Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rapor: Project Morpheus'un Ekranında LCD Kullanılıyor


    Game Developers Conference'ın heyecan verici duyurularından Project Morpheus, PlayStation 4'ün resmi sanal gerçeklik cihazı olacak. Henüz çıkış tarihi veya fiyatı açıklanmayan cihaz için yeni haberler gelmeye devam ediyor
 
    Oyun dünyasındaki teknik analizleriyle popülerleşen Digital Foundry, Oculus Rift ile Project Morpheus arasında mini bir karşılaştırma yaptı. GDC'den gelen teknik karşılaştırmaya göre Project Morpheus'un ekranında Sony, LCD ekran kullanıyor. Buna karşılık Oculus Rift'te AMOLED ekran kullanılıyor. Bunun haricinde Project Morpheus'ta 90 derecelik görüş açısına sahip olabilirken, Oculus Rift'te FOV değerimiz 110'a çıkıyor. Son olarak çözünürlük konusunda ise her iki cihaz da eşit değerlere sahip. Project Morpheus da, Oculus Rift de her göz için 960x1080'lik çözünürlük değerlerine sahip.
 
    Tabii ki her iki cihaz da şu an için prototip evrelerinde ve önümüzdeki dönemde değişikliklerle yenilenecektir. Ancak şimdilik Project Morpheus ile Oculus Rift arasındaki görüntü açısından teknik karşılaştırmalar bu şekilde.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen oculus rift
Microsoft, Sanal Gerçeklik için Denemeler Yapıyor İşte Forza Motorsport 5'in PC Demosundan Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

crossmatch

23.3.2014 11:49:27

0
Microsoft da bişiler yapıyor diye biliyorum.

BSC Misafiri

22.3.2014 21:07:41

0
Microsoft Oculus Riftle anlaşıp Xbox One'a getirse yada kendi yapsa keşke

cemecem21

22.3.2014 18:33:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Görüş açısı 90 gerçeklikten uzak. Bir insanın görüş açısı 120 derecedir. Bkz http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=2865 ve bu cihazlar çıktıktan sonra en alt tarafta ufak puntolu yazılarla muhtemelen şu yazıcaktır.
1 saatten fazla kullanılması sakıncalıdır vs... Üzerinde durulması gerek göz sağlığımıza ne kadar etki ediceği.
Benim bu yazıda anlamadığım bir şey var. Buradaki 120 derece binokular olarak hesaplanmış(Normalde 180 ama küme mantığıyla 120 oluyor). Ama burada belirtilen ise field of view açısı. Simülasyonlar gördüğüm kadarıyla çift ekran kullanılıyor. Oradan da mı binokular görüş açısı alınıp fov değeri elde ediliyor? Hatam varsa mazur görün. Merak ettiğim ve anlamadığım bir konu.

BSC Misafiri

22.3.2014 13:21:15

+1
Görüş açısı 90 gerçeklikten uzak. Bir insanın görüş açısı 120 derecedir. Bkz http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=2865 ve bu cihazlar çıktıktan sonra en alt tarafta ufak puntolu yazılarla muhtemelen şu yazıcaktır. 1 saatten fazla kullanılması sakıncalıdır vs... Üzerinde durulması gerek göz sağlığımıza ne kadar etki ediceği.

Guest-EE6EF2C69

22.3.2014 12:57:55

0
Morpheus da neden oled kullanmamışlarki :(
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız