Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony: "3DS, El Konsollarına Olan İlgiye Örnek"

PS Vita, batı çıkışını önümüzdeki ay gerçekleştirecek.
 
    Son dönemlerde iOS ve Android işletim sistemlerinde boy gösteren ve büyük ilgi gören mobil oyunların ve oyunculuğun yakın bir süre içerisinde el konsollarını bitireceğini hatta Nintendo 3DS ve PS Vita gibi el konsollarının bundan büyük zarar göreceği üzerine pek çok haber duymuş, görmüşsünüzdür.
 
    Ancak son dönemlerde Nintendo, 3DS için çıkardığı kült yapımlarıyla konsol satış rakamlarını üst düzeye tırmandırmış, nihayetinde de el konsolu denilen olgunun aslında oyuncular için farklı bir kültür teşkil ettiğini görmüştük. Bunu gören sadece biz değiliz. Nintendo'nun bu kulvardaki genç rakibi Sony de, Nintendo'nun bu başarısını selamlıyor. Sony Computer Entertainment patronu Andrew House gerçekleştirdiği bir röportajda bu başarıdan yola çıkarak el konsolları için şu açıklamalarda bulundu:
 
"Konu Playstation olduğunda, normalde rakiplerimizi referans gösteren konuşmalarda bulunmayız. Ama bu konuda 3DS'in satışlarından bahsetmekte yarar var.  Bizden biraz daha önce çıkmış olan konsolun satışları son derece iyi. Sanırım bu gösteriyor ki oyunculuk için genel olarak birinci sırada taşınabilir konsollar var. PS Vita'yı da böyle tanımlayabilirdim.Bizim cihazımız daha fazla  içerik sunuyor. Markette gerçekleştirdiğimizi düğündüğüm hareketlilikle diğer konsollarda olan casual oyuncuların da dikkatini çektik."
 
    House konuşmasınınd evamında batı çıkışıyla birlikte yepyeni oyunların raflarda yer edeceği ve beraberinde büyük bir zıplama gerçekleştirmeyi umut ettiklerini belirtti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer Nintendo 3DS Nintendo 3DS PS Vita PSP Sony el konsolları satış rakamları
Resident Evil 4 Android Cihazlara da Çıktı RE: Revelations'tan 5 Dakikalık Hikaye Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bowser Zeki

23.1.2012 20:20:39

0
iyi demis :)

BSC Misafiri

23.1.2012 15:48:43

0
PS Vita, önümüzdeki 7 yıl raflarda olacak. Siz 4 yıl sonra çıkacak olan telefonları düşünebiliyor musunuz? Vita'nın gücü sadece önümüzdeki 2 sene boyunca lider olarak kalacak.

Stygián

23.1.2012 12:20:43

0
supermario arkadaş sanırım mobil oyunları bu toplu kuşlu oyunlardan ibaret sanıyor.Ayrıca Akıllı telefonlar donanımsal açıdan müthiş bir hızla gelişiyor şu an için vita daha iyi olabilir ama bu ivmeyle gelişen telefonlar karşısında bir iki yıl içinde bu dağlar kadar dediğiniz farkın da kapanması muhtemel.Adamlar iosda unreal engine kullanarak oyun yapıyor birileri daha kuştan toptan bahsediyor.İki alet aynı güçteyken günün her dakikası yanında olabilecek bir cihaz dururken neden psp alayım

oyuncu11790

23.1.2012 11:45:04

0
ps vita'nın ihtiyacı olan şey oyun yelpazesinin genişlemesi fiyat indirimi rayına sokar satışları ama 3ds gibi olur mu orası ayrı...''Stygián'' dediği gibi farklılık yenilik sundu 3ds tabi bütün her şeyi buna da bağlamak yanlış olur ilk başta oda baya yalpaladı zamanla vita ne olacak belli olur

supermariooooo

23.1.2012 11:33:54

+2
kuşla domuz vurmak vs god of war 4 aynı renklerde topları toplamak vs metroid prime street fighter - iphone version vs vita version siz hangilerini oynardınız? tartışma biter

Sir Maximus is BACK

23.1.2012 10:56:47

-1
Vita'da oynadığın oyunla,o dokunmatik,android işletim sistemli telefonlarda oynadığın oyunlar arasında daaaaaağlar kadar fark var. Vita bu konuda tartışılmaz. Büyük ihtimalle,önümüzdeki zamanlarda gelecek olan fiyat indiriminden sonra Vita satışları patlayacaktır emin olun.

Stygián

23.1.2012 10:45:55

+3
3DS nin bu kadar çok satmasının nedeni onun bir el konsolu olması değil yepyeni bir teknolojinin merak uyandırmasıdır.Eğer vita bu telefonlardaki oyunlarla arasında bir uçurum oluşturmazsa almanın çok da anlamı yok...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız