Sony'nin 3. Parti Desteği Bir Yalan mı?

Alkan Adakaner

Sony bakalım bu açıklamalara yanıt verecek mi?


     Sony yetkilileri her zaman 3. parti firmalara diğer konsol üreticilerinden daha fazla destek olduklarını vurgulayıp duruyorlar. Bir süre önce Sony'den Chris Dewis de bu yönde bir açıklama yapmıştı, ama eski bir Vivendi çalışanı Chris Dewis duruma isyan etmiş olacak ki bu sözlerin "gülünç" olduğunu açıkladı.
 
     Dewis, Sony'nin kendisini küçük geliştiriciler için bir şans olarak göstermesine tepki gösterdi ve geliştirici firmalardan birisinin kendilerine verilen network kodlarının çalışmadığını söylediğinde Sony'nin onları yalancılıkla suçladığını açıkladı.
 
    Playstation 2 ve Playstation 3'te gereken teknik gereksinimlerin kontrol listesinin ve teknik belgeleme listesinin hala Xbox 360'ın çok gerisinde olduğunu belirten Dewis, Xbox için gereken döküman ve gerekliliklerin okunması çok daha kolay, anlaşılır, uygulaması ve testinin daha basit olduğunu söylüyor.
 
     Sony'nin son dönemlerde bu konuda çok sayıda adım attığını duyduğunu da belirten yetkili, buna rağmen şu aşamada bile Sony'nin Xbox 360'ın piyasaya çıktığı dönemdeki rahatlığının gerisinde olduğunu da belirtiyor.
 
     Geliştirme kitlerini daha ucuz yapması için Sony'e bir çağrıda bulunmayacağını da vurgulayan Dewis, 10.000 dolar civarındaki bu kitlerin (PSN oyunları için olmalı) gerçek sürümlerinin çok daha pahalı olduğunu ve Xbox Live Arcade'e daha ucuza oyun geliştirilebileceğini de belirtti.