Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Piksel Grafikli Aksiyon Oyunu Outrider Mako Yakında Çıkacak

 
 
Yukarıdan aşağıya doğru bakabildiğimiz ve kamera bakış açılarının değişkenlik gösterebildiği bu yapımda üst düzey bir aksiyon ve macera sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Eğlenceli içerikleri bünyesinde barındıran ve aynı zamanda renkli grafikleri ile beraber bize sunulan bu yapımda karakter odaklı bir yapı yer alıyor ve karakterimizi burada geliştirip farklı donanımlarla ilerletebiliyoruz.
 
2 boyutlu görünümüyle beraber yer aldığımız bu yapımda aksiyon içeriği oldukça ön plana çıkıyor. Karşımıza çıkan düşmanları burada ortadan kaldırmak durumunda kalıyor ve onlara karşı çeşitli kombolar gerçekleştirebilir ve elimizdeki becerileri güçlendirebilir ve yeni becerileri açabiliriz. Dilediğimiz şekilde düşmanlarının üstesinden gelebileceğimizi, onları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırabileceğimiz bu yapımda aksiyon boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebilir ve bu bölgelerde yer alan düşmanları ortadan kaldırarak onların donanımlarına da sahip olabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde ilerlediğimiz esnada yine farklı karakterlerle tanışabilir, bu karakterlerden görevler alabilir ve burada canımıza ve diğer değerlerimize de oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Keyifli bir yapıyla karşılaşabileceğimiz bu yapımda elbette arka planda bir amacımız bulunuyor ve aynı zamanda arka plan hikayesiyle beraber de oyunda tek oyunculu bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve tema ilginizi çekiyorsa, elbette bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz.
 
Bu yapımda düşmanların üzerine atlayabiliyor, Mako adlı bir karakterin rolünü üstlenebiliyor ve onları yapışkan bir madde ile beraber yere yapıştırarak ortadan kaldırabiliyoruz. Artık mekaniklerin ve sistemlerin yer aldığı bu yapımda diğer oyunlarda görmediğimiz çeşitli aksiyon seçenekleri bulunuyor ve gerçekten de eğlenceli bir yapı ile burada yerimizi alabiliyoruz. Çünkü oyunda kontrol ettiğimiz karakter oldukça çevik biri olarak karşımıza çıkıyor ve bu karakteri kontrol etmek oldukça eğlenceli diyebiliriz.
 
 
 
Karakterimizle beraber sağa sola doğru atılabiliyor, düşmanların saldırılarından kaçabiliyor, onların üstesinden gelmek için sağa sola doğru zıplayabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Elimizde çok daha fazla becerinin bulunduğu bu yapımda yukarıdan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor, bu kamera bakış açısıyla beraber haritanın ve sistemin oynadığı deneyimleyebiliyor ve elimizde bulunan teslimatları tekrardan elimize almaya başlıyoruz.
 
Oyunda temel amacımız teslimatları bulup onları teslim etmekten ibaret olarak karşımıza çıkar. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız müşteriler boyunca bu kaynakları toplayabilmek ve aynı zamanda bunları tekrardan elimize almak temel hedefimiz diyebiliriz. Oyun içerisinde farklı hamleler gerçekleştirirken, elbette bir yandan da etrafı keşfetmeye çalışıyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek bu bölgelerdeki manzaraları açığa çıkarabiliyor ve aynı zamanda ilgi çekici olaylarla da karşılaşabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca her bölge içerisinde farklı düşman çeşitliliği bulunuyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor ve aynı zamanda arka planda canlı bir atmosferin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Örneğin, bir bölgeye doğru adım atabiliyor, buralardaki yaprakların rüzgardan sallandığını ve yaptığımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir animasyon stili olduğunu aktarabilir ve aynı zamanda burada bayrakların sallandığını görebiliriz. Dolayısıyla arka planda canlı bir ortamın oluşturulmak istendiğini aktarabilir ve bu yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu canlı unsurlarla beraber ilerleyişimize katkıda bulunabiliriz.
 
Oyunda hızlı bir çevik bir karakterimiz bulunuyor. Karakterimizle beraber üzerimize gelen düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve bir karakteri kilitlemek dışında diğer karakterleri de toplu bir şekilde ortadan kaldırmak için elimizden geleni gerçekleştirmeye çalışabiliyoruz. Teslimatları alabileceğimiz ve daha sonrasında ise bu teslimatları teslim edebileceğimiz bu yapımda elimizde farklı beceriler bulunuyor. Ve yukarıda bahsettiğimiz gibi elimizdeki yapışkan madde ile beraber düşmanları yere yapıştırabiliyor ve onları oraya yapıştırdıktan sonra üzerine hamle gerçekleştirebiliyoruz.
 
 
 
Elimizdeki kılıcı savurabileceğimiz ve aynı zamanda farklı donanımlarla beraber yer alabileceğimiz bu yapımda, sol üst köşede karakterimizin ne durumda olduğu, hangi donanımı taktığı, elimizde kaç tane can iksirinin olduğu ve daha fazlası bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla, sol üst kısmı oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve aynı zamanda diğer kısımların ise oldukça sade bir görünümle beraber karşımıza çıktığını aktarabiliriz. Dolayısıyla, oyun içerisinde yapabileceğimiz hamleleri buradaki sistemlere göre gerçekleştirebiliyor ve daha fazla becerinin kilidini açmak için bu düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz.

Oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyimle beraber yer almaya hazırlanıyor. Çünkü burada yapacağınız hamleler değişkenlik gösterebilir ve üzerinize gelen düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğinizi tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Oyunda tuhaf düşmanların ve düşman çeşitliliğinin olduğundan bahsedebiliyor, üzerimize gelen düşmanları uzaklaştırmak için farklı hamleler gerçekleştirebilir ve onlara karşı savurabildiğimiz kılıcımızı elbette kendimizden uzaklaştırabiliyoruz. Teslimatları servis edebileceğimiz ve aynı zamanda her yönüyle gizemli varlıklar ortadan kaldırabileceğimiz bu yapımda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de büyük düşmanların olduğundan bahsedebilir ve onları ortadan kaldırmak için farklı hamleler gerçekleştirmek gerekiyor. Bu teslimatları toplayıp elbette tamamladıktan sonra farklı teslimatlar için onay damgaları gerekiyor ve bunları elde etmek için de oyunda ilerleyişimizi daha da sağlamlaştırmamız lazım. Elde ettiğimiz bu görevleri tamamladıktan sonra elbette daha farklı donanımların ve güçlerin sahibi olabilir ve böylece becerilerimizi dilediğimiz şekilde güçlendirebiliyoruz.
 
İstediğimiz ve çeşitli öğeleri bulup toplamaya başladığımız oyun içerisinde eşyaları toplayabiliyor ve daha sonrasında ise bu eşyaları tezgaha getirebiliyor, paketlemeyi bitirdikten sonra müşterilere teslim edebiliyor ve daha fazlasında ise bu durumu tekrar tekrar yaşayabiliyoruz. Hikayenin nasıl geliştiğini görmek için elbette oyunda bir nevi ilerleme kat etmeye çalışıyor ve aynı zamanda bununla beraber de dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.
Farklı şekillerde yer alabileceğimiz bu yapımda aksiyon sisteminin ön planda olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda düşmanların üzerine atlayabiliyor, onları yapışkan maddeyle beraber balçık haline getirebiliyoruz. Bu sayede yere mıhlayabiliyoruz. Dolayısıyla, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı şekillerde hamleler gerçekleştirirken aynı zamanda farklı kombolarda burada ön plana çıkarabiliyoruz.
 
 
 
Tüm bunları bir anda yapabiliyor ve aynı zamanda diğer taraftan broşürlerle beraber kendi kombolarımızı ve stratejimizi ön plana atmaya çalışıyoruz. Örneğin, üzerimize doğru gelen düşmanları uzaklaştırmak için elimizdeki kılıcı sürekli olarak savurabiliyor, bu düşmanları uzaklaştırdıktan sonra da sürekli olarak onlara hamle yapmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda elimizdeki yapıştırıcı ile beraber de uzaklaştırdığımız esnada onları yapıştırabiliyor ve üzerine hamle gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda bir düşmandan diğer düşmana doğru sekebiliyor ve üzerlerine doğru zıplayabiliyoruz. Bu da oyunda yer alan ilginç mekaniklerden bir tanesi de diyebiliriz. Oldukça güzel bir sistemle karşılaşabileceğimizi bu yapımda aksiyon sistemi oldukça farklı şekillerde bizlere sunulmak isteniyor ve aynı zamanda piksel tarzı ile beraber bizlere sunulan bu yapımda Uzakdoğu sanatını icra etmek durumunda kalıyoruz.
 
Bu tarz oyunlar minimal bir yapıya sahip olduğundan dolayı elbette her bir oyuncunun ilgisini çekmeyi biliyor. Çünkü oyun yapısı itibariyle sürekli olarak bir şeyleri ortadan kaldırmaya yönelik hamleler yapmamızı istiyor ve aynı zamanda üst düzey grafiklere ne yazık ki sahip değil. Zaten oyun türü sebebiyle de bize üst düzey grafikleri sunmaktan ziyade daha çok içerik ve aksiyon sistemi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan elbette üst düzey bir hikaye yapısı da beklenmiyor, çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca anlatılacak hikayenin kurgusu ve bize sunulan ara sahneler elbette yüksek sistemlerle beraber karşımıza çıkmayacak. Dolayısıyla, bu tarz oyunlar daha çok eğlenceli dakikalar geçirebileceğiniz ve boş vakitlerinizi kullanabileceğiniz bir yapıya sahip. Piksel çizimlerle beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda aynı zamanda Japon tarzı sistemde bulunabiliyor ve bu tarzla beraber de oyunda ilerlemeye başlayabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı bölgeler bulunuyor, bu bölgeler ile beraber hem dışarıları gezebiliyor hem de restoranların içerisine girebiliyor ve buralarda elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Her bölge içerisinde farklı düşmanlar karşımıza çıkıyor. Öncelikle onların nasıl hamle yaptığını öğrenmeye çalışır ve daha sonrasında ise bu hamleleri boşa çıkararak onları uzaklaştırabiliyoruz ve elimizdeki madde ile beraber de yapıştırabiliyoruz. Oyunda zaten yapılabilecekler tamamen belli olarak karşımıza çıkarılıyor, her yerde bu yapacaklarımız daha da fazla değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla burada kombolar devreye girer ve yapacağımız kombolarla beraber de düşmanları ortadan kaldırmak oldukça zevkli diyebiliriz.
 
 

Diğer taraftan hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri bulunuyor ve bu dövüş sistemleri ile beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve kendi seçimimizi burada gerçekleştirebiliyoruz. Ancak aynı zamanda bazı sahneler boyunca menzilli silahları kullanmak durumunda kalıyoruz. Örneğin bir vagona bindiğimiz esnada bu vagonu elbette otomatik olarak kullanabiliyor ve aynı zamanda burada bulunan silahı düşmanların üzerine doğru ateşleyebiliyoruz. Üzerimize gelen düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Ateş ettiğimiz esnada elbette ikili veya üçlü bir şekilde düşmanların üzerine bu ateşleri atabiliyor, elde ettiğimiz avantajlarla beraber bu mermi sayısını daha da fazla arttırabilir ve böylece kapsamını genişletebiliyoruz.
 
Oyunda bu tarz farklı avantajlar sağlayan etraftaki unsurları da kullanabiliyor ve bunları toplayarak da oyunda daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Aynı zamanda oyunda belirli sayıda mühimmatın bulunduğunu da aktaralım. Sol üst köşede bu mermi miktarını görebilir ve aynı zamanda bu mühimmatı yenileyebilir ve bu şekilde düşmanları ortadan kaldırmaya devam edebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde dolaşırken aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerlerken bu tarz farklı sahnelerin ve bölümlerin olduğunu da aktarabilirim. Hikaye konusunda da oyun bizlere bu tarz aksiyon dolu sahneleri de aktarmayı hedefliyor diyebiliriz.
 
 

Farklı dünyalar içerisinde gezip tozmaya çalışırken ve bazı gizemleri çözmeye çalışırken oyunda gerçekten de eğlenceli bir yapı bize sunulmak isteniyor. Yolculuğumuza ekstra eğlence ekleyebilecek bu yapım içerisinde gizemleri çözmeye çalışıyor, koleksiyon görevlerine katılabiliyor, oyunda ilerlerken ilginç bölgelere doğru geçiş yapabilir ve farklı düşmanların bize saldırdığını deneyimleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi aksiyon sisteminin ön plana çıkacağı bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve böylece siz de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece oyuna çıktığından haberdar olabiliyorsunuz. Oyunu unuttuysanız bile bu mail ile beraber tekrardan hatırlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla beklediğiniz oyunları bu şekilde istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Outrider Mako
Summer Game Fest 2024 Etkinliği Geliyor: Tarih Belli Oldu Golf Temalı Yarış Oyunu Turbo Golf Racing Tam Sürüme Kavuşuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız