Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pokemon X & Y, 12 Milyonu Geçti

 
   Radikal değişikliklerle oyuncuların karşısına Pokemon X & Y sürümü tüm dünyada toplamda 12 milyonluk satış rakamını devirdi. Ayrıca  X & Y sürümü Nintendo 3DS'in en hızlı satan oyunu ünvanını da kazanmış oldu. Geçtiğimiz Ocak ayında Nintendo tarafından yapılan duyuruda satış rakamları 11.6 milyon olarak belirtilmişti. O dönemden bu yana 400.000 adet daha oyun satılmış.
 
   Yeni rakamlar Pokemon Company'nin resmi basın duyurusuyla gelirken, 17. Pokemon filminin de bu yıl içinde İngilizce olarak sinemalarda yer edeceği belirtildi.
 
   Bir kıyaslama yapmak gerekirse, Pokemon Red, Blue ve Green (Green sadece Japonya'da) toplamda 24 milyona yakın satmış, ardından gelen Gold ve Silver, 23 milyonluk satış rakamına erişmişti. GBA için çıkan Ruby ve Sapphire, 16 milyon; DS'de boy gösteren Diamond ve Pearl 17.6 milyon ve yine Nintendo DS'de boy gösteren Black & White 15.4 milyonluk satış rakamına ulaşmıştı.
 
   Yan senaryo oyunlarıyla birlikte tüm Pokemon video oyunları 245 milyonluk satış rakamı elde etmiş durumda.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EuroGamer pokemon pokemon x pokemon y pokemon online pokemon 6. nesil nintendo nintendo 3ds ekim 2013 jrpg rpg
Ultimate General: Gettsyburg'den Beta Oynanış Videosu Super Smash Bros 2015 Yılına mı Ertelendi?

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pokemon X & Y
+ TAKİBE
AL
11 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız