Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pokemon Sword & Shield Genişleme Paketi The Isle of Armor İnceleme

 
     Pokemon, ülkemizde özellikle bir neslin hayatında önemli bir yere sahip olmuştur. Açıkçası ben de o nesilden biriyim. Ancak ne yazık ki zamanında yaşanan talihsiz olaylar sebebiyle çizgi filmi yayından kaldırılmıştı. Yine de uzunca bir dönem cipslerden çıkan tasolarla haşır neşir olduk ve Pokemon 90'lı yıllarda doğanların çocukluğunda iz bırakmayı başardı.
 
     Pokemon o dönemlerde sadece çizgi filmiyle değil oyunlarıyla da oldukça popülerdi ama ülkemizde hem konsolların hem de Pokemon oyunlarının temini kolay olmadığından pek çoğumuz Pokemon oyunlarına uzak kaldık. Ta ki, Pokemon Go'ya kadar. Pokemon Go ile birlikte tüm dünyada yeniden Pokemon çılgınlığı yaşandı. Hatta belki de hiç olmadığı kadar fazla. Ancak bu da uzun sürmedi. Oyun zirveye ne kadar hızlı çıktıysa popülaritesini de aynı hızla kaybetti. Tüm bu süreçte usul usul geliştirilmeye ve sevenleri tarafından oynanmaya devam eden oyunlarsa yıllar boyu Nintendo konsollarında boy gösteren Pokemon oyunları oldu. Onların en yenisi ve günceli de Nintendo'nun en güncel konsolu Switch'te boy gösteren Pokemon Sword ve Shield oyunlarıydı. Daha önce bu oyunun incelemesini Bölüm Sonu Canavarı üzerinde yayınlamıştık. Buraya tıklayarak o incelemeye gidebilirsiniz.
 
 
     Sword ve Shield oyunlarının Pokemon severler tarafından sevilen özellikleri olduğu kadar keşke oyunda yer alsaydı denilen özellikler de vardı. Hatta bu özelliklerden bazıları oyuncuların bu yeni oyunu almama sebebiydi. Ancak geliştiriciler bu duruma kayıtsız kalmamış olacaklar ki Pokemon Sword ve Shield oyunlarına, oyuncuların istediği özellikler ve dahasını ekleyecek genişleme paketlerini hazırlamak üzere yola koyuldular. 2 part halinde yayınlanacağı açıklanan genişleme paketinin ilki geçtiğimiz haftalarda çıkış yapan The Isle of Armor. Diğer genişleme paketi The Crown Tundra'nın ise bu yılın sonlarına doğru çıkış yapması bekleniyor. Biz de bu yazımızda ilk genişleme paketi The Isle of Armor'a yakından bakacağız.
 
     The Isle of Armor’a geçmeden önce biraz Pokémon Sword and Shield’tan bahsedelim. Nintendo Switch’in gücü ile birlikte daha önceki Pokemon oyunlarına göre daha detaylı ve göze hoş gelen bir oyun olduğunu en baştan söylemek gerek. Bu yeni oyun, yeni Pokemonlar ile birlikte geliyor elbette ve klasik bir Pokemon başlangıcı olan üç Pokemon’dan birini seçerek oyuna başlıyoruz. Sonrasında ise Galar isimli bölgede dilediğimizce gezebiliyoruz. Bu bölgedeyse kırsal alanlar, modern şehirler, yoğun ormanlar ve karla kaplı dağlardan oluşan farklı ortamlar mevcut. Bunun haricinde çeşitli Pokemonlar, keşif hissi yüksek olan Wild Area kısımları ve oynadıkça karşınıza çıkacak yenilikler ile yeni oyuncuları memnun eden bir oyun var karşımızda. Ancak eski oyunlarda yer alan özelliklerin bir kısmı veya Pokemonların bazıları yeni oyunda bulunmuyordu. Bu da eski Pokemonları oyunda görmek isteyen Pokemon severleri üzen bir durum. Ancak genişleme paketiyle birlikte bu problem ortadan kalkıyor ve oyuna hem yeni alanlar, yeni mücadeleler hem de daha fazla sayıda Pokemon dahil oluyor. Sanıyorum ki genişleme paketleri sonrası oyuna dair eleştirilen noktalar da azalmış olacak.
 
 
     The Isle of Armor ile oyuna yeni bir bölge, yeni bir hikâye, yeni spor salonları, yeni Pokémonlar, yeni formlar, yeni eşyalar, yeni yetenekler ve daha fazlası ekleniyor. Dilerseniz oyuna eklenen yeni bölge ile başlayalım. Oyuna eklenen yeni harita yine Galar bölgesinde bulunuyor, ancak tamamen yeni bir harita. Man Adası'ndan esinlenerek yaratılan bu yeni bölgenin adı, paketin isminden de anlaşılabileceği gibi Isle of Armor. Bu yeni haritada sahiller, ormanlar ve mağaralar bulunuyor. Ana oyunun haritasına göre daha farklı yerler mevcut. Bunun haricinde bölgenin yapısına sadık kalınarak oluşturulmuş ve oynarken yabancılık çekmeyeceğiniz alanlar da var. Yeni bir bölgeyi keşfediyor olma hissi oldukça keyifli. Bu yüzden yeni harita için görüşlerimin olumlu olduğunu söyleyebilirim. Yeni bölge daha çok, sanki yıllardır yaşadığınız şehrin bilmediğiniz bir semtine gitmişsiniz gibi bir his yaşatıyor. Tanıdık ama bilinmeyen. Ana oyunda bulunan harita içerisindeki çeşitliliğin aynısını bu bölgede bulabiliyorsunuz.
 
 
     Yeni bölge ile birlikte de oyuna yeni Pokemonlar ekleniyor elbette. Yeni Pokemonlar derken tabii daha önceden zaten bilinen Pokemonlardan bahsediyorum. Daha önce de belirttiğim gibi bazı Pokemonlar ana oyunun kendisinde ne yazık ki yoktu. Bu paket ise kendi Pokedex’i ile birlikte oyuna ekleniyor. Hem bu paket hem de sonbaharda çıkacak olan ek paket ile birlikte 200 farklı Pokemon oyuna geliyor, ancak bunların yaklaşık 100 tanesini ana oyunda zaten gördük. Pokemonlar konusunda açıkçası ne desem bilemiyorum. Her jenerasyonla Pokemon sayısı artış gösterdi ve bugün sayısız Pokemon var. Kimileri ilk nesilden başkasını tanımazken kimisi yenileri görmek istiyor. Yüzlerce Pokemon söz konusu olduğunda herkesi aynı anda memnun etmek elbette kolay değil. Gönül ister ki hepsi aynı anda oyuna eklensin ve öyle kalsın. Oyuna eklenen yeni Pokemonlar dışında bazı Pokemonlar için de Gigantamax formları  oyuna ekleniyor. Son olarak da iki yeni efsanevi Pokemon oyuna ekleniyor: Kubfu ve Urshifu.
 
 
     Daha öncede dediğim gibi oyuna yeni bir hikâye ekleniyor. Tabi bu hikayenin ana hikaye kadar kapsamlı olmasını beklememek lazım. Hikayenin temel amacı hem yeni bölgeyi hem de yeni özellikleri oyuncuya aktarmak. Oyunun sunumuyla benzer şekilde oldukça tatlı ve kendini oynattıran bir hikâyeye olduğunu söyleyebiliriz. Yeni bölgeye gittikten hemen sonra yakınınızdaki Dojo’ya giderek The Isle of Armor'un hikayesine ve yeni özelliklerle birlikte genişleme paketini deneyimlemeye başlayabilirsiniz. Bu iki eklenti paketi ile birlikte toplamda 100’den fazla yeni kıyafet çeşiti de oyuna eklenen ve eklenecekler arasında. Karakterinizin kıyafet çeşitliliği konusunda nasıl bir yaklaşıma sahipsiniz bilmiyorum. Ancak her türden oyuncuya hitap edecek kadar çeşitlilik sağlandığını söyleyebilirim. Bunlar dışında da oyuna yeni eşyalar ve yeni yetenekler ekleniyor. Eklenen eşyalardan bazıları şöyle: Galarica Cuff, Style Card, Armor Pass, Exp. Charm ve Armorite Ore. Yeni eklenen yetenekler ise şu şekilde: Quick Draw ve Unseen Fist.
 
 
     Dediğim gibi The Isle of Armor eklentisi, iki eklentiden oluşan paketin birinci bölümü ve deneyim ettiğnize değecek kadar yenilik barındırıyor. Genişleme paketleri toplu şekilde satılıyor. Yani bir kez satın alım yaptığınızda hem The Isle of Armor'a hem de daha sonra çıkış yapacak olan The Crown Thundra'ya sahip olabiliyorsunuz. Tabi satın alım konusunda vereceğiniz karar tamamen size kalmış. Her ne kadar bu genişleme paketini, özellikle de ana oyunu sevdiyseniz tavsiye ediyor olsam da mevcut kurdan dolayı ülkemizdeki alım fiyatı haliyle yüksek. Eğer sıkı bir Pokemon takipçisi ve aktif bir Sword & Shield oyuncusuysanız paranızın karşılığını alacağınız bir içerik var. Dileyenler 2. paketin yayınlanmasıyla birlikte de maceraya topluca dalabilirler. Bu noktada seçim tamamen size kalmış.
 
     Toparlayacak olursak ilk genişleme paketi The Isle of Armor, Sword & Shield oyunlarında görmeyi isteyeceğimiz türden eklemeler yaparak oyunu alma konusunda soru işareti olan oyuncuların da soru işaretlerinin bir kısmını gideriyor. Bu nedenle güncel bir Pokemon oyunu deneyimi yaşamak isteyen oyunculara hem ana oyunu hem de genişleme paketini deneyim etmelerini tavsiye ediyorum. Eğer ilk kez bir Pokemon oyununa başlayacaksanız ve kafanız karışıksa, örneğin Sword ve Shield sürümlerinden ne olduğu konusunda bir fikir edinmek isterseniz bu yazının başında bağlantı linkini vermiş olduğum inceleme yazısına göz atabilirsiniz. Bu yazımızda Pokemon Sword & Shield oyunlarının iki ayaklı genişleme paketlerinden ilki olan The Isle of Armor'a yakından baktık. Bir başka yazıda tekrar buluşmak üzere. Herkese iyi oyunlar.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Pokemon Sword ve Pokemon Shield Nintendo Switch Nintendo Switch The Pokemon Company
İki Kişiye Fallout 76 için Fallout 1st Aboneliği Hediye Ediyoruz VFŞL 2020 Yaz Mevsimi 5. Hafta 1. Gün Karşılaşmaları Oynandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

rcpyksl

7.7.2020 10:05:38

0
quote:

Orjinalden alıntı: arnavut_efe <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: rcpyksl Bu tarz incelemelerin devamını bekliyoruz.Pokemonun dlc sini de bekliyordum çıktığından haberim yoktu hemen alacağım :)</blockquote> nintendo konsolundan haber kısmından sevdiğim oyunların kanallarını takip et orda zaten konsolu açınca görürsün müdür :)
eyvallah sağolasın açtığım zaman bakarım bu aralar pek cihazı elime almıyorum baya oynadım artık bekliyorum pokemon zelda mario taraflarında birşeyler çıktıkça oynarım sadece gibi görünüyor

arnavut_efe

7.7.2020 08:19:26

0
quote:

Orjinalden alıntı: rcpyksl Bu tarz incelemelerin devamını bekliyoruz.Pokemonun dlc sini de bekliyordum çıktığından haberim yoktu hemen alacağım :)
nintendo konsolundan haber kısmından sevdiğim oyunların kanallarını takip et orda zaten konsolu açınca görürsün müdür :)

rcpyksl

6.7.2020 08:48:41

0
Bu tarz incelemelerin devamını bekliyoruz.Pokemonun dlc sini de bekliyordum çıktığından haberim yoktu hemen alacağım :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pokemon Sword ve Pokemon Shield
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız