Quantic Dream: PS3'ün Gücü Daha Bitmedi!

Erkut Köse

   
    Oyunlar piyasaya sürüldükten sonra her zaman aynı düşünce ortaya çıkar. Oyuncular artık grafiksel anlamda gelinen noktadan daha fazlasının yapılamayacağını düşünür.
 
    Ancak Quantic Dream'den David Cage'e göre durum hiç de öyle değil. Emektar konsolun işinin henüz bitmediğini düşünen Cage, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
    "PlayStation 3'ün yapabileceği şeylerin sonunu görmek içi çok uzağız. Bu gerçekten çok güçlü bir makine. Oyuncular ileride bu konsolun yapabileceklerini gördüğünde çok şaşıracaklar."
 
    Peki madem PlayStation 3'ün gücünün sonuna gelinmedi, o zaman neden güç tamamen kullanılamıyor? Cage'in buna cevabı ise şu şekilde:
 
  "Buna cevap vermek oldukça güç. Ancak her yapımcının farklı bir yol izlediğini söyleyebilirim. Örneğin bazı yapımcılar ekranda en fazla nesneyi gösterebilmek için uğraşıyorlar. Quantic Dream'in esas uğraştığı şey ise çok yakın çekimler ve ışıklandırma."
 
    Quantic Dream, geçtiğimiz günlerde yayımladığı teknoloji demosu ve PS3'ün gücü ile ilgili yaptığı açıklamalarla oldukça iddialı gözüküyor. Bu da bize firmanın ileride çok daha iyi oyunları bize sunacağının sinyalini veriyor. Bekleyip görelim.