Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Phil Spencer: Xbox Series X'in DLI Özelliği Oyun Oynama Hissini Önemli Ölçüde Değiştirecek

 
Xbox patronu Phil Spencer, Xbox Series X'in Dynamic Latency Input (Dinamik Gecikme Girişi) özelliği hakkında oldukça heyecanlı.
 
Söylediğine göre, bu özellik oyun oynama hissini önemli ölçüde değiştirecek. Hatta CPU, DLI, bellek genişliği ve SSD ile birlikte Xbox Series X iki boyuttan üç boyuta geçiş gibi hissettirecek.
 
Dinamik Gecikme Girişi Microsoft'un sitesinde şöyle tanımlanmış:  
 
"Konsola bağlandığında yüksek bant genişliği ve tescilli kablosuz iletişim protokolünü kullanan Xbox Kablosuz Oyun Kumandamızdan başlayarak, oyuncu ile konsol arasındaki hatta meydana gelen gecikmeyi optimize ediyor. Yapılan giriş ile görüntüyü anında eşleyen yeni bir özellik olan Dinamik Gecikme Girişi sayesinde kontroller artık daha hassas ve duyarlı." 
 
Xbox Series X bu yılın sonlarında piyasaya sunulacak. Net çıkış tarihi ve fiyatı henüz açıklanmadı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox Xbox Series X Yeni Nesil Xbox Konsolu Microsoft
PlayStation Store'da 90 TL'den Ucuz Oyunlar İndirimi ve Haftanın Fırsatı Timelie 21 Mayıs'ta PC için Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

FerdosParadise

29.4.2020 19:58:10

0
Bu işler nasıl işler.bu işler benden habersiz işler
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

TheNewAtilla

29.4.2020 18:11:46

+1
Olm hala neyin kavgasını yapıyorsunuz. Hakem vergiyi koydu, maç berabere bitti bu topraklarda

BSC Misafiri

29.4.2020 17:51:43

0
@Alpalp84 , 6000 olsa iyi 7-8 binden aşağı olmayacak fiyatları. Gamepass sistemine getirecek diye 2A kalitesinde oyunlar yapacak diyen arkadaş iyi saçmalamış. Gamepass sisteminden para kazanmıyor mu MS kazanıyor. Kaliteli oyunlar ile sistemi besleyecek. Ne zamandan beri gears , halo, aoe 4, forza motosport, forza horizon vs 2A oyun olmuş:) Obsidian , ninja theory ve daha birçok stüdyosunu saymıyorum bile. MS nin amacı yüksek puanlar alan oyunlar yapmak olmalı. Aksi takdirde güvenilirliği çok sarsılır özel oyun anlamında iyi olacaklarının sözünü verdiler.

alpalp84

29.4.2020 17:17:23

0
İyi güzel şeyler olacak her iki konsol tarafından eminim ama son zam haberinden sonra 6000 liradan fazla olacağına kesin gözüyle baktığım için artık sadece haberleri okumakla yetinirim. İyi bir kampanya veya güzel fiyatlı 2. el bulursam ancak öyle alırım.

aykut291

29.4.2020 16:23:54

0
Karar vermek için henüz erken.İki konsolda adam akıllı gün yüzüne çıksın eksisi artısı değerlendirilir ona göre yaparız tercihimizi.Ms olumlu adımlar attı bu onlar için başarı ama Sony için karar bellimi daha belli değil.Birçok yapımcı PS5 i övdü oda var yani Xbox fanatikleri daha ortada hiçbirşey yokken kalkıpta rakibi öldürdü ps5 bitti gibi lafları gerçekten komik.

İdrak İstimlak

29.4.2020 15:45:01

+2
İnsanlar oyun bekliyor, bu donanım geliştirmelerine rağmen rakiplerinin hala gerisinde kalmaları da ayrı bir mesele. Genel beklenti aldıkları stüdyolarla bir şeyler yapacakları yönünde ama MS ben 2-3 ayda bir oyun çıkartacağım, Gamepass'e getireceğim kafası nedeni ile tamamı ile 2A oyunlar kalitesinde yapımlarla karşımıza çıkacak. Fazla beklentiye girenler, ciddi bir hayal kırıklığı yaşayacak.

gamerasi

29.4.2020 15:22:41

+2
Dualshock 4 ün giriş gecikmesi en düşüş popüler kontrolcüydü. Giriş gecikmesi sadece joypadden kaynaklanmıyor, burada kullanılan donanımdan, oyun motoruna kadar bir çok değişken var. Pc bu konuda çok önde. Aynı oyunu, aynı panelde, aynı fps de, aynı joypad ile hem pc de hem de konsolda deneyim edin, aradaki farkı gözlemleyin. Buna en belirgin örnek te, Metro Exodus. Bu oyunun konsoldaki giriş gecikmesi aşırı rahatsız edici. Aklıma gelen ikinci oyun Gears 5. Bu tür gelişmeleri, konsollar arasında rekabet faktörü olarak görmek, ayrı güzel.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BSC Misafiri

29.4.2020 14:53:55

+7
Rakip cuvalliyor diyorsunuz ya, 7 sene once PS4 nasil sistem ozellikleri ve dualshock 4 gosterilmis, cihaz gosterilmemis ve daha sonra cihaz fiyati ile E3'de gosterilmisti ki E3 haziran ayindaydi. Hala ayni sekil devam ediyor Sony. Microsoft GPU gücüne biraz daha fazla bütçe ayırmış, rakibi Sony SSD ve Kontrolcü için bütçesini biraz daha ölçülü kullanmış. Bunun dışında hiçbir şey yokken, cihazlarin fiyatlari bile açıklanmamışken Sony oyunlarını ve cihazini gostermemisken nasil rakip cuvalladi diyorsunuz. Bana PlayStation tarihinde bir tane Microsoft Xbox pazar liderliği gosteremezsiniz Sony geriden geldiğinde bile geçmiş ve kazanmış nesili. Oyunlari ve studyolari yani su yukaridaki resimdeki studyolara baktim Microsoft studyolarina ne yapmışlar bugüne kadar 2-3 tanesi disinda birsey yok. Ama her Sony stüdyosu efsane oyunlara serilere imza atmis ve hala devam ediyorlar. Kaldi ki benim tahminim PS5 rakibine oranla daha ucuz olacak. Yani bu durumda tüm bunlar ortadayken rakip cuvalladi, Sony bitti, Microsoft bu nesli kazanacak falan bırakın bu işleri. Yine Sony PS5 Rakibinden fazla satacak, yine Sony oyunları çok konuşulacak çünkü adamlarin dünden beri yaptıkları ortada ve yapacaklarını garanti ediyor. Xbox One içinde ondan once Rakibinden 1 yil once cikip 11 milyon satış farki atan Xbox 360 içinde senaryo hiç değişmedi. Sony ve Nintendo varsa pazarda 3. Bir marka asla ve asla başarılı olamaz. Olamadı yine olamayacak. Saygılar...

Berkayselcuk

29.4.2020 14:42:13

+1
Adamlar gecikmeyi düşürücez diye arge ye para dökmüşler ben kumandayla xbox arasında gecikme olduğunun farkında bile değilim. Durduk yere kendimi kötü hissettim nasıl bir kolsuzum acaba ben diye.

BSC Misafiri

29.4.2020 14:39:43

0
Game pass sistemi bu güzellikte devam ettikçe türkiye'de zaten kaybedecek bence Sony. Kafa kafaya gider mi bilemem Sony'nin de eli armut toplamayacaktır ama bu nesil öyle 2.5 kat filan satış farkı olacağını sanmıyorum dünya genelinde. Biri 46 milyon biri 108 milyon satışa ulaşmıştı yanlış bilmiyorsam. X360/PS3 döneminde iki konsol da kafa kafaya gitmişler satış rakamları hemen hemen aynı.Bu nesil de öyle olacak gibi görünüyor.

Guest-AEF248198

29.4.2020 14:40:11

0
Merak etmeyin hocam, siz yanınızda bir şemsiye bulundurun içlerinde tek AAA değil AAAA olan (bütçesi 300 milyon dolar civarı) oyun yağmuru başlayacak.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BSC Misafiri

29.4.2020 14:25:42

0
one'da kontrolcü anlamında bir gecikme yoktu artık iyice kablolu bağlantı hızına getirdiler demekki

BSC Misafiri

29.4.2020 14:25:25

0
Kanka bak.. Rakip çuvallıyor, oyunları ile olsun gücü ile olsun vs vs.. Sen istikrarlı gidersen, konsolunu da rakibin gibi özel oyunlarla desteklersen bu nesil her anlamda kafa kafaya gider, gelecek nesil olursa da garanti lider olarak açılış yaparsın. Bozma, böyle devam.

rambocuk

29.4.2020 14:22:12

+2
ds4 bu konuda daha iyiydi eksiklerini fark etmeleri iyi olmuş
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Series X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız