Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Square Enix: "Oyunlar Artık Bir Servis"

 
     Geçtiğimiz Mayıs ayında Square Enix yönetimi sektörün oyun servisi yönünde ilerlediğiniz söylemişti ve başkan Yousuke Matsuda'nın yeni yaptığı açıklama ile birlikte bunu pekiştirmiş oldular. Hissedarlar için yapılan açıklama ile oyunların birer servis olarak sunulmasının geleceğe giden yol olduğu söyleniyor.
 
      Oyunların tek kişilik senaryoya odaklanarak Multiplayer'ı ikinci plana ittiği günlerin geride kaldığını söyleyen Matsuda, artık Multiplayer oyunların liderliği aldığını ve uzun soluklu oynanış sunmanın standart olduğunu belirtiyor. Bu şekilde insanların oyunları bitirip bir kenara atmaları yerine uzun bir süre oynamalarını sağlayarak daha fazla memnuniyet ederek oyunların değerinin daha fazla verildiğini düşünüyor.
 
      Elbette bu yayıncılara da daha fazla kazanç sağlıyor. Aynı oyun oynanamaya devam edildikçe hem satış miktarı artmaya devam ediyor hem de oyun için üretilen içeriklerden kazanç sağlanabiliyor. Yayıncının çıkarmaya hazırlandığı Final Fantasy XV Multiplayer eklentisi de bunun bir göstergesi. Aslında bir bakıma MMO satış planlarına geri dönüyoruz. Season Pass'ler, DLC'ler vs bunların bir parçası. Fakat ileride oyunların standart aylık ücretlerle, daha az içerikle çıkarak bunları aylara bölerek yeni içerikmiş gibi sunan  modellerle karşılaşmaya başlayabiliriz.
  

Bu haberin bağlantısı
URL
final fantasy 13 Final Fantasy Versus 13 square enix final fantasy xv PS4 Xbox One
Pillars of Eternity II Başarılı Bağış Kampanyasından Sonra Yeni Bir Yayıncı Buldu Xbox One X'lerin İlk Siparişleri Tükenmek Üzere
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

iamburak

25.9.2017 22:27:13

0
Bioshock, Skyrim, Fallout der kaçarım

Johnny Silverhand

25.9.2017 22:26:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: KortX Saçma bir açıklama. Skyrim gibi 6 yıllık olup hala Steam'deki istatistiklerde gözükebilen oyunlar varken Single Player oyunlar bitmez.
Hocam, Elder Scrolls ve Fallout oyunların istatistikte gözükmesinin tek sebebi modlarıdır. Ama Fallout 4'e ücretli mod getiren Bethesda Elder Scrolls V ve VI için de aynısını yapacaktır. Gerçi V Special Edition'a da geldi ücretli mod. VI'ya kesin gelecektir.

Johnny Silverhand

25.9.2017 22:23:23

0
quote:

daha az içerikle çıkarak bunları aylara bölerek yeni içerikmiş gibi sunan modellerle karşılaşmaya başlayabiliriz.
Zenimax ESO'yu 17 Mart 2015'de B2P sistemine geçirdikten sonra başladı bile.

KortX

25.9.2017 09:10:13

0
Saçma bir açıklama. Skyrim gibi 6 yıllık olup hala Steam'deki istatistiklerde gözükebilen oyunlar varken Single Player oyunlar bitmez.

2K

22.9.2017 23:19:08

+2
"Oyunlar Artık Bir Servis" demek Multiplayer oyunlara yöneleceğiz dışında siz oyuna 60 dolar mı verdiniz üstüne 50 tane DLC çıkaracağız ve mobil oyunlar gibi gerçek para ile bir sürü saçma sapan şey satacağız demek. 60 dolar verdin aldın oyunu hele Türkiye'de bu daha da büyük para ama bitmedi oyunun her yerinde 5 dolar ateşle, 20 dolar ateşle gibi yazılar göreceksiniz demek. Multiplayer oyunları bende severim oynarım ama iyi yapılmış bir Single oyununu her zaman tercih ederim. Öncelikle Multiplayer oyunlara harcanan emek oldukça az. Ortada ya bir konu yok ya da basit 2 satır bir konu var. Zaten oyunun eğlencesi insanların birbiriyle oynamasında çıkıyor Single oyun kadar içeriğe, karatere, detaya hiç gerek yok. Oyuncuların daha uzun süreler oynadığı doğrudur fakat iyi konusu olan ve iyi yazılmış bir Single oyundaki konu, karakter bir an, hikayenin gidişi sizin hayatınızı tamamen etkileyebilir, size bir şeyler katabilir. Bunu hiç bir Multiplayer oyun ne yazık ki yapamaz. Aynı zamanda Single oyunu her zaman alır oynarsınız ya konsolunu kurarsınız ya da direk PC'ye yüklersiniz ama satın aldığınız üstüne belki 50 tane dlc aldığınız Multiplayer oyunun bir gün server'ları kapanabilir ya da oyuna olan ilgi azalırsa hiç bir değeri kalmaz. Sonuçta kazanç odaklı şirketlerin böyle düşünmesi gayet normal. Daha çok satıyor daha az emek ve para harcanıyor ve 3 map ile çıkarıp daha sonra bir 3 map daha çıkarıp parayı yine kırabiliyorsunuz. Fakat zamanla oyuncuların Multiplayer oyunlara ilgisi azalırda daha çok firma böyle düşünmez diye umuyorum.

aykut291

22.9.2017 20:31:50

0
Hadi ordan yalakalar o sizin için geçerli içi boş oyun oyun yapıyorsunuz. Örnek Witcher3! İçi dop dolu cd Project şikayet etmiyor GTA nın senaryosu dop dolu Last of ous dop dolu şikayet ediyolarmı sizin gibi para göz olunca uydurursunuz böyle. Boşsunuz benc içi dolu oyun yapmayı beceremiyosunuz!

Tuomir

22.9.2017 19:52:31

0
Böyle b*k gibi oyun yaparak serinin anasını ağlattıkları yetmezmiş gibi bir de saçma saçma laflarda bulunuyorlar. Bu yediğiniz halt ile FF serisine olan güvenilirliğinizi bir çırpıda çöpe attınız, bu yorumla birlikte de mum diktiniz. Tebrikler. Ne bir strateji ne başka bir şey, O tuşuna sürekli basarak bitirebileceğiniz tek ve en kötü FF oyunu.

Cemlat

22.9.2017 19:30:20

0
Bunu gidip de jrpg ve single player hikayelerin kralı söyleyince insan tırsıyor. Bir sonraki FF de neler görücez bakalım.

gamerasi

22.9.2017 18:15:22

+3
Offf offff iyi ki de grafik takıntım yok. Yüzlerce klasik beni bekliyor.

Metallurgic Infuser

22.9.2017 17:50:38

0
Korktuğum şey oluyor. Single player yavaş yavaş kaybolacak.

vollkan59

22.9.2017 17:18:17

0
Son kale Cd Projekt Red... Aman sahip çıkalım.

vollkan59

22.9.2017 17:09:17

0
Desene sen şuna oyuncuların paralarını donuna kadar alacağız. Böyle şeref yoksunu firmaların 1 tane oyununu almam. Seneryo yazamıyoruz demiyorda, ben size multi adı altında dlc season pass it..... bu daha iyi deyo dney.

bolum

22.9.2017 16:24:51

0
bence ikiside olsun , hem multi hem offline story gibi , oyun dunyasina zenginlik katar diye dusunuyorum , abonelik sistemleri de guzel ea access gibi , ubisoft gibi buyuk firmalar da yapsa ne guzel olur uygun fiyatli oyunlar oynariz belki gelecek zamanlarda

Wayward Son

22.9.2017 15:52:17

+3
Geçiniz. CDPR, Larian, Bethesda, Obsidian, Naughty Dog (ki bence MP kısmında da başarılılar) gibi firmalar çıldırıp çok oyunculu sisteme boyun eğmedikleri sürece sorun yok. Bakın daha bağımsız yapımcıları saymıyorum bile. Ek olarak, çok oyunculu mod ile senaryo modunu bu kadar ayrıştırmaya gerek yok. Dark Forces - Jedi Knight/Academy serileri, Quake, Bad Company, MW 1-2-3 hatta BOPS 1-2 gibi hem senaryo kısmı 10 numara olan hem de çok oyunculu modu efsane olan (Jedi Academy <3) tonla oyun var. En son örnek olarak Titanfall 2'yi söyleyebilirim. Kıymeti bilinmedi. Şuna "İşin kolayına kaçıyoruz ve senaryo ile uğraşmak istemiyoruz. Kolay para canıms;)))" diye özet geçseler hiç sırıtmaz. Square Enix'in gözümde en ufak değeri yok. Eskidendi o parlak yıllar; o eski güzel yapımcılar, o güzel atlara binip çekip gittiler.

Persona_Non_Grata

22.9.2017 15:39:43

+8
İnadına single player ulan!yemişim multiplayerınızı sizin.

Guest-E87629FD5

22.9.2017 15:34:37

+3
Bu season pass, dlc ve mikro ödemeler tabiri caize sürdürülebilir soyup soğana çevirme taktikleri. Yani oyunu alıp sahip olman yetmez, sürekli ödeyeceksin, sürekli finansörümüz olacaksın diyorlar oyunculara.

CheKD

22.9.2017 15:19:44

+2
Yaptığın oyun kaliteli olursa kimse onu rafa kaldırmaz.RDR çıkalı 7 sene oldu her sene en az birkaç hafta açar oynarım,The Witcher 3 çıktığından beri bilgisayarda kurulu kaldırmak aklımın ucundan bile geçmedi,iki oyunun da ortak noktası asıl odaklarının tek kişilik hikaye modları olması yani sen içi dolu,oynanışı güzel bir oyun yaparsan kimse onu rafa kaldırmaz tabii elindeki Hitman ve Deus Ex gibi güzel serileri multiplayer bir Avengers oyunu içi rafa kaldırırsan normal olarak tek kişilik senaryolu oyunların arka planda kaldığını düşünürsün.Neyse ki piyasa Square Enix'in düşündüğü gibi ilerlemiyor,her multiplayer oyun bir PUBG olmuyor.

The_Rahip

22.9.2017 15:01:12

+3
Multiplayer'a abanalım ve devasa online çılgınlığından dolayı maalesef oyunların içi boşaldı gitti. Tek kişilik senaryoyu adam gibi yap yanına multiplayer koy eyvallah ama multiplayer'ı bu kadar önplana çıkarmak nedir. Oyun dünyasının en güzel günlerine tanıklık ettim ve şuan ki oyun piyasası artık midemi bulandırıyor.

Megathrone26

22.9.2017 14:58:00

+1
Sanirim ilerleyen donemlerde oyunlara bakisim degisecek. Su an severek oyun oynuyorum ama anlasilan ilerde bu zamanlari yad edecegim oyle gorunuyor

Mescut

22.9.2017 14:23:15

+2
Yazıdaki son kısım çok doğru bir tespit, tebrik etmek istedim yazıyı hazırlayan arkadaşı, yakın zamanda belirli bir kesim (Youtuber, Twitch yayıncıları gibi) oynuyor diye satı alınan, hype ile doldurulan, iyimiş gibi gösterilen o kadar oyun oldu ki ya bu oyun eksik, ya bu oyunu neden bu kadar uzun süredir oynuyorsunuz, içerik yok neredeyse diye sorunca anlamsızca tepkilerle karşılaşıyorsunuz...

GhostTurk61

22.9.2017 14:05:09

+1
oyunun uzun soluklu olması için illa multiplayer mı olması lazım? önünüzde elder scroll, fallout ,witcher ,dark souls,dmc,god of war, castleania vb gibi oyunlar var.Bunlar içerik olarak oldukça zengin ve tekrar oynanabilirliği yüksek oyunlar.İnsanlar yıllarca bu tarz oyunları yıllarca oynuyor.Evet belki multiplayer ile ömür uzatmak daha kolay. Ama artık oyunların multiplayer kısmı oyuncudan para koparmak için yapılıyormuş gibi hissediyorum.hızlı level atlama ender eşyaları gerçek para ile satın almak vb şeyler ile para koparıyorlar. bence oyunculara yapılacak gerçek servis zengin içerik ve tekrar oynanabilirliktir.

Kennnn

22.9.2017 13:59:12

+1
Tam istemediğim olay bu işte. İçini iyice boşaltın, aynı şeyi binlerce kez yaptır oyuncular arenalar da kendi kendine takılıp eğlensin. Hem daha uzun saatlerini aldığından 60 dolara ve üstünü oyuncu bazında haketmiş görünsün hemde bize oyun yaparken çok para harcatmayın (siz harcayın) oyun alanına birkaç model atıp turnayı vuralım oluyor bu açıklamanın özeti. Eyvallah kimin oyunlarını almayacağıma rehberlik ettiğin için teşekkürler Square ! Adamların derdi çok belli Bize bir kere oyun almanız yetmiyor biz devamlı sıcak para akışı istiyoruz demiş şair Yousuke Matsuda.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XV
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız