Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PlayStation 4'ün Satış Rakamları, PS3 ve Xbox 360'ın Toplamına Yakın

 
      Yıl sonuna yaklaşırken bir yandan da konsolların satış grafikleri bazı detayları gözler önüne seriyor.

     Çıkışının üzerinden yaklaşık 48 ay geçen PlayStation 4, bir önceki neslin aynı süreye kadar olan satışlarına oldukça yakın bir satış adedine ulaşmış gözüküyor. İlk yılında PlayStation 3 ve Xbox 360'ın toplamından neredeyse 3 milyon daha fazla satan PS4, sonraki süreçte satışların yavaşlamasıyla birlikte bu iki konsolun toplamının gerisine düşüyor. Yine de tek başına bu istatistiğe ulaşması önemli bir başarı. Son 1 yıllık döneme kadar neredeyse 2 konsolla başa baş giden PlayStation 4 bugüne kadar 66,030,376 adet satmayı başardı. Aynı süreçte satılan PlayStation 3 ve Xbox 360'ların toplamı ise 74,478,418 oldu.

     2018 yılı içerisinde gelecek özel oyunlarla birlikte PlayStation 4 satışlarının biraz daha hareketlenmesi bekleniyor.
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vgchartz sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Nintendo Mobile, Fire Emblem Heroes İçin Yeni Bir Etkinlik Duyurdu Rocket League Collector's Edition Ön Siparişe Açıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

The_Rahip

3.1.2018 19:50:01

0
Evet bozulma olayı kötü oldu birde yanılmıyorsam yeterli derecede stokta yok Ms TR'nin elinde. Cihazı bozulanlar umarım en kısa sürede bu sıkıntıyı aşarlar. Spencer herkese şirin gözükme çabasını bırakıp özellikle ex oyunlarda daha agresif olsa Xbox markasını toparlayacak. Şirin baba olmayı bırakması gerekiyor.

İdrak İstimlak

3.1.2018 19:36:07

0
Benim anlamadığım bizim Xbox'çıların bu konsolu MS'tan daha fazla savunmaları. Forumda konsolu daha ilk günlerden bozulan üyelere acımamak elde değil. Hem bir iki ay öncesinden parayı say, önsipariş yap sonra çıktığı haftadan beri konsolun servislerde kalsın, ne olacağı belli olmasın. Bir tanesi de çıkıp demiyor ki, kardeşim bu nedir diye? Maaleseften kastım bu kullanıcıların düştüğü durumdur esasen...

The_Rahip

3.1.2018 19:31:21

0
Üretim adedini 20 milyona çıkardıysa o zaman dediğin gibi 2018 sonunda ikinciliği alır. Xbox'ın üçüncü olmasına maalesef diyemiyorum çünkü bu sonucu kendileri istediler ve ısrarlada devam ediyorlar.

İdrak İstimlak

3.1.2018 18:53:10

0
Nintendo üretim adetlerini 20 milyonlara çıkartmış, bu sene her şekilde 30 milyonu devirir, önlerindeki rakipleri Xbox'ın ensesine yapışırlar ve maalesef 2019 yılında da Xbox one bu pazarın 3. oyuncusu durumuna düşer...

The_Rahip

3.1.2018 10:13:54

0
Bu sene itibariyle satışlar dahada yükselecektir. 2018-2019 dönemi Ps ex'leri boy göstermeye başlıyor. Ex oyun konsolun kimliğini oluşturuyor ve bu devam ettikçe Sony ile Nintendo işi götürür. Ms cephesinden ise One X'in gidişatı ile ilgili en ufak bir açıklama bile yok. Birde sanırım cihazlarda sıkıntılar var. Forumda bile cihazı bozulanlar varsa kesin dünya genelindede sıkıntılar mevcuttur.

FerdosParadise

2.1.2018 06:40:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

35'lik rakıya küçük denir ya, hani efkarlanıp rakı açıyorum anlamında. d3vstator hocam benim karşı çıktığım zaten bu tarz başlıklara gelen yorumlarda PS4'ün Xbox'tan fazla satmasının tek sebebinin exc oyun gibi aksettirilmesi. En başta tek sebep buymuş gibi yazılan mesajlardan bıktım dedim, bazı kişiler mesajlarımı farklı yönlere çekince konu dallanıp budaklandı. Dediğin gibi oyun da çok büyük etken buna bir şey dediğim yok, ama bunun yanında MS'in yerle bir ettiği Xbox algısı da, donanım da, hatta çıktığı dönemki fiyat da çok büyük etkenler. Bu tarz satış sayılarıyla ilgili konularda diğer etkenlerden hiç bahsedilmeden başarının tek etkeni exc oyunmuş gibi yazılan birbirinin tıpatıp aynısı yorumlardan sıkıldım ve bunu ifade ettim ilk mesajda, olay bu.
Eyvallah kardeşim.

Jack Rabbit Slims

1.1.2018 04:23:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: FerdosParadise

"bir küçük açıyorum" nedemek? cidden manasını anlamadım.
35'lik rakıya küçük denir ya, hani efkarlanıp rakı açıyorum anlamında. d3vstator hocam benim karşı çıktığım zaten bu tarz başlıklara gelen yorumlarda PS4'ün Xbox'tan fazla satmasının tek sebebinin exc oyun gibi aksettirilmesi. En başta tek sebep buymuş gibi yazılan mesajlardan bıktım dedim, bazı kişiler mesajlarımı farklı yönlere çekince konu dallanıp budaklandı. Dediğin gibi oyun da çok büyük etken buna bir şey dediğim yok, ama bunun yanında MS'in yerle bir ettiği Xbox algısı da, donanım da, hatta çıktığı dönemki fiyat da çok büyük etkenler. Bu tarz satış sayılarıyla ilgili konularda diğer etkenlerden hiç bahsedilmeden başarının tek etkeni exc oyunmuş gibi yazılan birbirinin tıpatıp aynısı yorumlardan sıkıldım ve bunu ifade ettim ilk mesajda, olay bu.

BSC Misafiri

1.1.2018 01:10:25

0
Fighting ex layer 2018in bence iyisi

İdrak İstimlak

31.12.2017 14:55:26

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Hay sizin oyun goygoyunuza ya her başlıkta aynı yorumlar, neslin başlangıcında PS4'te ne exci var da deli gibi sattı? Ağır bombalar erteleme olmazsa 2018'de gelecek daha, konsollar tanıtılırken Xbox kendi topuğuna sıktığı için PS aldı rüzgarı arkasına gidiyor, yoksa oyunu falan yokken de çok satıyordu.
Hocam mesele goygoy değil, insanlar neslin başından beri markaya duydukları güven için bu konsolu bu kadar aldı. Donanım önemli elbette ama tek belirleyici etken değil, hala PS4 ile PS4 Pro satışlarında PS4 lehine 30/70 gibi bir oran var. Bakın en çok oyun satışının yapıldığı dönem olan Kasım ayı satışlarına, yeni çıkmış olan bir konsolun bile rüzgarı XBox One'ın satışlarda öne geçmesine yetmedi. Sonuçta yine aynı noktaya geliyoruz, markaya duyulan güven çok önemli, bu güvenin de en önemli öğesi konsola özel oyunlar. Bu konunun devamlı gündeme getirilmiş olması belki sizin canınızı sıkıyor ama hala tüm gerçeklere rağmen donanımın her şey olmadığını anlamayan insanlar var ve bunlar insanların sinirlerini kaşımaya devam ediyorlar. Bu meselenin devamlı gündeme gelmesinin sebebi bu. Elektronik alettir, bozulur, kırılır ama girin Xbox bölümündeki XBox One X konusuna, konsolu bozulmayan çok az kişi kalmış, kalanların da ne zaman bozulacağını Allah bilir. Buna rağmen Türkiye gibi bir ülkede küçük bir pazar payı olmasına rağmen sanki tüm oyun pazarının sahibi gibi davranan bir MS Türkiye'ye rağmen insanların bu konsolu, çıkmayan özel oyunlara rağmen bu konsolun tercih sebebi sayılacak hiç bir nedenin olmaması maalesef insanları durduramıyor. Mesele buradan çıkıyor ortaya, etki/tepki meselesi biraz da.

HHarunTasar

29.12.2017 22:24:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims
quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

Moralin mi bozuldu XBOX Fanboy?
Senden ala fanboy azdır bu forumda, beyin hücrelerini mi yaktın şu yorumda fanlık ne buldun acaba? Genel olarak mesajlarımı takip edenler Sony ve MS'in ikisi hakkında da iyi şeyler de kötü şeyler de yazdığımı görür, iki tarafın da eksilerini belirtebilmek fanlık olmuyor. Kaldı ki burada PS cephesine laf bile söylememişim sadece konulardaki tek tip yorumlara yani forum üyelerine laf söylemişim cidden bunu bile anlayamadın mı ya? Bana yorum yazan BSC Misafiri, millet exc oyunlar geleceğini biliyor diye alıyor falan demiş. 2018'de gelecek God of War için 2013 yılında çıkan fat kasa PS'i mi alır sence insanlar, yoksa çıkmasına yakın daha ucuzuna ya slimini ya da bu nesilde olduğu gibi Pro'yu mu alır?
O zamanı hatırlarsan sadece GTA5 için konsol alanlar vardı PC gelmemişti ve The order 1886 duyurulmuş infamous second son çıkış tarihi verilmiş Killzone Shadow fall ile konsol çıkış yapmıştı Excler geldikcede konsolun satışı arttı.

BSC Misafiri

29.12.2017 21:49:14

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Hay sizin oyun goygoyunuza ya her başlıkta aynı yorumlar, neslin başlangıcında PS4'te ne exci var da deli gibi sattı? Ağır bombalar erteleme olmazsa 2018'de gelecek daha, konsollar tanıtılırken Xbox kendi topuğuna sıktığı için PS aldı rüzgarı arkasına gidiyor, yoksa oyunu falan yokken de çok satıyordu.
Merak etme insanlar PS3 Bu adamlarne oyunlar yaptılar, Allah bilir PS4'te neler yaparlar dedikleri için aldılar PS4'ü.. Ayrıca Donanım olarak daha güçlüydü, Tanıtım olarak paragöz tanıtmadılar, Oyun odaklı konuştular ve Arkalarına PS3'ten kalan güvenlerini alarak yollarına emin adım ilerlediler..Şimdide liderler..Gayet normal..

FerdosParadise

29.12.2017 16:48:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims
quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

XBOX Fanboy kardeş Bloodborne, Uncharted 4, Infamous, Killzone, Horizon Zero Dawn, Driveclub, The Order 1886, Until Dawn, The Last Guardian... Bunlar ne? Exclusive değil mi? Aklı sıra sadece God of War yazmış oraya. Sırf Last of Us 2 çıkacağı için bile insanlar PS4 aldı ve çıkan oyunları PS4'ünde oynuyor. Ayrıca millet PS3 Exclusive oyunlarından tecrübeli. Naughty Dog var, Quantic Dream var, Santa Monica var... Spider-Man, Detroid Become Human, Days Gone, Death Stranding, Ghost of Tsushima vs. daha nice oyunlar duyuruldu. Çıkmaya da devam edecek. PS4'ün satış rekorları kırması senin moralini baya bozmuş...!
Yav he çok bozdu, ne loser adamsın Xbox'ı satalı aylar oldu, bilgisayar toplayalı yıl oldu, bitirdiğim son oyunun üzerinden de baya geçti ama ben hala oyun dünyasında Sony'nin başarısının acısını içimde hissedip foruma mesaj atıyorum. Çünkü hiçbirimizin işi gücü yok her gün bir tarayıcıda Sony hisselerini birinde MS hisselerini açıp ekranın iki yanına sabitleyerek anlık izliyorum, MS düştükçe kederlenip bir küçük açıyorum falan. PS4 ÇIKTIĞINDA doğru düzgün exci yoktu ama rüzgarı arkasına aldı MS'in rezilliği üzerine yaptığı prla diyorum, oyun çıkarana kadar işi götürmüştü zaten diyorum sen bana konsol çıktıktan 2.5 yıl sonra çıkan Uncharted 4'ten bahsediyorsun. Türkçe konuşuyorum, son derece de net açıkladığımı düşünüyorum ne kastettiğimi, lütfen daha fazla alıntılayıp saçmalama cevap atmakla uğraşamayacağım.
"bir küçük açıyorum" nedemek? cidden manasını anlamadım.

Jack Rabbit Slims

29.12.2017 15:56:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

XBOX Fanboy kardeş Bloodborne, Uncharted 4, Infamous, Killzone, Horizon Zero Dawn, Driveclub, The Order 1886, Until Dawn, The Last Guardian... Bunlar ne? Exclusive değil mi? Aklı sıra sadece God of War yazmış oraya. Sırf Last of Us 2 çıkacağı için bile insanlar PS4 aldı ve çıkan oyunları PS4'ünde oynuyor. Ayrıca millet PS3 Exclusive oyunlarından tecrübeli. Naughty Dog var, Quantic Dream var, Santa Monica var... Spider-Man, Detroid Become Human, Days Gone, Death Stranding, Ghost of Tsushima vs. daha nice oyunlar duyuruldu. Çıkmaya da devam edecek. PS4'ün satış rekorları kırması senin moralini baya bozmuş...!
Yav he çok bozdu, ne loser adamsın Xbox'ı satalı aylar oldu, bilgisayar toplayalı yıl oldu, bitirdiğim son oyunun üzerinden de baya geçti ama ben hala oyun dünyasında Sony'nin başarısının acısını içimde hissedip foruma mesaj atıyorum. Çünkü hiçbirimizin işi gücü yok her gün bir tarayıcıda Sony hisselerini birinde MS hisselerini açıp ekranın iki yanına sabitleyerek anlık izliyorum, MS düştükçe kederlenip bir küçük açıyorum falan. PS4 ÇIKTIĞINDA doğru düzgün exci yoktu ama rüzgarı arkasına aldı MS'in rezilliği üzerine yaptığı prla diyorum, oyun çıkarana kadar işi götürmüştü zaten diyorum sen bana konsol çıktıktan 2.5 yıl sonra çıkan Uncharted 4'ten bahsediyorsun. Türkçe konuşuyorum, son derece de net açıkladığımı düşünüyorum ne kastettiğimi, lütfen daha fazla alıntılayıp saçmalama cevap atmakla uğraşamayacağım.

Venomstr

29.12.2017 13:47:23

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

Senden ala fanboy azdır bu forumda, beyin hücrelerini mi yaktın şu yorumda fanlık ne buldun acaba? Genel olarak mesajlarımı takip edenler Sony ve MS'in ikisi hakkında da iyi şeyler de kötü şeyler de yazdığımı görür, iki tarafın da eksilerini belirtebilmek fanlık olmuyor. Kaldı ki burada PS cephesine laf bile söylememişim sadece konulardaki tek tip yorumlara yani forum üyelerine laf söylemişim cidden bunu bile anlayamadın mı ya? Bana yorum yazan BSC Misafiri, millet exc oyunlar geleceğini biliyor diye alıyor falan demiş. 2018'de gelecek God of War için 2013 yılında çıkan fat kasa PS'i mi alır sence insanlar, yoksa çıkmasına yakın daha ucuzuna ya slimini ya da bu nesilde olduğu gibi Pro'yu mu alır?
XBOX Fanboy kardeş Bloodborne, Uncharted 4, Infamous, Killzone, Horizon Zero Dawn, Driveclub, The Order 1886, Until Dawn, The Last Guardian... Bunlar ne? Exclusive değil mi? Aklı sıra sadece God of War yazmış oraya. Sırf Last of Us 2 çıkacağı için bile insanlar PS4 aldı ve çıkan oyunları PS4'ünde oynuyor. Ayrıca millet PS3 Exclusive oyunlarından tecrübeli. Naughty Dog var, Quantic Dream var, Santa Monica var... Spider-Man, Detroid Become Human, Days Gone, Death Stranding, Ghost of Tsushima vs. daha nice oyunlar duyuruldu. Çıkmaya da devam edecek. PS4'ün satış rekorları kırması senin moralini baya bozmuş...!

Jack Rabbit Slims

29.12.2017 13:17:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

Moralin mi bozuldu XBOX Fanboy?
Senden ala fanboy azdır bu forumda, beyin hücrelerini mi yaktın şu yorumda fanlık ne buldun acaba? Genel olarak mesajlarımı takip edenler Sony ve MS'in ikisi hakkında da iyi şeyler de kötü şeyler de yazdığımı görür, iki tarafın da eksilerini belirtebilmek fanlık olmuyor. Kaldı ki burada PS cephesine laf bile söylememişim sadece konulardaki tek tip yorumlara yani forum üyelerine laf söylemişim cidden bunu bile anlayamadın mı ya? Bana yorum yazan BSC Misafiri, millet exc oyunlar geleceğini biliyor diye alıyor falan demiş. 2018'de gelecek God of War için 2013 yılında çıkan fat kasa PS'i mi alır sence insanlar, yoksa çıkmasına yakın daha ucuzuna ya slimini ya da bu nesilde olduğu gibi Pro'yu mu alır?

Dark Poison

29.12.2017 12:43:25

0
PS4'ün temelinde radeon 7850 vardı değil mi.Hakkaten,donanım/performans olarak ve fiyat /performans olarak da bence ara konsollar dahil şu anda en başarılı konsol düz ps4.Boşuna bu kadar satmıyor.

BSC Misafiri

29.12.2017 11:59:52

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Hay sizin oyun goygoyunuza ya her başlıkta aynı yorumlar, neslin başlangıcında PS4'te ne exci var da deli gibi sattı? Ağır bombalar erteleme olmazsa 2018'de gelecek daha, konsollar tanıtılırken Xbox kendi topuğuna sıktığı için PS aldı rüzgarı arkasına gidiyor, yoksa oyunu falan yokken de çok satıyordu.
ulan görende neslin başında da ps'nin hiç ex yok ve gelmeyecek sanacak.Millet markanın yıllardır çıkardığı ve çıkaracakları oyunları bildiği için alıyor!

Guest-1E1FC651D

29.12.2017 11:58:16

+1
quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

Moralin mi bozuldu XBOX Fanboy?
Peki senin neden moralin düzeldi? Sony hissen mi var?

BSC Misafiri

29.12.2017 09:04:27

+1
PS4 tek başına jenerasyonu sırtladı. Phil Spencer PS4 oyunlarını tebrik edip geçemediği an iş bitmişti. TLOU çıktıgında xbox nakavt olmuştu, TLOU2 ve GOW4 ile gelenek devam edecek anlaşılan. En büyük fark PS4'ün x360+xbone toplamını geçmesi...

Venomstr

29.12.2017 07:09:05

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Hay sizin oyun goygoyunuza ya her başlıkta aynı yorumlar, neslin başlangıcında PS4'te ne exci var da deli gibi sattı? Ağır bombalar erteleme olmazsa 2018'de gelecek daha, konsollar tanıtılırken Xbox kendi topuğuna sıktığı için PS aldı rüzgarı arkasına gidiyor, yoksa oyunu falan yokken de çok satıyordu.
Moralin mi bozuldu XBOX Fanboy?

Jack Rabbit Slims

28.12.2017 22:06:23

+1
Hay sizin oyun goygoyunuza ya her başlıkta aynı yorumlar, neslin başlangıcında PS4'te ne exci var da deli gibi sattı? Ağır bombalar erteleme olmazsa 2018'de gelecek daha, konsollar tanıtılırken Xbox kendi topuğuna sıktığı için PS aldı rüzgarı arkasına gidiyor, yoksa oyunu falan yokken de çok satıyordu.

pofpor01

28.12.2017 22:01:06

+2
Demek ki konsolu sattıran, donanımın güçlü olması değil de oyunların kalitesi ve kaliteli oyunların sayısıymış.

İdrak İstimlak

28.12.2017 21:49:39

0
Bu exc. oyunlarla bence az bile satmış, adamlar deli gibi exc. oyun yaparak konsollarını satıyor.

HHarunTasar

28.12.2017 21:32:24

+1
Yok ediyor adamlar 2018'de çoşacak

Drima

28.12.2017 20:25:09

+6
2018'de ne olacak ben esas onu merak ediyorum. Exc bombardımanı geliyor resmen
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız