Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pist Tabanlı Le Mans Ultimate 20 Şubat'ta Geliyor

 
 
Studio 397 tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan yarış, simülasyon, sürüş oyunu Le Mans Ultimate, 20 Şubat tarihinde geliyor. 
 
Yarış oyunlarını seviyorsanız ve bu türe önem veriyorsanız, gerçekten de önümüzde kullanabileceğiniz ve oynayabileceğiniz yeni bir oyunun olduğunu söyleyebiliriz. Oyun içerisinde hikaye odaklı bir yapı yer alıyor ve bu odakla beraber elbette güzel bir hikaye içeriği ile karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Umuyoruz ki güzel bir hikaye içeriğiyle karşılaşarak etkileyici bir yarış deneyimini burada yaşayabiliriz.
 
Dikkat çekici detayları ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen yapımda, sürekli olarak hız tutkumuzu yukarılara doğru çıkarmaya çalışıyoruz. 2023 sezonunun son teknoloji desteği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanan bu yapımda, aynı zamanda farklı araçları kullanabiliyor ve her bir aracın burada farklı mekaniklerle beraber karşımıza geldiğini aktarabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğiniz farklı farklı araçlar yer alıyor. Bu araçların seçimi tamamen size ait oluyor. Bu seçimlerle beraber dilediğiniz şekilde pistlerde toz dumana katabilir ve diğer yarışçıların önüne geçmeye çalışıyorsunuz. Bu tarz oyunlarda zaten temel olarak tüm yarışları kazanmanız ve ona göre kendi hakimiyetinizi kurmanız oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre, oyun içerisinde sürekli olarak gelişen ve genişleyen bir hikaye içeriği yer alıyor. Bu hikaye içeriği ile beraber farklı görevleri atabilir, farklı pistlerle beraber diğer oyunculara yani yarışçılara karşı mücadele edebilir ve burada kolaydan zora doğru bir zorluk seviyesi bulunuyor. Oyun içerisinde elbette ilk etapta kolay, sonrasında ise daha zorlu etaplar bizleri bekliyor. Burada yer aldığımız süre boyunca bu zorluk seviyesine elbette alışkanlık gösterebilir ve sonrasında oyuna ne kadar adapte olabilirsek ve ne kadar usta olmaya çalışırsak o kadar çok hızlı ilerlemeye başlıyoruz.
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı araçları burada kullanabiliyor ve farklı pistlere doğru burada adım atabiliyoruz. Tabii bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere, pistlerin içerisine hakim olmak ve sürekli olarak farklı pistlerde yarışmak, aynı zamanda bu pistleri ezberlemek oldukça önem arz ediyor. Çünkü hiç bilmediğiniz bir pist içerisinde nerede durup nerede durmayacağınızı ve nerede yavaşlayıp nerede yavaşlamayacağınızı ne yazık ki bilemiyorsunuz. Dolayısıyla oyunda ne kadar çok piste ezberlerseniz ve ne kadar çok piste hakim olursanız o kadar çok usta olabilir ve böylece yarışlarda ön plana çıkmaya ve aynı zamanda yarışı kazanmaya daha da yakınlaşabilirsiniz. Yarış oynarken zaten piste hakim olmak ve hangi kısımda hangi hamleyi yapmak oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca dilediğiniz şekilde kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebilir ve bu pistleri dilediğiniz şekilde öğrenebilirsiniz. Oyunda diğer taraftan, spor arabalardan daha hızlı araçlara kadar farklı şekillerde ve mekaniklere sahip yarış araçlarını kullanabilir ve bunlarla beraber pistin altını üstünü getirmeye çalışırsınız. Resmi bir oyun olarak karşımıza gelmeye hazırlanan bu yapımda, her bir adım içerisinde takım çalışmasının oldukça önemli olduğunu görebilir ve içimizdeki cesareti bu oyun içerisinde ortaya çıkarmaya çalışırız. Oyunda elbette üst düzey bir yarış deneyimi bizlere sunulmak istenenler, bu yarış deneyimini gerçekten de dilediğimiz şekilde özelleştirilebilir bir sistemi bünyesinde barındırıyor. Şampiyon olarak adlandırılabileceğimiz ve farklı liglerle beraber elbette üst sıralara çıkabileceğimiz yapımda, resmi oyunla beraber gerçek hayatta yer alan otomobillerin yani araçların bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. Oyunda farklı pistlere doğru atılırken elbette buranın manzaralarının değiştiğini deneyimleyebilir ve bu manzaralar içerisinde gerçekten de güzel bir deneyim elde etmeye çalışırız. Manzaralar içerisinde ilerlediğimiz süre boyunca elbette ortamın ve mekanların değiştiğini görebilir ve aynı zamanda bu arada gece ve gündüz döngüsünün ne olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Oyunda gece ve gündüz döngüsü ile beraber pistlerin elbette farklı versiyonlarını deneyimleyebiliyor ve burada gerçekten de güzel bir manzarayla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda karanlıkta ilerlerken bu ışıkların altında yarışırken elbette daha farklı bir deneyim elde ediyoruz. Aynı zamanda güneş ışınlarının altında ve havanın sıcak olduğu bir günde yarışmak daha farklı bir duyguyu bizlere aktarıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz geçişlerin olması oldukça önem arz ediyor. Bunun dışında geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda heyecan verici yeni bir yarış çağına atılabiliyor ve burada hikaye içeriği ile beraber farklı pistlere atılabiliyor ve aynı zamanda burada yeni görevlere geçiş yapabiliyoruz.
 
Yüksek hızlı kokpit ile beraber atılabileceğimiz yapımda spor arabaların içerisine geçiş yapıyor, burada piste çıkarak o heyecanı yaşayabilir ve seyircilerin bizi izlediğini deneyimleyebiliyoruz. Oyunda klasik pist yarışlarına yer alıyor. Bu pist yarışlarından hoşlanıyorsanız ve açık dünyadaki gibi bir yarış deneyiminin olmadığını elbette biliyorsunuzdur. Bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız muhakkak bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zaten oyun güzel bir deneyimle beraber bizleri sunmak isteniyor. Umuyoruz ki güzel bir hikaye içeriğiyle beraber aynı şekilde araç mekanikleriyle beraber bizlere karşımıza gelir.
 
 

Ikonik arabaların yer aldığı yapım içerisinde gerçek hayattan ilham alınan çeşitli araçlar bulunuyor ve burada karşımıza çıkıyor. Son teknoloji ile beraber donatılmış yeni üreticilerin bulunduğu yapım içerisinde ilgi çekici mekanikler ve gerçek hayatta yer alan markalardan araçlar oyundaki yerini koruyor. Oyunda Toyota, Ferrari, Porsche, Peugeot ve daha fazla heyecan verici model yer alıyor. Bu model ve markalarla beraber pist savaşlarını burada adım atabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde rekabetçi bir dizi araç modellerinin olduğundan bahsedebilir ve ünlü markaların burada elbette karşımıza geldiğini deneyimleyebiliyoruz. Gerçekten de güzel içeriklerle ve mekaniklerle beraber karşımıza gelmeye hazırlanan yapımda bu tarz modellerle beraber ilerlemeye başlıyor, pistlerde dilediğimiz şekilde yer alabiliyor, yarışlarda ön plana çıkıyor, pist savaşlarında dilediğimiz her şey gerçekleştirmek için o aracın mekaniklerine hakim olmaya çalışır ve oyunda yer alan her aracın farklı mekaniklerinin olduğundan söz edebiliyoruz.

Oyunda yer aldığın üzere boyunca siz de göreceksiniz ki her bir aracın elbette farklı mekanikleri bulunacak ve bu mekaniklerle beraber de oyunda hangi aracı nasıl gideceğini siz karar vereceksiniz. Bazı araçların daha hızlı bir şekilde ilerlediğini ve kalkışının daha hızlı bir şekilde olduğunu görürken, bu diğer araçların ise daha yavaş bir şekilde kalkıp ancak yol tutuşunu daha iyi olduğunu görebileceksiniz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bazı araçlarını ve her bir aracın hem avantajları hem de dezavantajlarının olduğunun farkına varacaksınız. Bu seçimlerle beraber dilediğiniz araca kavuşacak, istediğinizi garaja atacak ve bununla beraber de farklı modellerden yaptığınız seçimle beraber istediğiniz şekilde pistlere adım atabileceksiniz. Oyunda aynı zamanda çeşitli etkinliklere adım atabilecek ve bu etkinliklerle beraber elbette üst seviyeleri doğru ulaşmaya çalışacaksınız. Listelerde ve sıralamalarda üst seviyeleri çıkmak için elinizden geleni yapabileceğiniz yapımda pistlerin tozunu attırabilecek ve heyecan verici mücadeleden burada olduğuna göreceksiniz. Oyunda diğer taraftan gerçek hayattan ilham alınan çeşitli pistlerin burada olduğunu söyleyebiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre dünyanın en saygın pistlerinin bazılarının bu oyun içerisinde yer aldığını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Pist tabanlı bir yarış deneyimi yer aldığı için oyunda sürekli olarak farklı pistler içerisinde kendimizi bulabiliyor ve farklı etkinliklerle beraber de sıralamalarda üst sıralara gelmeye çalışıyoruz. Oyunda hem tek oyunculu hem de işbirliğine dayalı çeşitli mücadeleler yer alıyor. Bununla beraber senkron olmayan yani eş zamanlı olmayan bir yarış modu ile beraber oyun deneyiminizi geliştirebiliyor ve diğer oyunculardan daha iyi bir sıralama yaparak buradaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Elbette bu tarz modları içerisinde daha önce başka oyuncuların bu pistleri içerisinde yer aldığını ve en iyi sıralamayı yapmaya çalıştığını görebilecek ve onun sıralamasını burada geçmeye çalışacaksınız. Dolayısıyla oyunda usta olmaya çalışacak ve bu usta olmayla beraber de en iyi sıralamayı elde etmek için zamanlamayı en iyi şekilde kullanmanız gerekecek. Bu tarz modlar ve etkinlikler oyunda yer alacak. Bu etkinlikler elbette oyun deneyimini geliştiren ve üst seviyeye çıkartan çeşitli özellikler arasında yer alıyor. Takım olarak yarışabileceğiniz veya yapay zeka ile beraber kapışabileceğiniz bu yapım içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapının ne olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda uyum sağlayabileceğiniz ve spor arabaların burada gerçekten de uçağımsı bir yapıyla beraber karşılaşabileceksiniz.
 
Oyun geliştirici ekibinin belirttiğine göre onlarca farklı pistin burada bulunduğunu ve aynı zamanda yerdeki ıslaklığın ve farklı durumların yarış deneyimini ne kadar etkilediğini görebileceğiz. Oyunda isterseniz tek oyunculu bir şekilde yapay zekaya karşı oynayabilir ve yapay zekanın ne kadar sizi zorladığını görebilirsiniz. Bunun dışında arkadaşlarınızla beraber takım olarak yarışabileceğiniz bir yapının burada yer aldığını aktarabiliriz. Dolayısıyla oyunda hangi mod içerisine geçiş yapmak istiyorsanız o modun içerisine geçiş yapabilir ve böylece oyun deneyiminizi kendinize göre özelleştirebilirsiniz.
 
 
 
Ek olarak oyunda yağmur ve çamurun ön camlardaki görüşünüze ne kadar etki ettiğini oyun içerisinde görebilir ve dinamik hava etkilerinin burada olduğunu sizlere aktarabiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca karın, çamurun, soğuğun ve daha fazlasının burada aracınızın tekerleklerini etkilediğini, aracınız bu kapsamda yağışlarla beraber daha kaygan olduğunu ve bu tarz yarışlara çıkmadan elbette ona göre lastik seçiminizi yapmanız gereken bir yapı yer alıyor. Oyunda bu tarz mekaniklerden dolayı gerçekten de güzel bir deneyimin bizlere aktarıldığını ve aynı zamanda daha gerçekçi su sistemlerini ve su birikintilerinin de yer aldığını söyleyebiliriz.
 
Bu tarz gerçeklikler elbette gerçekçi bir yapıyı sevenlere hitap ediyor ve gerçek bir yarış deneyimine adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda gerçekçi hava etkinliklerinin, gerçekçi ve dinamik su sistemlerinin, hava efektlerini ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliriz ve böylece kendinize büyük bir mücadele içerisinde bulabilirsiniz. Çevrimiçi oyunla beraber daha fazla etkileşimli bir içeriye adım atabileceğiniz ve çok oyunculu modları burada deneyimleyebileceğiniz yapımda kendinizi özgü o modun içerisine girebilir ve kendinize göre istediğiniz şekilde pistlerde kapışabilirsiniz. Aracınızı kontrol edip pistlerde kapışabileceğiniz bir yapım arıyorsanız muhakkak bu oyuna bir göz atmanızda fayda var.
 
 
 
Oyunun yukarıda da bahsettiğimiz gibi 20 Şubat 2024 tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Gerçekçi bir yarış deneyimi içerisine geçiş yapmak istiyorsanız ve yeni şampiyon olarak katılmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Son olarak bildiğiniz üzere istek listenize eklediğiniz oyunlar çıkışı ile beraber mail adresinize bir bildirim aracılığı ile geliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Le Mans Ultimate
The Last of Us Part 2 Remastered Neler Sunuyor? Bulwark: Falconeer Chronicles Çıkış Tarihi Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız