Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony: PS4 Satışları PS3'ü Önemli Ölçüde Geçebilir


      Playstation 4'ün çıkış döneminde büyük ilgi görmesi Sony'nin bu konsoldan beklentilerini de arttırıyor. Sony beklentilerin fazla olmasını konsolun donanımı ve oyunları dışında bazı sebeplere de dayandırıyor. Sony patronu Andrew House'un saydığı başlıca sebepler şunlar:
 
* PS4'ün fiyatı Playstation 3'e göre daha tüketiciyi düşünen bir düzeyde
* Son 5 yılda Sony yeni ülkelerde Playstation'ı satmaya başladı.
* PS4'ün doğrudan oyun cihaz olmayan akıllı telefonlar gibi cihazlarla etkileşim haline girmesi
* Playstation 4 oyun cihazı olmasıın yanında bir çoklu medya cihazı. Oyuncu olmayan kitleler de bu konsolu BBC iPlayer gibi uygulamalar için kullanabilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak mcvuk sony playstation 4 ps4 playstation next gen
SOCOM Devam Oyunu H-Hour'dan İlk Görüntü Steam'de Sonic & All-Stars Racing Bu Haftasonu F2P
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Dictattor

9.12.2013 00:35:53

0
ilk parti 2 milyon civarı sattı sanırım ve yanlış bilmiyorsam bu oran PS3'de daha düşüktü. geçmemesi için hiç bir neden yok, next gen'in en iyi konsolu...

BSC Misafiri

7.12.2013 01:20:10

0
St Batuhan kardeş, sen olayı yada yazdığımı anlamadın herhalde? Ben Hollanda'da yaşıyorum. Ps4'ün bu ülkedeki çıkış fiyatı; vergisi,ıvırı zıvırı €399 euro. Senin hesaba göre 1080tl ve vergisi hariç. Oyunların ki vergisi dahil €69.99, €59.99 ve €49.99 arası. Tabi milletim alışmamış ki uygun fiyatlı elektronik ürüne,hep "vergi bahanesiyle" giydirilmiş fiyat gördüğü için artık normal geliyor. Bu ne biçim ülkeye göre fiyat politikası yahu. Hadi Ps4'ün fiyatı ülkemize göre uygun(!?) diyelim; oyun fiyatları nedir be kanka? Sanki oyun almıyorsun da ... Tövbe tövbe. Yani resmi bir oyun firması (garantili ürün alabileceğin bir yer) nasıl bu kadar vicdansız bir fiyat belirler? Ps4 oyunu en pahalısı €69.99 nereye 240 tl nereye? Nasıl bir matematik bu ya? Kardeşim, zengin çocuğu değilsen (olsan da farketmemesi gerekir)zaten bu fiyatların bu ülke ekonomisine ters olduğunu ve resmen kazığın en alâsı olduğunu farketmen lazım. Aksi durum da yolunmaya devam ederiz. Adamlar Polonya'ya uygun fiyat politikası uyguluyorsa, benim ülkemede uygulamak zorundadır. Ama biz sırf Türkçe oyun gelsin (hoş çoğunlukla ex oyunlarda görüyoruz) diye ses çıkarmassak daha çok giydirirler. Parayı sokaktan süpürmüyoruz. Tepkinizi, size göre uygun fiyatlı yerlerden alarak gösterin. Kazıkçı zihniyetin malları ellerinde patlasın. Hakeden oyun üreticisi,satıcısı ve oyuncularına saygılar.

St Batuhan

6.12.2013 20:21:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Doğru tespitler dnte kardeş.<br>Ama ps4'ün konsol sattıran oyunları daha piyasaya çıkmadı.<br>Ayrıca € yada £ baz alarak (aralın fiyatlarına girmiyorum bile) ülkemizin ekonomisine uygun tl birimine göre iyi fiyatlandırma ortamı oluşturulması gerekiyor.<br>Kimse bana Brezilyayı örneklendirmesin,<br>Türkiye avrupa ve ortadoğu ülkesidir.<br>Ben avrupada yaşıyorum, burada bu ülkenin ekonomisine göre fiyat politikası işliyorsa aynı fiyatlandırma sistemi benim ülkemede gelmeli.<br>Mesele ucuz konsol satmak değil, asıl mesele sattığın konsolda korsan teşebbüsünün önüne geçmek için ülkeye özel olarak uygun ekonomik oyun ve program desteği sağlamandır sony'ciğim.<br>Şunuda belirteyim ben ağır bir sony fanıyım lakin dost acı ama gerçekleri söyler.<br>Hakeden oyun üreticisi,satıcısı ve oyuncularına saygılar.
Konsol zaten vergisiz şekilde o zaman 400*2,7'den 1080TL yapıyor, daha neyi kasıyoruz ki, arada vergisi falan zaten 1400 yapıyor konsol :D Gayette iyi bir fiyatı var konsolun. Oyun konusunda ise bir arkadaş PS3 oyunlarından ne farkı demiş, bu noktadan sonra konuşmaya ne hacet, PS4'ün de o zaman PS3'den farkı falan yok sanırım ona göre :)) Son olarak, konsol fiyatı çıkış dönemi açısından başta karşılaştırılıyor ve konsolun zaten maliyeti 300 küsür dolar olarak açıklanmıştı. Düşünürsek Sony PS3 döneminde de başta zararına satmadı mı aleti?! Sony'i siz öyle kurt gibi düşünmeyin anca M$ öyle şeylere yönelir ama burada Xbox One'a falan ettiğim bir laf yok, o da maliyeti yüksek olan bir cihaz, ayrı tartışılır...

TLOU

6.12.2013 17:15:57

0
Oyun fiyatlarına ve konsol fiyatına laf atan arkadaşlara not:Konsol ve oyunlar bizim ülkemizde pahalı Dışarıda örneğin ABD'de fiyatlar burada ki gibi değil ki gayet uygun o yüzden zaten oyunları ARAL'dan değil de yurt dışından getirtin diyoruz

RealArek

6.12.2013 15:36:32

-1
aykut291 abartma ps 4 o kadar fazla şey gelemez rahat burdada 950 tl falan satışa sunulurdu adamlar kafalarından rakam atıyo örnek ps 4 oyunları ps 3 den ne farkı varda 250 tl kadar gidiyo :D

aykut291

6.12.2013 15:34:24

0
Neyi anlamıyosun ? Çünkü burası Türkiye Benzinin 5 TL LPG de 3 TL olduğu vergilerin insanlık dışı olduğu bir Ülke burası. Daha anlamadığın bir nokta varmı?

RealArek

6.12.2013 15:28:56

-1
Yanlız benim anlamadım ps 3 den daha ucuz ama türkiyede ps 3 ün 2 katı fazla fiyatı var ne iş herkes kafadan burda rakam atıyo oyunları saymıyorum bile 250 tl kadar gidiyo ya :D

BSC Misafiri

6.12.2013 15:24:27

0
'* PS4'ün fiyatı Playstation 3'e göre daha tüketiciyi düşünen bir düzeyde' Bu ifade çok komik ya; daha iyi falan diyememişte öyle gibi yani olabilir türünden bi ifade

pcrex

6.12.2013 15:06:03

+1
PS4 ün PS3 den daha fazla satmasının sadece 2 sebebi olabilir. * Xbox one beklenen satış rakamına ulaşamaması (Xbox360 a göre) * Wi U nun satışlarının wi nin yanına bile yaklaşamaması. Özetle PS4 için rekabet avantajı büyük. PS3 ün çok ciddi rakipleri vardı ve iyi bir konsol savaşları dönemi geçirdi. PS4 bu konuda PS3 den daha şanslı görünüyor ama bunun gerçekleşmesi için önümüzde 4-5 yıl var ve o zamana kadar ne olur ne değişir bekleyim göreceğiz.

OldGamers86

6.12.2013 14:00:29

+3
Milleti korsana yönlendirecek bir fiyat politikası uygulanıyor oyunlarda.

Vinewood

6.12.2013 13:53:19

0
Konsol daha ucuzda oyunlar

BSC Misafiri

6.12.2013 13:27:01

+1
Doğru tespitler dnte kardeş. Ama ps4'ün konsol sattıran oyunları daha piyasaya çıkmadı. Ayrıca € yada £ baz alarak (aralın fiyatlarına girmiyorum bile) ülkemizin ekonomisine uygun tl birimine göre iyi fiyatlandırma ortamı oluşturulması gerekiyor. Kimse bana Brezilyayı örneklendirmesin, Türkiye avrupa ve ortadoğu ülkesidir. Ben avrupada yaşıyorum, burada bu ülkenin ekonomisine göre fiyat politikası işliyorsa aynı fiyatlandırma sistemi benim ülkemede gelmeli. Mesele ucuz konsol satmak değil, asıl mesele sattığın konsolda korsan teşebbüsünün önüne geçmek için ülkeye özel olarak uygun ekonomik oyun ve program desteği sağlamandır sony'ciğim. Şunuda belirteyim ben ağır bir sony fanıyım lakin dost acı ama gerçekleri söyler. Hakeden oyun üreticisi,satıcısı ve oyuncularına saygılar.

classf2re

6.12.2013 12:48:40

-3
Çok da isabetli tespitler değil. PS4 PS3'e göre daha fazla oyuncuyu düşünen ve oyun odaklı bir konsol olduğu için daha fazla satacak. Bu adamın mantığına göre Xbone daha fazla satmalı. Çünkü PS4'ten daha fazla çoklu medya cihazı.PS4 çok satacak çünkü: 1) Yeni nesil daha iyi grafik, daha iyi detay imkanı 2)Geliştirilmiş kontrolcü 3)Oyunculara oynadıkları oyunu canlı yayın, video alma, ekran görüntüsü alma gibi seçeneklerle arkadaşlarıyla paylaşma imkanı 4)Geliştirilmiş online alt yapı 5)Oyun paylaşma sistemi İlk aklıma gelenler bunlar.Kişisel görüşümdür hiç bir bağlayıcılığı yoktur :)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız