Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"PlayStation VR ile Oculus Rift'in Güçleri Bir Değil"


    Sanal gerçeklik piyasasının önemli ürünlerinden Oculus Rift'in ön siparişe açılmasıyla beraber fiyat tartışmaları sürerken firmanın başındaki isim Palmer Luckey yeni açıklamalarda bulundu. PlayStation VR ile HTC Vive'ın piyasada neler yapacağı bilinmezken Luckey, PS VR ile Oculus Rift arasındaki kıyaslamaya değindi.
 
    PlayStation VR ile Oculus Rift'in farklı piyasalara hitap ettiğini söyleyen Luckey, "PS4'e sahip olan fakat iyi bir oyun bilgisayarına sahip olmayıp sadece Oculus Rift'le oyun oynamak için neredeyse 1.500 dolar ödeyecek insan sayısı çok azdır. Dolayısıyla PlayStation VR ile Oculus Rift'in hitap ettiği piyasalar farklı. Sony, bizim hedef kitlemiz olmayan bir kitleye sanal gerçeklik deneyimi sunmayı istiyor." açıklamalarını yaptı.
 
    Sözlerinin devamında Palmer Luckey, "Ayrıca eklemek gerek. Sony'nin sanal gerçeklik kaskı PlayStation VR'ın gücü Oculus Rift'le bir değil. Tamam yine de kaliteli bir kask olabilir ancak PlayStation 4'ün donanım gücü, bizim Oculus Rift için gösterdiğimiz gereksinimlerden çok uzakta." eklemelerini yaptı.
 
    İki firma arasında bağlantının 2012 öncesine kadar dayandığını söyleyen Luckey, "Oculus Rift'in Kickstarter'ına başlamadan önce Sony'nin böyle bir sanal gerçeklik kaskı üzerinde çalıştığını biliyordum. Bir şeyler oluşmaya başladığında ise Sony mühendislerine Oculus Rift'i test etmek için özel bir davetiye sundum. Konuşmalarda sanal gerçeklik piyasası için standartları belirlemeye çalıştık." sözlerine yer verdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Project Morpheus Sony Sanal Gerçeklik VR Virtual Reality PlayStation 4
İkinci Beta Sürecinden Önce Paragon için Yeni Bir Video Paylaşıldı Söylenti: Xbox One'ın 18 Milyon Aktif Oyuncusu Bulunuyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

karaniler

12.1.2016 02:10:08

0
Yav nasıl anlamıyorsunuz burada gelip ps yi savunanlar var niye ayırım yapmaya çalışıyorsunuz size olayı şöyle açıklayayım ''Oculus rift ti çıkartırken adamlar en iyi şekilde çıkartmak istiyorlar ve bunun için mantıken her şeyi görüntü olan bir şeyde fps önemlidir fakat ps ve xbox ın 1080 de 60fps adam gibi verdiği oyun var mı? yok mecbur 720p oynuyorsunuz e bunu oculus riftte deneyimlemek istermisiniz o kadar para vermişsiniz oculust rifti almışsınız ama yeni dünyanızı 720p olarak görüyorsunuz, adamlar mantıklı olanı yapıyorlar pc e çıkartmakla çünkü daha yüksek donanımlarla destekleye bilirsiniz pc i durmadan yenileyebilirsiniz ama ps5 çıkmadan ps4 ü yenileyemezsiniz ha tabiki ps5 çıktığında bunları destekleyebilecek şekilde çıkartılacaktır o zamanda çok güzel olacaktır ama şimdilik oculus rift ve pc daha mantıklı 1080p ve 60fps olarak yeni dünyanızı/evreninizi görecek ve oynayacaksınız. ps vr morpheus a gelecek olursak büyük ihtimalle ps sahibi olanlar için çıkartıldığı için en uygun şekilde çıkartıcaklardır 30-60fps açısındaki farkı azaltmaya çalışacaklardır ve ps5 çıktığı zamanda yeni modelini almak gerekmezsizin kullanılmaya devam edilebilirse tadından yenmez ama bence en iyisi HTC VİVE olacak gibi steam var işin içinde siz düşünün

Master_Evil

11.1.2016 21:19:58

0
vr'ın oculus rift kadar olmasını beklemiyorum

freshmind

10.1.2016 16:54:34

0
Kimse dikkat etmemiş mi ? Adam kitlemizin dışında diyor oyuncular için E bu aleti o sistem gereksinimleri ile kime yapmışlar ? Adam bizzat diyor oyun onamak için 1500 dolar vermez kimse diye. Bizimkilerde hala karşılaştırmasını yapıyor.

tomasson85

9.1.2016 20:22:22

0
Parası olanı sömürecekler işte bizden uzak dursunlar da edit: yorumu yazdıktan sonra kar getirmiyor açıklaması aklıma geldi üzüldüm şimdi :(

Persona_Non_Grata

9.1.2016 19:11:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life Oculus haklı pc fetişliği yolunda donanımlara servet ödeyen kitle'nin kaymağını yemek daha karlı bir iş.
aynen katılıyorum

mementopolis

9.1.2016 17:58:07

+1
Sen ,Bu Fiyat etiketi ve Sistem Gereksimi ile daha fazla konuşma Luckey , konuştukça batıyorsun. Ayrıca , Oculust Rift değil Pc'dir o Donanım güçünü sağalayan. Kelime oyunu yapma. Açıkcası ben pek ümitli Değilim bu VR piyasasından.

Grasyas01

9.1.2016 16:27:42

0
Oculus için 970 denmiş fakat ben inanmıyorum daha iyisi gerekli bence

powersmachine54

9.1.2016 15:48:40

+1
Bence adam haklı ps4'ün donanımı günümüz pc'lerden oldukca güçsüz fakat Sony psvr ek olarak yanına bir aparat ile getirirse hem görüntü,efekt iyileştirmeleri,fps olarak daha destek sağlıyabilir bence ama yinede günümüz pc'lere yaklaşamaz.Ps5 xbox two konsollarda Vr destekli hardcore büyük AAA oyunlarla gelmesi çok daha mantıklı olurdu.Çünkü bu yeni nesil konsollar VR için tasarlanmadılar.Bundan sonraki nesildeki konsolların çok daha güçlü donanımla gelmesi ve Vr sanal gerçekci gözlüklere uygun ve çok güçlü konsolların çıkması gerekir.

Patren

9.1.2016 15:36:18

0
ps vr 300 dolar olur 300 dolarda onun ek ekipmanı olur

Kennnn

9.1.2016 14:54:36

+1
Adam haklı ama renkleri vs Psvr'ın daha iyi gösterdiğini biliyoruz son sürümde Oculus nasıl ona bakmak lazım. Zaten emekleme dönemi olacaktır başlangıçta ilgi çektikçe satış yaptıça da özel kaliteli oyunların kalitesi artacaktır. HTC ise pc tarafında daha iyi bir seçim gibi görünüyor bana kalırsa ve bu açıklamaya bakılırsa sanki Psvr daha uygun bir fiyattan çıkacakta duyum gelmiş gibi.

There goes your life

9.1.2016 14:47:00

+5
Oculus haklı pc fetişliği yolunda donanımlara servet ödeyen kitle'nin kaymağını yemek daha karlı bir iş.

Hoid

9.1.2016 14:31:41

0
Yazının özeti günümüz konsolları için VR tam bir balon .

mbald

9.1.2016 14:28:49

+4
Doğru demiş ps4 ün gücü sanal gerçeklik için çok düşük,aslına bakılırsa oculus rift in önerdiği 970 gibi ekran kartları da tam bir deneyim için düşük örnek vermek gerekirse witcher 3 970'te 40-50 fps arası çalışıyor herşey ultrada. Tam bir deneyim için 90 fps civarı sabit fps gerekir(witcher 3 grafik kalitesinde bir oyun için 970 en düşük 40 fps civarı verdiğini varsayabiliriz) Tabi ki başlangıçta uyumlu olması için ona uygun oyunlar çıkacaktır fakat psvr ın ps4 döneminde hardcore oyuncu kitlesine hitap etmeyeceği ayan beyan ortadadır.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation VR
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız