Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam Controller, Bir Kolunu Kaybetmiş Oyuncunun Rahatça Oyun Oynamasını Sağlıyor


    Valve'ın Steam Machine cihazları her ne kadar şimdilik çok büyük şeyler başaramayacak gibi görünse de, Steam Controller ve Steam Link konusunda aynı şeyleri söylemek zor. İlk yorumlarda oldukça beğeni toplayan cihazlardan Steam Controller için sağlanan özelleştirilmiş kontrol şeması, engelli oyuncuların da oldukça işine yarayacak gibi görünüyor.
 
    Bir kolunu kaybetmiş oyuncu Chris Hepburn, benzer engele sahip oyuncuların Steam Controller ile neler yapabileceklerini bir videoyla beraber gösterdi. Skyrim için sıfırdan bir kontrol şeması oluşturan Hepburn, oyunu sadece sağ kolunu kullanarak çok rahat bir şekilde oynayabildiğini dile getiriyor. Kendisinin yayınladığı videoda, oyunu oynarken normal bir oyuncunun yapabildiğini, bir oyuncunun ihtiyacı olan her şeyi tek elle başarabildiğini görüyoruz.
 
    Bildiğiniz gibi şimdiye kadar gördüğümüz kontrolcü & oyun ilişkilerinin büyük bir kısmında yapımcılar tarafından belirlenmiş kontrol şemalarını zorunlu olarak kullanıyorduk. Ancak Valve, Steam Controller'da oyuncuların her türlü tuşu istedikleri gibi atamalarına, bunu internet üzerinden paylaşmalarına müsade tanıyor. Durum böyle olunca da, aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi güzellikler ortaya çıkıyor;
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC steam controller skyrim
Fallout 4'te Mustafa Kemal Atatürk İmzası! Norman Reedus, Kojima & Del Toro İkilisinin Yeniden Bir Araya Gelmesini İstiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

17.11.2015 00:00:28

0
Hiç engelli kimse yokmuş gibi tasarlanan kontrolcüler karşısında sırf böyle bir olanak sunduğu için bile desteklenir.

dingo egret!

15.11.2015 23:32:58

0
Valve bu konuları önemsiyor, çok taktir edilesi bişey bu. Firma vizyonunun ne ölçüde pozitif dışsallık odaklı olduğunun da ap açık bir ifadesi. Bir dönem ağır fiziksel engelli oyuncular için sadece ağızla kullanılabilecek controller geliştiriyordu valve mühendisleri. Bugüne kadar herkes göz ardı etti bu kitleyi ancak valve başarılı olur umarım her projesinde.

mahsur kalan adam

15.11.2015 19:25:07

-1
ortaokuldayken sol eli tutmayan bi çocuk vardı bizi winning eleven da hep yeniyordu gta sa da hileleri mortal kombat shalion monksta fatalityleri hep o yapıyordu

Hoid

15.11.2015 18:11:29

+15
ALLAH uzuvları olmayanların yardımcısı olsun umarım akıllı protezler çabuk gelişir de 3D yazıcılarla bu kardeşlerimizi uygun fiyattan ulaştırılırlar . Ya da kendileri yapabilirler .

Rozabug

15.11.2015 18:10:42

0
quote:

Orjinalden alıntı: patren yine zor tek elle oynamak direk tek el için kontrolcü yapmalılar tek el için özel
katılıyorum eldiven tarzı bişiy bile oalbilir

alito

15.11.2015 18:02:28

0
Steam Controller için BSC'de bir inceleme görebilsek çok güzel olacak.

esmerbuyucu

15.11.2015 17:44:39

0
Joystick tarzı şeyler tek elliler için daha uygun.

Patren

15.11.2015 17:40:12

+4
yine zor tek elle oynamak direk tek el için kontrolcü yapmalılar tek el için özel
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız