedince kendi içlerinde fiyat düzenlemesine gittiler. Aral veya ve benzerlerinin suçsuz olduğunu düşünmüyorum ancak her ne olursa olsun bu işteki en büyük suçlu bence Valve'dır.

marxx

6.11.2014 03:41:34

0
Enpara olmasa sanirim steam'den bu sene hic oyun almamis olurdum. Ayni fiyattalarsa gider amazon, gmg vb baska siteden alirim.

TristanBrada

6.11.2014 03:11:28

+1
Fiyatları yükselten firmaların Türkiye dağıtıcısı Aral Game'dir. Aral Game oyun firmalarıyla yaptığı toplantılarla Steam fiyatlarının arttırılmasını istemiş. Böylece kendi satışlarının etkilenmesini engellemiş oldu. Aral Game'den oyun almayın, aldırtmayın. Siz aldığınız sürece adamların ekmeğine yağ sürmüş olacaksınız. Unutmayın, bu firmalar biz oyuncular olduğumuz için varlar, biz olmasak hiç bir şey yapamazlar. Tepki göstermeyi bilelim. Aral Game izlediği politikalarla Türkiye'deki oyun satışını etkilediği gibi, firmaların Türkiye'de oyun satılmıyor izlenimine kapılmalarına neden oluyor, böylece Türkçe oyunların da önü dolaylı yoldan engellenmiş oluyor. Bu yüzden Aral Game'den oyun almayın, yurtdışından çok daha ucuza oyunları temin edebilirsiniz.

KortX

6.11.2014 01:51:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: axeles Araldan bir şey almayın diyenler, nerden alalım söyleyin bari. Assassin's Creed Unity almak istiyorum kutulu olarak aral dışında nerden alabilirim. Bence steam de uyduruyor fiyatları aralın yükselttiği falan yok öyle olsa cod aw de steamde 170 tl olurdu. Shadow of mordor, Alien isolation da 75 tl olmazdı. Suçlu bence direk ubisoft ve 2k. Suçlunun aral olduğunu düşünüyorsanız da biri yeni imza kampanyası başlatsın atalım arala.
Arka sayfalara bakarsanız bir sürü link atılmış. Ayrıca Steam kısmen bence de uyduruyor. Adamlar yerel parakendecilerle fiyat konusunda konuştuklarını söylüyorlar. Ama ipin tamamının bende parakendecilerde olduğunu düşünmüyorum.2K Games olsun veya Ubisoft olsun onların da mutlaka payı vardır. Ama bu olayı başlatan firmanın Aral olduğunu düşünüyorum. Zaten baktığınızda oyunların fiyatı eskiden beri Aral'da yüksektir.

fds14

6.11.2014 01:43:59

+1
En iyisi yurt dışından satın almak gibi gözüküyor, şu an için.

axeles

6.11.2014 01:43:05

-5
Araldan bir şey almayın diyenler, nerden alalım söyleyin bari. Assassin's Creed Unity almak istiyorum kutulu olarak aral dışında nerden alabilirim. Bence steam de uyduruyor fiyatları aralın yükselttiği falan yok öyle olsa cod aw de steamde 170 tl olurdu. Shadow of mordor, Alien isolation da 75 tl olmazdı. Suçlu bence direk ubisoft ve 2k. Suçlunun aral olduğunu düşünüyorsanız da biri yeni imza kampanyası başlatsın atalım arala.

AysKhan

6.11.2014 01:25:39

+4
Bence bu başlık sabitlenmeli. Siteye her giren bu durumdan haberdar olmalı ve Aral gibi sömürme zihniyetli firmalar sonuna kadar boykot edilmeli. Yeter artık tekel firmalardan bıktık usandık.

TheJudgé

6.11.2014 00:45:20

0
steam dolar kullanıyoken daha mutluyduk bune saçmalık böyle , artık steamdende oyun alınmaz aralda kıçına kına yakar

blackh4wk

6.11.2014 00:26:19

+3
Araldan oyun alan var mıydı ki? Harbi den var mı öyle birisi burda.

Uluç.

6.11.2014 00:19:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo Tl ye geçtiğinden beri steamden alışveriş yapmıyorum,O kadar canımı sıktılar ki 10 tl ye düşmüş harika oyunları bile almıyorum.Perakendeciler bu hareketle satışlarının artacağını düşünüyorsa daha çok beklerler.Oyun sektörü bu ülkede başlamadan bitti.
Doları 1.5 TL'den alan ne yapsın? Firmayı da üstüne yapsınlar tamam olsun.

grezimonk

6.11.2014 00:11:23

0
batmaz sağlam önlemler almışlar sadece promosyonla yırtarlar...

Basteryus

5.11.2014 23:38:19

0
Hiç yoktan fb'de ki gönderilerin altına yorum atın arkadaşlar. En azından 3-5 kişi daha steam, gmg vs. öğrensin de kurtulsunlar bu çakallardan https://www.facebook.com/Aral?fref=ts

BSC Misafiri

5.11.2014 22:55:18

-14
Onu bunu bilmem de kur 1=1,5tlden 1=2tlye çıkarılmalı acil acil

Gaara34

5.11.2014 22:29:29

0
Herkes Aral'a savaş açmış haklı olarak, ama sadece Aral ile bittiğini bende düşünmüyorum yani emsal olmasa tamam, sadece suç Aral da diyebilirim. Burada 2K ve Ubisoft'un yanlış kişilerle iletişim halinde olmasından kaynaklanıyor sorun. 59$ olan COD: AW steamde 100₺ gibi bir fiyatla. Demek burada Activision'ın Türkiye kaynakları doğru analiz ile iyi fiyat politikası benimsemiş. Bahsettiğim firmalar ise aracıların kuklası haline gelmiş, sanırım onlara da para tatlı gelmiş. Demek istediğim bu işin sonu yok, Türkiye pazarına ilk önce yapımcıların destek vermesi gerekiyor. Perakendecilerin ne mal olduğunu kaç senedir biliyor bu oyuncular.

bkaakco

5.11.2014 22:28:52

0
Kutulu oyun diye direten arkadaşlara sesleniyorum; dijitalin kutuludan hiçbir farkı yoktur, sonuçta ikisinin de içinde aynı oyun var. Koleksiyon yapacağım falan diye gidip de paranızı çöpe atmayın. Kaldı ki Steam oyunlarınızı yedekleyip DVD'ye, USB flash diske, hard diske yazabilir, bu sayede koleksiyon oluşturabilirsiniz. İmkanınız varsa alın İninal kart veya benzeri bir kartı, gönül rahatlığıyla Steam'den, PSN'den ve diğer yerlerden alış verişinizi yapın.(Türkiye'de dijital de kutulu fiyatına yaklaştı ancak yine de birçok oyunda fark olabiliyor.) İsmi lazım olmayan bazı firmalara paranızı kaptırmayın, siz satın almadıkça tıpış tıpış fiyat düşüreceklerdir.

lextor

5.11.2014 22:04:57

+1
Twit için büyük haber yapılıp,en uygun gün ve saat beklenmeli. O zaman tt midir nedir o gündemde oluruz.Hepimiz birisi hayrına çıkıp birşeyler yapsa diyoruz böyle giderse olmayacak undefined

IG

5.11.2014 22:02:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Steam'in öyle bir şey dediği yok.Steam fiyat ayarlayamaz diyoruz hala anlamıyorsunuz.Steam orada kabaca fiyatların iyi olması için uğraşıyoruz mealinde bir şey demiş.2K ve Ubisoft işlerine geldiği için öyle diyor yani düpedüz yalan atıyorlar.
Aynen arkadaşın dediği gibi, çok büyük bir yanlış anlama var bu konuda.

aygun61

5.11.2014 21:53:30

0
Şikayet var gibi tüm mecralara ulaşalım. Bu adamları hiç olmazsa terletelim biraz. Daha da üstelemek isteyen olursa birisi aralın adresini versin gösteri yapalım, haber oluruz en azından, o da bir tepki.

klongs

5.11.2014 21:51:05

0
insanların artık bilinçlenmesi lazım aral,sony tr,origin,2k,ubisoft vs firmaların türk oyuncuları yolunacak kaz gibi görmemeleri için twitterde changede vs boykot etmeliyiz yok ben hong kongtan alırım yok torrent çekerim artık bunları aşmalıyız biz birer oyuncuyuz ve adil fiyatlarla oyun almak herkes gibi hakkımız

OnrGrTR

5.11.2014 21:47:00

0
Bizi kaybettin be steam

Sir Maximus is BACK

5.11.2014 21:41:16

0
Tek çözüm boykot.Almayın,aldırmayın.Türkiye içinde kutulu oyun almayın.Bu kadar basit.

W O M B A T

5.11.2014 21:40:03

0
İlk gün ne varsa kapacaktım oyun dlc vs. 70-80tl olan yeni çıkmış oyunun fiyatı öbürsü gün 170 lere çıktı.

R-10

5.11.2014 21:32:41

+7
Herşeyin içine s..tın aral game

Six Feet Under.

5.11.2014 21:21:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: cato16 Attılar zaten, adamlar Steam ile görüşün dedi. Steam, Aral ile görüştük böyle ayarladık demiş resmen.
Steam'in öyle bir şey dediği yok.Steam fiyat ayarlayamaz diyoruz hala anlamıyorsunuz.Steam orada kabaca fiyatların iyi olması için uğraşıyoruz mealinde bir şey demiş.2K ve Ubisoft işlerine geldiği için öyle diyor yani düpedüz yalan atıyorlar.

cato16

5.11.2014 21:20:06

0
Attılar zaten, adamlar Steam ile görüşün dedi. Steam, Aral ile görüştük böyle ayarladık demiş resmen.

Six Feet Under.

5.11.2014 21:10:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: IG Beyler email'i yanlış çevirmiş veya anlamış olmayanız... Adamlar resmen fiyatlarını ucuzlatmak için her oyun basıncılarıyla her zaman görüşdüklerini anlatıyor (Daha doğrusu ima ediyor).
Evet Steam'in olayı budur zaten.Yapımcılara belli bir fiyat öneriyor.Muhtemelen 1.5 kurdan hesaplamalarını söylüyorlardır ama iş tamamen Ubisoft ve 2K'ya kalmış durumda.Steam'e değil, 2K,Ubi'ye atacaksınız mailleri.

nucLear

5.11.2014 21:06:53

0
aralın yegane müşterileri AVM lerde D&R gibi yerlerden oyun alan, bu durumlardan haberi olmayan oyuna verdiği 250 lira ona koymayan durumu iyi değil epey iyi olanlar oluşturuyor. Spotçularında araldan aldığını çok duydum muhtemelen oda gerçektir. Zaten artık kutlu oyun hiç almıyorum. Ps4 te oyun aldığımda dahi dijital aliyorum. Kutulu oyuna vereceğim parayla adil kullanımsız full limitsiz internet aldım hem kotam düşmüyor hem sorunsuz hızlı download ediyorum psn den ve steamden.

umut söyler

5.11.2014 21:06:30

0
Spotculardan oyun alacaksanız ikinci el alın.malum Aral spotculara da el atmış.

Gatetrans

5.11.2014 21:03:59

-1
MTU+PC+TORRENT Bu üçlüyü çözmüş adam onla bunla uraşmaz, aç gözlülere de para yedirmez.

geberit

5.11.2014 20:33:46

+2
Aralı besleyen asıl zümre konsol sahipleri aslında PC oyunu satışları çok azdır ,pc ciler zaten dijital edinme çıkmadan önce çoğu kez korsan oynuyordu ,dijitalde ise en çok satan oyunlar multisi eğlenceli oyunlar gerisi fasa fiso.

IG

5.11.2014 20:22:41

+1
Beyler email'i yanlış çevirmiş veya anlamış olmayanız... Adamlar resmen fiyatlarını ucuzlatmak için her oyun basıncılarıyla her zaman görüşdüklerini anlatıyor (Daha doğrusu ima ediyor).

Thomassee

5.11.2014 20:20:14

+3
Aral'ı boykot edin 2 ay bişey alınmasa batarlar zaten

HapLoo

5.11.2014 20:17:32

+1
Online mağazalar kullanılarak Aral rahatlıkla bypass edilip boykot edilebilir, oyuncu camiası çok da geniş sayılmaz (orijinal alanları kastediyorum). Onun dışında, Aral'ın distribütörlüğünü yaptığı bazı ürünler var (Razer gibi) onları da bir arkadaş araştırıp ortaya çıkartırsa boykotu eksik yapmayalım. Bundan sonra kesinlikle Aral'dan tek ürün almam, el mi yaman bey mi yaman görürüz. Tek ürün satamayınca o fiyatlar nasıl inecek görürürüz hep beraber.

Donatn

5.11.2014 20:14:27

0
Almayın aldırtmayın arkadaşlar Türkieyden oyun bu kadar basit.

RealArek

5.11.2014 20:05:35

+1
Bu aralında tr psn ninde onlar yüzünden steamdaki bazı fiyatlar yükseldi 80 tl den 180 tl oldu ne saçma ya herkes kafasından fiyat yazıyo 200 tl 1 key olur mu nasıl ülke bu ya ne kargo var ne kdv ne bişey sala alan olur belki oh ne güzel ya öle dengesiz bişey ki kutulu 100 tl gördüm oyunun key hali 180 tl psn sağolsun.

Ray Kurzweil

5.11.2014 19:55:06

+7
Aral ve türevi oluşumlar var olmayı haketmiyor. Her işin bir adabı vardır. Kendin ucuz satmıyorsun birde üstüne steam' i etkiliyorsun. Yıllarca ekmeğini yediğin halkın gidip arka planda türlü oyunlarla ucuza oyun almasını engelleyip birde hainlik yapıyorsun. Böyle adamların ne ülkeye ne millete faydası olur tez zamanda defolup giderler bu piyasadan umarım.

Six Feet Under.

5.11.2014 19:40:40

+2
quote:

Orijinalden alıntı: OrganikYazar Tamamda kardeş bu durumda yapılması gereken steam e fiyatları normal seviyeye getirmesi için baskı yapılmalıdır.aralı boykotla bir yere varılmaz
Arkadaşım Steam bir markettir, Valve hiç bir yapımcıya ''bu fiyata satacaksın'' diyemez.Steam'de olay şöyle işler.Bir yapımcı Steam'e oyun koyar, Valve'de hangi fiyattan satması gerektiğine dair bir öneride bulunur.Yapımcı önerilen fiyata da satabilir,ya da isterse gider 3 katına da satabilir Valve karışamaz yani malesef. Bu fiyatların sorumlusu 2K,Ubisoft ve ARAL'dır. 40 yılda bir kere bu ülkede iyi bir şeyler oluyor o da gavurdan geliyor.Ama bizim halkımız yine arkadan tekmeyi vuruyor tabi.

Basteryus

5.11.2014 19:16:04

+4
Steam ile aralın doğrudan alakası yok zaten. Aral'ın 2K, Ubisoft gibi yayımcılarla alakası var. Bunlar Türkiyede kutulu satış için aralla ortaklaşa çalıştıkları için, aral biz burda 170e satarken sen steam'e oyunu 90'a koyuyorsun, biz nasıl satalım deyip aralarındaki anlaşmayı, rekabet bilmemnesini bahane edip üstlerinde baskı kuruyolar ve sonuç ortada. Bizim aslında bu aralın nasıl bi kan emici olduğunu yayımcılara anlatmamız lazım ki bi daha bunlarla ortak iş yapmasınlar

Guest-7A1E308D7

5.11.2014 19:06:14

+2
Arkadaşlar olaylara olan tepkilerinize anlam verebiliyorum ama ben şöyle düşünüyorum. Şimdi bu imza işi belli ki bir yere varmayacaktı bunu anlamış olduk böylece. Bir de şu var tamam Aral gibi firmalara tutup oyunlarını 170-190 lira gibi çok yüksek rakamlara satmakta hür, ama bizler de alıp almamakta hürüz... Aral firmasının yetkilileri zahmet edip bu sayfaları okuyor mu okumuyor mu bilemiyorum ama senelerdir Türkiye'de dijital medya satışlarına konan yüksek vergilerden dolayı hala bu firmanın nasıl batmadığına da şaşırmadan edemiyorum. Teknolojiyi bu şekilde insanlara götüremezsiniz, Türk oyunculuğunu ve video oyunları bu şekilde sevdiremezsiniz. İnsanların internetlerine kota koyarak, vergi düzenlemesi konusunda hiç bir düzenleme yapmayarak kendi ülke vatandaşını " yolunacak kaz " olarak gören bir zihnyet maalesef çok düşündürücü geliyor bana. Durum böyle iken olumlu yönde bir atılım yapmayan sistemin bizlere kalkıp da " korsan kullanmayın " demeye hakkı yok. 27 Temmuz 2010 tarihinde Starcraft II çıkmıştı hatırlarsanız ve o tarihte Aral oyunu Türkiye fiyatı olarak 140 liraya sattı net olarak ve ben oyunu sendit.com sitesinden 88 liraya almıştım ve oyunum 11 günde gelmişti. Bir çok Türk oyun forumunda Aral " sendit gibi play asia gibi sitelere itibar etmeyin " diye utanmadan da yorumlar yapmıştı. Ülkemiz kazansın bence de ama bu kafa ile değil Aral yetkilileri...

OrganikYazar

5.11.2014 18:54:30

-2
Tamamda kardeş bu durumda yapılması gereken steam e fiyatları normal seviyeye getirmesi için baskı yapılmalıdır.aralı boykotla bir yere varılmaz

Infinitum

5.11.2014 18:52:27

-1
Herkes tahmin etmişti zaten, anlaşıldı sonunda. İmzaların işe yarayacağını tahmin etmezdim, ama zaten işe yaramamış görünüyor. Fiyatları düzelteceklerini açıklar nitelikte birşey yok. Steam rekabetçi olmadıktan sonra, dijital oyunun anlamı kalmıyor zaten. Fiyat aynı olacaksa kutulu alırım. Kitaplığımın bir kısmının kutulu oyunlarla dolu olması internetten indirmekten daha güzel olur böylece. AKK olan bir ülkede böylesi daha karlı olur. Steam ne yapmaya çalışmış anlamadım.

demo22

5.11.2014 18:32:10

+1
sömürmeye son hızla devam ediyorlar.

meter90

5.11.2014 18:25:55

0
Dh liysen veya direkt aklin varsa X firmalari boykot edersin İki gun sonra indirim olunca kosmazsin. . Steam in bu yaptigina karsi yapilmasi gereken X firmalari boykottur.

Sir Maximus is BACK

5.11.2014 18:20:57

+5
En iyisi dijital.Ne varsa yabancılarda var.Param yabancıya gitsin,helali hoş olsun. Tr psn tr Xbox Live store aral Game dijiTurk,d Smart ttnet hepsine selamlarımı yolluyorum.(anlayan anladı). Bir ülke duşunun,tepeden tırnağa her kurum hatta devletin kendisi bile,kendi vatandaşını SOYMAYA çalışıyor. Diyecek bir şey yok artık.

MantarTheGreat

5.11.2014 18:20:35

+1
Irzını sevdiğimin aralı.

STMUS

5.11.2014 18:08:18

0
Steam ile aral'ın ne alakası var da fiyatı ona göre ayarlıyor anlamadım ben, ayrıca aral'ın değişik yollarla steam'da bulunan oyun fiyatlarına ayarlama yaptırabilmesi mümkün mü? 170tl'ye sattığı oyunu 100tl'ye satsa steam daha fazla satıp daha fazla kar elde etmeyecek mi? Neden 170'e satmaya razı oluyor?

ducklaw41

5.11.2014 18:06:54

+4
Call of Duty: Advanced Warfare Playstore: 90tl http://www.playstore.com/?gclid=CNaOltPq48ECFTHLtAodoTEAJQ#!/oyun/call-of-duty-advanced-warfare Steam: 99tl Aral: Oda Aral Özel diyor 170tl den 153tl. http://www.aralgame.com/beta/index.php?route=product/product&product_id=3020

Rayden_

5.11.2014 18:05:40

0
Şunu da ekleyelim Aral'dan almıyoruz diye gidip başka malum mağazalardan oyun alacak olanlar oradan da almasın çünkü onlarda Aral'dan temin ediyorlar. En güzeli yurtdışı.

Musluman Metalci

5.11.2014 18:00:03

+4
Bir ülke düşünün hiç bir şey düzgün olmasın. Her konu için geçerli bu dediğim, bir dalı parselleyen sokmaya çalışıyor. Ya ben bela okumaktan bıktım, bunlar insanların belalarını almaktan bıkmadı. Bunların hepsi çıkar, inanıyorum. Bunlardan olmasa bile çocuklarından çıkar. Umarım bizler battıklarını görürüz.

# Ace #

5.11.2014 17:58:34

+1
Hala Aral'dan oyun alacak varsa onlara bu resmi yolluyorum.

Zarbo257

5.11.2014 17:55:29

0
Türkiyedeki spotçularında neden 190 180 gibi fiyat çekmeye başladıklarıda şimdi belli oldu buda aral yüzünden demek ki.Anlaşıldı Türkiyedeki spotçulardan değil direk yurtdışından alacağız oyunları.

Ahayri

5.11.2014 17:49:48

0
Aral'ı zaten seven yoktu galiba ama artık nefret 100 kat daha arttı. Alma aldırtma.

Zarbo257

5.11.2014 17:47:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: tayfun34_4 Ben bu ülkeden oyun alamıyorum.Gidiyorum başka ülkelerdeki sitelerden oyun alıyorum.Sonra bu ülkede niye oyun sektörü gelişmiyor niye oyunlar türkçe değil niye oyun satişları çok düşük kalıyor niye çok korsan oyuncu var.niye freetoplay oyunlar bu ülkede çok rağbet görüyor.

PSN'DE 315 TL OYUN VAR ŞAKA GIBI YA
360 TL...görünce şok olmadım dersem yalan olur.Cidden ne yapmaya çalışıyorlar bilmiyorum resmen Türkiye'de oyun satılmasın diye ellerinden geleni yapıyor TR Psn VE Aral.

daedlus

5.11.2014 17:45:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: CrossfireLambda Zaten bu sitedeki kimsenin araldan alıcagını zannetmiyorum malesef cok acıyorum onlara ama ulkemızde gerizekalı bir oyuncu kitleside var bizden ayri onlar onlar için oyun pes yada fifa ve onlar dijitalden asla almazlar hep kutulu alırlar cunku korkarlar daha hiç alışveriş yapmamışlardir dijital olarak zannederlerki karti calınacak bilmemene salak oldukları ıcın gerizekalı oldukları ıcın mal gibi 200 lira hatta 300 küsür liraya kutulu alırlar büyük ihtimal silinicek yada banlanıcam ama gerçekleri söylüyorum bilin hersemtte 2 3 internet kafe vardir herbirinde 4 ps3 olsa 8 oyun yapar pes ve fifa olmassa olmazı bu salak insanlarin zaten hep alırlar bu beyni çürümüş yobaz geri kafalılar yüzünden aral hayata tutunabiliyor ve malesef arkadaşlar bu gerizekalıların sayısı bizden kat kat fazla bizimgibi oyunculari gördük 25 26 bin kişiyiz biz sadece kücükbir topluluguz asalak kitle cok kalabalık ve asla bu yazıları görmiycekler cunku oyuncu degiller futbolu seviyolar ve agızımıza ..... neyse anlıycanız konunun ennn derinine inecek olursak lanet ayak sporu furbol yuzunden oyun sektoru boyle acı ama gercek ve tuhaf gelıyor bılıyorum ama oyun sektoru futbol yuzunden bu konumda
arkadaşım haklısın ama o playstation kafelerin hiç birinin oyunlarının orjinal olduğunu sanmıyorum (oyun orjinal ama kaçak vergisiz) zira ben istanbulda oturuyorum kaçak oyun satan yerler fazlasıyla var

Wayward Son

5.11.2014 17:44:10

+5
quote:

Orijinalden alıntı: Zarbo257 Yahu internete bakıyorum Aralla alakalı tek iyi yorum göremiyorum peki kim alıyor bu oyunları bu firma nasıl ayakta kalıyor?Kim oy verdi muhabbetine döndü iyice.
AVM'lerde gezerken "bubaaaa oyun al!!!" diye zırlayan bebelerine hayır diyemeyen, piyasadan bihaber babalar ve anneler alıyor bu oyunları. Ne zaman meşhur kitap ve dergi mağazasına girsem anne/babasına zırlayan bir velet görüyorum. Sonra nişanlıma dönüp "mal la bunlar, ben aynı oyunu 100 TL'ye ucuza alıyorum" diyorum. Aynı geyiği duymaktan kız da bıktı ama yapacak bir şey yok.

Zarbo257

5.11.2014 17:32:13

+3
Yahu internete bakıyorum Aralla alakalı tek iyi yorum göremiyorum peki kim alıyor bu oyunları bu firma nasıl ayakta kalıyor?Kim oy verdi muhabbetine döndü iyice.

mbald

5.11.2014 17:32:12

+1
quote:

Orijinalden alıntı: CrossfireLambda Zaten bu sitedeki kimsenin araldan alıcagını zannetmiyorum malesef cok acıyorum onlara ama ulkemızde gerizekalı bir oyuncu kitleside var bizden ayri onlar onlar için oyun pes yada fifa ve onlar dijitalden asla almazlar hep kutulu alırlar cunku korkarlar daha hiç alışveriş yapmamışlardir dijital olarak zannederlerki karti calınacak bilmemene salak oldukları ıcın gerizekalı oldukları ıcın mal gibi 200 lira hatta 300 küsür liraya kutulu alırlar büyük ihtimal silinicek yada banlanıcam ama gerçekleri söylüyorum bilin hersemtte 2 3 internet kafe vardir herbirinde 4 ps3 olsa 8 oyun yapar pes ve fifa olmassa olmazı bu salak insanlarin zaten hep alırlar bu beyni çürümüş yobaz geri kafalılar yüzünden aral hayata tutunabiliyor ve malesef arkadaşlar bu gerizekalıların sayısı bizden kat kat fazla bizimgibi oyunculari gördük 25 26 bin kişiyiz biz sadece kücükbir topluluguz asalak kitle cok kalabalık ve asla bu yazıları görmiycekler cunku oyuncu degiller futbolu seviyolar ve agızımıza ..... neyse anlıycanız konunun ennn derinine inecek olursak lanet ayak sporu furbol yuzunden oyun sektoru boyle acı ama gercek ve tuhaf gelıyor bılıyorum ama oyun sektoru futbol yuzunden bu konumda
Yeminle yazıyı okurken gülmekten koptum ama doğruları söylemişsin kardeşim.

KardesBekle

5.11.2014 17:28:31

+1
Aral bu sektörün ayıbı.

daedlus

5.11.2014 17:19:41

+1
ulan ARAL! #AralGameÜrünleriALMA

Ryan Oreily

5.11.2014 17:14:14

0
Aralin sitesine bile girmem su dakkadan itibaren

FreeMaNMeliH

5.11.2014 16:59:14

0
şimdi araldan twitter mesaj geldi GTA V yeni nesil için fps deneyimi sunuyor diye alan arkadaşlar vardır. Adamlar resmen geleceksiniz diyor kucağıma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Senden asla almam ben o oyunu kazıkçı aral !!!! #AralGameÜrünleriALMA

^^Evo^^

5.11.2014 16:53:07

+3
Bu tarz firmalardan 5 liralık bile oyun almayın. Bırakın batsınlar. Arz talep para çokomel eğrisi.

FreeMaNMeliH

5.11.2014 16:49:35

+1
quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT Beyler bakıyorumda. Millet burada atıp tutmuş. #AralGameÜrünleriALMA iki kelime yazmaya gelince kimse birşey yazmamış. Valla nediyeyim. Demekki biz hakediyoruz bu durumu
Arkadaşlar yorum yazıp çıkmayın twitter dan desteklerinizi esirgemiyin

Ouroboros_Tasarım

5.11.2014 16:31:52

+1
Zaten bu sitedeki kimsenin araldan alıcagını zannetmiyorum malesef cok acıyorum onlara ama ulkemızde gerizekalı bir oyuncu kitleside var bizden ayri onlar onlar için oyun pes yada fifa ve onlar dijitalden asla almazlar hep kutulu alırlar cunku korkarlar daha hiç alışveriş yapmamışlardir dijital olarak zannederlerki karti calınacak bilmemene salak oldukları ıcın gerizekalı oldukları ıcın mal gibi 200 lira hatta 300 küsür liraya kutulu alırlar büyük ihtimal silinicek yada banlanıcam ama gerçekleri söylüyorum bilin hersemtte 2 3 internet kafe vardir herbirinde 4 ps3 olsa 8 oyun yapar pes ve fifa olmassa olmazı bu salak insanlarin zaten hep alırlar bu beyni çürümüş yobaz geri kafalılar yüzünden aral hayata tutunabiliyor ve malesef arkadaşlar bu gerizekalıların sayısı bizden kat kat fazla bizimgibi oyunculari gördük 25 26 bin kişiyiz biz sadece kücükbir topluluguz asalak kitle cok kalabalık ve asla bu yazıları görmiycekler cunku oyuncu degiller futbolu seviyolar ve agızımıza ..... neyse anlıycanız konunun ennn derinine inecek olursak lanet ayak sporu furbol yuzunden oyun sektoru boyle acı ama gercek ve tuhaf gelıyor bılıyorum ama oyun sektoru futbol yuzunden bu konumda

Devoin

5.11.2014 16:27:43

0
Rekabet olmayan yerde monopol olanlar istedikleri gibi fiyatları koyarlar bunun tek çözümü rakip bir firmanın bu sektöre el atması ama maalesef bu işe soyunacak başka bir firma gözükmüyor..

White Death

5.11.2014 16:19:19

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR Yok orada ucuz yok burada ucuz yok şuradan alın gibi mesajlar gördüm. Tamam ben de uzun zamandır fiyat politikasından dolayı Aral'ın getirdiği hiçbir oyunu almıyorum. Steam'den veya yabancı kaynaklardan ediniyorum ama yabancı kaynaklardan ucuza almanın bize hiçbir getirisi yok. Biz orjinal alsak da yapımcılar "Türkiye'de oyun satmıyor yeaaaa" demeye devam edecekler çünkü oradan buradan aldıklarımız Türkiye'nin hanesine işlemeyecek. Bu imza kampanyasıyla Aral'ın kapısına dayanılması gerek. Gerekirse büyük çaplı bir boykot düzenlenmeli
Azıcık mantıkları varsa o yapımcılar 800 tl asgari ücretli biryerde 190 TL'ye oyun alınmayacağını bilir. Düşünsünler biraz.

aloneaqle

5.11.2014 16:17:48

+1
Ben ARAL ismini ilk duyduğumdan beri bir tane olumlu mesajla karşılaşmadım desem yeridir. Görünüşe göre yine kendilerine yakışanı yapmışlar. Yıllardır eleştiriliyor ama birileri almaya devam ediyor demek ki. Almayın arkadaşlar lütfen, keriz yerine koydurmayın kendinizi. Çok şükür alabilecek gücüm olmasına rağmen sitelerini bile birkaç defa ziyaret etmişimdir en fazla. Fiyatı uygun ve güvenilir bulduğunuz dijital platformlardan alışveriş yapın ki bu tarz sitelerle ilgili sağolsun forumda arkadaşlar çok güzel bilgiler, açıklamalar yapıyorlar. Belki resmi oyun satış adedi bazında ülkeye bir katkımız olmayacak ama haketmeyenlerin cebini şişireceğime eldekiyle yetinmeyi tercih ederim.

White Death

5.11.2014 16:12:35

0
Zaten Aral'dan oyun aldığım yoktu da artık sitelerine bile girmem bundan sonra ne oyun satsınlar, ne hit sayıları artsın.

BSC Misafiri

5.11.2014 16:12:14

+2
Gençler kısaca steam böyle gidicek . Bu konuda söylenecek tek şey Allah aralin belasini versin.zaten kazikti aral steamden aliyodum .hala kazik bu sefer steamede karışmış. Öğrenci adam aylik geliri (miz) bile yok yani çoğunluğun yok onu geçtim asgari ücret 700-800 tl adam 180-300 e kadar oyun satıyor. Tokadı steam değil kendi (sözde) firmamiz aral atmış .o Amerikalı steam bile bizi daha çok düşünüyor

BSC Misafiri

5.11.2014 16:12:11

+4
Kısa bir süre aral bünyesinde çalışmıştım. Söylenti dedikleri bilgi gerçektir. Sözde spotçulardan aldığın ucuz oyunlarıda aral piyasaya dağıtıyor. Hatta size bu dağıtımı personellerinin bile isimlerini veririm. Ben araldan ayrılırken de firmadan nefret ettim bir müşteri olarakta... Almayın bu adamlardan oyun. Zaten herhangi bir müşteri hizmetlerine yok. Satın aldığım bir çok kutulu oyunun içinde key çıkmamıştı 50 kere mail attığım halde geri dönen bile olmamıştı. Oyunu satın aldığım zincir mağaza oyunu değiştirmişti. Zaten oyunların hepsini online olarak indiriyoruz bu haramzdelere neden para kazandıratım ki... Akıllı olun paranızın değerini bilin!!

Guest-8BD6C1C54

5.11.2014 16:10:10

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR Yok orada ucuz yok burada ucuz yok şuradan alın gibi mesajlar gördüm. Tamam ben de uzun zamandır fiyat politikasından dolayı Aral'ın getirdiği hiçbir oyunu almıyorum. Steam'den veya yabancı kaynaklardan ediniyorum ama yabancı kaynaklardan ucuza almanın bize hiçbir getirisi yok. Biz orjinal alsak da yapımcılar "Türkiye'de oyun satmıyor yeaaaa" demeye devam edecekler çünkü oradan buradan aldıklarımız Türkiye'nin hanesine işlemeyecek. Bu imza kampanyasıyla Aral'ın kapısına dayanılması gerek. Gerekirse büyük çaplı bir boykot düzenlenmeli
Yürü Git ! Türkiye'den aldığımız sürece Aral ın cebine girecek! En başından beri bunun arkasında aral oldugunu söylemiştim ! Yazıklar olsun kendi ülkemizde firmanın uygun fiyatla oyun almamızı engellemesine lanet olsun ! #AralGameÜrünleriALMA

Ouroboros_Tasarım

5.11.2014 16:07:44

+1
Yapılan şey her zaman yanlıştı ses etmedik kendilerini kral sandılar pes etmedik sanmayın ki hiçbir şeyin farkında değiliz Rahat dur AraLLLL. çıktıgın gibi dibe inersin... bir hatana bakar zaten sevilmeyen konumdasın sadece 1 - daha ver bize keşke sırf oyun ticareti yapsaydın batırmak daha kolay olurdu seni sen zannet biz M4I gibi alıcaz senin ürünlerini bizde heryol var koçumm

KortX

5.11.2014 16:06:36

+2
quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT Beyler bakıyorumda. Millet burada atıp tutmuş. #AralGameÜrünleriALMA iki kelime yazmaya gelince kimse birşey yazmamış. Valla nediyeyim. Demekki biz hakediyoruz bu durumu
Hep yazılıyor zaten ne faydasını gördün tweet atmanın? Ayrıca bunu lafla değil eyleme dökerek kendi lehimize çevirebiliriz.Yani pahalı oyunları almayarak. Alan var ki Aral da satıyor. Ben de Aral'ı savunmuyorum ama satılmasa o fiyattan koymaz adamlar.

metebyr

5.11.2014 16:00:28

+1
asgari ücretin bu denli düşük olduğu ülkede ps4 oyun fiyatlarını 250 liraya dayandıran season pass ekleriyle beraber 400 liralara satabilen firma nasıl olabilir. kulaklık fiyatları bile bu adamlardan nasibini alıyordur, geçenlerde kulaklığı teknik servise gönderdim aral game bakıyor deyip adres verdiler oraya gönderdim. oyuncu malzemesi ithalatı da yapıyorlar herhalde fiyatlar hep tavan vaziyette !

AykutGuru

5.11.2014 15:43:50

+7
Beyler bakıyorumda. Millet burada atıp tutmuş. #AralGameÜrünleriALMA iki kelime yazmaya gelince kimse birşey yazmamış. Valla nediyeyim. Demekki biz hakediyoruz bu durumu

TickTok

5.11.2014 15:40:38

0
Aral şu anda içimden en agır küfürleri ettim.Senin kadar şerefsiz bir firma olamaz.En kısa sürede batarsınız inşallah.

hyperneon

5.11.2014 15:34:26

0
Bu tepkiler umarım Aral ın aracı olduğu satışlara iyice yansır da akılları başlarına gelir, bizlerin daha ucuza oyuna erişmemizi açıkça engelleyen bir türk firmasıdır Aral.

FreeMaNMeliH

5.11.2014 15:27:25

+1
quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT #AralGameÜrünleriALMA Arkadaşlar burdaki twitterdan şikayetlerinizi yazın. bekliyorum destek
Arkadaşlar desteklerinizi esirgemeyin

heavyblitzer

5.11.2014 15:21:03

+4
Iki sene evvel oyun sektörü biraz hareketlenmişti, öyle de kaldı. Kendi memleketinden adamlar oyun sektörüne bu kadar köstek olursa bir yerlere gidemeyiz ne yazık ki.

CaSsErDoDo

5.11.2014 15:12:05

-1
quote:

Orijinalden alıntı: DdrizztT

Milletin sinirini bozmaktan zevk mi alıyorsun yoksa bir şey yazarken 2 kez düşünmüyormusun?
Sen bu mesajı yazarken kaç kere düşünmüşsen o kadar düşündüm

salamander347

5.11.2014 15:00:47

+1
aslında bence steam in yapması gerken fiyatları düşük tutmaktı bu sayede aral ve aral gibi firmalar da kutulu bile olsa mecburen fiyatta düşmeye gidicekti en azından gitmek zorunda kalıcaktı zaten türkiyede orjinal oyun satışlerının az olmasının sebebi yine aral ve aral gibi oyunlara lüks bir zevk olarak bakan firmalırın kutulara koyduğu fiyat yüzündendir en azından ben böyle düşünüyorum...

Reanimate

5.11.2014 14:44:56

-1
Aldığım türkçe çıkan oyunlarıda bundan sonra almıyacam enayi gibi gidip kutulu alıyordum.

RownikaL

5.11.2014 14:40:21

+3
Ülkemizde böyle Aral game gibi godomanların arkasını kollıyan ağalar olduğunu bilince umud etmek biraz zor oluyor ama umarım bir gün dibi görürde iflas eder borca batarsınız inşallah.

FreeMaNMeliH

5.11.2014 14:40:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT #AralGameÜrünleriALMA Arkadaşlar Buyrun. Kendimce
Ben gönderdim :) Destek lazım arkadaşlar döşeyin !

AykutGuru

5.11.2014 14:25:05

+3
#AralGameÜrünleriALMA Arkadaşlar burdaki twitterdan şikayetlerinizi yazın. bekliyorum destek

Zağanos...

5.11.2014 14:17:44

0
Lan....

TheMuyu

5.11.2014 14:16:34

+4
ALLAH BELANI VERSİN ARAL.

KuvvetMira27

5.11.2014 14:05:51

0
sonra neden ülkede oyun sektörü gelişmiyor oyuncuları suçlamakla bi yere varılmaz nasıl witcher yapımcısı polonyada elini taşın altına koyduysa burdada oyun medyası ve perakendecilerin yapması gerek her şeyi oyuncudan beklersen gider daha ucuz yerden alır....bu kadar basit

AykutGuru

5.11.2014 13:52:45

+3
#AralGameÜrünleriALMA Arkadaşlar Buyrun. Kendimce

mementopolis

5.11.2014 13:47:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son
alıntı:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR

alıntı:

Orijinalden alıntı: FOX-BytkN

alıntı:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR

Yok orada ucuz yok burada ucuz yok şuradan alın gibi mesajlar gördüm. Tamam ben de uzun zamandır fiyat politikasından dolayı Aral'ın getirdiği hiçbir oyunu almıyorum. Steam'den veya yabancı kaynaklardan ediniyorum ama yabancı kaynaklardan ucuza almanın bize hiçbir getirisi yok. Biz orjinal alsak da yapımcılar "Türkiye'de oyun satmıyor yeaaaa" demeye devam edecekler çünkü oradan buradan aldıklarımız Türkiye'nin hanesine işlemeyecek. Bu imza kampanyasıyla Aral'ın kapısına dayanılması gerek. Gerekirse büyük çaplı bir boykot düzenlenmeli


Ya Firmalar görmek istese oyunların hangi ülkenin ip'sinden etkinleştirildiğini nereden oynandığını göremezlermi sanıyorsun? World of Tanks paralı bir oyunmu? adamlar oynayan oyuncuların ne kadarının Türkiyeden geldiğini görüyorlar ona göre oyunu türkçeleştirdiler, türkçe destek sunuyorlar, aynı şekilde LOL.
Oyun firmaları istese hangi ülkeden oyunlarının ne kadar oynandığını görürler yani yeterki görmek istesinler !

F2P oyunlar ile normal oyunları aynı kefeye koymamak lazım. Neticede F2Pler kendi sunucularına sahip oradan görebilirler ve ek olarak da ülkeden yapılan oyun içi alımları da görebiliyorlar. Normal oyunlarda oyun içi satış diye bir durum olmadığından bunu zaten eledik. Senaryo bazlı bir oyun senin benim nereden girdiğimi nereden bilecek? Veya bilebilir mi? Bilemiyorum.

Steam'de memleketim Vatikan ( ) gözükmesine rağmen Türk lirasına geçiş öncesinde Valve tarafından bana "Steam Türk Lirası'na Geçiyor" konulu bir mail geldi. IP, nereden kayıt olunduğu vs. hepsi adamlarda mevcut. Yani Türk olduğum biliniyor. Başka oyunlarda da bu tarz örneklerle karşılaşıyorum.
Free region key alina bilir , g2k.com gibi siteden ( global key ) ama satin almadim hic .

Wayward Son

5.11.2014 13:43:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR

F2P oyunlar ile normal oyunları aynı kefeye koymamak lazım. Neticede F2Pler kendi sunucularına sahip oradan görebilirler ve ek olarak da ülkeden yapılan oyun içi alımları da görebiliyorlar. Normal oyunlarda oyun içi satış diye bir durum olmadığından bunu zaten eledik. Senaryo bazlı bir oyun senin benim nereden girdiğimi nereden bilecek? Veya bilebilir mi? Bilemiyorum.
Steam'de memleketim Vatikan ( ) gözükmesine rağmen Türk lirasına geçiş öncesinde Valve tarafından bana "Steam Türk Lirası'na Geçiyor" konulu bir mail geldi. IP, nereden kayıt olunduğu vs. hepsi adamlarda mevcut. Yani Türk olduğum biliniyor. Başka oyunlarda da bu tarz örneklerle karşılaşıyorum.

mementopolis

5.11.2014 13:27:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: veli@1144 Key alınca psn den aktif etme var mı nasıl oluyor anlatın lütfen psn de çok pahalı
USA PSN ac , kasim 28'inde kara cuma indirimleri olacak. amerikan PSn , amazon, vsvs key alip kulana bilirsin , veya direk psn'ten ala bilirsin. ( yanliz , hala usa psn acmadiysan usa psn kullan, diyer plus falan da al simdi almak mümkün degil ise ziyani yok su anki kulandigin psn( prim) second hesaplarda da yariyor isterse baska bölge olsun )

okazaki

5.11.2014 13:24:09

0
Tekrardan dolar kuruna dönsün. Çünkü dolar kurunda fiyatlar uygundu.

FreeMaNMeliH

5.11.2014 13:21:51

+4
Aral batta kurtulalım beddua ediyorum artık !!!

veli@1144

5.11.2014 13:19:22

-1
Key alınca psn den aktif etme var mı nasıl oluyor anlatın lütfen psn de çok pahalı

KortX

5.11.2014 13:13:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: SenJi http://www.change.org/p/steam-games-fix-and-decrease-high-product-prices-for-turkish-users-on-steam

Arkadaşlar herkes desteklesin.Bu son şansımız.Hazır steam ve ubisofttan cevap gelmişken ve bu şirketler bizi dinlerken hepimizin desteği ile fiyatları dahada iyi hale bile getiririz.Düşünsenize 75 liraya ubisoftun yeni .ıkan oyunlarını aldığımızı.
Hocam imza attım ama bence esas gönderilmesi gereken firma Aral. Onlar düzeltmedikçe Steam veya diğer oyun firmalarının bizim yetkimiz yok gibi cümlelerle başlarından atacağı belli.

tayfun34_4

5.11.2014 13:07:19

+1
Ben bu ülkeden oyun alamıyorum.Gidiyorum başka ülkelerdeki sitelerden oyun alıyorum.Sonra bu ülkede niye oyun sektörü gelişmiyor niye oyunlar türkçe değil niye oyun satişları çok düşük kalıyor niye çok korsan oyuncu var.niye freetoplay oyunlar bu ülkede çok rağbet görüyor. PSN'DE 315 TL OYUN VAR ŞAKA GIBI YA

SenJi

5.11.2014 13:01:14

0
http://www.change.org/p/steam-games-fix-and-decrease-high-product-prices-for-turkish-users-on-steam Arkadaşlar herkes desteklesin.Bu son şansımız.Hazır steam ve ubisofttan cevap gelmişken ve bu şirketler bizi dinlerken hepimizin desteği ile fiyatları dahada iyi hale bile getiririz.Düşünsenize 75 liraya ubisoftun yeni .ıkan oyunlarını aldığımızı.

AykutGuru

5.11.2014 12:58:12

+4
quote:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR

F2P oyunlar ile normal oyunları aynı kefeye koymamak lazım. Neticede F2Pler kendi sunucularına sahip oradan görebilirler ve ek olarak da ülkeden yapılan oyun içi alımları da görebiliyorlar. Normal oyunlarda oyun içi satış diye bir durum olmadığından bunu zaten eledik. Senaryo bazlı bir oyun senin benim nereden girdiğimi nereden bilecek? Veya bilebilir mi? Bilemiyorum.
Kardeşim. Hangi oyun olur ise olsun. Steam , origin, Uplay gibi yerler oyunların nerden etkinleştirildiğini oynandığını görüyor. Yani senin dediğin gibi bir durum değil bu.

ErayG-TR

5.11.2014 12:53:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: FOX-BytkN

Ya Firmalar görmek istese oyunların hangi ülkenin ip'sinden etkinleştirildiğini nereden oynandığını göremezlermi sanıyorsun? World of Tanks paralı bir oyunmu? adamlar oynayan oyuncuların ne kadarının Türkiyeden geldiğini görüyorlar ona göre oyunu türkçeleştirdiler, türkçe destek sunuyorlar, aynı şekilde LOL. Oyun firmaları istese hangi ülkeden oyunlarının ne kadar oynandığını görürler yani yeterki görmek istesinler !
F2P oyunlar ile normal oyunları aynı kefeye koymamak lazım. Neticede F2Pler kendi sunucularına sahip oradan görebilirler ve ek olarak da ülkeden yapılan oyun içi alımları da görebiliyorlar. Normal oyunlarda oyun içi satış diye bir durum olmadığından bunu zaten eledik. Senaryo bazlı bir oyun senin benim nereden girdiğimi nereden bilecek? Veya bilebilir mi? Bilemiyorum.

FOX-BytkN

5.11.2014 12:48:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR Yok orada ucuz yok burada ucuz yok şuradan alın gibi mesajlar gördüm. Tamam ben de uzun zamandır fiyat politikasından dolayı Aral'ın getirdiği hiçbir oyunu almıyorum. Steam'den veya yabancı kaynaklardan ediniyorum ama yabancı kaynaklardan ucuza almanın bize hiçbir getirisi yok. Biz orjinal alsak da yapımcılar "Türkiye'de oyun satmıyor yeaaaa" demeye devam edecekler çünkü oradan buradan aldıklarımız Türkiye'nin hanesine işlemeyecek. Bu imza kampanyasıyla Aral'ın kapısına dayanılması gerek. Gerekirse büyük çaplı bir boykot düzenlenmeli
Ya Firmalar görmek istese oyunların hangi ülkenin ip'sinden etkinleştirildiğini nereden oynandığını göremezlermi sanıyorsun? World of Tanks paralı bir oyunmu? adamlar oynayan oyuncuların ne kadarının Türkiyeden geldiğini görüyorlar ona göre oyunu türkçeleştirdiler, türkçe destek sunuyorlar, aynı şekilde LOL. Oyun firmaları istese hangi ülkeden oyunlarının ne kadar oynandığını görürler yani yeterki görmek istesinler !

Megas Red

5.11.2014 12:47:22

+4
Aralardan yine çıktın Aral. Bok ye ulan!

mementopolis

5.11.2014 12:43:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: MoÇü Aral'dan oyun moyun almayın beyler açık ve net .çok daha ucuz siteler var biraz araştırma yapın ve ya başkalarına danışın. örnek vermek gerekirse steam de gta5 170 liradan satılıcak aral da ise 130 150 civarı olucak bakın bizde daha ucuz diye, ama yabancı sitelerden ve ya trade sitelerden 70 80e rahat bulabilcez çünkü bu fiyat politikası tek bizim üklede geçerli aral denen rezil firima yüzünden.
GTA 5 ciktiginda (ps3,x360) , normalin bile üstünde satiyorlardi. bu üede oyun alinmaz, herkesin yurtdisindan alsin bundan sonra . bencede.

BSC Misafiri

5.11.2014 12:42:57

+1
Daha önce araldan kutulu oyun aldım Steam yada origin başka yerlerden de digital olarak aldım. Ama şu saatten sonra araldan bir daha asla oyun almayacağım benim için aral bitmiştir.

BSC Misafiri

5.11.2014 12:42:46

+1
Daha önce araldan kutulu oyun aldım Steam yada origin başka yerlerden de digital olarak aldım. Ama şu saatten sonra araldan bir daha asla oyun almayacağım benim için aral bitmiştir.

BSC Misafiri

5.11.2014 12:42:43

+1
Yemin ediyorum bu ülkede oyun oynamak çok zor.Kutulu oyun almak istersin Aral 200 lira ister.Key alırsın 50 gb oyunu TTNET'in AKK'si yüzünden 4-5 günde ancak indirirsin.Bu nedir arkadaş!

BSC Misafiri

5.11.2014 12:42:42

+16
Yemin ediyorum bu ülkede oyun oynamak çok zor.Kutulu oyun almak istersin Aral 200 lira ister.Key alırsın 50 gb oyunu TTNET'in AKK'si yüzünden 4-5 günde ancak indirirsin.Bu nedir arkadaş!

KortX

5.11.2014 12:42:24

+3
quote:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR Yok orada ucuz yok burada ucuz yok şuradan alın gibi mesajlar gördüm. Tamam ben de uzun zamandır fiyat politikasından dolayı Aral'ın getirdiği hiçbir oyunu almıyorum. Steam'den veya yabancı kaynaklardan ediniyorum ama yabancı kaynaklardan ucuza almanın bize hiçbir getirisi yok. Biz orjinal alsak da yapımcılar "Türkiye'de oyun satmıyor yeaaaa" demeye devam edecekler çünkü oradan buradan aldıklarımız Türkiye'nin hanesine işlemeyecek. Bu imza kampanyasıyla Aral'ın kapısına dayanılması gerek. Gerekirse büyük çaplı bir boykot düzenlenmeli
Hocam haklısın ama bu fiyatlara da bir çekidüzen versinler. Sonuçta bazı firmalarda fiyat yükseltmesi yaptılar ve bunun farkındalar. Ayrıca bazı firmalar yükseltmeye de gitmedi. Mesela Call Of Duty'nin fiyatı diğer oyunlara nazaran daha uygun. Aral fiyatı; http://www.aralgame.com/beta/pc-call-of-duty-advanced-warfare?filter_name=call%20of%20duty Steam Fiyatı; http://store.steampowered.com/app/209650/ Ve bence bu fiyat yükseltmesinde sırf Aral'ın etkisi yok. Firmaların da etkisi var. Ve buna en iyi tepki de almamak...

SenJi

5.11.2014 12:32:44

+6
Aral a burdan selamlar.Şuan onbinlerce türk oyuncu veya dahada fazlası beddua ve küfürlerle baya anıyor aral şirketini. Bu arada cidden aralı dövmek için birileri toplanırsa benide çağırın.

skulz

5.11.2014 12:31:06

+10
Aral'a darbe vurmak istiyorsanız spot piyasadanda oyun almamanız gerek. Paralel ithalat ile getirtip spot piyasaya dağıtıyor oynları. Yani siz biraz ucuz diye spot piyasadan aldığınız oyunlar gene aral'ın cebine giriyor imkanınız varsa yurtdışından almanızı tavsiye ederim. Böylelikle bu soyguncu firmada batar gider...

MoÇü

5.11.2014 12:29:02

+1
Aral'dan oyun moyun almayın beyler açık ve net .çok daha ucuz siteler var biraz araştırma yapın ve ya başkalarına danışın. örnek vermek gerekirse steam de gta5 170 liradan satılıcak aral da ise 130 150 civarı olucak bakın bizde daha ucuz diye, ama yabancı sitelerden ve ya trade sitelerden 70 80e rahat bulabilcez çünkü bu fiyat politikası tek bizim üklede geçerli aral denen rezil firima yüzünden.

bozcan

5.11.2014 12:26:17

0
Ömrümde hiç Aral'dan oyun almadım almayı da düşünmüyorum.

BiqBrav3

5.11.2014 12:24:11

+10
Mesuet cevik ve diğer change.org u saçma bulan üyelere burdan selam görün bakın ne kadarda yararlıymış.

FreeMaNMeliH

5.11.2014 12:22:45

+5
Aral twitter dan bildirelim düşüncemizi rahatsız edelim millet ! Ortak bir metin bulalım ve sürekli twitter kullanarak boykot derecemizi görsün aral denen firma !!!

DdrizztT

5.11.2014 12:21:47

-1
quote:

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo Tl ye geçtiğinden beri steamden alışveriş yapmıyorum,O kadar canımı sıktılar ki 10 tl ye düşmüş harika oyunları bile almıyorum.Perakendeciler bu hareketle satışlarının artacağını düşünüyorsa daha çok beklerler.Oyun sektörü bu ülkede başlamadan bitti.
Milletin sinirini bozmaktan zevk mi alıyorsun yoksa bir şey yazarken 2 kez düşünmüyormusun?

Devoin

5.11.2014 12:21:24

+6
Yaptıkları saçmalığı kınayan bir imza kampanyası da aral için açmak lazım..Bu kadar insanın olayın farkında olduğunu bilsinler,utansınlar belki akılları başlarına gelir.

Devoin

5.11.2014 12:20:10

0
d

ErayG-TR

5.11.2014 12:19:48

-7
Yok orada ucuz yok burada ucuz yok şuradan alın gibi mesajlar gördüm. Tamam ben de uzun zamandır fiyat politikasından dolayı Aral'ın getirdiği hiçbir oyunu almıyorum. Steam'den veya yabancı kaynaklardan ediniyorum ama yabancı kaynaklardan ucuza almanın bize hiçbir getirisi yok. Biz orjinal alsak da yapımcılar "Türkiye'de oyun satmıyor yeaaaa" demeye devam edecekler çünkü oradan buradan aldıklarımız Türkiye'nin hanesine işlemeyecek. Bu imza kampanyasıyla Aral'ın kapısına dayanılması gerek. Gerekirse büyük çaplı bir boykot düzenlenmeli

FreeMaNMeliH

5.11.2014 12:19:17

+4
Haber de üstü kapatılmış ancak bizzat başvuran aral game arkadaşlar şahsen kutulu alacaksam bile yurt dışından oyun alacağım bir daha aral veya diğer perakende satanlardan oyun almayacağım biz oyuncular olarak en güzel tepkiyi boykot ederek koyabiliriz gelin hep birlikte Türkiye de kutulu oyun satanları boykot edelim !!!

CaSsErDoDo

5.11.2014 12:10:04

+2
Tl ye geçtiğinden beri steamden alışveriş yapmıyorum,O kadar canımı sıktılar ki 10 tl ye düşmüş harika oyunları bile almıyorum.Perakendeciler bu hareketle satışlarının artacağını düşünüyorsa daha çok beklerler.Oyun sektörü bu ülkede başlamadan bitti.

ungalath

5.11.2014 12:02:42

+1
allahın belası batasın emi

_GRKM_

5.11.2014 11:58:56

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Change.org'da imza atmamış arkadaşlar da bilgilensin.

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın


Millet salak mı Aral gidip 180 TL versin oyuna? Çok rahat bir şekilde 80-100 TL'ye alınabilecek yerler dolu. Kimse şu soygunculardan 10 TL'ye bile oyun almasın. Gidin dijital alın ya da yurt dışından getirin.

Ha PSN'deki fiyatlar da uçmuş durumda, özellikle Ubi oyunları komedi.

150-200 TL vermek zorunda da değilsiniz.

http://www.instant-gaming.com/en/400-buy-key-uplay-assassins-creed-unity-special-edition/ 41$

http://www.instant-gaming.com/en/347-buy-key-uplay-far-cry-4-limited-edition/ 40$

http://www.instant-gaming.com/en/399-buy-key-origin-dragon-age-inquisition/ 42$

http://www.instant-gaming.com/en/186-buy-key-steam-grand-theft-auto-v-day-one-edition/ 47$

G2A falan hiç girmedim o konulara. Link paylaşsın herkes, ucuz nerde varsa ordan alalım. Soygunculara para yedirmeyelim.
aynen doğru söylüyorsun..keriz gibi fazla para vermeye gerek yok..adam 49,99 alır oyunları..bizde 150-200 tl ..ayıptır ya..ülkenin ekonomisi iyi olsa tamam derim de durum ortada..

Basteryus

5.11.2014 11:54:47

+5
Biz steam dışında satın alacak alternatif yerler buluruz da, sen bu kadar nefreti topladıktan sonra nasıl müşteri bulacaksın ben onu merak ediyorum aral

musAKka

5.11.2014 11:54:47

+14
Zamanında Aral'a fiyatlarla ilgili hesap sordum diye Facebook sayfalarına yorum yapmamı engellemişlerdi, hala blokluyum. Sesinizi duyurun arkadaşlar, herkes dönen dolabın farkına varsın. Kendi cepleri dolsun diye kendi ülkesinin insanını oyunlara en yüksek parayı ödetmek zorunda bırakan bu tür firmaların iğrenç pazarlıklarını görsün millet.

BSC Misafiri

5.11.2014 11:47:28

+1
boykot edin araldan almayın kardeşim herşey bizim elimizde sonuçta biz almazsak aral batar bu kadar basit

SkYHawKTR

5.11.2014 11:46:42

+22
Aral'ı boykot ediyorum, bundan sonra alışveriş yapmamaya davet ediyorum tüm üyeleri...

Wayward Son

5.11.2014 11:46:17

+9
Change.org'da imza atmamış arkadaşlar da bilgilensin. Millet salak mı Aral gidip 180 TL versin oyuna? Çok rahat bir şekilde 80-100 TL'ye alınabilecek yerler dolu. Kimse şu soygunculardan 10 TL'ye bile oyun almasın. Gidin dijital alın ya da yurt dışından getirin. Ha PSN'deki fiyatlar da uçmuş durumda, özellikle Ubi oyunları komedi. 150-200 TL vermek zorunda da değilsiniz. http://www.instant-gaming.com/en/400-buy-key-uplay-assassins-creed-unity-special-edition/ 41$ http://www.instant-gaming.com/en/347-buy-key-uplay-far-cry-4-limited-edition/ 40$ http://www.instant-gaming.com/en/399-buy-key-origin-dragon-age-inquisition/ 42$ http://www.instant-gaming.com/en/186-buy-key-steam-grand-theft-auto-v-day-one-edition/ 47$ G2A falan hiç girmedim o konulara. Link paylaşsın herkes, ucuz nerde varsa ordan alalım. Soygunculara para yedirmeyelim.

Sir Maximus is BACK

5.11.2014 11:43:48

+5
Tahmin edildiği üzere. Aral yatacak yerin yok.

_GRKM_

5.11.2014 11:41:44

+7
aral game gözümde bittin ..sende ucuz olsa bile daha da almam oyun..ne güzel 75 tl gibi fiyatta oyun alacaktık ..şimdi ver 150 tl ..200 tl ...

HIGHER

5.11.2014 11:41:31

+1
zaten biliyorduk tescillenmiş oldu

sabirmusti

5.11.2014 11:41:00

+25
Allah'ın belası aral,tez zamanda batasın

BSC Misafiri

5.11.2014 11:40:59

+3
Araldan bşiy almayın daha kendinden almıyoruz başaksındanda almayın diyor resmes

mementopolis

5.11.2014 11:39:52

+29
Aral gibi firma/larin ben ta(!) . destekleyecegine Köstek oluyorlar.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
degil change.org , gidip eli sopayla dövmek gerek. yok hani bildigin bizi bu duruma getiren onlar.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız