Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS5 DualSense'i Artık PC ile Tam Uyumlu Çalışıyor

 
 
PlayStation 5'e özel Kasım 2020 yılında piyasaya sürülen DualSense Kablosuz Kontrol Cihazı oyunculara üstün bir oyun performans sunuyor. Şu ana kadar üretilen DS modelleri arasında en üstün ve en eşsiz özellikler barındırın bu cihazda ek olarak dahili mikrofon, entegre hoparlör, Dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler bulunuyor. Tüm bu yeniliklerin yanı sıra DualSense’de bulunan tüm özellikler, PC platformunda da tam fonksiyonlu olarak kullanılabiliyor.
 
DualSense PC'de eşsiz bir deneyim sunuyor
 
Oyuncuların en çok sorduğu sorular arasında “DualSense PC’de çalışır mı?” Sorusu yer alıyor. PS5’e özel olarak çıkış yapan kontrol cihazı Steam aracılığıyla PC’de tam uyumlu olarak çalışıyor. PC platformunda DS, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tuşlar ile oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlara kolayca bağlanabilen bu cihazı ister USB kablosu ile ister Bluetooth ile kullanabilirsiniz. Hem mobil hem de PC platformlarında dilediğiniz gibi üstün oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
Steam ile tam uyumlu çalışıyor 
 
 
 
Daha önce Steam beta kullanıcıları tarafı ndan kullanılabilen DualSense, şu anda Steam platformu ile tam uyumlu çalışıyor. Ayrıca kullanıcılara tam özelleştirme desteği sunuyor.

DualSense'i kablolu ya da kablosuz olarak bağladıktan sonra dilediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz. PlayStation Yapılandırma Desteğini aktif hale getirdiğiniz DualSense'in tuşlarını Steam üzerinden kolayca değiştirebilir ve kendinize göre rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.

Şimdiye kadar çıkış yapmış olan Death Stranding, No Man’s Sky, Horizon Zero Dawn gibi büyük oyunları DualSense’iniz ile oynayabilirsiniz.
 
DualSense PC'de Bluetooth ile nasıl bağlanır?  
 
 
 
Şu anda tüm Steam içeriği ile uyumlu olan DualSense bu platform aracılığıyla PC'ye kolayca bağlanabiliyor. Öncelikle Bluetooth ile bağlanmak isterseniz Steam uygulamasını kurun. Ardından sağ alt köşeden sistem tepsisini açın. Burada bulunan Bluetooth simgesine ulaşın ve "Bluetooth veya başka cihaz seçin" seçeneğine tıklayın. DualSense’in ışıkları mavi renkte yanana kadar PlayStation ve Share düğmelerine (PlayStation logolu tuş ile “\ | /” işaretli tuş) aynı anda basın. Son olarak kablosuz denetleyiciyi seçmenizin ardından DualSense'iniz başarıyla bağlanmış olacak. 
 
DualSense'in PC'de USB aracılığıyla kurulumu

DualSense PC'de USB ile nasıl kurulur? Sorusunun yanıtı oldukça basit. Aşağıdaki adımları izleyerek kolay bir şekilde kurulum yapabilirsiniz.

USB ile Dualsense'i bağlamak için yapmanız gerekenler oldukça basit. USB kablosunun bir ucunu Dualsense'e diğer ucunu ise PC'ye bağlayın. Fiziksel bağlantıyı sağladıktan sonra Steam istemcisini açın. İstemciyi ilk açışınızda Steam sizi "Kontrolcü mü kullanıyorsunuz" şeklinde uyaracak. Uyarıyı aldıktan sonra Geniş Ekran moduna geçiş yapmanız gerekiyor. Geçiş yaptıktan sonra sağ üstteki Ayarlar simgesine ardından Kontrolcü Ayarlarına tıklayın. Daha sonra PlayStation Yapılandırma Desteği'ni aktif hale getirin (Bu kısımda tik işareti olması gerekiyor).
 
 
 
Tik işaretinin ardından en alt kısımda kontolcünüz gözükecek. Üzerine tıklayın ve Tanıla butonuna tıklayın. Tanıla işleminin ardından Dualsense'iniz titreyecek. Bu basit işlemlerin ardından Dualsense'i dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

DualSense, Epic Games Store gibi Steam dışı uygulamalarda da kullanılabiliyor

DualSense’inizi Epic Games Store gibi Steam dışı uygulamalarda da kullanmanız mümkün. Bunun için yapmanız gerekenler oldukça basit. Öncelikle Steam istemcisini açın. Yukarıda bulunan Oyunlar sekmesine tıklayın ardından Steam Harici Bir Oyunu Kütüphaneme Ekle seçeneğine basın. Epic Games Launcher ile oynayacağınız Steam dışı oyununuzu kütüphanenize ekleyin ve Steam’i geniş ekran moduna alarak daha öncesinden bağlamış olduğunuz DS ile oyuna giriş yapın.
 
DualSense oyuncuların karşısına üç farklı renk seçeneğiyle çıkıyor. DualSense 4'e kıyasla dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyiciler ile öne çıkan kontrol cihazı bazı üçüncü parti oyunları tarafından da destekleniyor. Daha fazla detay için buraya tıklayın. 
 
basın bülteni 

Bu haberin bağlantısı
URL
PS5 Dualsense PC Steam
Elden Ring için Hikaye Fragmanı Yayınlandı Frogger In Toy Town'a Yeni Bir Oyun Modu Eklendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

rambetiko

18.12.2021 23:24:41

0
dualsenseyi açıp windowsa ekledikten sonra dual sense kapanıyor. kablo ile bağladığımda sıkıntı yok ama wireless şekilde kullanamıyorum. sorun neyden kaynaklı olabilir? windowsu yeni kurdum. format öncesinde sıkıntı yoktu. bir de bu cihazın pil durumunu windows üzerinde nasıl görebiliriz? chorus oyununda tanımadı bile

BSC Misafiri

18.12.2021 17:24:06

0
Adaptive triggers ve haptic feedback dahil her özelliği çalışıyor mu şuan PC de? Bilen var mı?

FuyukaiDesu

18.12.2021 17:01:07

0
Anlamadım şuan PC oyunlarında adaptive triggers ve haptic feedback özelliği destekliyor mu dualsense?

narkotik_1989

11.12.2021 18:39:30

+2
Ben de çapraz analog sevmiyorum. Ne dövüş oynanıyor ne de futbol.

Hudson51

11.12.2021 12:26:51

0
Sony'nin dedebeyliği para suyunu çekince bitti hocam. Adamlar konsol ve oyun hariç her yerden zarar açıklıyorlar ve bunu da kara dökmek için her şeyi yapıyorlar. Buna hak da veriyorum ama iş bilmez yöneticileri eleştirdikleri şeyi yapmak konusunda artık bir beis bile duymuyorlar. Özellikle Game Pass hamlesi gelirse sağlam gülerim ki daha üç ay önce "bizim paramız yetmez" buna minvalinde bir açıklama yapmışlardı

Johnny Silverhand

11.12.2021 12:24:16

+2
herkes bir gün pc tarafına geçecek hocam. sony’nin r’si şaşırttı sadece.

Hudson51

11.12.2021 12:20:55

0
Vay be nereden nereye... Adamlar bir zamanlar PC'yi yok sayıyordu şimdi nereden parayı kırarız derdinde her yere adım atıyorlar. Yakında Game Pass benzeri sistemleri de geliyor deniyor

clebris

10.12.2021 21:55:08

+6
Gençler şu insomniac denen çocuğu niye kaale alıyorsunuz? Her xbox haberinin altına üşenmeden milleti gıcık edecek şeyler yazıyor. Sadece kaostan beslenen biri. O kadar fan ki bu yorumları psnin tarayıcısından yazıyordur. Windows bile kullanmıyordur. Linux kullanıyordur. O kadar xbox düşmanı yani düşünün. :D Yapıcı hiçbir yorumu yok ne yazık ki. Küçük çocuğa verirsin kolu tuşlara basar ya takılı olmadığı halde, aferin ne güzel oynuyosun dersiniz. He he deyin geçin.

BSC Misafiri

10.12.2021 18:30:27

0
Ds 4'ün dpad'leri dövüş oyunlarında parmaklarımı çok yoruyor ve çok iyi tepki vermiyorlardı,acaba bu nasıl ?

alsndnz

10.12.2021 18:11:41

+4
o analoglar yan yana oldugu surece elimi bile surmem
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız