Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, Japon Oyunlarına Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

 
 
PlayStation Studios patronu Hermen Hulst'ın belirttiğine göre Sony Interactive Entertainment, Tokyo'daki geliştirme ekibine yatırım yapmaya devam ediyor.
 
Game Informer'a konuşan Hulst, aksi yöndeki söylentilere rağmen Japon oyunlarının Sony Interactive Entertainment'ın kimliğinin özü olduğunu dile getiriyor. Hulst: "Bazı yönlerden hâlâ bir Japon şirketi olduğumuzu söyleyebilirim. Bu bizim mirasımız. Bu hala kim olduğumuzun bir parçası. Japon oyunlarını seviyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Hulst ayrıca, Team ASOBI olarak bilinen Sony Interactive Entertainment Japan Studio'nun yeniden yapılandırılması hakkında yorum yaptı: ''ASOBI Ekibini, Nicolas Doucet altında kuruyoruz. Aslında bu takıma yatırım yapıyoruz."
 
Hulst ek olarak şu sözleri söyledi: "Sahip olduğumuz harika ekiplere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yeni geliştiricileri bünyemize katıyoruz. Kaliteye odaklanmaya çalışıyoruz. Bunları yapmayı da sürdüreceğiz.” 
 
Son olarak Hulst, Sony Interactive Entertainment bünyesinde 25'in üzerinde PlayStation 5 oyunu geliştirildiğini belirtti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu sony
The Wild at Heart Bu Yıl PS4 ve Switch'e Geliyor Quake Remastered Yeni Nesil Konsollarda 120 FPS ile 4K Kaliteyi Oyunculara Sunacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Kendine_Antagonist

23.8.2021 00:38:14

0
böyle cahilce bir yanıt geleceğini biliyordum kardeşim adam japon oyununu remake etti. özünde japon oyunu devrimsel tek şeyi grafiği. herkese hitap etmediği de bir gerçek? hadi söyle kaç satmış bilelim yüzüme vur cahilliğimi.

BSC Misafiri

22.8.2021 08:35:05

0
Cidden ben şaşırıyorum. Adamlar stüdyo kapatıyor, abi zaten oynamıyorduk, abi ben en son Fumito Ueda da kaldım falan filan. Sen ilgilenmiyorsun, oynamıyorsun diye ne gereksiz oluyor ne de kapatılması gerekiyor. Kapatılması da para kazandırmadığından olmadı. Sony oyun kolu artık amerikaya taşındı gibi bir şey. Kararlar orada alınıyor. Sony japon pazarını gözden çıkardı. Sony Japonya dağılınca 2 tane bağımsız stüdyo yanı sıra Square ve Nintendo'ya katılanlar oldu. Gelmişsiniz stüdyo da insanların kalitesini sorguluyorsunuz. Ps fanboyu değilim gelgelelim stüdyo hakkında daha çok bilgi sahibiyim. Çıkınca Tlou remake oynarsınız işte remake, remaster alıştınız iyice. Fumito Ueda dışında da stüdyonun başarılı çok oyunu var. Hani açıklama yapanlara hemen giydirilmeye başlanmış. Sebep ? Her şeyi ben bilicimlerin aslında pekte bir şey bilmedikleri ortaya çıkması. Naughty Dog paranın eseri başka bir şeyin değil. Bağımsız bir stüdyo olsalardı harcadıkları para nedeniyle şimdiye batarlardı.

Rcp272

22.8.2021 01:01:48

0
Playstation'da bir oyun var bir oyun insan hangisini oynayacağını şaşırıyor. 2 ay sonra Halo ve Forza çıkınca Playstation'ı oyun konusunda geçecek yalnız haberin olsun. Xbox bu nesil çok önde bitirecek memnuniyet konusunda. Satışı bilemem. Çoğu insan fifa, Cod için konsol aldığından belli olmaz .Exc konusunda Xbox fark atacağını görmemek için kör olmak lazım.

Cityzens

21.8.2021 23:52:49

+1
Sony yada digerlerinin ekonomisi beni ilgilendirmez. Ben talep ederim. Musteriyim. Konsol , yada platform degil beni oyunlar ilgilendirir. seve seve oynadiysan , e artik oynayamayacaksin iste. Daha ne bu savunma.  Isci basiyorsa ubisoft ea ve digerleri 2010 den beri neden bir halt yapamiyor. 2-3 tane dediginiz kisilerde sirketin caycisi degil  Sony den anladigim sey su, siz boyle keyifli platform oyunlarini oynamayin. Ver elini the last of us . Zombili kaoslu. Cok ta sorgulamayin tamam mi. Diyor  Bunlari kabul ediyorsaniz bu sizin keyfiniz 

BSC Misafiri

21.8.2021 22:43:37

0
Çıkış oyunu diyor Returnal denen çöpü oynasam ne olur oynamadan ne olur 4 milyon satış farkı koymuş diyor birde. Vgchartz denen kaynağı belli olmayan yerlerden aldıkları rakamlarla kendilerini avutuyorlar, Microsoft satış rakamı da açıklamıyor zaten önemli de değil. Bu fanboylarda olmazsa kimle eğleneceğiz ya hahahahahhahah

Persona_6

21.8.2021 20:28:06

+2
Rüyanda tokatlıyordur belki de gerçekte 4 milyon satış farkını koydu 10 ayda

Antikaruh

21.8.2021 19:50:20

+2
O oyunların fişi çekileli 10-11 yıldan fazla oluyor. Salla gitsin, laf salatası olsun. Herkes sizin gibi bilgisiz ya... Bu arada, o oyunların hiç birisi satışlar bazında Sony cephesini memnun edemedi. PSP'nin sırf bu yüzden fişi çekildi mesela, herkesin çok sevdiği bir alet olmasına karşın. Senin beğenilerin burada Sony'nin cebi için bir anlam ifade etmiyor. Ki saydığın oyunları bende ayıla bayıla oynadım. Ama 300.000-400.000 satan oyunların bu piyasada tutunma şansları yok. Ya alet sattıracak (marka değeri açısından) yada tekil bazda fazla satacak. Sony Japan stüdyolarında Bloodborne dışında bunu başarabilen ip yoktu (çok uzun bir süredir). Bu arada şu bir kaç tane isme takılma mantığı nedir ? Yazılım, yönetim ve oyun geliştirme sektörü balık yumurtası gibi işçi basıyor. Herkes geleceğin mesleği diye zıplıyor. Ayakkabı satan adam bile C+ bilir olmuş. Yani 27 yıldır konsol satan Sony, 2-3 tane oyun direktörü, yöneticisi, yazılımcısı bulamayacak mı ? Yine bilgilendireyim kardeşimi; Last of US'ın stüdyosu, Santa Monica'ya yardım etti God of War için, Cory bile söyledi "bu adamlar büyücü, onlar olmasa bu teknik başarıyı yakalayamazdık" diye. Yine Insomniac, Sucker Punch'a yardım etmişti. Santa Monica yine Resistance oyunlarına yardım etmişti. Bakınız yakında BSC'ye de haberi düşer (reddit ve oyunun kendi forumları 2 gündür yıkılıyor) Halo Infinite çıkışında Forge ve Co-op barındırmayacak. Evet evet, 6 yıldır geliştirilen, 200 ile 500 milyon dolar bütçesi olan lider ip sahibi bir firma, geçen seneki rezaletten sonra oyunu 1 yıl daha ertelemiş ve şu anda üzgün olduklarını söyleyip Forge'un 6 ay, Co-op'un ise 3 ay sonra geleceğini bildirmişler. 1500 kişilik bir stüdyo. Öteki yandan 300-400 kişi ile Naughty Dog'un yaptıklarına bak. Sony ne yapıyorsa yapıyor, ama günün sonunda yılın oyunu listesinin %90'nını domine eden oyunlarla o cihazı ayakta tutuyor. Bkz. Ps3 dönemi ! Sadece 5-6 exclusive oyun ile, son 2 yılda, kendisini bütün nesil ezen Xbox'ı geçişi ... Ben kimin ne ettiğine, ne içtiğine bakmam. Bana kaliteli oyun verecek firmaya bakarım. Şu anda Sony ile ilgili en büyük endişem, Jim Ryan. PC'ye sıcak bakması, exc işini gevşetmesi falan bayağı tedirgin ediyor. Bu nesli batırabilmesi olası. Ama herkes biliyor ki, bir tane gösterimin içerisene 10 saniyelik Kratos vs Thor sahnesi koymaları şu anda bile PS hisselerini uçuşa geçirir. Sony'nin IP bazında arkasının sağlam olması ve kendi stüdyolarını oturtmuş olmaları akabinde geçmiş nesil Xbox'ı jiletle yerden kazıtmaları çok rehavete sebep oldu. Beni bir tek bu tedirgin ediyor. "Biz nasıl olsa döveriz" deyip, ayağa çelmeyi yemeleri... Ki istiyorum da şahsen; kendilerine gelmeleri açısından. Ama bu Microsoft ile zor. Hele önce bir şu Halo'yu, yuhalanmadan çıkarsınlar da.

dark dragon

21.8.2021 19:37:58

+1
Kesin tokatlıyordur 1 sene olacak konsola tek oyun çıkaramamış, satışlarda fark yemiş ama forumun hayal dünyasında tokatlıyor

Lord Melkor

21.8.2021 19:02:01

+1
Birader ico ile SotC demişsin ki benim oynadığım en iyi oyunlar arasındadır ama bu oyunlar saf Fumito Ueda oyunu. Yani adam ayrıldıktan sonra artık oyunları japan dan saymak anlamsız. Edit: Last Guardian da bunlara dahil yazmayı unutmuşum. Liste fazla görünsün diye baya sallamışsın

BSC Misafiri

21.8.2021 18:15:26

0
Jim Ryan,hermen hulst PlayStationu bitiren adamlar bir kaç pc fanboy dışında adamları seven yok

BSC Misafiri

21.8.2021 17:46:21

0
Sony bence cartayı çekiyor..

BSC Misafiri

21.8.2021 17:46:11

0
Sony japonyanın kapatılmasını burada savunanlar cidden komedi. Yerine batıdan açık dünya bayat formüllü daha çok kıl tüy toplama oyunları ve multiplayer çıkması mı sizi mutlu edecek çünkü olacak tam anlamıyla bu. Kendileri açık açık nereye yöneleceklerini söylediler. Polyphony Digital Ps5 geldi hala tam bir oyun çıkaramadı. Ağzınızı açmıyorsunuz. Sony japon en kötü zamanlarını yaşarken bile Bloodborne'dan Demon Souls Remake'e varan dek her birinin geliştirmesine yardım etti.

BSC Misafiri

21.8.2021 17:45:45

+1
Arkadaşlar firmalar sizler gibi olaylara duygusal yaklaşmıyor. Her ne kadar deneysel, eğlenceli oyunlar çıkartmış olsalar da satış rakamları istenilen seviyede olmadığı takdirde stüdyonun fişi çekilir, çalışanlar ve bütçe diğer stüdyolara kaydırılır. İş dünyasında her şey paradır, bunu unutmayın.

Cityzens

21.8.2021 15:50:17

+3
Cehaletse bilgilendir. Cehalet oldugumuzu yuzumuze vurarak mi iyilestiriyorsun bizi? Yoksa amacin ego kasmak mi? Oyleyse ego kasarken ayni zamanda klavye asistanindan konusma formunu duzeltmek icin de yardim alabilirsin.  senin kalbur ustu dedigin oyun the last of us ramake mi?  Cunku ortada, gravity rush, the last guardian, ico, shadow of colossus , knack, loco roco, tokyo jungle , soul sacrifice , Rain, puppeteer, ape escape, patapon gibi deneysel, ve degisik sanat calismalariyla yapilan her yastan her oyuncuya hitap eden oyunlar var.Ayni sekilde diger gelistiricilere ilham olan gerek oyun leveli gerekse de bolum yapisi anlaminda bir cok alan var.  [link=https://wccftech.com/silent-hill-director-leaves-sony-bokeh/]Silent Hill and Gravity Rush creator Keiichiro Toyama[/link], [link=https://www.gematsu.com/2020/12/teruyuki-toriyama-to-leave-sony-interactive-entertainment-japan-studio]Demon’s Souls producer Teruyuki Toriyama[/link], and [link=https://wccftech.com/bloodborne-producer-leaves-sony-japan-studio/]Bloodborne producer Masaaki Yamagiwa[/link] have recently struck out on their own, [link=https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-02-25-sony-shuts-down-japan-studio-development-report]but Sony confirmed it a few weeks back[/link]. Bunun yani sira japan studyonun da 20 yillik veteran ismi gaven moore ( kendisi DS yonetmeni) da ayrildi.  Diger studyolari kaydirdilarsa o zaman Naughty dog un yonetmenini de diger studyolara kaydirsinlar? Niye kaydirmiyorlar? The last of us basarili bir oyunsa eger bu adami da kaydirinca diger studyolar da basarili olamaz mi?  Bir insan bir yerde basarili olunca , bunun anlami her yerde basarili olmasi mi?  Visceral game in yonetmeni gitti, hani nerede kac senedir? Mass effect in yonetmeni de casey hudson gitti hangi oyunla sahlaniyor su aralar?  Ben kendine ozgu degisik oyunlar denemem sabah aksam the last of us remake oynarim diyorsan o keyfinin bilecegi bir is.  Sony kendi ayagina sikmaya devam etsin, ne kadar cok oyun o kadar para, ne kadar ayni oyun tarzi, o kadar para yok  [link]https://www.google.com/url?q=https://wccftech.com/sony-japan-studio-closed-ps5-director-gavin-moore-leaves/amp[/link]

Antikaruh

21.8.2021 15:14:41

+1
Yok artık cehalet timsallerine gel ! Demons Souls Remake satmadı diye japon stüdyo kapatmak ?? :DDDD O oyunu bam başka bir firma yaptı. Bluepoint, Teksas'lı bir firma :)) Ve şu anda konsolun en iyi satan oyunlarından, konsol genel satışlarına oranla. En son kalbur üstü ne oynadınız Japon stüdyolarından ? Ayrıca Sony dedi, biz bu adamları un edip yok etmedik, diğer stüdyolara iş gücünü ve bütçeyi kaydırdık diye. Japon oyun geliştiricileri 20 yıldır eriyor, yeni bir şey değil ki bu ?

Lord Melkor

21.8.2021 14:02:39

+1
Saysana şu bir ton yetenekli elemanı ve bu yetenekleriyle yaptıkları oyunları ve şuan nerde olduklarını vs

BSC Misafiri

21.8.2021 13:56:41

+3
quote:

Orjinalden alıntı: Lord Melkor Kör ölür badem gözlü olur. Son dönem japan studio sun kendi oyunu var mıydı da bu kadar arkasından ağlanıyor
Sen yaptırmazsan yapamazlar. Adam kendi mi gidip diyor şu oyuna yardım edelim, bu stüdyoya yardım edelim. Geçmişte aynı haltı Sant Monica'ya yedirmedi mi Sony ? Ondan neslin sonlarında anca bir oyun görebildik kocaman stüdyodan. Daha geçen duyduk işte Bend'e zorla Last of Us remake yapan ekibe yardımcı olsun diye atamak istemişler de son anda yırtmışlar. Sony Japonya hakkında duyduk ki yıllardır adamları küçücük ekiplere bölüp, az bütçe ile ne kadar fazla oyun çıkarabileceğiz diye uğraştırıyorlarmış. Stüdyo da bir yönetim problemi varsa stüdyoyu mu kapatırsın ? Geliştiricinin ne suçu var. Stüdyo da bizzat takip ettiğim bir ton yetenekli eleman vardı. Son dönem oyunları vardı tabi Gravity Rush kendi oyunlarıydı. Bir ton ellerinde İp vardı. Sony ne yaptı Cerny'e verelim takılsın, gittiler Knack yaptırdılar hemde iki adet.

keremec

21.8.2021 13:35:18

0
Sadece PS5 için cikarirsalar satmaz tabi. Bloodborne remastered illa gelecektir. Malum Sony su aralar 10 dolar daha koparmak için PS4 oyunlarinin çözünürlüğünü ve kare hizini arttırıp PS5'de satmakla meşgul. 60fps Bloodborne bekleyen büyük bir kesim var. Horizon 2022 ye anca çıkar zaten. God of War da belki 2023 ilkbaharında gelir. O zamana kadar bir şeyler çıkarmaları lazim.

Lord Melkor

21.8.2021 13:26:39

+2
Kör ölür badem gözlü olur. Son dönem japan studio sun kendi oyunu var mıydı da bu kadar arkasından ağlanıyor

BSC Misafiri

21.8.2021 13:18:25

+4
Çocuk avutuyor. Bildiğin bakmış kapattıkları japon stüdyoları hakkında bitmeyen tepkiler var abi biz kapattık ama yine japon oyunlarına yatırım yapıyoruz! he he yersen. Team ASOBI gücücük 50 küsür elemanlı stüdyo ondan gelebilecek oyunun skalası belli. Bir Japon konsolunda yüksek kaliteli japon oyunu az olacak deseler hadi gidin işinizi derdim, oldu. Başardılar.

Kendine_Antagonist

21.8.2021 13:11:41

+4
Demons souls Remake istedikleri kadar satamamıştır zaten tepki olarak kapadılar japon stüdyosunu işi kalmadı diye. Hala bloodborne remastered gibi bir şeye bile kalkışmadıklarına göre böyle ortaya karışık saçma açıklamalar yapıyorlar.

Cityzens

21.8.2021 12:51:07

+5
Kapattigi sony japan studyosunu bilmesek gercekten bu habere inanacagiz. Madem japon seylerini seviyorsunuz, neden japonyadaki studyolari kapattiniz. O shadow of colossus , puppeteer , gravity rush gibi japon oyunlarini sony manchester studyosu mu yapti? Cunku manchester VR studyosunu kapattilar da

BSC Misafiri

21.8.2021 12:45:06

+5
Bu nesil Xbox fena tokatlıyor. Satış rakamının hiçbir önemi de yok artık.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız