Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Remedy: Microsoft Quantum Break ve Alan Wake'in Devam Oyunlarını Yapmak İstemedi

 
Remedy Entertainment tarafından belirtilene göre, Microsoft Quantum Break ve Alan Wake'in devam oyunlarını yapmak istemedi.

GamesIndustry.biz ile bir röportaj gerçekleştiren Remedy CEO'su Tero Virtala Alan Wake'in Microsoft ile birlikte yapıldığını ve Quantum Break IP'sinin haklarına Microsoft'un sahip olduğunu ve Microsoft'un bu iki markayı daha ileriye götürmek istemediğini belirtti. 
 
"Geçmişimizi düşünürsek, Alan Wake gerçekten ilginçti ancak Microsoft işbirliği ile ortaya çıkan bir oyundu. Belli sebeplerden dolayı hiçbir zaman devam oyunu gelmedi. Quantum Break ayrıca dünyası, karakterleri ve hikayesini yaratmak için çok fazla çaba sarf ettiğimiz bir oyundu ancak yine de Microsoft'un IP'si idi. Microsoft daha fazla ileri götürmemeye karar verdi. Eğer IP'ye sahip olsaydık nasıl yaratacağımız, nasıl geliştireceğimiz ve aldığımız yaratıcı kararların neler olacağı bizim elimizde olurdu."
 
Remedy Entertainment şimdilik Microsoft ile olan bağlarını koparmış gibi görünüyor. Stüdyo 'Control' adlı yeni oyununu Sony Interactive Entertainment'ın E3 2018 basın konferansında duyurdu ve oyunun yayıncılığını da 505 Games üstlenecek.

Control 2019'da PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak. Oyunun detaylarına, duyuru fragmanına ve oynanış videosuna Control künyesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Windows Central Quantum Break Remedy Microsoft Xbox One Action PC
Tempo Storm, StarSeries Sezon 6 Avrupa Elemeleri İçin Transferler Gerçekleştirdi Jurassic World Evolution Bir Milyon Kopya Sattı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Persona_Non_Grata

21.7.2018 18:29:58

+1
Microsoft denilen lanet firmanın işi işte ne olacak, neye el atsalar kurutuyorlar.

İdrak İstimlak

21.7.2018 16:15:43

+1
Oyunun sonuca bağlanmış bir sonu bile yoktu, sözde dizi tadında bölümler gelecekti, Writer DLC'si bile oyunu tamamlamadı. En nihayetinde eksik kalmış, uzun süre millete gaz verilerek büyük hype yapılmış ve bunun karşılığını vermekten uzak bir oyun olmuştur. Sözde Vista işletim sistemi tanıtımında DX'in yeniliklerini sunacak bir oyun olarak tanıtılmıştı, çok geç ve yarım çıkartıldı.

Lord Joker.

21.7.2018 15:37:58

0
Underrated kalma nedeni Sony oyunu olmamasıydı. Ps Exclusive olarak çıksaydı çoktan devam oyunu gelmiş, her gün övgülere boğulan bir oyun olurdu.

Redunay

20.7.2018 13:55:38

0
Alan Wake sony nin elinde olsa şimdiye kadar 2 tane devam oyunu gelmişti. Sony hangi markasını öldürmüş şimdiye kadar ben bilmiyorum. Microsoft bu işleri beceremiyor.

İdrak İstimlak

20.7.2018 12:11:41

+1
Koca uluslararası bir şirketin yöneticilerinden daha iyi biliyorlar, Sony bilmiyor... Yahu adamlar ne kadar satacağını bildikleri halde, çeşitliliği arttırıp konsolun marka değerini yükseltmek, daha geniş kitlelere hitap etmek için yapıyor bu oyunları. Pupetteer Journey Gravity Rush Grow Home Quantic Dream oyunları Tearaway Heavenly Sword Bunlar ilk anda aklıma gelen oyunlar, daha ne oyunlar var böyle 1 milyon ya satmış ya da satamamış. Bu oyuncu adına güzel bir şey, aslında firma adına da karlı yatırım. Adam God of War, Uncharted gibi hit oyunlar için gidiyor konsolu alıyor ama evde eşi, çocuğu için bu tip oyunları da almak için bir sebep oluyor müşteri için. Yani mevcut konsola, fazladan bir oyun daha satıyorsun. Bunu görmek, oyuncunun, firmanın lehine bir durum olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok, azıcık zeka olsun yetiyor...

Guest-AEF248198

20.7.2018 11:15:18

0
Yarın çıkartacağı oyun daha az satarsa o firma için tehlike çanları çalar arkasında Sony değil Microsoft bile olsa bu böyledir. Detroit baya uzun geliştirme sürecinden geçmiş maliyeti kurtardığını düşünelim az kar ederlerse eğer gelecek oyunda üstüne koyup devam edebilirler mi? Horizon Zero Dawn'a girmiyorum o kadar satması normal açık dünya yapım uzun soluklu oluyor o yüzden satar. Gerçi Witcher 3-Skyrim falan gördükten sonra Horizon gibi oyunlar çok yüzeysel gibi duruyor.

HHarunTasar

19.7.2018 22:24:00

+3
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Şirketler zaten babalarının hayrına çalışıyorlar, bir oyunun geliştirme aşaması uzarsa sürekli zarar ederse kapatılır abi ötesi var mı? 60 milyon dolara yakın para harcanmış ama 77 milyondan fazla Ps4 satılmasına karşın anca 1 milyon satabilmiş Detroit örneği var karşımızda bu başarı mıdır? Böyle güzel oyun yapan firmalar tüm platformlara yapmalıdır. Maliyetler artıyor oyun geliştirme süreleri uzuyor, çok satmalı çok kar getirmeli ki hem devamı gelsin hem de artan maliyetler rahat karşılansın, yoksa kimse kimsenin kaşına gözüne bakmaz, ayrıca bu şekilde hem yapımı uzun süren hem de az satan yapımlar oldukça uzun vade de şirketler varlıklarını sürdüremezler.
Güzel kardeşim o 1 milyon ilk 2 hafta açıklanan rakamlar. 2 haftada 1 milyon iyi rakam bu oyunlar Exc olduğu için donanım sattırıyor zaten en büyük amaç da bu. Mesela Horizon zero dawn 8 milyon sattı. Pazarlama ve yapımına 78 milyon dolar harcandı. 60 dolar çıkış fiyatı hadi indirim filan 30 dolardan hesaplarsan 240 Milyon dolar yapar. Bu oyunu ve diğer exclusive oyunları tüm Platformlara verselerdi PS4 satışları şuan ki seviyede olmazdı 77 Milyon PS4 kullanıcısının 38 Milyonu Plus kullanıyor Oradan kazandıkları paranın haddi hesabı yok ve maliyetsiz net kazanç.

2K

19.7.2018 22:22:03

+2
Yıllardan beri Remedy bildiğimiz bir firma olmasına rağmen aslında baya küçük bir firma. Tabi ki dışardan yardım alıyorlar ama ana ekip 20-30 kişiden oluşuyor. Alan Wake bence çok kusurları olan bir oyundu. Öncelikle aksiyon ile araştırma, bulmaca geçişi çok barizdi. Tamam şimdi düşman çıkmaz tamam şimdi düşman çıkacak diyebiliyordunuz. Fakat konusu ve dinamikleri sağlamdı. Eğer devam etselerdi çok iyi bir seriye dönüşebilirdi. Quantum Break deli gibi sorunlu çıktığı ve Microsoft'un adam gibi reklam yapamaması yüzünden kaynadı gitti ama herkese tavsiye ederim. Zaten Steam'de oldukça uygun fiyata satılıyor. Aksiyon TPS olarak oldukça sağlam bir oyun. Control'u ilk başta aynı karakter olmasından dolayı aynı evrende geçen bir oyun sandım ama aslında tamamen farklıymış ve çok daha açık uçlu bir oyun olacağını söylediler. Merakla bekliyorum.

Guest-AEF248198

19.7.2018 21:05:35

+1
Şirketler zaten babalarının hayrına çalışıyorlar, bir oyunun geliştirme aşaması uzarsa sürekli zarar ederse kapatılır abi ötesi var mı? 60 milyon dolara yakın para harcanmış ama 77 milyondan fazla Ps4 satılmasına karşın anca 1 milyon satabilmiş Detroit örneği var karşımızda bu başarı mıdır? Böyle güzel oyun yapan firmalar tüm platformlara yapmalıdır. Maliyetler artıyor oyun geliştirme süreleri uzuyor, çok satmalı çok kar getirmeli ki hem devamı gelsin hem de artan maliyetler rahat karşılansın, yoksa kimse kimsenin kaşına gözüne bakmaz, ayrıca bu şekilde hem yapımı uzun süren hem de az satan yapımlar oldukça, şirketler uzun vade de varlıklarını sürdüremezler.

RaiTrQ

19.7.2018 20:02:01

0
Yazık bu ms ye elinde orjinal geliştiricisinden kimse kalmadı ne bungie(halo) ne epic(geow) ne remedy ne rare harbiden kurutuyor herifler

The_Rahip

19.7.2018 19:37:31

+2
Alan Wake gibi müthiş bir oyunun hakları elinde ama oyunu tozlu rafa kaldırıyorsun sonrada Crackdown 3 gibi bir oyuna prens muamelesi yapıyorsun. Ms'in bazı politikaları cidden anlaşılmıyor. Fable'ıda bu nesilde ezdiler ettiler ama en sonunda potansiyelinin farkına vardılar. En kısa sürede Alan Wake'inde değerini umarım anlarlar.

BSC Misafiri

19.7.2018 19:30:45

0
Alan Wake neden underrated kaldı anlamadım cidden. Çok kalite bir oyundu. Tek kusuru mücadele dinamiklerinin baştan sona aynı olması. E o da 2. bir oyunda kolayca halledilebilecek birşey..

BSC Misafiri

19.7.2018 19:06:19

0
Alan Wake'in telif hakkları Microsoft'un elindemiydi? Bunu ilk kez duyuyorum. Quantum Break'i biliyordum ama Alan Wake'in microsoft'a ait olduğunu şu an öğrendim.

Drima

19.7.2018 18:41:11

+1
Alan Wake'i X360'ıma aldığım günü bilirim. Şaka maka 8 yıl olmuş be, dur şunun kutusunu bulim açıp bakim nabıyo kerata

İdrak İstimlak

19.7.2018 18:33:44

+2
Yılların Rare firmasını resmen soytarıya çevirdiler, Bungie bunlardan can havliyle kaçtı, daha kapatılan nice firma var MS bünyesine alınıp, sonra hiç edilen... Ensemble Lionhead Bizzare Creation BigPark Press Play Studios SOTA (State of the Art) Xbox Entertainment Studios Fasa Studios Dgital Anvil diye böyle uzar gider, iptal edilen oyunlar meselesine hiç girmeyelim. Bu adamlar oyun dünyasının trojan firmasıdır, önce alır, sonra politikaları ile bitirir, ardından yok ederler. Ondan sonra niye hep Forza, Halo, GeoW...

Guest-AEF248198

19.7.2018 18:10:19

+4
Yeme bizi Remedy, 5 yıla zar zor bir Alan Wake yaptın Microsoft belki bu yüzden istememiş olabilir.

Guest-2C5CD639E

19.7.2018 17:26:58

+1
Remedy'i çok severim. Keşke Alan Wake 2 devamı gelseydi. Benim için harika oyundu o atmosferi ve gerilimi çok iyi veriyordu. Bakalım bu yeni gelen patlarsa bir daha ayağa kalkamazlar gibi geliyor.

m.A.A.d city

19.7.2018 16:54:54

0
Umarım bi daha çalışmazlar Microsoft'la.Zehir gibi adamlar ellerini attıkları herşeyi yok ediyorlar.

BSC Misafiri

19.7.2018 16:29:49

0
Olmadı bu quantum breakın devamını görmek isterdim

Thejoker58906

19.7.2018 16:29:10

0
quantum u yapmasın da alan wake i neden istemedi ? çünkü MS iyi olan bir şeyi devamını hiç bir zaman getirmez bir sonraki nesil akıllanırlar umarım

BSC Misafiri

19.7.2018 16:08:46

+1
Quantum'u geç hikaye pek giderli değildi de Bi Alan Wake olaydı şu dönemlerde var ya ilaç olurdu ilaç. Ama o dandik DLC'sinden değil, X360 çıkan ilk oyundan bahsediyorum :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Quantum Break
+ TAKİBE
AL
36 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız