Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS5 Konsollarında Oynayabileceğiniz Ücretsiz Oyunlar

 
 
Playstation'ın en yeni konsoluna sahip olacak kadar şanslı olanlar ücretsiz olarak sunulan birçok kaliteli oyun olduğunu bilmesi sevindirici gelebilir. Konsollar hem nadir olarak bulunuyor hem de pahalı. Dolayısıyla konsolunuz olsa bile oyuna da aynı oranla para veriyorsunuz. Dolayısıyla ücretsiz oyunlar oyunculara bir dönem için daha cazip gelebiliyor.
 
Bazı oyunlar diğerlerinden daha bariz olarak ön plana çıkabilir bazıları ise çok geri planda kalabilir. Playstation 5 yeni nesil bir konsol olarak piyasada bulunuyor. Eğer elinizde PS5 konsolu varsa bu oyunlara bir göz atmak işinize yarayabilir. Bu oyunlar hiçbir ücret ödemeden saatlerce eğlenmenizi sağlayabilir.
 
- Call Of Duty: Warzone
 
 
 
Call Of Duty: Warzone, oyun piyasasındaki en popüler oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor ve popülerliğini korumaya devam ediyor. Activision'ın yıllık oyun serisinin ücretsiz bir yapımı olarak karşımıza çıkan Warzone yoluna devam ediyor. Siz ve arkadaşlarınız (ya da isterseniz sadece siz) bir uçaktan atlayabilir, paraşütünüzü açın ve rakipleri alt etmeye başlayabilirsiniz.
 
Oyunun kontrolleri gayet akıcı ve PS5 üzerinde oyun gayet iyi görünüyor. Piyasada bir Battle Royale ve nişancı oyunu olarak bulunan bu yapım oyuncular tarafından seviliyor.
 
- Fall Guys
 
 
 
Mediatonic tarafından geliştirilen Devolver Digital Games tarafından yayınlanan çevrimiçi olarak oynanan çok oyunculu Fall Guys, oyuncuları eğlendiren bir yapıya sahip. Oyunda türlü türlü yarışmalar ve etkinlikler yer alıyor. Bir oyuna katıldığınız zaman birçok eleme sürecinden geçtiğiniz bu oyunda hayatta kalan, iyi performans gösteren ve son yarışmayı da ilk sırada bitiren birinci oluyor ve galip geliyor.
 
Oyunun kontrolleri hem basit hem de yer yer sinir bozucu hale gelebiliyor çünkü karakterler bazen tam olarak istediğimiz şeyleri yapma konusunda yetersiz kalıyor. Ancak bu durum oyunu zevkli kılan unsurlardan biri. Oyunda rakiplerle yarışırken birbirinizi ittirip kakabiliyorsunuz ya da boşluğa düşürebiliyorsunuz. Fall Guys tam olarak işte böyle bir oyun.
 
Fall Guys, temel olarak Total Wipeout veya Takeshi's Castle'ın video oyunlarına benziyor. Bu oyunda sen bir "Fasulye"sin ve tek yapman gereken, giderek zorlaşan bir dizi engelli parkurdan geçmek. Bulamacın içine düşerseniz veya söz konusu parkuru zamanında tamamlayamazsanız, elendiniz demektir. Göze hitap eden bir sanat stili, büyük zorluklar ve daha fazlası ile eğlenceli parkurlar sizleri bekliyor.
 
- Multiversus
 
 
 
Super Smash Brothers, kelimenin tam anlamıyla onlarca yıldır kendi kurduğu krallığa hükmetti. Nintendo'nun bu büyüsünü yakalamaya çalışan oyunlar çok oldu ancak hiçbiri yanına bile yaklaşmadı. Super Smash Brothers'ın biraz geriye düşmesiyle beraber Warner Bros. devreye girdi.
 
Multiversus, Warner Bros.'un kapsamlı karakter kütüphanesinden onlarcasını seçebileceğiniz ve oynayacağınız bir 2D dövüş oyunu. Game Of Thrones'tan Aria Stark'ı tekmeleyen Scooby Do'dan ve Shaggy'den diğer karakterlere kadar çok geniş çaplı bir karakter kütüphanesinden bahsediyoruz. Oyun PS5 konsollarında gayet iyi ve stabil bir şekilde oynanıyor.
 
- Fortnite
 
 
 
Epic tarafından geliştirilen Fortnite, şu anda potansiyel olarak dünyanın en popüler oyunu Fortnite, halen de oynanmaya devam ediyor ve yeni özellikleri bünyesine katmaya her daim özen gösteriyor. Bunun da ötesinde Fortnite tamamen ücretsiz bir yapım olarak karşımıza çıkıyor ve bu sürüm PS5'in tam gücünü ortaya çıkarıyor ve konsolun gücünden yararlanıyor. Oyunda birçok benzersiz mod ve farklı şekillerde oyunu oynama imkanınız bulunuyor. Oyuna hiçbir ücret ödemeden sahip olabiliyor ve bu battle royale deneyiminden faydalanabiliyorsunuz.
 
- Rocket League
 
 
 
Psyonix tarafından geliştirilen Rocket League, tercih ettiğiniz araç ile kargaşaya daldığınız  çevrimiçi rekabetçi bir futbol oyunu. Rocket League Sezon 4 ile beraber geriye dönük uyumlulukla sunuluyor. Hiçbir yavaşlama ve takılma olmadan gayet stabil bir şekilde oynanabiliyor.
 
Rocket League ekstra heyecanlı anlar sunuyor. Oyunda ister kaleci olarak oyna istersen açıl ve forvete git. Bunlar senin seçimin. Sahanın her yerini kullan, uç ve kaç. Bu rekabet ortamı size göre değilse Rocket League'in diğer modlarından birini oynayarak bir şans daha verebilirsiniz. Oyunda yer alan modlar arasında Hoops, Snow Day, Dropshot ve Rumble bulunuyor. Oyun tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.
 
- Genshin Impact
 
 
 
miHoYo tarafından oyunculara sunulan Genshin Impact benzersiz bir açık dünyaya sahip aksiyon rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Süper güçlü karakterlere ve ilgi çekici tasarımlarıyla ön plana çıkan oyun aksiyon rol yapma oyunlarını sevenlerin deneyebileceği türden.
 
Genshin Impact, Playstation 5 donanımından tam olarak yararlanıyor ve oyunculara daha iyi bir deneyim sunuyor. Oyunda kayıp kardeşinizi bulmak için Teyvat'ta bir yolculuğa çıkacak ve her elementin tanrısı olan Seven'dan cevaplar arayacaksınız. Bu harika dünyayı keşfedecek, çeşitli karakterlerle güçlerinizi birleştirecek ve Teyvat'ın sahip olduğu sayısız gizemi çözeceksiniz.
Sürüm 3.0 "The Morn a Thousand Roses Gets" artık mevcut:
 
- Yeni Alan: Sumeru
- Yeni Karakterler: Tighnari, Collei ve Dori
- Yeni Tamirci: Dendro Elemental Reactions
- Yeni Etkinlik: Ana Etkinlik "Graven Innocence"
- Yeni Hikaye: Yeni Hikaye Görevi
- Yeni Silah: Avcının Yolu
- Yeni Patronlar: Electro Regisvine ve Jadeplume Terrorshroom
Oyunda herhangi bir dağa tırmanabiliyor, herhangi bir nehirde yüzebiliyor ve yolun her adımında ağızları açık bırakan manzarayı izleyebiliyorsunuz.
 
- Apex Legends
 
 
 
Titanfall geliştiricisi Respawn Entertainment'in battle royale türündeki bu yapımı ilk etapta ön plana çıkan yapımlar arasında olsa da bir dönem popülerliğini kaybetti. EA'nın ücretsiz üçe üç nişancı oyunu yine de kendi çapında başarılı ve hatta Apex, Sezon 10 ile oyuna biraz daha şans verilmeye başlandı.
 
Apex Legends, Playstation 5'te geriye dönük uyumluluk yoluyla mevcut. Ancak şu anda daha fazla geliştirme ve içerikle 1440p ile çalışıyor. Tercih ettiğiniz karakteri seçmek ve Apex Legends dünyasını deneyimlemek isterseniz bu oyuna da ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.
 
- Splitgate
 
 
 
Hiç oyun serilerini bir araya getirmek veya görmek istediniz mi? İşte Splitgate'in yaptığı tam olarak buy. Valve'ın Portal serisinden 343 Industries'in Halo serisine kadar birçok unsur bu oyunda yer alıyor. Splitgate birçok oyundan ilham alıyor diyebiliriz.
 
Splitgate PS5 konsollarında geriye dönük uyumluluk yoluyla ücretsiz olarak mevcut.
 
- World of Tanks
 
 
 
Wargaming tarafından oyunculara sunulan World of Tanks uzun bir süredir piyasada yer alıyor. İlk olarak 2010'da piyasaya sürülen bu yapım oyunculara gerçekçi 20. yüzyıl tanklarının kontrolünü sunuyor ve tarihi mekanlarda savaştırarak çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyı benimsiyor.
 
World of Tanks, Playstation 5'te geriye dönük uyumluluk yoluyla yer alıyor. Kendi tankınızı seçmek ve rakipleri alt etmek kulağınız hoş geliyorsa bu oyunu denemenizde fayda var.
 
- Path of Exile
 
 
 
Grinding Gear Games tarafından oyunculara sunulan Path of Exile, oynaması ücretsiz bir aksiyon rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyun, geçtiğimiz yıl sürekli gelişen bir yapı sergilediğinden dolayı BAFTA ödülünü bile kazandı. Bu sayede Path of Exile, popülerliğini korumaya devam ediyor ve oyuncuların akıllarında izler bırakıyor. Zindan temizleme tarzı oyunlardan hoşlanıyorsanız, Path of Exile denenmeye değer.
 
Path of Exile, geriye dönük uyumluluk ile Playstation 5 için ücretsiz olarak mevcut. Güçlü bir oyun içi ekonomisine odaklanan ve kazanmak - güçlü olmak için ödeme yapılmayacağının sözünü veren ekip bu oyuna bir şans vermenizi istiyor.
 
- Astro's Playroom
 
 
 
Team Asobi ve Japan Studio tarafından oyunculara sunulan Astro's Playroom, benzersiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Playstation 5 sahipleri, Dualsense denetleyicisinin gücünü denemek için bu oyunu daha önceden oynadılar bile. Astro's Playroom oyunu 3D bir platform oyunu olarak karımıza çıkıyor.
 
Daha önceki konsol sahipleri PS5 aracılığıyla bu oyunda da sevecek çok şey bulacak. Yine de ilk kez konsola sahip olanlar veya yalnızca konsolun önceki geçmişiyle ilgilenenler, oyunu bir deneyebilir. Astro's Playroom tamamen Playstation 5 odaklı bir oyun olarak karşımıza çıkıyor ve donanımın tam gücünden yararlanıyor.
 
- Destiny 2
 
 
 
Bungie ilk olarak Destiny 2'yi başlangıçta 60 dolarlık bir fiyatla piyasaya sürdük ancak daha sonra oyun oynaması ücretsiz oldu. Destiny 2, çevrimiçi çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular, Muhafızlar olarak adlandırılan kendi karakterlerini yaratırlar ve Dünya'daki evlerini geri almak için savaşırlar.
 
Destiny 2'nin Playstation 5'teki ücretsiz oyunlar arasında yer alıyor ve öne çıkıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales'ın PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı Netflix, OXENFREE II: Lost Signals'ın 2023'e Ertelendiğini Duyurdu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

yaratıc1KLAVYE

26.9.2022 15:45:25

0
Konsolu bulup alabilirsem güzel içerik.

BSC Misafiri

25.9.2022 22:53:28

+1
PS5 konsolları derken... PS5 Pro, PS5 Pro Max, PS5 Pro All Digital Editionu'mu söylüyorsunuz...Öyleyse tmm.

BSC Misafiri

25.9.2022 22:53:22

+1
konsollar bitti artık.

BSC Misafiri

25.9.2022 18:40:18

0
Hepsi yeni nesil süper oyunlar :)

BSC Misafiri

25.9.2022 14:55:40

0
Şu Rocket League kanıma işlemiş yaa...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız