Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Quantic Dream: PS3'ün Gücü Daha Bitmedi!

   
    Oyunlar piyasaya sürüldükten sonra her zaman aynı düşünce ortaya çıkar. Oyuncular artık grafiksel anlamda gelinen noktadan daha fazlasının yapılamayacağını düşünür.
 
    Ancak Quantic Dream'den David Cage'e göre durum hiç de öyle değil. Emektar konsolun işinin henüz bitmediğini düşünen Cage, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
    "PlayStation 3'ün yapabileceği şeylerin sonunu görmek içi çok uzağız. Bu gerçekten çok güçlü bir makine. Oyuncular ileride bu konsolun yapabileceklerini gördüğünde çok şaşıracaklar."
 
    Peki madem PlayStation 3'ün gücünün sonuna gelinmedi, o zaman neden güç tamamen kullanılamıyor? Cage'in buna cevabı ise şu şekilde:
 
  "Buna cevap vermek oldukça güç. Ancak her yapımcının farklı bir yol izlediğini söyleyebilirim. Örneğin bazı yapımcılar ekranda en fazla nesneyi gösterebilmek için uğraşıyorlar. Quantic Dream'in esas uğraştığı şey ise çok yakın çekimler ve ışıklandırma."
 
    Quantic Dream, geçtiğimiz günlerde yayımladığı teknoloji demosu ve PS3'ün gücü ile ilgili yaptığı açıklamalarla oldukça iddialı gözüküyor. Bu da bize firmanın ileride çok daha iyi oyunları bize sunacağının sinyalini veriyor. Bekleyip görelim.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamesindustry Playstation 3 PS3 David Cage Grafik Playstation 3 Power Güç Kapasite ışıklandırma kara teknoloji iddia
Bilgisayar Oyunlarının Babası 90 Yaşında! Haftalık Konsol Satışları Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

urazs

13.6.2012 01:13:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: numenorian Arkadaş gına geldi artık ne göz varmış millette yahu 5 aylık ps3 sahibiyim oynadığım oyunlar genelde exc.lar daha uncharted3'ü bile fiyatından ötürü oynayamadım ama uc1 ve 2'de ne fps umrumda oldu ne aa oyunun görselliği,sürekliliği verdiği eğlence mükemmeldi neden grafik yerine senaryoya, yapay zekaya, atmosfere bakmıyorsunuz tamam şöyle cryengine3'ü değil cryengine500 ile bi oyun yapsınlar tamamı cgi olsun elimizde bi silah çıkalım önümüze kim gelirse patır patır indirilelim al sana oyun ne anlamı kaldı.Örnek vereyim yukarıda 5 aylık dönem içinde exc. oynuyorum dedim ama bunun haricinde merak edipte oynayamadığım oyunlarda vardı gow3'ü bitirdikten sonra bioshock2'ye başladım oyunun grafikleri gow3'ün yanında quake gibi bişi (abarttım sanırım ama nese :)şimdi ben bu oyuna lan bu ne çöp diye bağırıp çağırsamıydım tabi ki hayır oyundan o kadar etkilendim ki ellem ettim kullem ettim istanbul'u alt üst edip special edition bulup aldım Demek istediğim şu ki senaryo,atmosfer ve oynanabilirlik sağlam olduğu sürece ps3 en az 2 sene daha rahat idare eder. Şu anda ps3'ün xbox'ın miladı doldu diye bas bas bağıran eline joystick almamış pc'ciler eğer ps3 ps2 gibi kırılıp bi chip takıldıktan sonra çatır çatır 4-5 tl'ye bütün oyunları çalıştırıp doğubanktaki spotçularda 250-300 tl'ye satılsaydı kuzu gibi olurlardı.Kimi kandırıyosunuz ps2 son zamanlarında bile deli gibi rağbet görüyodu o zamanlar bu kadar çok furya kopartılmamıştı üstelik ps2 nin pcye karşı son zamanlarda grafiksel olarak ezikliği çok daha fazlaydı bana göre millet halen çatır çatır oynuyordu bekleme yok tak cd yi oyna hesabı Artık korsana karşı oyun firmaları boş durmuyor alınan önlemler gün geçtikçe artıyor ve torrentte sağlam oyun sayısı giderek azalıyor.Artık en kötü oyun 10gb'tan az değil ülkedeki internet hızını da sayrsak o kadar büyük dosyayı saatlerce indirilmesini bekledikten sonra nerde bunun setup'ı, nasıl kurulcak, yok iso programı, d. tool falan derken adam hayattan soğuyor sinirleniyor doğal olarak sonra bi kıskançlık çekememezlik yok konsol şöyle böyle. Pc'yi donanımsal olarak konsola karşı kötülemek ahmaklık olur ama eğlence olarak pc'ye karşı konsolu aşağılamakta (ki sırf grafiksel anlamda) bi o kadar saçma.BF3 diye tutturmuşsunuz piyasada bu türde fps kaynıyor ps3 sahibi olmayıpta köpek gibi bi ekran kartı sahibi olsam gidipte o oyuna para vermem giderim konusu, hikayesi sağlam daha ne oyunlar var banane uçuk grafiğinden he ucuz olur eşden dosttan da ya da torrentte sorunsuzunu bulsaydım da affetmezdım alın işte acı gerçek
Kardeşim... Döktürmüşsün. Eline sağlık. Gayet yerinde tespitler. Bende GTX 590 var, ultra falan oynadım BF 3' ü atıyorum bir Bioshock 2 nin çeyreğinin çeyreği kadar kaliteli bir single ı yok, zerre etkilenmedim desem yeridir, iki eğlendim, bitti, unuttum gitti. Tabii ben online FPS oynamam onuda hesaba katmak lazım. Konsolum da yok ama göz var nizam var yani, gördüğümü yazarım. Bir PS 3 te öyle böyle mutlaka alıcam artık. Haydi kal sağlıcakla.

numenorian

9.6.2012 11:28:20

+1
Arkadaş gına geldi artık ne göz varmış millette yahu 5 aylık ps3 sahibiyim oynadığım oyunlar genelde exc.lar daha uncharted3'ü bile fiyatından ötürü oynayamadım ama uc1 ve 2'de ne fps umrumda oldu ne aa oyunun görselliği,sürekliliği verdiği eğlence mükemmeldi neden grafik yerine senaryoya, yapay zekaya, atmosfere bakmıyorsunuz tamam şöyle cryengine3'ü değil cryengine500 ile bi oyun yapsınlar tamamı cgi olsun elimizde bi silah çıkalım önümüze kim gelirse patır patır indirilelim al sana oyun ne anlamı kaldı.Örnek vereyim yukarıda 5 aylık dönem içinde exc. oynuyorum dedim ama bunun haricinde merak edipte oynayamadığım oyunlarda vardı gow3'ü bitirdikten sonra bioshock2'ye başladım oyunun grafikleri gow3'ün yanında quake gibi bişi (abarttım sanırım ama nese :)şimdi ben bu oyuna lan bu ne çöp diye bağırıp çağırsamıydım tabi ki hayır oyundan o kadar etkilendim ki ellem ettim kullem ettim istanbul'u alt üst edip special edition bulup aldım Demek istediğim şu ki senaryo,atmosfer ve oynanabilirlik sağlam olduğu sürece ps3 en az 2 sene daha rahat idare eder. Şu anda ps3'ün xbox'ın miladı doldu diye bas bas bağıran eline joystick almamış pc'ciler eğer ps3 ps2 gibi kırılıp bi chip takıldıktan sonra çatır çatır 4-5 tl'ye bütün oyunları çalıştırıp doğubanktaki spotçularda 250-300 tl'ye satılsaydı kuzu gibi olurlardı.Kimi kandırıyosunuz ps2 son zamanlarında bile deli gibi rağbet görüyodu o zamanlar bu kadar çok furya kopartılmamıştı üstelik ps2 nin pcye karşı son zamanlarda grafiksel olarak ezikliği çok daha fazlaydı bana göre millet halen çatır çatır oynuyordu bekleme yok tak cd yi oyna hesabı Artık korsana karşı oyun firmaları boş durmuyor alınan önlemler gün geçtikçe artıyor ve torrentte sağlam oyun sayısı giderek azalıyor.Artık en kötü oyun 10gb'tan az değil ülkedeki internet hızını da sayrsak o kadar büyük dosyayı saatlerce indirilmesini bekledikten sonra nerde bunun setup'ı, nasıl kurulcak, yok iso programı, d. tool falan derken adam hayattan soğuyor sinirleniyor doğal olarak sonra bi kıskançlık çekememezlik yok konsol şöyle böyle. Pc'yi donanımsal olarak konsola karşı kötülemek ahmaklık olur ama eğlence olarak pc'ye karşı konsolu aşağılamakta (ki sırf grafiksel anlamda) bi o kadar saçma.BF3 diye tutturmuşsunuz piyasada bu türde fps kaynıyor ps3 sahibi olmayıpta köpek gibi bi ekran kartı sahibi olsam gidipte o oyuna para vermem giderim konusu, hikayesi sağlam daha ne oyunlar var banane uçuk grafiğinden he ucuz olur eşden dosttan da ya da torrentte sorunsuzunu bulsaydım da affetmezdım alın işte acı gerçek

EmuMaster

9.6.2012 10:53:53

+1
quote:

Orijinalden alıntı: urazs

Güzel izah etmişsin durumu, gayet açıklayıcı bilgilerle, hep aynı argümanlarla oyunlardan pek anlamayan pek oynamayan varsa yoksa kağıt üzerinde ki teknik bilgilere güce önem verenlere oyun yapımı olayını anlatmak biraz zorlayıcı bir durum. Bf 3 te Bf 3 çözünürlükte çzöünürlük diye gider çünkü, tasarım dersin, yaratıcılık dersin, kaynakların oyunun amacına yöenlik bilinçli kullanımı aktarımı dersin, animasyonlar dersin, fizikler dersin, sanat yönetimi dersin, yok bilader BF 3 te BF 3, çözünürlükte çözünürlük, doku kalitesi ha bir de DX 11 cevabı alırsın. PS 3 te, bahsettiğin cell in marifetlerinin kalitesinde bazı şeyleri de ancak PS 3 Exclusive lerinde görüyoruz Pc de yok ama denmiyor. Pc cephesinde argüman ( halbu ki hiç ihtiyacı yok, Pc de de çok tarz başarılı yığınla oyun var ayrıca potansiyeli yüksek gücü belli bir platform ) döner dolaşır çözünürlük doku kalitesi foto gerçekçi görsellik te tıkanır... E Gran Turismo 5 te gayet fotograf karesi gibi maşallah yer yer, hadi bakalım buyur buradan yak. Mevzu tasarım kararları ve üretim kalitesi. Konsolların eksik olduğu herkesçe malum olan ram yetersizliği gibi, çözünürlük sorunu, doku kalitesinin düşüklüğü gibi AA sorunu gibi şeyleri sürekli tekrar etmenin anlamı yok ki. Anlamı yok çünkü havada kalıyor bu eleştiriler hala özellikle PS 3 Exclusive leri söz konusu olduğunda, bu eksikler bu oyunlarda hiç te farkettirmiyorlar kendilerini, öyle sağlam tasarlıyorlar ki oyunları. E yani teknik olarak Crsysi lerden Bf 3 ten geri olduğunu bilmek mi önemli. Bunu bilmeye rağmen yaratılan görsellerden atmosferden büyülenip oha süper yapmışlar diyip oyunun tadını çıkarmak mı ? Hayır amaç ne ? Oyun oynamak mı, en güçlü donanım bende ama pek oyun oynadığım yok, konsolda ki şahane oyunlar da umurumda değil, sabah akşam BF 3 multimi kasarım, başka da oyun bilmem, GTX 680 sli ım akar ! modunda böyle bir tuhaf ego şaşkınlığında yaşamak mı ? Zevk almaksa amaç ben diyeyim senede 2 oyun oynuyorsanız harcamayın o paraları kardeşim Pc ye deli gibi, kayış kopmuş haberiniz yok. GTX 590 aldım 2. elden, aldığımdan beri 10 oyun bitirdim rahat... E kartın amacı bu çünkü, bunun için alındı, o yüzden de konsollarla oyunlarıyla bir derdim yok, çünkü oyunlarımdan zevk alıyorum, ego tribinde değilim. Yığınla oyun birikmiş oynamadığım beklettiğim, onları oynuyorum misler gibi, en iyisi bu. Arıza mıyım ben sabah akşam bench kas, ss at, caka sat üye ol falan bir yerlere, o para oyunlar güzel oynansın, kart beni bir süre götürsün diye verildi, bende hakkını veriyorum. Konsol sahipleride aynen, alıyorlar oyunlarını oynuyorlar, olay budur. Niye PC nin gücü zaten malum konsola çatmaya lüzum mu var, ne alaka. Konsolların Exclusive lerinin kaliteside malum her açıdan, PC de de o kadar kaliteli PC ye özel oyun bulmak zor, e nedir problem ? PC nin zevki başka ( benim için vazgeçilmez, ana platform PC dir ) konsolun başka, yapabiliyorsanız alın bir de PS 3 PC nizin yanına mis gibi konsol oyunlarını da oynayın eleştirmek yerine.
Yav öyle tabi.Her çıkan ekran kartına saldırıp overclock manyağı olup oyun oynamamaktaki amacı senelerdir bende çözemedim. teiiii ne zaman gtx 275 oc durable aldım valla çoğu oyuna yetiyor.Witcher 2'dede varsın fps düşsün benim açımdan sorun yok .Herkesin pc yenileme politikası başkadır benimkide 4 senede birdir . Zaten eşşek gibi kartları kastıracak oyun yokki.Kastırmaktan kasıt fps düşmesi değil.Çok düşük fps'lerde takıla takıla oynamak.Neyse pc'cilerle özellikle bu sürekli kart alanlarla tartışmaya girmeyelim

urazs

9.6.2012 05:57:52

+1
quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster Halen texture diyen var 1080p diyen var.Dün aynı başlık yayınlanmıştı orayada uzunca yazdık yine yazalım burayada farklı şekilde. Şimdi david emmi ne demiş? "Buna cevap vermek oldukça güç. Ancak her yapımcının farklı bir yol izlediğini söyleyebilirim. Örneğin bazı yapımcılar ekranda en fazla nesneyi gösterebilmek için uğraşıyorlar. Quantic Dream'in esas uğraştığı şey ise çok yakın çekimler ve ışıklandırma." Bu şu demektir.Elde sabit bir donanım var, diğer yapımcılar bunu mekan tasarımına kullanabilir kimisi modelleme için kullanır biz ise farklı bir şekilde kullanıp ışıklandırma ve yakın çekim ile kullanıp oyuncunun duygusuna hissiyatına yöneleceğiz ki heavy rain'dede öyleydi zaten. Adam sana dememişki kaç "k" doku ile texture'ye abanacağız.1080p çıkaracağız diye bu fikri sürekli niye öne atıp duruyorsunuz?(hayır ondan sonra kavga dövüş çıkıyor al Allah delini zapteyle kulunu) Ben donanımdan yazılımdan fazla anlamam.Ama yine az bir şey bazı teknik açıklamalardan çaktığımız var.Ps3'deki cell işlemcisi farklı bir mimariye sahiptir ve asimetrik çalışma yapısına sahiptir.Bu işlemci ile yüksek poligonlarda karakter detaylandırma(god of war 3 kratos , titanlar vs) fiziksel hareketler(uncharted 2 yıkılan bina sahnesi uncharted 3 kruz gemisi ve uçak bölümü, killzone 3 büyük robot bölümü) yapabiliyor.Ve işlemciyi daha fazla çözdükleri sürece oyuncuyu göz yanılması ile kandırsalarda her defasında daha iyi oyunlar yapabiliyorlar.Örnek uncharted 1 nereeeee uncharted 3 nere?Killzone 2 nere killzone 3 nere?Resistance 1-3 vs vs vs Hah işte adamın anlatmak istediği aslında bu.Sabit donanımı daha fazla çözüyoruz ve göze hoş gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Lan yoksa bf3 de ultra high detay nasıl bekleyebilirsinki ps3'den yani akla mantığa sığıyormu? Grafik olayına bir açıklık getirelim.Grafik dediğiniz olayı siz nasıl algılıyorsunuz?Dün waryard'da söylemişti yine dile getirelim.Realite mi?Görsel şölenmi?Sanatsal tasarımmı? Trine 2 çıkana kadar en iyi grafikli oyun uncharted 3'tü benim.Ama trine 2 gördüğüm en iyi grafiklere sahip oyun.Niye böyle diyorum texture kalitesi içinmi?yoooo hiçte bile.Oyun resmen görsel olarak doyuruyor insanı."Vaaaaay beaaaaah" dedirtiyor.Ha realite olarak en iyi grafikli oyun hangisidir texture falan açısından.Crysis 1.(bence) Ve fuarlarda uncharted 3 en iyi grafikli oyun olarak seçiliyorda battlefield 3 seçilmiyorsa.Demekki iş texture'de bitmiyormuş. İyi oyunlar.
Güzel izah etmişsin durumu, gayet açıklayıcı bilgilerle, hep aynı argümanlarla oyunlardan pek anlamayan pek oynamayan varsa yoksa kağıt üzerinde ki teknik bilgilere güce önem verenlere oyun yapımı olayını anlatmak biraz zorlayıcı bir durum. Bf 3 te Bf 3 çözünürlükte çzöünürlük diye gider çünkü, tasarım dersin, yaratıcılık dersin, kaynakların oyunun amacına yöenlik bilinçli kullanımı aktarımı dersin, animasyonlar dersin, fizikler dersin, sanat yönetimi dersin, yok bilader BF 3 te BF 3, çözünürlükte çözünürlük, doku kalitesi ha bir de DX 11 cevabı alırsın. PS 3 te, bahsettiğin cell in marifetlerinin kalitesinde bazı şeyleri de ancak PS 3 Exclusive lerinde görüyoruz Pc de yok ama denmiyor. Pc cephesinde argüman ( halbu ki hiç ihtiyacı yok, Pc de de çok tarz başarılı yığınla oyun var ayrıca potansiyeli yüksek gücü belli bir platform ) döner dolaşır çözünürlük doku kalitesi foto gerçekçi görsellik te tıkanır... E Gran Turismo 5 te gayet fotograf karesi gibi maşallah yer yer, hadi bakalım buyur buradan yak. Mevzu tasarım kararları ve üretim kalitesi. Konsolların eksik olduğu herkesçe malum olan ram yetersizliği gibi, çözünürlük sorunu, doku kalitesinin düşüklüğü gibi AA sorunu gibi şeyleri sürekli tekrar etmenin anlamı yok ki. Anlamı yok çünkü havada kalıyor bu eleştiriler hala özellikle PS 3 Exclusive leri söz konusu olduğunda, bu eksikler bu oyunlarda hiç te farkettirmiyorlar kendilerini, öyle sağlam tasarlıyorlar ki oyunları. E yani teknik olarak Crsysi lerden Bf 3 ten geri olduğunu bilmek mi önemli. Bunu bilmeye rağmen yaratılan görsellerden atmosferden büyülenip oha süper yapmışlar diyip oyunun tadını çıkarmak mı ? Hayır amaç ne ? Oyun oynamak mı, en güçlü donanım bende ama pek oyun oynadığım yok, konsolda ki şahane oyunlar da umurumda değil, sabah akşam BF 3 multimi kasarım, başka da oyun bilmem, GTX 680 sli ım akar ! modunda böyle bir tuhaf ego şaşkınlığında yaşamak mı ? Zevk almaksa amaç ben diyeyim senede 2 oyun oynuyorsanız harcamayın o paraları kardeşim Pc ye deli gibi, kayış kopmuş haberiniz yok. GTX 590 aldım 2. elden, aldığımdan beri 10 oyun bitirdim rahat... E kartın amacı bu çünkü, bunun için alındı, o yüzden de konsollarla oyunlarıyla bir derdim yok, çünkü oyunlarımdan zevk alıyorum, ego tribinde değilim. Yığınla oyun birikmiş oynamadığım beklettiğim, onları oynuyorum misler gibi, en iyisi bu. Arıza mıyım ben sabah akşam bench kas, ss at, caka sat üye ol falan bir yerlere, o para oyunlar güzel oynansın, kart beni bir süre götürsün diye verildi, bende hakkını veriyorum. Konsol sahipleride aynen, alıyorlar oyunlarını oynuyorlar, olay budur. Niye PC nin gücü zaten malum konsola çatmaya lüzum mu var, ne alaka. Konsolların Exclusive lerinin kaliteside malum her açıdan, PC de de o kadar kaliteli PC ye özel oyun bulmak zor, e nedir problem ? PC nin zevki başka ( benim için vazgeçilmez, ana platform PC dir ) konsolun başka, yapabiliyorsanız alın bir de PS 3 PC nizin yanına mis gibi konsol oyunlarını da oynayın eleştirmek yerine.

SHooTeR||Coder

11.3.2012 01:51:24

0
Abart abart... 6-7 senelik makine içindeki donanımı belli RAM'i belli işlemcisi belli ekran kartı belli. Daha neyin kafasındalar bunlar ben anlamıyorum. Ne olursa olsun 256 Mb ekran kartıyla 256 Mb RAM le bir yere kadar be hocam.

EmuMaster

10.3.2012 10:47:34

0
Halen texture diyen var 1080p diyen var.Dün aynı başlık yayınlanmıştı orayada uzunca yazdık yine yazalım burayada farklı şekilde. Şimdi david emmi ne demiş? "Buna cevap vermek oldukça güç. Ancak her yapımcının farklı bir yol izlediğini söyleyebilirim. Örneğin bazı yapımcılar ekranda en fazla nesneyi gösterebilmek için uğraşıyorlar. Quantic Dream'in esas uğraştığı şey ise çok yakın çekimler ve ışıklandırma." Bu şu demektir.Elde sabit bir donanım var, diğer yapımcılar bunu mekan tasarımına kullanabilir kimisi modelleme için kullanır biz ise farklı bir şekilde kullanıp ışıklandırma ve yakın çekim ile kullanıp oyuncunun duygusuna hissiyatına yöneleceğiz ki heavy rain'dede öyleydi zaten. Adam sana dememişki kaç "k" doku ile texture'ye abanacağız.1080p çıkaracağız diye bu fikri sürekli niye öne atıp duruyorsunuz?(hayır ondan sonra kavga dövüş çıkıyor al Allah delini zapteyle kulunu) Ben donanımdan yazılımdan fazla anlamam.Ama yine az bir şey bazı teknik açıklamalardan çaktığımız var.Ps3'deki cell işlemcisi farklı bir mimariye sahiptir ve asimetrik çalışma yapısına sahiptir.Bu işlemci ile yüksek poligonlarda karakter detaylandırma(god of war 3 kratos , titanlar vs) fiziksel hareketler(uncharted 2 yıkılan bina sahnesi uncharted 3 kruz gemisi ve uçak bölümü, killzone 3 büyük robot bölümü) yapabiliyor.Ve işlemciyi daha fazla çözdükleri sürece oyuncuyu göz yanılması ile kandırsalarda her defasında daha iyi oyunlar yapabiliyorlar.Örnek uncharted 1 nereeeee uncharted 3 nere?Killzone 2 nere killzone 3 nere?Resistance 1-3 vs vs vs Hah işte adamın anlatmak istediği aslında bu.Sabit donanımı daha fazla çözüyoruz ve göze hoş gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Lan yoksa bf3 de ultra high detay nasıl bekleyebilirsinki ps3'den yani akla mantığa sığıyormu? Grafik olayına bir açıklık getirelim.Grafik dediğiniz olayı siz nasıl algılıyorsunuz?Dün waryard'da söylemişti yine dile getirelim.Realite mi?Görsel şölenmi?Sanatsal tasarımmı? Trine 2 çıkana kadar en iyi grafikli oyun uncharted 3'tü benim.Ama trine 2 gördüğüm en iyi grafiklere sahip oyun.Niye böyle diyorum texture kalitesi içinmi?yoooo hiçte bile.Oyun resmen görsel olarak doyuruyor insanı."Vaaaaay beaaaaah" dedirtiyor.Ha realite olarak en iyi grafikli oyun hangisidir texture falan açısından.Crysis 1.(bence) Ve fuarlarda uncharted 3 en iyi grafikli oyun olarak seçiliyorda battlefield 3 seçilmiyorsa.Demekki iş texture'de bitmiyormuş. İyi oyunlar.

söny

10.3.2012 02:52:59

0
Ben hakveriyorum hala sonuna kadar kullanmadıklarını düşünüyorum ki sony bu acıklamayı bir cok kez yaptı gw3 ü var elinde gelicek olan ve bu oyun ps3 ün grafiklerinin en sonuna kadar kullanılmış hali olarak görüceğimizi düşünüyorum

No-One

9.3.2012 19:16:39

0
Daha bu alete çiçek dikeceğiz, nereye işi bitti?

Wayward Son

9.3.2012 16:53:42

0
Milletin tek gördüğü Frostbite 2 olmuş. Dün yine aynı haberde söyledik. PC'nin gücünu yansıtan bomboş mekanlarda geçen BF3 ise vay haline. İran gibi harika bir mimariye sahip ülkede aklımda tek mimari sahne bırakamayan bir oyun BF3. Sokaktasınız, ofistesiniz ama sokak veya ofiste olmasını beklediğiniz hiç bir şey yok. Detaylardan yoksun. BC2'de de vardı bu bomboş mekanlar sorunu ama multiplayer oyunlarda en az bakılacak noktalar da budur. BF3 grafik şovu olsun diye yapılmış bir oyun değil. Eğer bir platformun gücü sınanacaksa da en son kullanılması gereken oyun diye düşünüyorum. Olay sadece çim, ağaç, gökyüzü, ışık efekti, duvar kalitesini arttırmakla bitmiyor. Mekanı detaya boğamıyorsan bir güç gösterisinden de söz edemezsin. Konsollar BC 1-2 döneminde bu detay seviyesini kaldırabilecek seviyedeydi. Dice yine bomboş mekanlar yapmıştı. Yapımcıyla alakalı yani. Modlardır PC'nin gücünu yansıtan. GTA modları Crysis modları Skyrim modları diye uzar gider. Konsollarda bu imkan ve güç yok. Olsa zaten yapımcılar Skyrim'i belli bir seviyeye getirip bırakmazlardı. Alan derinliğini, bloom'u vs. daha bir yoğun yaparlar, texture kalitesini arttırırlar, Static Mesh Improvement gibi bir moda ihtiyaç duymazdık. ENB şovlarını GTA ve Skyrim de oyunla birlikte yaşardık. Eğer yaşayamıyorsak bunun sebebi şu an itibariyle konsolların bu gibi geliştirmelerde yetersiz kalmasıdır. Epic Games'in Samaritan'da neler yapabildiğini gördük. Konsolların piyasayı ne derece belirlediğinin en açık kanıtıdır.

BSC Misafiri

9.3.2012 15:51:37

-1
BF3 oyunu PC`ye yapilmis ve ordan konsollara port edilmis bir oyundur. Misal KillZone 3`un grafikleri ile PS3`deki BF3`un grafikleri arasinda daglar kadar fark var. Is elinizdeki cihaza gore motor yazip programlamakta. BF3 PC icin yapilmis o donanimlara oncelik verilerek hazirlanmis bir oyun. Ama PS3 exclusive oyunlarinda BF3`deki detayi gormekte mumkun. Uncharted 3, Heavy Rain oynayanlar bu makinadaki ram miktarini goz onune aldiginda ekrana yansittiklarina sasirirlar. God Of War 3, KillZone 3. Bu oyunlarda ki grafiklere hicbir PC oyuncusu KOTU diyemez dememistirde. Ama is BF3 gibi, COD gibi ya da her platforma cikan normal bir oyuna geldiginde PS3 ve Xbox surumleri artik PC donanimlari karsisinda zayif gorunuyor. Unutmayin konsollar PC degildir bu yuzden PC`ci mantigi ile konsollarin gucunu yargilamak hata olur. Cunku bu sene yeni Xbox aciklandiginda PC severler sadece teknoloji demolarinda gordukleri grafikleri o konsolda oynanabilir oldugunu farkedince gene 3-4 sene geri gitmis olucaklar. Keza PS4! Konsol ile PC`yi bir tutmak ancak ilkokula giden bir cocugun yapacagi istir.

bloodTime

9.3.2012 14:49:09

0
BSC Misafiri last of us ile bf3'ü karıştırma...last of us sade ,sakin ve çizgisel ilerleyişe sahip ... mesele sadece grafik kalitesi değil...bf3'te sisteme yüklenen birçk teknoloji var...

BSC Misafiri

9.3.2012 14:36:22

0
x boy fanları doluşmuş ayrıca kimsenin ekonomiden çaktığı yok :@ adamlar makinanın gücünü tam donatsa bu sefer tüketici talebi hep o istekte kalıcak ve dahada büyücek bu sefer ondanda kaliteli yapım isticeksiniz oysaki ps3 bunu maksimum yapacağı icin memnun olmucaksınız ayrıca adamlar bölece daha fazla maliyete katlancak diyosunuzki niçin makinalar kullanmıyor adamlar adım adım gidiyor yavaş yavaş giderek ellerindeki malzemeyi optimum kullanıyolar bunun basitce anlatımı bu saygılarımla...

S.P.E.C.I.A.L.

9.3.2012 14:20:22

+3
last of us denen övdüğünüz oyunun videosunu gördüm o grafiklere iyi diyen pc'de oyun oynamamıştır. dokular o kadar belli ki zayıflıkları o kadar kendilerini parçalarcasına uğraşlarına rağmen engelleyememişler kötü görüntüyü. ama siz 720p'den 1080p'ye upscale edilmiş 30kare görüntüyü 2 metre uzaktan izlerken birşey fark edemediğiniz için bunu söylemeniz doğal. konsolda en iyi grafik dediğiniz oyunlar pc'nin orta hatta düşük seviye grafikli oyunlarından kötü. gerçekten de hilelerle iyi gösteriliyor konsol grafikleri ve siz buna kanıp grafik kavgasına girişiyorsunuz.

dogukan50

9.3.2012 13:43:51

0
zaten 2 yıldır gücü mücü tükenmedi şu konsolun...

BSC Misafiri

9.3.2012 12:49:30

0
bloodtime tökezliyorlar diyorsun... bf3 gıbı oyunlarda ama farketmıyorsunkı böyle açıklamaları yapan hep sony exc yapıyor... bunu kara ' yı yapmış kişi söyluyor.. ve ps3 te yaptılar bu sunumu.... quantic dreamin bundan oncekı teknoloji demosu heavy raine dönüşmüştü... buda bir oyun olursa ozaman adamın ne demek ıstedıgını anlarsınız... ama last of us da bunu size kanıtlayabılır oyuncu11790 09.03.2012 11:59:47 ps3 un çıkış oyunlarındakı grafıge bak uc3 tekı grafıge bak bakalım nekadar ilerlemişler... resistance çıkış oyunlarından biriydi bak tavsıye ediyorum... bide uc3 le kıyasla...

senseman62

9.3.2012 12:46:45

0
mübarek neymiş bu be :D kullan kullan bitmiyor :P (!)

oyuncu11790

9.3.2012 11:59:47

0
ps3 çıkalı 6 sene oldu bu zamana kadar niye kullanmadınız bu aletin gücünü ellerindeki malzemenin gücü belli iyi görsellik alıp stabil çalışmasından ödün verirler en fazla

bloodTime

9.3.2012 11:23:23

0
anlaışıldı! sony brifingleri verdikçe veriştiriyor... ps3'ün gücü coktan bitti kandırmayın milleti ..exc oyunlarda hep aynı optimizasyon hilelelerii kullanılıyor...tarzları da hep aynıdır...acık dünya veyahut bf3 gibi oyunlarda tökezliyor konsollar...2012'de hala max. 720p 30 fps'den bahsederken ''daha çoook yol '' gider demek büyük çelişkidir... ama oyuncular memnundur orası ayrı bi konu...

ultra_storm

9.3.2012 11:10:50

+1
Ps 3'de güç bitermi ya efsanedir o sihirli güç var içinde :D

FiréLord

9.3.2012 10:56:45

+1
Bede anlamıyorum bir kişi çıkıyor PS3'ün gücünü sonuna kadar kullandık diyor sonra bir kaç ay sonra biri çıkıyor aynı kalite de oyun diyebileceğimiz bir oyun için PS3 ün gücü bundan çok daha fazla diyor , madem imkan var güç var daha iyisini yapabileceğinizi görüyorsunuz , neden en iyisini yapmıyorsunuz ??? Enteresan...

BSC Misafiri

9.3.2012 10:48:00

+1
Ne makineymiş arkadaş yıllardır bir göremedik gerçek gücünü

Portraitclub

9.3.2012 10:44:32

0
kullansınlar o zaman oyunlar geç çıksın tam gücünü kullansınlar pc yetişemezlerde neyse

Crynet

9.3.2012 10:05:35

+14
Tamam Tamam Bitmedi Tamam Tamamlan Bitmedi Tamam Kalk Git Tamamlan bitmedi
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız