Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony Avrupa'ya 2.4 Milyon Dolar Para Cezası

 
Sony Interactive Entertainment Avrupa, Avustralya'nın federal mahkemesi tarafından 3.5 milyon Avustralya Doları (2.4 milyon ABD Doları) para cezasına çarptırıldı.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu tarafından belirtilene göre ceza sebebi Avustralya tüketici yasalarına uymayan yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunmak.

Dava birden fazla tüketicinin dijital olarak satın aldığı ürünü kusurlu bulması fakat iade edememesi üzerinde açıldı. Sony Interactive Entertainment Avrupa, dijital ürün satın alma işlemini 14 gün geçtiyse ve indirildiyse iade yapmıyor.

Fakat bu iade politikası Avustralya tüketici yasalarına uygun değil.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonun'dan Rod Sims konu ile ilgili olarak "Dijital ürünleri online olarak alan tüketiciler ile mağazadan fiziksel olarak alan tüketiciler tamamen aynı haklara sahiptir."

"Bir şirketin genel merkezi dünyanın neresinde olursa olsun eğer Avustralyalı tüketicilere satış yapıyorsa Avustralya tüketici yasalarına uymak zorundadır."
 
Avustralya PlayStation Store, Avrupa bölgesine bağlı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN US sony playstation 4 ps4 playstation next gen
NetEase Games Yeni Nesil Konsol Oyunları Geliştirmek için Stüdyo Kurdu Cyberpunk 2077 Limitli Sürüm Xbox One X Konsolu Oyunun İlk Genişleme Paketini de İçerecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

stun

6.6.2020 05:27:49

0
14 gunde bedava olsun witcher 3 bile sömürülür televizyon mu alıyorsunuz bu nasil yasa

aykut291

5.6.2020 23:26:59

+2
Zaten Sony artık buna el atması lazım Satın aldığım Oyunu 5 gün içerisinde falan iade edebilme gibi.Veya Oyunlarda belli bir noktaya gelme gibi.Nier Automotoyu aldığıma çok pişman oldum Oyunun yüzüne bakmıyorum şimdi 180₺ boşuna para vermiştim.Oyunu 1 saat oynayıp bune ben bunu oynamam dedim.İnsanların haklarına gasp bu olay.Beğenmedim ürünü iptal etme hakkım olmalı.

Lord Melkor

5.6.2020 22:57:39

0
Bu karar emsal olursa işler değişebilir. Çünkü çoğu dijital markette iade kuralları benzer

BSC Misafiri

5.6.2020 21:09:18

+7
Fais fiyat konusunda cok ugrastik ulkeye ozel fiyatlandirma gelmeli diye,konuyu sabote etmeye calisan tonla tip cikti sozde fanboy surusu.Bizde sony ceza yese hayata kusecek tipler oldugu surece bisey degismez.

FU-Frank Underwood

5.6.2020 15:53:48

0
Bizim ülkenin böyle bir şey yapabilecek nüfuzu yok. Yaptığı zamanları görmüştük, Paypal uğraşamam sizinle deyip çekip gitmişti Sony neden gitmesin hem üstelik 2.4 milyon ne ki zaten Avustralya'da rahat pssd5 çıkınca parasını fazlasıyla alır ama aynı durum Türkiye için söz konusu değil 2.4 mil masrafını bizim ülkeden çıkaramaz, çıkarsa bile 4 5 sene geçer

BSC Misafiri

5.6.2020 15:46:29

0
Bizdede rekabet kurulu ceza kesmeli. Bi bakıyorsun indirim var oyun kış indiriminde 180 den 85 e inmiş. Bahar kampanyası olunca oyun aynı fiyattan busefer 119 a çıkmış.Şimdi days of play kampanyasına bakıyorsun gine 85. Yani bi indirim yok.Belli fiyatlandırma var altına asla inmiyorlar özellikle sony ve micro3aoft store.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız