Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Golf Temalı Yarış Oyunu Turbo Golf Racing Tam Sürüme Kavuşuyor

 
 
İki farklı türün bir araya gelmesiyle beraber bize güzel bir deneyim sunmayı hedefleyen bu oyunda hem yarış türü hem de golf sporu birleşiyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca çok çeşitli pistlerde dolaşabilir, buralarda golf toplarını hedefleyebilir, atabileceğiniz delikleri görebilir ve altınızdaki araçla yapacağınız zanneler oldukça önem arz ediyor. Oyunda topu istediğiniz şekilde falsolu bir şekilde vurabilir, dilediğiniz gibi deliklere en yakın olanı seçmeye çalışabilir ve farklı mücadele modlarıyla beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Her vuruşta dikkatli olabileceğiniz ve rekabetçi modlarda kavuşabileceğiniz bu yapı, eğlenceli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. İsabetli atışlarla beraber ön plana çıkabileceğimiz bu yapımda her vuruşla beraber sıra karşıya geçiyor. Her vuruşumuzu burada doğru bir şekilde tartmamız gerekiyor ve aracımızın hızına, vuruş şekline ve daha fazlasına göre değişkenlik gösteren bir fizik motorunun olduğunu da belirtmek mümkün. Oyunda bire karşı bir yarış modu, süreli mod, yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz mücadeleci modlar ve daha fazlası yer alıyor. Bu modlarla beraber dilediğiniz gibi oyundaki yerinizi alıp, özel hareketlerle beraber çeşitli komboları bir araya getirebilir ve topun gidişatına yön verebilirsiniz.
 
Oyunda araçlarımızı hızlı bir şekilde toplara vurabilir ve bu topa vurduğumuzda elbette topun havalandığını ve aynı zamanda farklı pistlerin avantajlarından da yararlandığımızı görebiliriz. Örneğin, yan taraflarda çıkıntılı yerler olduğunu aktarabilir ve bu çıkıntılara topu getirerek topun sekmesini ve havalandırmasını sağlayabiliriz. Dolayısıyla oyunda bulunduğumuz arenalarda, yani pistlerde çevre unsurlarını lehimize kullanmak oldukça önemli. Bu unsurlarla beraber kendi stratejimizi ve planımızı oyuna dahil edebiliriz. Bu dahil olma ile beraber her vuruşumuzda dikkat etmemiz gerekiyor ve aynı zamanda özel hareketlerle beraber oyunda ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Zaten oyun özünde tam bir golf deneyimini sunmayı hedefler. Burada yapacağımız hareketlerle ve hızla beraber golf toplarını deliğe en yakın şekilde atmamız veya doğrudan deliğe fırlatmamız gerekiyor. Elbette öncelikle kolay, daha sonra üzerinde ise zorlu pistlerde kendimizi bulabilir ve oyunu öncelikle belli mekaniklerini öğrenmekle geçirmemizi tavsiye ediyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda ilk etapta oyunun mekaniklerine alışmak ve hangi durumda nasıl vurabileceğinizi öğrenmek zor olabilir. Ancak daha sonra bu mekanikleri alıştıktan sonra kendinize usta olma yoluna gidebilir ve oyunda öğrenmesi kolay ancak ustalaşması zor bir yapının olduğundan bahsedebiliriz.
 
 
 
Oyunda farklı pistler bulunuyor ve bu pistler içerisinde elbette her bir çevre uzun süre değişkenlik gösterebilir. Dolayısıyla bu çevre unsurlarını kendi lehimize, yani avantajımıza kullanmak oldukça önemli. Bu avantajla beraber istediğimiz gibi kendimizi daha hızlı bir şekilde deliğe atarken bulabilir ve golf toplarını elbette fırlattığımız ve yükseltebildiğimiz kadar yükseltmeye çalışıyoruz.
 
Oyunda her bir piste içerisinde farklı noktalara doğru ilerlememiz gerekiyor ve her bir bölge içerisinde de deliklerin yeri değişeceğini görebiliyoruz. Böylece her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi atışları ile beraber de oyunda yer alabilir. Oyunda güç alabileceğimiz çeşitli mekanikler bulunuyor ve aracımızı turboya bağladığımızda ve topa vurduğumuzda elbette topun havalandığını ve bir hayli yükseldiğini deneyimleyebiliyoruz. Bu sayede uzaklardaki deliğe bile bu şekilde atabilir ve hızlı bir şekilde topun gidişatına yön verebiliriz. Örneğin, topun sağından vurursak elbette topun sol tarafa doğru gittiğini veya tam tersini yaparsak da ters istikamete gittiğini görebiliriz veya dibine girersek yükseldiğini deneyimleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda top konusunda güzel bir fizik motorunun olduğundan bahsedebilir ve her vuruşa tepki veren ve farklı şekillere giren bir yapının olduğunu da aktarabiliriz.
Yeteneklerimizi test edebileceğimiz ve oyunda farklı modların yer aldığı bu yapımda, ilk etapta kendinizi Serbest modda deneyimleyebilirsiniz. Bu serbest modda herhangi bir süre sınırı veya rekabet unsuru bulunmamaktadır. Dolayısıyla rahat rahat ve oyunu öğrenmek için ideal bir ortam sunar. Serbest veya özel oyunlarla beraber yeteneklerinizi de test edebilirsiniz. Serbest modda dilediğinizi gerçekleştirebilir veya özel odalar sayesinde pistin delik aşamalarını ve kısımlarını değiştirebilir, kuralları tamamen siz belirleyebilirsiniz.
 
Oyunda ilk etapta bu modlarla yer almanız oldukça önemlidir. Bu modları dilediğiniz şekilde deneyimleyebilir ve akabinde zamanlı modları deneyerek kendinizi oyunda usta olma yolunda ilerletebilirsiniz. Bu ustalıkla beraber yer alabileceğiniz yapımda oyunda istediğiniz gibi Zamana Karşı yeteneklerinizi sergileyebiliyorsunuz. Ne kadar çok ustadıkça, o kadar çok oyuncunun karşısında güçlü bir şekilde durabiliyor ve yapacağınız hamleleri burada doğru şekilde tartabiliyorsunuz.
 
 

Golf teması ile beraber yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz bu yapım içerisinde 7 farklı kişiye kadar mücadele edebiliyor ve burada topu deliğe ilk sokan kişi olmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Hızlı bir şekilde yer alabileceğiniz hızlı modlarla beraber oyunda aynı zamanda sıra ile değil, bir oyun içerisinde kapışabileceğiniz ve aynı zamanda en hızlı deliğe sokan kişi olarak bulunabileceğiniz bir mod da bulunuyor.
 
Bu modda tüm yarışmacılar aynı anda başlıyor ve altınızdaki aracı en iyi şekilde kullanmaya çalışarak önünüzde bulunan toplardan birini ilk deliğe getiren kişi olmaya çalışıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu tarz mücadeleci ve hızlı olmanız gereken kısımların da olduğunu ve böylece oyunda gerçekten eğlenebileceğiniz ortamların ve yapının olduğunu da aktarabiliyoruz. Bunun dışında elbette rakiplerinizi alt etmek için farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Örneğin rakiplerinizi geride bırakmak ve aynı zamanda hızlanma zeminleriyle beraber daha hızlı bir şekilde yer almak için kestirme yolları kullanabilir veya onları durdurmak için de farklı güçlendirmeleri aktif hale getirebilirsiniz. Bunları da pistin etrafında bulabiliyor ve bu güçlendirmelerle beraber de elbette oyuncuları saf dışı bırakabiliyorsunuz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde farklı oyun modları yer alıyor ve yine bahsedeceğimiz üzere 8 oyunculu çevrimiçi bir yapının burada bulunduğunu aktarabiliyoruz. Çevrimiçi modda kapışabileceğiniz oyunda elbette kendi zekanızla beraber oyuncuları devre dışı bırakmaya çalışıyor, arka planda bulunan pist unsurlarını kendi lehinize kullanmaya başlıyorsunuz ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Topu deliğe ilk getiren kişi sizin olmanız gerektiği bu modda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, öne atılabiliyor, süzülebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Rakiplerinizi geride bırakmak için elbette burada hızlanma zeminlerinin yani hızlanma rampalarının üstünden geçebiliyor, onları alt etmek için kestirme yolları kullanabilir ve durdurmak için de pistin etrafında bulunan güçlendirmeleri kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu tarz unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve burada rekabetçi unsurların elbette üst düzeye ulaştığını aktarabiliyoruz. Bunun yanında dilediğiniz şekilde yer alabildiğiniz bu yapımda, çevrimiçi yarışlarda yarışı kazandıktan sonra farklı donanımların, parçaların, araçların ve daha fazlasının sahibi olabiliyorsunuz. Böylece diğer oyunculardan farklı şekillerde oyunda yer alabiliyorsunuz.
 
Oyunda aynı zamanda süreli modun olduğunu aktaralım. Bu süreli mod içerisinde çeşitli yıldızlar kazanmak ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerlemek tamamen sizin işiniz oluyor. Bu süreli mod içerisinde yaptığınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapı yer alıyor ve aynı zamanda burada elde ettiğiniz başarıya göre yeni bölgelerin yani arenaların kilidini açabiliyorsunuz. Zamana karşı yarışabileceğiniz bu yapımda herkes içerisinde en iyi süreye sizin ulaşmanız gerekiyor. Bu ulaşmayla beraber de istediğiniz şekilde süreleri karşılaştırabiliyor ve aynı zamanda diğer arkadaşlarınızla beraber süreyi karşılaştırdığınız esnada elbette en iyi süreyi sizin sahip olmanız gerekiyor. Dolayısıyla bir arena içerisinde farklı denemeler yapabilir ve en iyisi olmak için elinizden geleni yapmaya koyulabilirsiniz.
 
Bunun dışında oyunda küresel liderlik tabloları bulunuyor. Bu liderlik tablolarıyla beraber isminizi en üst sırada görmek için elbette orada en iyi sıralamayı yapmanız gerekiyor ve en iyi mücadeleyi verdiğiniz takdirde de bu tabloların üstünde bulunabilirsiniz. Çevrimiçi tablolar olarak karşımıza çıkan bu yapımında elbette stabil bir internet bağlantınızın olması gerekiyor. Bu internet bağlantınızla beraber küresel liderlik tablolarında üst sıralara ulaşmaya çalışabilir ve kariyerinizin zirvelerinde burada yerinizi alabilirsiniz. Herkes içerisinde en iyi süreyi yapmaya çalıştığınız ve aynı zamanda rakiplerinizi arka planda bırakmaya çalışsanız bu yapımda temel olarak golf ve yarış aksiyon sistemi bir araya geliyor ve burada yer aldığınız süre boyunca bu unsurların harmanlandığını ve akabinde ise en iyi deneyimi bizlere sunmak istediğini aktarabiliyoruz.
 
 
 
Eğlenceli bir deneyim için gerçekten güzel bir yapı yer alıyor diyebiliriz.
Bunun dışında oyunda yani arena içerisinde kullanabileceğiniz çeşitli güçlendirmeler ve güç çekirdekleri bulunuyor. Bu güç çekirdekleri ile beraber düşmanları dondurabilir, daha hızlı bir şekilde hareket edebilirsiniz. Düşmanların toplarını dondurduktan sonra elbette o topun gidişatını engelleyebilir ve topu deliğe ilk siz sokabilirsiniz. Burada avantajlı olarak görünüyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca etraftaki unsurları kullanmak ve güçlendirmeleri aktif hale getirmek oldukça önem arz ediyor. Oyun tarzınıza uyacak şekilde istediğiniz şekilde planlamalar yapabilir ve bu şekilde güç çekirdeklerini kuşanarak oyuna istediğiniz tarzı verebilirsiniz.
 
Topu daha etkili bir şekilde kullanabileceğiniz ve aynı zamanda daha yüksek şekilde vurabileceğiniz yapımda toplara kanca takabilir, onları sağa sola doğru yapıştırabilir, dondurabilir ve daha farklı yeteneklerle beraber rakiplerin topuna engel olabilirsiniz. Böylece onlar topu ilk olarak deliğe sokamaz ve siz de bu durumda avantajlı duruma geçebilirsiniz. Ancak aynı durumları sizin de yaşadığınızı varsayarsanız elbette oldukça dikkat etmeniz gerekecek ve arena içerisinde sürekli olarak diken üstünde durmanız gereken kısımlar yer alıyor. Bunlarla beraber dikkatinizi verebiliyor ve böylece oyuncuların üstesinden gelmeye hazır hale geliyorsunuz.
 
 

Güçlü yetenekler kullanabileceğiniz özelleştirme seçenekleri ile beraber diğer oyunculardan farklı olabileceğiniz ve pistlerde de ulaşabileceğiniz bu yapımda özelleştirme sisteminden de kısaca bahsedelim. Oyunda yer alan kişiselleştirme seçenekleriyle beraber özelleştirilebilir araba gövdeleri olduğundan bahsedebilir, topları istediğiniz gibi değiştirebilir, tekerleklerinizi, kalkanlarınızı, boyalarınızı ve hızlandırıcılarınızı istediğiniz kombinasyonlarla birleştirebilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir kısmı istediğiniz şekilde dokunabilir ve diğer oyunculardan farklı şekillerde oyunda yer alabilirsiniz. Bu şekilde özelleştirme sisteminin olduğundan bahsedebilir ve yüzlerce kombinasyon yapabileceğiniz bir yapının burada olduğunu aktarabiliriz.

Dikkat çekici yapısı ile beraber yer aldığımız bu yapım şu anda erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkıyor. Ancak raporlara göre oyun 4 Nisan tarihinde tam sürüme kavuşuyor. Oyun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden alabilir veya istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Turbo Golf Racing
Piksel Grafikli Aksiyon Oyunu Outrider Mako Yakında Çıkacak Steam'de İlkbahar İndirimleri Başladı: Yüzde 90'a Varan Fırsatlar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız