Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bulwark: Falconeer Chronicles Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncılığını Wired Productions ve geliştiriciliğini Tomas Sala'nın üstlendiği şehir kurma strateji oyunu Bulwark: Falconeer Chronicles'ın çıkış tarihi açıklandı. Açıklanan bilgilere göre oyun, 26 Mart tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Simülasyon ve strateji unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor 
 
 
 
PC sürümünün Steam, Epic Games Store ve GOG platformları aracılığıyla yayınlanmaya hazırlanan yapımın bir demosu yani önizleme sürümü 30 Ocak tarihinde tüm platformlar için geçerli olacak. Böylece oyunun belli bir kısmını tamamen ücretsiz bir şekilde oynayabilecek ve deneyimleyebileceksiniz. Bu sayede oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebileceksiniz.
 
Şehir kurma ve strateji unsurlarını harmanlayan yapım içerisinde minimalist bir tarz sunuluyor. Tek bir tıklama ile beraber şehirler inşa edebiliyor, yapılar dikebiliyor, kendi oyun tarzınızı oyuna uyarlayabiliyor ve dünyayı yeniden şekillendirmeye çalışıyorsunuz. Oynaması kolay bir şekilde tasarlanan yapım, yakın zamanda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 

 
Oyun hakkımda
 
Dikkat çekici simülasyon unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde binaları yukarılara doğru ilerletebilir, gökdelenler kurabilir, sıra sıra kulelerle beraber oyundaki yerimizi alabilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliriz. Oyunda fetihler yapmak için ve merkezi bir üs oluşturmak için elimizden geleni yapmaya başlıyoruz ve açık dünya içerisinde inşa etme simülasyonunu adım atabiliyoruz. Oyunda kasabalar, kuleler, kaleler ve daha fazlası yer alıyor. Bu içeriklerle beraber kendimizi daha da geliştirebilir ve bir mekandan diğer mekana kadar elimizden gelenin fazlasını yapmaya koyuluyoruz. Oyunda kolay bir şekilde inşa etme mekanikleri karşımıza çıkıyor. Bunun dışında oyunda yer alan atmosferler oldukça dikkat çekiyor ve bu atmosferlerle beraber de güzel bir deneyimin parçası olmaya hazırlanıyoruz. İnşa etme mekanikleri ve simülasyon unsurları detaylı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve kolayca bu kaleleri ve kuleleri hızlı bir şekilde dikebiliyor ve aynı zamanda bunları birbirine bağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir deneyimi bizlere aktarılacağını doğrulayabiliyoruz.
 
 

Mirasınızı yeni bir medeniyetle birleştirebileceğiniz ve yeni medeniyeti tekrardan oluşturabileceğiniz yapımda gerçekten de dikkat çekici bir dünyaya karşılaşabiliyor ve burada manzaraların korkutucu unsurlarıyla beraber yol alabiliyoruz. Oyunda elbette surlar, tehlikeli sular, heykeller ve daha fazla mimari unsurlar bulunuyor. Bu mimari unsurlarla beraber yer aldığımız yapımda gerçekten de sürekli olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Oyunda farklı mekanikler yer alıyor. Bu mekaniklere alışmak oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. İlk etapta bu mekanikler sizlere zorlu bir şekilde gelebilir. Ancak daha sonrasında bu mekaniklere alıştıktan sonra elbette daha kolay bir şekilde oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Açık dünya içerisinde inşa etme oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen yapımda açık dünyaya yayılabilir ve dilediğimiz şekilde kendi bölgemizi, şehrimizi ve medeniyetimizi yükseltebiliriz. Oyunda aynı zamanda teknoloji ağacı yer alıyor ve bu teknoloji ağacıyla beraber farklı mekaniklerin ve mimari unsurların kilidini açabilir ve böylece daha fazla gelişim kat edebiliriz.

Uçurumların, farklı mekanların, denizlerin, tehlikeli suların ve daha fazlasının yer aldığı yapım içerisinde dilediğimiz şekilde mimari unsurları yapabilir ve aynı zamanda bu mimari unsurları parçalayabilir ve yenisini buraya dikebiliyoruz. Örneğin tehlikeli sular ve uçurumlara diktiğiniz heykelleri burada beğenmediğiniz takdirde yıkabilir ve yerine yenisini yapabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca inşa etme ve yıkma mekanikleri bolca karşımıza çıkıyor ve 40 yıl önceki gerçekleştirilen bir savaşın ardındaki izleri burada görebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor. Bu arka plan hikayesi muhakkak önümüze sürekli olarak vurgulanan bir yapıyla çıkmıyor. Arka planda kalan hikaye aslında bir nevi arka planda kalıyor diyebiliriz. Zaten oyunun amacı bizlere sürekli olarak bir şeyler kurdurmak ve aynı zamanda kayıp efsaneleri keşfetmek. Oyunda diğer taraftan medeniyet inşa etme yolculuğunda kayıp efsaneleri keşfedebiliyor, ilgi çekici manzaralarla beraber karşılaşabiliyor, tehlikelerle de uğraşabiliyor, geniş bir açık dünyaya açılabiliyor ve fantastik bir dünya ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 

Okyanus tabanına geçiş yapabildiğimiz ve büyük yerleşim oluşturabildiğimiz yapımda harap olmuş bir medeniyeti tekrardan oluşturmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunun temelinde de zaten bu yatıyor. Burada inşa etme mekanikleri her bir oyuncu tarafından farklı bir şekilde ele alınabiliyor ve aynı zamanda burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü yapılacak mimari unsurlar ve yönelecek yollar tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebilir. Bunun yanı sıra oyunda yer aldığınız süre boyunca bu mimari unsurların nasıl olması gerektiğini, hangi yöne bakması gerektiğini ve daha fazlasına tamamen siz karar verebiliyor ve dekore edebileceğiniz bir medeniyet tamamen sizin ellerinize bırakılıyor. Bu medeniyetin elbette kaybolması veya yükselmesi tamamen sizin hamlelerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir detay oldukça önem arz ediyor. Burada yaptığınız seçimlerle ve dokunuşlarla beraber kendi medeniyetinizi yükseltebiliyor ve diğer unsurlarla beraber de burada karşılaşabiliyorsunuz.
 
Burada mirasımız elbette önceki medeniyetler tarafından parçalanmış durumda ve bu medeniyetlerin parçalarına ulaşmak ve aynı zamanda mirasımızı korumak tamamen bizim işimiz oluyor. Rıhtımlardan iskelelere kadar farklı şekillerde yer alabildiğimiz yapım içerisinde kaynakları toplayabilir ve bu kaynaklara dilediğiniz şekilde erişebilirsiniz. Aynı zamanda burada nüfusumuz ve yatırımlarımız oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu yatırımlarımız ve nüfus artışıyla beraber daha fazla bölgeye geçiş yapabilir ve aynı zamanda açık dünyayı burada doldurabiliriz. Suların üzerinde yer aldığımız yapım içerisinde elbette sürekli olarak bir şeyler inşa etmek ve daha fazla nüfusu kendimize çekmek oldukça önemli. Zaten oyunun temel hedefinde de bu yer alıyor ve bununla beraber de kendi yerleşim bölgemizi büyütebilir, geliştirebilir ve daha fazla yükseltebiliriz. Elbette oyunun temel amacında bunlar yer alıyor ve aynı zamanda sadece denizin üzerinden değil havada da bu şekilde ilerleme kat edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel bir ilerleme sistemi yer alıyor ve gelişim hissiyatıyla beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi hava gemilerinin olduğu ve dev savaş kuşlarının hüküm sürdüğü bölgede yer alabiliyor ve gökyüzünde gerçekten de anıtsal heykeller yerleştirebiliyoruz. Bu detaylar oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve gökyüzünün hüküm sürdüğü bir bölgeye de kendi fetihlerimize sergileyebiliyoruz. Bunun dışında yukarıları boyayabileceğimiz ve manzaralara renk katabileceğimiz yapımda üst düzey bir manzara sistemi ve atmosfer sistemi bulunuyor. Burada elbette sürekli olarak kendinizi resim çekerken ve fotoğraf alırken bulabilir ve aynı zamanda bunları bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Fetih ve ticaret yapabileceğimiz ve aynı zamanda farklı bölgelere ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde farklı bölgelere ilerleyerek buralardaki manzaraları açığa çıkarabiliyor ve el değmemiş bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Oyunun arka planını da yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir hikaye oluşturur ve bu hikaye kapsamında ise kayıp medeniyete ulaşmaya çalışıyor ve aynı zamanda kayıp medeniyetin hazinelerine ulaşırsak da burada gerçekten güzel bir şekilde yer alabiliyoruz.

Dağlardan ilerlediğimiz ve havalara doğru yükselebildiğimiz yapımda farklı grupların olduğundan da bahsedebiliriz ve bu gruplarla beraber elbette etkileşime geçebiliriz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre bu gruplarla beraber ticaret yolunu açabilir ve bu gruplarla etkileşime geçerek kendi ittifakımızı kurabiliriz. Diğer gruplarla beraber iletişimimiz ve etkileşimimiz elbette oyun içerisinde oldukça önem arz eder ve bu etkileşimle beraber aynı zamanda dünyayı etkileyen olayların bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Kendi bölgemizi koruyabileceğimiz ve diğer düşman içeriklerinden kendimizi sakınabileceğimizi yapımda fetih veya ticaret yolunu açabiliyor ve bir yere fetih etmek istersek de orada dilediğiniz şekilde kendi gücümüzü ortaya koyabiliyoruz. Diğer taraftan ise ittifak yoluna gidersek ticaret yolunu açabiliyor ve böylece kendi ticarethanemize burada korumaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bu tarz mekaniklerin olduğundan bahsedebilir ve keşif ve ticaret ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Hangi yöne doğru yönelmek istersek bizim seçimlerimize beraber ilerleyebilir ve o yöne doğru geçiş yapabiliyoruz.
Taş kuleler ve mazgallar inşa edebileceğimiz ve bu içeriklerle beraber de yer alabileceğimiz yapımda her bir içerik gerçekten önemli. Bununla beraber bu içerikleri kurarken elbette kendimize ait bir plan ve proje üretmemiz gerekiyor ve aklımızdaki projeyi ve planı oyuna dahil edebiliyoruz. Bu noktada her bir oyuncu farklı plan ve projeyle beraber karşımıza gelebilir ve aynı zamanda burada yapılan hamleler de tamamen değişkenlik gösterebilir.
 
 

Oyun içerisinde etrafı keşfetmek de aynı oranda büyük önem arz ediyor. Bu keşifle beraber diğer grupların yardımlarından yararlanabilir ve aynı zamanda pazar payımızı burada arttırabiliyoruz. Pazar payımız arttıktan sonra da ticarethanemize geri dönüş yapabilir ve bununla beraber de oyunda daha fazla yatırımlarla karşılaşabiliyoruz. Farklı yapılar kurabileceğimize ve kendi yatırımlarımızı koruyabileceğimize inandığımız yapımda kendimize ait bir ordunun olduğundan da bahsedebiliriz. Aynı zamanda keşif içerisinde yer aldığımız süre boyunca güçlü kaptanlardan ve komutanlardan yararlanabiliyoruz. Bu kaptanlar ve komutanlar elbette bir yeri keşfetmek için oldukça önemli ve aracı olma konumuna geliyor. Bunları yollayarak keşif yolunun açıldığını aktarabiliyor ve bu keşiflerle beraber de kayıp medeniyete doğru yelken açabiliyoruz.

Oyun içerisinde aynı zamanda savaş ve aksiyon sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bununla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi fetih işlemlerine geçiş yapabiliyoruz. Bir bölgeye geçiş yaptığımız zaman o bölgeyi keşfedebilir, hava saldırıları ile beraber o bölgeyi tamamen ortadan kaldırabilir ve farklı hava araçlarını kullanarak gerçekten de fetih etme olayına geçiş yapabiliyoruz. Elbette fetih etme olayı sağdan soldan kuşatma ile beraber olabiliyor ve farklı atmosferlerle beraber de oyunda kaos içerisine geçiş yapabiliyoruz. Dalgaları dağılmış ve dağlara sığınmış bir bölgeyi fethetmek elbette diğer bölgelerden daha zor bir hale gelebilir ve her bir grubun burada farklı özellikleri karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda farklı komutanlarla beraber de burada zorlanabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca kaptanlar ve komutanlar sınıfı elbette sürekli olarak haşır neşir olabileceğimiz karakterler arasında bulunuyor. Onlara saldırmak için elbette kendi savaş grubumuzu oluşturabiliyor ve kendimize ait bir ordu toplayabiliyoruz. Dolayısıyla burada kadim düşmanlarla beraber karşılaşabilir ve bu kadim düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Oyun içerisinde kendi siperlerimizi oluşturabileceğimizi ve yüksek duvarları kurabileceğimizi anlıyoruz. Yakında kendi güvenliğimizi sağlamak ve korumak tamamen bizim işimiz oluyor. Dünya içerisinde yaptığımız seçimler bizim seçimlerimize beraber tamamen gerçekleşebilir ve her seçimin burada gerçekten de yüklü oranda geri dönüşü bulunuyor. Neler yapabileceğimiz ve seçimler tamamen bize kaldığından dolayı elbette arkamızda bırakabileceğimiz mirası tamamen kendimiz belirleyebiliyor ve nasıl bir dünya oluşturmak ve yaratmak istiyorsak da oyunda ona göre hamleler yapabiliyor ve seçim gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi kendine göre özelleştirebiliyor.
 
Adınızı taşıyabilecek yeni medeniyetinizle beraber yer alabileceğiniz yapım gerçekten de ilgi çekici mekanikleri ve dünyayı da bizlere sunmayı hedefliyor. The Falconeer evreninde geçen bağımsız bir oyun olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyuna şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bildiğiniz üzere istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve oyuna çıktığından bu şekilde haberdar olabiliyorsunuz. Oyunu unutursanız veya aklınızdan tamamen uçarsa bu mail elbette sizin kurtarıcınız olabiliyor.
 
 
 
Yeni modellerle ve mekaniklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımdan hoşlanıyorsanız elbette muhakkak göz atmanızda fayda var. Şehir inşa etme simülasyon unsurları ve aynı zamanda nişancı unsurları ile beraber de fetih olayına geçiş yapabiliyor ve kendi ordunuzu bu arada oluşturabiliyorsunuz. Kilidini açabileceğiniz hikayelerle beraber yeni komutanlara ulaşabileceğiniz oyunda farklı uzmanlarla tanışabilir ve onları işe alarak kendi deneyiminizi daha da özelleştirebiliyorsunuz. Kısaca toparlayacak olursak, oyunda güzel bir deneyim bizleri bekliyor ve bu deneyimi özelleştirmek ve kişiselleştirmek tamamen bize ait oluyor. Çünkü oyun içerisinde yapacağımız hamleler tamamen değişkenlik gösterebilir ve bu değişkenliklerle beraber burada güzel bir şekilde ilerleyebiliriz. Oyunda aynı zamanda her bir karakterin ve uzmanın farklı bir hikaye içeriği bulunuyor. Bu içeriklerle beraber de oyunda neler yaşandığına dair çeşitli bilgi sahibi olabiliyoruz. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Bulwark: Falconeer Chronicles
Pist Tabanlı Le Mans Ultimate 20 Şubat'ta Geliyor Tekken 8 - Lee Chaolan Oynanış Fragmanı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız