Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Playstation Move ve Oyunları


     Motion Controller, Gem ve Arc derken Sony'nin yeni nesil kontrol cihazının adını ve tam tasarımını nihayetinde dün öğrendik. Peki bu tasarım size de bazı şeyleri çağrıştırmıyor mu?
 
     Arc'ın yani Playstation Move'un yanında bir de Nunchuk eklentisinin olabileceğine dair haberimizi geçtiğimiz günlerde sizlerle paylamış ve üzerinde bulunan tuş takımlarından bahsetmiştik.
 
     Nihayetinde dün yeni oyunları ile birlikte ortaya çıkan Playstation Move, iki farklı kontrol cihazı ile birlikte GDC 2010 fuarında gözüktü. haberimizin başında da belirttiğimiz gibi playstation Move görünümünin andırdığı bir donanım var. PS Move'a özel oyunlara geçmeden evvel bu konuyu biraz irdeleyelim.
 
 
     PS Move'un oldukça özel ve iyi oyunlar ile karşımıza çıkacağına emin olsakta görünümü ve tasarımı ile Nintendo Wii'nin kontrol sistemine de benzediğini söylemeliyiz. Nunchuk'ta bir analog, sağ elimizde ise hareketleri yapacağımız kontrol cihazı ile Wii'nin donanımını fazlasıyla anımsatıyor. Aradaki en büyük fark ise Sony'nin kontrol cihazları arasında bir kabloya ihtiyaç duymaması oluyor. Zaten Sony ve Microsoft'un Nintendo Wii'nin aldığı büyük pasta diliminden faydalanmak için yeni sistem çalışmalarına başladıklarını düşünecek olur isek bu olayı da fazla garipseyemiyoruz.
 
    Gelelim Playstation Move'un duyurulan yeni oyunlarına ;  
 
    Motion Fighter
 
 
     Öncelikle Motion Fighter'ın grafiksel olarak oldukça hoş gözüktüğünü itiraf etmeliyiz. Punch Out'a rakip olabilecek özelliklere sahip olacak mı bilinmez ama Motion Fighter kontrol sistemi ile de Punch out'a benzeyecek.
 
     Elimize aldığımız her iki kontrol cihazını sallamamıza göre seçtiğimiz karakterde yumrukları ile rakibimize yumruklarını sallayacak. Oyuna ait ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.
 
Move Party
 
 
     Move Party'e ilk baktığımızda bize direk olarak Eye Toy oyunlarını anımsatıyor. Zaten Bundle paketleri ile de satılacak olan Playstation Eye ve PS Move'un tüm özelliklerini kullanacak olan Move Party'de minik oyunlar ile eğlenceli dakikalar geçirebileceğiz. 
 
     Belli bir süre sonra Eye Toy'daki gibi sıkıp sıkmayacağını ise zamanla öğreneceğiz. Oyunun ekran görüntülerine ve künye sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
 
TV Superstars
 
 
     Son dönemlerde televizyonun vazgeçilmez programlarından olan yıldız yaratma yarışmalarına konsolumuzda da bizzat katılarak sahip olabileceğiz. gene PS Eye ve PS Move'u kullanacak olan TV Superstars'ta oyuna aktaracağımız kendi yüz ve özelliklerimiz ile bir çok yarışmaya katılıp başarılı olmaya, yani bir superstar olmaya çalışacağız.
 
     Gene Eye Toy oyunlarını anımsatan bu oyunun ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.
 
Sports Champions
 
 
     Sektörün vazgeçilmez türlerinden biri olan spor oyunlarına Sports Champions ile farklı bir açıdan bakacağız. Bana fazlasıyla Wii Sports ve Resort'u anımsatan bu oyunda tıpkı Wii'de olduğu gibi okçuluk, düello ve masa tenisi gibi bir çok spor dalında mücadele edeceğiz.
 
     Grafikleri ile de göz dolduran oyunun ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.
 
The Shoot
 
 
     The Shoot adından da anlaşılacağı gibi vuruş üzerine basit ama eğlencesi yüksek olabilecek bir oyun. Atari salonlarının vazgeçilmez türlerine benzetebileceğimiz The Shoot'ta Vahşi Batı'da kovboy çatışmalarından teknolojik bir alanda robot avlamaya kadar farklı alanlarda çarpışacağız.
 
     Oyunun ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.
 
Slider
 
 
     Slider'ında adından nasıl bir oyun olduğunu çıkarabilirsiniz. Çok farklı aksiyonları bir arada barındıracak olan oyunda kendi bir yarışma elemanı gibi hissedebilirsiniz gibi hissedebilirsiniz.
 
    Tekerlekli bir sandalye, yokuş aşağı sokaklar Slider'da karşılaşacağınız mekanlardan sadece bir tanesi olacak. Oyuna ait yayınlanan ilk görsellere buradan ulaşabilirsiniz.
 
 
     Son  olarak Playstation Move'un oyunlarını ve genel özelliklerini gösteren video ile sizleri baş başa bırakalım. Umarım PS Move'da beklediğimiz eğlenceyi buluruz. Bu sorunun cevabını sene sonunda öğrenebileceğiz.
 
 
 
Videolar Youtube videosudur.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Playstation Move PS3 Sony Arc
Avrupa PSN Güncellemesi (11 Mart) Metal Gear Solid: Peace Walker 9 Dakikalık Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

6.10.2010 15:55:26

0
nintendo wii bunun yarısı bile değil wii nin görüntüleri çok kötü bu süper

BSC Misafiri

18.5.2010 21:41:24

0
Yahu inovasyon diye birşey var. Çok yüzeysel düşünüyorsunuz. Şu at gözlüklerini çıkarın artık. Wii sadece kumandanın konumunu algılar. Bu uzaklığını yakınlığını da algılar. Wii'ye göre çok daha hassas birşey bu. Ayrıca Wii oyunları grafik bakmından Ps2'yi bile zorlayamaz. Move oyunları en kötü htimalle bile HD olacak.

bodyman700

11.3.2010 21:15:01

0
nintendo patent ihlalinden dava açar yakındır :D

swordmaster33

11.3.2010 20:34:18

0
bu ne ya tıpkısının aynısı (wii'nin) :)))

maxalanya

11.3.2010 20:27:20

0
Fighter güzel ama ben shoter olayını beğenmedim, umarım yakında silah gibi olanı yaparlar. Fiyat 100 dolar civarında olacak ve sonbaharda alabileceğiz gibi...

aydogdu1453

11.3.2010 19:53:51

0
Natalla yarışamaz bence belki fps tarzı oyunlarda işe yarar ama sony bu ne yapacagı belli olmaz belki biraz daha geliştiriler

Sivarge

11.3.2010 19:22:00

0
Wii nin controlleri bundan çok daha orjinal(zaten wii kopyasıda)ve wii deki bu controllere özgü oyunlar bunlardanda çok çok iyi

qqqqrpppp

11.3.2010 18:21:55

0
süper bi şey hemen çıksın da alalım
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Move
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız