Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Retro tarzı korku oyunu Homebody yakında geliyor: Nostalji bir hayatta kalma deneyimi

 
 
Game Grumps tarafından geliştirilen ve Rogue Games tarafından yayınlanacak olan korku, bulmaca, aksiyon oyunu Homebody, 1 Haziran'da biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Karanlık bir atmosferi bünyesinde barındıran ve atmosferden çıkış yapacak olduğumuz yapım içerisinde bir katil tarafından aranan olarak burada yer alıyoruz. Filmlerdeki konsepti benimseyen oyunda peşimizde bir katil bulunuyor ve biz de bir grup arkadaş olarak peşimizde bulunan katilden kaçmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde peşimizde bulunan katilden kaçmaya çalışırken çeşitli bulmacalarla ve zorluklarla karşılaşabiliyor, onları aşmak için de arkadaşlarla beraber birbirimize destek oluyor ve bunun yanı sıra bulmacaları da hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz.
 
Nostaljik bir hayatta kalma deneyimi 

Nostaljik bir hayatta kalma deneyimini bizlere aktaracak olan yapının içerisinde korku unsurları, bulmaca unsurları ve aksiyon unsurları yer alıyor. Bu unsurların harmanlandığı yapımla beraber hayatta kalmaya çalışıyor, hayatta kalmaya çalışırken de tüylerimizi diken diken eden durumlar ortaya çıkabiliyor. Oyun içerisinde sürekli olarak sağımıza solumuza bakmaya çalışıyor ve sağa sola bakarken de tuhaf seslerin geldiğini duyabiliyoruz. Her bir ufak sesle beraber ürktüğümüz yapım içerisinde farklı farklı bulmaca türleri de karşımıza geliyor.
 
Bir grup, katil tarafından kovalanıyor 
 
 

Oyun içerisinde kısa bir tatil yapmak için bir grup arkadaşla beraber kimsenin olmadığı bir mekanı kiralıyor ve burada bir süre takılmak için bulunuyoruz. Elbette bu takılma normal bir şekilde geçmiyor ve günün ilerleyen saatlerinde eşimize bir katilin peşimize takılması ile sonlanıyor. Bu bir grup genç bu katil tarafından hırpalanıyor ve gözetlenmeye başlıyor. Gecenin karanlığı ile beraber bu katil daha da kendini göstermeye başlıyor ve tuhaf seslerle beraber artık katil gün yüzüne çıkmayı bekliyor. Katilin gün yüzüne çıkması ile beraber grup panik haline geçiyor ve artık buradan çıkmanın yollarına aramaya koyuluyor. İşte biz de burada da devreye biz giriyoruz ve karşımıza çıkan çeşitli zorlukları hem arkadaşlarımızı kurtarmak hem de kendimizi buradan çıkarmak için aşmaya başlıyoruz.

Bu oyunda daha çok karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve ışıklarının olmadığı bir karanlık içerisinde kendimizi buluyoruz. Tuzaklarla dolu bu yerden çıkmak için karmaşık bulmacaları çözmeye çalışıyor ve bu bulmacaları çözmek için de birazcık kafamızı kullanmak gerekiyor ve bazı aldatıcı bulmacalar da karşımıza gelebiliyor. Dolayısıyla bulmacaları gördüğümüz gibi çözmeye çalışmayabiliyor belki de ters mantık yaparak bunları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Her bulmacayı çözdükçe olaylar daha da netleşiyor ve buradan çıkma imkanımız daha da artıyor. Bu evden yani mekandan çıkmamız belki imkansız görünebilir ancak bunun yaptığımız hamlelerle beraber çok daha kolay olduğunu görebilecekseniz.
 
 

Oyun içerisinde sağda solda çeşitli ipuçları aramaya koyuluyor ve çeşitli nesnelerle beraber etkileşime geçebiliyoruz. Bu etkileşime geçtiğimiz nesnelerle ve unsurlarla beraber bulmacaları çözmeye çalışıyor ve olayları gidişatına yön verebiliyoruz. Oyunda sağı solu keşfetmek ve çevreyi analiz etmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü buradan çıkmanın yolu hem etrafı gözetlemekten hem de karşımıza çıkan bulmacaları titizlikle ortadan kaldırmaktan geçiyor. Oyunda sürekli olarak girilmeyen bölgelere girecek, bakılmayan detaylara dikkat kesilecek ve etraftan gözümüzü ayırmamamız gerekecek.
 
Retro tarzı bir sanat stili yer alıyor

Homebody oyununun grafik yapısına bakacak olursak daha çok retro tarzı grafik stili ve sanat yapısı ile karşımıza çıkacak. Oyunda birazcık bulanık ve birazcık piksel tarzı grafik stili  yer alacak. Zaten retro tarzı grafik stilinin de bu tarz özellikleri bulunuyor. Eski tarzı bir görüntü stiliyle modern bir deneyim sunmayı hedefleyen yapım içerisinde arka planda da duygusal bir hikaye anlatılıyor. Bu hikayeye kapsamında ise kendimizi kapana kısılmış bir şekilde buluyoruz. Oyun içerisinde bir grup arkadaşla beraber bu maceraya atılıyor, hem bu arkadaşları hem de kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Öte yandan bu kapana kısıldığımız anlarda onların duygularını açığa çıkarabiliyor ve daha çok ne yaşadıklarını ortaya dökebiliyoruz. Dolayısıyla duygusal olarak da onların konuşmalarından ve içerisinde bulunduğumuz durumdan etkilenebiliyoruz.
 
Kovalamaca kısımları bulunuyor 
 
 

Oyunda bulunduğumuz kısımlarda çeşitli kovalamaca sekansları da yer alıyor. Bu kovulanınca sekansları ile beraber de kendimize bir yerden bir yere doğru koşarken bulabiliyoruz. Oyun içerisinde bulunduğumuz mekanda dar koridorlar, uzun ve karanlık bölgeler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Buralardan kaçmanın yolu ise hem arkadaşlarla beraber birlik olmak hem de mantığımızı kullanarak buradan uzaklaşmak. Oyun içerisinde sürekli olarak kendimize gergin hissediyor ve bu gergin ortamda kendimizi rahatlatmaya çalışıyoruz. Ancak işler istediğimiz gibi gitmiyor ve katil sürekli olarak bizle uğraşmaya başlıyor. Oyunda katil ilerleyen zamanlarda daha fazla karşımıza çıkıyor hatta bir anda arkamızdan fırlayabiliyor ve dolayısıyla biz de kendimizi sürekli olarak diken üzerinde hissediyoruz. Oyunda bir odaya giriş yaptığımız zaman öncelikle o o dayı iyi keşfetmeli, burada bulunan tuzakları ortaya çıkarmalı ve eğer bulmaca varsa bulmacaları da burada ortadan kaldırmalı.
 
Gizlilik mekanikleri ile saklanabiliyoruz 
 
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim özelliklerin haricinde bir de gizlenme mekanikleri de bulunuyor. Bu gizlenme mekanikleriyle beraber kendimizi dolaplara, başka bir şeylerin arkasına ve içerisine saklayabiliyoruz. Eğer katil peşimize takılırsa hızlı bir şekilde koşmaya çalışıyor ve en yakın saklanabileceğiniz yere gitmemiz gerekiyor. Katil peşimizde olduğu sürece bizde hızlı bir şekilde koşmaya çalışıyor ve bulduğumuz bir dolaba kendimize atmamız gerekiyor. Dolaba saklandıktan sonra katil bizi bulamıyor ve bu süreçte de kendi nefsimizi tutmamız gerekiyor. Katili uzaklaştıktan sonra da tekrardan dolaptan çıkabiliyor ve kaldığımız yerden oyuna devam edebiliyoruz.
 
 

Homebody içerisinde çözmemiz gereken çeşitli bulmacalar bulunuyor ve bu bulmacaları çözmek için de etraftan sürekli olarak ipuçları bulmaya çalışıyoruz. Tek tek ipuçlarını bulmak için etrafı keşfetmeye başlıyor ve bu esnada da sağı solu didik didik ediyoruz. Dolayısıyla oyunda etrafı keşfetmek ve etrafa bakmak oldukça önem arz ediyor. Gizemli olayları açığa çıkarmak için de keşif olayları ön planda yer alıyor.
 
Önemli seçimlerle grubun kaderini belirleyebiliyoruz 

Oyunda yukarıda bahsettiklerimin haricinde bir de seçim mekanizması bulunuyor ve bazı durumlarda yapacağımız seçimlerle beraber gidişatı değiştirebiliyoruz. Örneğin bir odadan kaçıp diğer odaya geçmek için karşımıza bir diyalog penceresi geliyor. Bu diyalog penceresiyle beraber istersek karşıya geçebiliyor istersek de burada kalabiliyoruz. Bu sistem sayesinde grubu ve bizim hayatımız tamamen elimizde oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde önemli seçimler yer alıyor ve bu seçimleri yaptıktan sonra da kendi kaderimizi belirleyebiliyoruz.
 
 

Nostaljik bir yapıyı bünyesinde barındıran bu korku hayatta kalma bulmaca macera oyunu 1 Haziran tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve Steam sayfası üzerinde "Pek Yakında" ibaresi yer alıyor ancak geçtiğimiz gün oyunun 1 Haziran tarihinde çıkış yapacağı açıklandı. Dolayısıyla oyun Haziran ayının ilk günü bizlere snulacak. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Homebody korku bulmaca
Blast.tv Paris Major 2023'te Çeyrek Final Heyecanı! Humble Games, devam oyunu Wizard of Legend 2'yi duyurdu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Homebody
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız