Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony'nin 3. Parti Desteği Bir Yalan mı?

Sony bakalım bu açıklamalara yanıt verecek mi?

     Sony yetkilileri her zaman 3. parti firmalara diğer konsol üreticilerinden daha fazla destek olduklarını vurgulayıp duruyorlar. Bir süre önce Sony'den Chris Dewis de bu yönde bir açıklama yapmıştı, ama eski bir Vivendi çalışanı Chris Dewis duruma isyan etmiş olacak ki bu sözlerin "gülünç" olduğunu açıkladı.
 
     Dewis, Sony'nin kendisini küçük geliştiriciler için bir şans olarak göstermesine tepki gösterdi ve geliştirici firmalardan birisinin kendilerine verilen network kodlarının çalışmadığını söylediğinde Sony'nin onları yalancılıkla suçladığını açıkladı.
 
    Playstation 2 ve Playstation 3'te gereken teknik gereksinimlerin kontrol listesinin ve teknik belgeleme listesinin hala Xbox 360'ın çok gerisinde olduğunu belirten Dewis, Xbox için gereken döküman ve gerekliliklerin okunması çok daha kolay, anlaşılır, uygulaması ve testinin daha basit olduğunu söylüyor.
 
     Sony'nin son dönemlerde bu konuda çok sayıda adım attığını duyduğunu da belirten yetkili, buna rağmen şu aşamada bile Sony'nin Xbox 360'ın piyasaya çıktığı dönemdeki rahatlığının gerisinde olduğunu da belirtiyor.
 
     Geliştirme kitlerini daha ucuz yapması için Sony'e bir çağrıda bulunmayacağını da vurgulayan Dewis, 10.000 dolar civarındaki bu kitlerin (PSN oyunları için olmalı) gerçek sürümlerinin çok daha pahalı olduğunu ve Xbox Live Arcade'e daha ucuza oyun geliştirilebileceğini de belirtti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 PS3 Chris Dewis Vivendi PSN
Rage "id Software Algısını" Değiştirecek Deus EX: HR'ın Yeni DLC'leri Steam'de Satışta
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BlackBeasT

29.9.2011 16:53:54

-1
32bit oyun konsolu ilk 1992 yılında AmigaCD 32 hazırlanmışdı.Sony'nin playstation 1 ise 1994 yılında piyasaya sürdü işin garip tarafı ise Sonynin 32bitlik PS1 oyun konsolunu teknik özellikleri AmigaCD 32 ile aynı olması !?

stun

29.9.2011 16:07:15

0
omeriyibas 29.09.2011 15:17:54 sony teknoloji anlamında çok ust duzey bir şirket... xbox ın var diye... sony nin turkıyedekı varlıgını ... psn de turkıyeyı seçebılmen.... oyunların turkçe çıkarılması gıbı turkıyenın lehıne olan işleri.. görmezden gelmen acındırıcı

SouthPark_Konsol delisi

29.9.2011 15:42:07

0
- yi hakketim sony trolluğum kabul ediyorum kesin microsftçu vermiştir eksi :) zoginet bence kesinlikle haklı bana göre +1 :)

Zoginet

29.9.2011 15:28:57

+1
Sektör olarak en büyük bence Sony adamların tv leri var muzik setleri ses sistemleri dünya kadar teknolojik aletleri var. Ama Konsol anlamında en buyuk bana göre Nintendo adamlar hep diğer firmalara örnek olmuşlardır ve en eski en iyi serilerde yine bunların. Para ve yazılım anlamındada en büyük Microsoft tabiki...

SouthPark_Konsol delisi

29.9.2011 15:22:57

-1
omeriyibas lan bi yürü git işine microsoft dev sony küçük ha gülerim sana. SONY de dünya devi var mı lan bir diyeceğin. Ağzımı bozturtma bozarım lan seni

omeriyibas

29.9.2011 15:17:54

-3
tvciden konsolcu olmaz!!!, adam gibi bir konsol için adam gibi işletim sistemi gerekir, microsoft gibi bir dev varken sonyde neymiş

MantarTheGreat

29.9.2011 12:00:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Hocam ben anlatamadim galiba. Zaten LIVE dan para aliyor. Diyelim ki kaliteli yillik ucreti PSN karsisinda ki kalitesine saydik mi. Okey. E adam DLC yi bedava vermek isterken sen olmaz ben parayla saticam demenin ne manasi var. Zaten LIVE dan (size gore hakli olarak) para aliyorsun ve yapimci firma da para istemezken DLC icin senin HAYIR demen hicde kullanici dostu bir soylem karar degil. Ayrica burda ben her sagduyusu olan oyuncunun karina bir konuda sirketi elestiriyorum. DLC yi parali yapsin, hakli demek de bindigi dali kesmek kadar komik bir durum.
Bu dlc olayını çıkartanlar da oyun yapımcıları, eskiden dlc diye bir saçmalık yoktu...Bahsettiğin olaydan haberim yok (microsoftun ücretsiz dlc için ücret talep etmesi). Böyle bir şey varsa da ben bunu savunmuyorum zaten. İkimiz de o konu da hem fikiriz. Ama oyun yapımcıları da daha oyun çıkmadan 3-5 dlc duyurmaya başladırlar... Bu da sony ve microsoft gibi pazarı elinde tutan şirketler için kaçınılmaz bir fırsat olarak gözüküyor. Tamamen oyun yapımcılarının suçu... Bunu demeye çalışıyorum. Artık arcade oyunlar bile dlc çıkartacak... O duruma kadar düşücez sanırım... Neyse kısacası bu dlc olayını doğru bulmuyorum, yapımcı şirketler kaşınıyorlar, onlar kaşınınca da bazı para göz firmalar tarafından bir güzel kaşınıyorlar...

Kasatka

29.9.2011 11:30:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9 @ kasatka bir işi iyi yapıyorsan, neden bedava yapasın ki? İnsanlar burada ticaret yapıyor... Babasının hayrına iş yapmıyor! Microsoft gerçekten kaliteli bir hizmet sağlıyor. Bunun karşılığında belli bir miktar ücret talep edecektir illaki, sony bile plus hizmetine ücret istiyor ki, cross chati bile yok... Bunu live ve psn karşılaştırması olarak söylemiyorum... sadece hizmetlerinin arasında ki farkı belirterek neden ücret aldığını göstermeye çalışıyorum...
Hocam ben anlatamadim galiba. Zaten LIVE dan para aliyor. Diyelim ki kaliteli yillik ucreti PSN karsisinda ki kalitesine saydik mi. Okey. E adam DLC yi bedava vermek isterken sen olmaz ben parayla saticam demenin ne manasi var. Zaten LIVE dan (size gore hakli olarak) para aliyorsun ve yapimci firma da para istemezken DLC icin senin HAYIR demen hicde kullanici dostu bir soylem karar degil. Ayrica burda ben her sagduyusu olan oyuncunun karina bir konuda sirketi elestiriyorum. DLC yi parali yapsin, hakli demek de bindigi dali kesmek kadar komik bir durum.

MantarTheGreat

29.9.2011 10:32:54

0
@ kasatka bir işi iyi yapıyorsan, neden bedava yapasın ki? İnsanlar burada ticaret yapıyor... Babasının hayrına iş yapmıyor! Microsoft gerçekten kaliteli bir hizmet sağlıyor. Bunun karşılığında belli bir miktar ücret talep edecektir illaki, sony bile plus hizmetine ücret istiyor ki, cross chati bile yok... Bunu live ve psn karşılaştırması olarak söylemiyorum... sadece hizmetlerinin arasında ki farkı belirterek neden ücret aldığını göstermeye çalışıyorum...

Kasatka

29.9.2011 10:10:50

0
http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Team_Meat_Microsofttan_Pisman-19631.htm Sen kimi yiyon ya satin alinmis. MS nin burnunun bi karic degil olculmeyecek yukarda oldugu herkesce sabit. Sony olmasa su an hit olan hic bir oyun piyasada olmayacakti (ornek Gow ilk Ubi ye gidiyor ubi bundan bi halt olmaz diyor ve sonra sonye gidiliyor sony destek veriyor ve su an gow diye bir hit var oyun dunyasinda) verdigim linki iyi okursaniz kimin ne oldugu zaten ortaya cikiyor ayrica The Witcher in DLC sini firmanin parasiz satmak istemesi ama MS nin olmazlari vs bunlari hic saymiyorum bile (live parali oldugu halde dusunun yani adam parasiz DLC ye bile karsi cikiyor)
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız