Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Square Enix, Gelirlerinde Büyük Düşüş Yaşadı

Milyonlarca hayranı olan Final Fantasy serisinin en yeni halkası olan Final Fantasy XIV, her yerinden bug fışkıran bir oyun olarak çıkışını yaptı.
 
 
    Square Enix, büyük umutlar ile çıkardığı oyun yapımlarından bekleneni alamayınca kaçınılmaz gelir kayıpları yaşamak zorunda kaldı. Bunun yazılı açıklaması da bugün RPG fabrikasından geldi. Japonya'nın önde gelen oyun şirketlerinden biri olan Square Enix'in gelirlerinde tam %91.7 oranında düşüş olduğu bugün firmanın yayınladığı döküman sonucu ortaya çıktı.
 
    Bu başarısızlık öyküsünü anlatmaya çalışan Square Enix, yaşanan sorunun büyük bölümünün Final Fantasy XIV yüzünden olduğunu söyledi. Büyük vaatler ile efsane Final Fantasy serisinin en yeni halkasını MMO olarak çıkaran Square Enix, serinin vefalı hayranlarını bile kendilerinden soğutan bir yapım sundu ve oyun satmayınca firma büyük bir gelir kaybı yaşadı.
 
    Oyunun bedava 'trial' versiyon süresini uzatarak sorunlarından arındırmaya çalışan Square, oyunun Mart 2011'de çıkacağı belirtilen PS3 versiyonunu da ileriki bir tarihe erteledi. Üstüne bugün Deus Ex: Human Revolution'ın da ertelendiğini açıklayan Square Enix'in bundan sonra çıkaracağı oyunlara extra zaman harcayarak sorunsuz yapımlar sunmaya çalışacağını söyleyebiliriz.
 
    Umalım da Square Enix, dersini almıştır, yoksa böyle bir düşüş hiç de hayra alamet değil.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak CVG Final Fantasy XIV FF 14 Square Enix PC PS3 MMORPG gelir mali yıl
PES 2011'e Bedava İçerikler Yolda Epic Mickey Soundtrack'leri Satışa Çıkıyor

Jack Rabbit Slims

16.12.2010 18:09:20

0
İyi olmuş. Oyuncu tepkisini gösterecek ki bunlar da adam olacak.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
+ TAKİBE
AL
13 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız